Vrem adevărul despre judeţul Teleorman!

Julius Constantinescu

 

În ultima săptămână m-a preocupat o problemă aparent fără mare însemnătate (spre deosebire de chestiile la care mă gândesc de obicei, cum ar fi rezolvarea Marii Teoreme a lui Fermat sau de unde să iau cartofi nedegeraţi). Să nu uităm totuşi că marile progrese ale omenirii au fost legate de chestiuni cât se poate de minore. De pildă, descoperirea focului şi inventarea roţii sau a motorului cu abur – nici una nu are legătură cu sexul sau băuturica, şi totuşi cineva şi-a bătut capul cu ele. Ei bine, problema care mă frământă pe mine este judeţul Teleorman.

 

Care-i treaba cu judeţul Teleorman? Cunoaşteţi voi pe cineva de-acolo? Puteţi indica vreun loc anume cunoscut pentru concentraţia mare de teleormăneni, aşa cum sunt, de pildă, Braşovul pentru moldoveni şi Jurnalul Naţional pentru caracaleni? Aţi auzit pe undeva: “Lasă-l, mă, că e teleormănean de-al nostru?”. Eu abia după ce am întrebat în stânga şi-n dreapta am reuşit să aflu numele unei persoane din judeţul Teleorman. Şi chiar şi aia e Liviu Dragnea, ceea ce, de fapt, nu face decât să-mi confirme bănuiala că judeţul Teleorman e complet nelocuit. Nu cunosc pe nimeni care să fi trecut cu maşina pe acolo şi care la întrebarea “Cum e?” să fi putut răspunde şi altceva decât “Câmp, cum să fie?”. De fapt, poate că nu e nici câmp, doar nişte pânze enorme pictate, cum folosea Potemkin. Chiar şi numele reşedinţei de judeţ e copiat după cel al unei alte localităţi mult mai celebre. De fapt, s-ar putea ca Alexandru Macedon să fi ieşit într-o seară cu băieţii şi când l-a întrebat una dintre cele 365 de neveste unde a fost, a zis “Ei, unde, am fondat un oraş, unde să fiu?”. “Unde ai fondat tu un oraş la ora asta?”. “În Teleorman, dragă, în Teleorman. Eşti mulţumită?”. Aşadar, e posibil ca localitatea Alexandria – Teleorman să fie doar o invenţie scornită de Alexandru acasă şi, în realitate, să nu existe nici o capitală a acestui judeţ.

 

De fapt, eu cred că judeţul Teleorman este o uriaşă escrocherie a guvernului, un paravan pentru tot soiul de afaceri dubioase. Ca dovadă: acum câţiva ani, m-a lovit o Dacie carosată cu număr de Teleorman, mi-a spart un far şi a dispărut la fel de subit precum apăruse, fără să oprească. M-am dus la poliţie, le-am dat numărul şi i-am rugat să-l găsească pe vinovat, ca să-mi achite costul reparaţiei. Poliţia nu m-a mai căutat niciodată, de unde nu pot deduce decât că numerele de Teleorman sunt toate false şi folosite doar de către infractori, ca să nu poată fi identificaţi de poliţie şi să se sustragă astfel rigorilor legii.

 

A, şi a doua şi ultima oară când am auzit de judeţul Teleorman a fost într-o seară, la Etno, când programul de dedicaţii muzicale a inclus şi o piesă de muzică populară din zona Teleormanului. Tot nu m-au convins că există teleormăneni, fiindcă muzica aia, cum să vă spun, era de o frumuseţe nepământeană.

 

Eu n-am găsit decât două posibile explicaţii pentru judeţul Teleorman. Prima ar fi că Big Foot, Yeti şi monstrul din Loch Less sunt de loc din Teleorman – de-asta nu-i găseşte nimeni. Iar a doua ar fi aceea că Guvernul şi Armata au efectuat acolo un experiment secret şi ulterior au închis zona pentru a ascunde teribilele urmări. Aşa s-ar explica poate şi existenţa, chiar în apropiere, a oraşului Caracal.

133 Comentarii »

 1. […] şi-a bătut capul cu ele. Ei bine, problema care mă frământă pe mine este judeţul Teleorman. (more) De la Julius citire Niciun comentariu […]

  Thumb up 0

 2. writeman 09/03/2010 @ 13:06

  vezi ca teorema lu fermat a fost demonstrata, concentreaza-ta pe probleme mi urgente. crezi ca teleormanul are legatura cu instalarea scutului american anti-racheta?

  Thumb up 0

 3. alex 09/03/2010 @ 13:11

  Catalin Botezatu e din Alexandria / TR :))

  Thumb up 0

 4. cristian voiculescu 09/03/2010 @ 13:28

  triunghiul bermudelor e format din Alexandria, Turnu Magurele si Rosiori de Vede, toate 3 listate ca municipii.
  Plus Zimnicea – mai cunoscuta din emisiunea Cotele Apelor Dunarii drept Zimnicea – Soasantsantsantimetr

  Thumb up 0

 5. floarea 09/03/2010 @ 13:29

  Salut
  Exista teleormaneni chiar si printre cititori, spre exemplu eu. :)
  Nu ca as fi eu “judetista” (un soi de nationalism raportat la judet), dar experienta ta personala nu prea e relevanta. Ai uitat sa mentionezi Marin Preda, Constantin Noica. Probabil ceea ce ascultai tu era Liviu Vasilica. In mare parte iti dau dreptate, e un judet pierdut in anonimat.

  Thumb up 0

 6. radu 09/03/2010 @ 13:53

  Intotdeauna m-am intrebat oare cum e pe acolo.Auzisem de la niste colegi care au mai mers prin delegatie pe acolo ,cu munca (eu mis din zona moldovei) ca e foarte saraca si un pic spooky, si ca oamenii pe acolo nu is prea prietenosi. No offence, nu vreau sa supar pe nimeni din zona aia :)

  Thumb up 0

 7. 4mall 09/03/2010 @ 13:54

  Ceea ce ma frapeaza (de la frapiera, poate) e ca Julius recunoaste ca se uita la Etno. Bine, ca sa nu-l mai bata la cap iubita ca se uita excesiv la History, i-o baga p-aia cu “draga, tocmai voiam sa-ti fac o dedicatie”. Practic, canalul Etno e un parvan pentru consoarta, adica un fel de Teleorman. N-ati observat ca toate literele din “Etno” se regasesc in “Teleorman”?

  Thumb up 0

 8. sendroiu 09/03/2010 @ 13:59

  pe vremea cind am dat eu examen de conducere, una din cele mai grele intrebari era “ce reprezinta TR pe placutzele de inmatriculare auto?”
  plm, stiam ca Turcia nu e, ca e tzara, nu judetz
  initzial, am crezut ca e o intrebare la mishto, ca eu nu vazusem niciodata pina atunci o mashina care sa aiba o placutza de inmatriculare pe care sa scrie TR …
  da’ cum pe vremea aia nu se puneau intrebari la mishto, a trebuit sa imi scobesc memoria dupa judetze romaneshti care incep cu T, ca la rebus
  noroc ca nu sunt multe 😉

  Thumb up 0

 9. Ciprian 09/03/2010 @ 14:07

  Acum nu mai stiu daca mai exista, dar aveau in Alexandria pe timpuri o fabrica de rulmenti. S-or fi oprit si aia din invartit cum o sa se opreasca si cei de la Kombassan Rulmenti Barlad.

  @Sendroiu Cred ca te treceau si daca puneai Trimis sau Turcea.

  Thumb up 0

 10. 4mall 09/03/2010 @ 14:27

  @Ciprian: Dar Taras Severin ce are? Sau Traiova?

  Thumb up 0

 11. Bear Grylls 09/03/2010 @ 14:31

  1.Julius,la noi se gasesc cartofi nedegerati.In schimb n-a mai ramas nicio banana nedegerata.
  2.Am avut doua colege de facultate din Teleorman.Cea din Videle s-a maritat la Constanta iar cea din Alexandria a luat un geolog din Sighetul Marmatiei.Ceea ce explica partial depopularea judetului respectiv.
  3.Teleormanenii se mai numesc si Teleolteni,datorita pozitiei geografice ingrate a judetului la granita dintre doua provincii.
  4.Si da,muzica populara din Teleorman e deosebita.Am ascultat piese vechi(perpetuate,se pare,din sec.19)in interpretarea lui Liviu Vasilica.

  Thumb up 0

 12. sendroiu 09/03/2010 @ 14:32

  @4mall: Taras Severin e TS, nu merge …

  Thumb up 0

 13. Cazimi 09/03/2010 @ 14:41

  Am petrecut o vacanţă de iarnă în Alexandria, în clasele primare, la nişte rude obscure. Tot ce îmi aduc aminte constă în nişte noroaie adânci, clisoase, omniprezente şi de culoare bej, nu maro cum erau la mine acasă.

  Am avut o prietenă din Teleorman, dar când am cunoscut-o, se mutase deja în Bucureşti, unde e şi acum. Aşa că de asta nu ştim de teleormăneni: fiindcă îi credem locuitori ai altor oraşe.

  Thumb up 0

 14. Razvan 09/03/2010 @ 14:49

  Sergiu Toader, marele sef de pe la Realitatea, e din Teleorman. Si la Realitatea exista/a existat o mare concentratie de teleormaneni: cel mentionat, Andreea Cretulescu, Mihai Ghita si tot asa.

  Thumb up 0

 15. Cata 09/03/2010 @ 14:51

  Teleorman e un soi de Area 51 a Romaniei (ssst!, sa nu mai spuneti la nimeni). Acolo au inceput primele experimente genetice care au rezultat cu ceea ce in ziua de azi cunoastem drept locuitori din Caracal si tot acolo a experimentat NASA aplicatiile cobilitei in modulele de supravietuire de pe rachetele Saturn si Titan. Si niste prieteni cu ochi albastri spun ca tot acolo se fac niste experimente cu praz imbogatit cu uraniu saracit :))

  Thumb up 0

 16. Diana 09/03/2010 @ 15:07

  Eu sunt din Teleorman. Camp are, populat e, plin de gropi nu e in mod special (de exemplu Argesul si Iasi’ul sunt teatre de razboi la ce e in carosabil. Am trait toata viata aici si nu l’am cunoscut pe Big Foot si va recomand sa’l ascultati pe Liviu Vasilica pentru cele mai frumoase melodii populare.
  Teleormaneni: Constantin Noica, Marin Preda, Zaharia Stancu, Gala Galaction, Hortensia-Papadat Bengescu, Dimitrie Stelaru.

  Thumb up 0

 17. CID 09/03/2010 @ 15:18

  Interesant e,ca numele judetului a fost dat de turci.Inseamna padure nebuna(tele=nebuna,orman= padure).Cand au venit turcii,mai erau ceva paduri in Romania…

  Thumb up 0

 18. alexnicolae 09/03/2010 @ 16:26

  pe la 1100-1300 erau o gramada de paduri. practic tot Bucurestiul era o padure. Basarab si Mircea au facut ca in Vestul Salbatic- fiecare putea sa isi ia pamant cat putea sa desteleneasca. No ca sa vezi de unde vine pasiunea bucurestenilor de a taia copacii !

  Thumb up 0

 19. gabytzucotcodac 09/03/2010 @ 18:06

  daca mai scrii despre teleorman o sa iti inchida guvernul site-ul….si poate pana diseara te trezesti cu SRI la usa :))

  Thumb up 0

 20. Stefan 09/03/2010 @ 18:14

  Mda, si eu tot din TR mi-s, mai precis din Alexandria (care vine de la Alexandru D. Ghica).
  E posibil sa nu mai fi ramas multa lume pe acolo… eu unul nu mai sunt, insa parintii mei da (deci cel putin 2 locuitori are :) ).
  Cautand la randul meu informatii despre TR/Alexandria am fost surprins sa gasesc chiar si o pagina de wiki (http://ro.wikipedia.org/wiki/Alexandria). Check it out!

  Aveam un prieten in Constanta, care m-a intrebat o data de unde vine TR-ul de la masina? Cumva de la TRactor? Deci mai sunt si altii…

  Thumb up 0

 21. Alex 09/03/2010 @ 18:22

  tin sa te contrazic desi de fiecare data cand vad TR la masina ma gandesc la Trascau. daca dai search pe goagal, printre cele mai cautate indicative la masina sunt cele de teleorman :))

  Thumb up 0

 22. Tavi 09/03/2010 @ 18:23

  Cum e în Teleorman ?

  Răspunsul scurt : naşpa.
  Răspunsul lung : foarte naşpa.

  Thumb up 0

 23. eu 09/03/2010 @ 18:26

  cand nu te preocupa chestiile aparent fara mare insemnatate, te preocupa chestii rezolvate de mult (de vreo 16 ani asa). “Aritmetica şi apoi Teoria numerelor au produs cele mai multe şi subtile conjecturi în matematică. De exemplu Pierre Fermat (părintele teoriei numerelor) a produs 48 conjecturi (trei s-au dovedit false) care au reprezentat probleme de cercetare pentru mulţi matematicieni (Euler, Gauss, Cauchy, Riemann, etc). Ultima conjectură a lui Fermat (cunoscută ca Marea teoremă a lui Fermat) a fost că ecuaţia pentru n≥3 nu are soluţii în Z \{0}şi s-a demonstrat deabia în 1994 de către matematicianul englez Andrew Wiles.” – Ce este o conjectura, Miron Oprea

  Thumb up 0

 24. Andrei Giuglea 09/03/2010 @ 18:46

  Dom`e,

  treaba cu Teleormanu` e ca cei mai iesiti din birou (no offence), pot sa spona ” A… Teleorman…gagici misto…”.
  Cam singura chestie, e adevarat.

  In liceu ( in CT – Constanta nu CTRAIOVA ) ma intreaba un tip;
  – De unde esti?
  – Din Teleorman.
  – Bine, bine, da` din ce judet?

  PS Daca sunteti interesati de zona montana din Teleorman accesati

  http//www.deundedracumunti/Teleorman.ro

  😉

  Thumb up 0

 25. Ciprian 09/03/2010 @ 19:17

  @Diana
  Mincinoaso! :)) Hortensia Papadat Bengescu e nascuta la Ivesti, langa Tecuci, jud Galati.

  Thumb up 0

 26. rrimuna 09/03/2010 @ 19:18

  @Diana: madmoazel, perfect de acord că rebuturile culturii române sunt din teleorman (zaharia stancu, constantin noica, şamd), da’ hortensia papadat bengescu îi din iveşti, jud. galaţi. a locuit mult timp în tecuci, tot jud. galaţi. deci parol, dragă, nu mânji amintirea ei. de preda aflu abia acum că era din teleorman şi mă ajută să-mi explic de ce nu-l înghit.

  (separat de adresarea către sus-numita diana) la naţionala de chimie din piteşti de anul ăsta, în prima seară a adormit un teleormănean în camera unor buzoience (altă cremă a ţării). deşi individul, care avea o vagă aură de gay, a dormit într-un pat liber, complet separat de femelele din jurul lui, a doua zi de dimineaţă una din ele şi-a sunat născătoarea să-i spună că, vai, mamă, a dormit azi noapte un băiat la noi în cameră. mă-sa, întruchipând un monument de prostie de proporţii tulburătoare, a sunat la realitatea să comunice că ea e jurnalist (!?) şi că la naţionala de chimie fetele şi băieţii dorm împreună în camere. ce vroiam să subliniez e că 1. numai unui teleormănean i se punea întâmpla să provoace asemenea reacţii şi 2. există şi judeţe cu locuitori mai imbecili decât judeţul teleorman. bine, e şi brăila, dar ei deţin record absolut. ^^

  Thumb up 0

 27. Ciprian 09/03/2010 @ 19:27

  @rrimuna
  Dand exemplu de rebuturi pe Ctin Noica exagerezi grosolan.
  Zaharia Stancu pt partea de poezie nici pe mine nu ma impresioneaza, iar Preda e prea mare.

  Thumb up 0

 28. Cazimi 09/03/2010 @ 19:28

  Deşi motivul pentru care am acuma aşa mult timp să citesc toate trebile astea fascinante despre teleorman este şefa mea teleormăneancă, care s-a aşeazat în postura de fostă şefă, simt nevoia să spun şi ceva în apărarea numitului judeţ. Zic arheologii că gâlmele alea care se văd pe câmpurile plicticoase ar ascunde situri cu oraşe vechi de mii de ani, pe care nu are nimeni bani să le scoată de acolo. Plus că acum sunt culturi de… ce fel de culturi or fi acolo?

  Thumb up 0

 29. rrimuna 09/03/2010 @ 19:30

  @Ciprian: ba, din câte am citit prin articole de culianu, ctin noica nu era tocmai o valoare a ţării. şi îi plăcuse cel mai iubit dintre pământenii lu’ preda, lucru damnabil. mie preda nu-mi place.

  Thumb up 0

 30. Bulina Neserioasă 09/03/2010 @ 19:47

  Si de unde nu stii ca Vaslui nu e doar un platou de filmare a orgiilor cu babe pentru a va oftica pe voi, bucurestenii , a ?!

  Thumb up 0

 31. Cazimi 09/03/2010 @ 19:48

  Bucureştenii se oftică atunci când se filmează orgii cu babe?

  Dar ce are Vasluiul în comentariile despre Teleorman?

  Thumb up 0

 32. unmihai 09/03/2010 @ 19:50

  @rrimuna
  bah, daca dai cu pareri asa de transante despre unii doar din ce zicea chiar si Culianu nu e bine – asta fara sa fi citit un rand din ce-au zis ‘rebuturile’.
  (daca ai sub 20 de ani nu e chiar asa grav. trece)

  Thumb up 0

 33. Cazimi 09/03/2010 @ 20:00

  Mie mi se pare scandalos să pui pe Preda, Stancu, Galaction în aceeaşi listă cu fecioara despletită. De Dimitrie Stelaru nu am auzit. Ar trebui să îmi fie ruşine?

  Thumb up 0

 34. mircea 09/03/2010 @ 20:01

  Teleorman nu e judetul ala unde e inca feudalism?

  Thumb up 0

 35. unmihai 09/03/2010 @ 20:02

  dati repede pe EtnoTV. e remember Liviu Vasilica :)

  Thumb up 0

 36. rrimuna 09/03/2010 @ 20:03

  @unmihai: bine, bă. eu am citit pământeanu’ (ne)iubit de preda şi încercasem să citesc şi o carte de noica şi m-a lăsat rece după maxim 50 de pagini. am şi sub 20 de ani. kthxbai.

  Thumb up 0

 37. rrimuna 09/03/2010 @ 20:05

  @cazimi: m-am interesat pe wikipedia de el. e vag anonim, nici măcar nu precizează în introducere că-i din teleorman, aşa de mult îl preţuiesc ăia.

  Thumb up 0

 38. Cazimi 09/03/2010 @ 20:13

  Bine, bine, dar cu ce ocupă/ocupa numitul Stelică. Pardon: Mitică. În ce priveşte wiki, poate se va găsi vreun teleormănean cu o doză de patriotism local să completeze acolo o biografie. Asta doar fiindcă îşi trăieşte acum, prin menţionarea pe DC, un moment (poate unic) de glorie.

  Thumb up 0

 39. rrimuna 09/03/2010 @ 20:18

  păi vezi că se zice ceva de nişte poezii şi e comparat hiperbolic cu e.a.poe parcă. îs şi nişte versuri, cred. nu mi-am obosit mintea prea mult cu el. dar tu pari interesat până-n inimă, maestre.

  Thumb up 0

 40. Cazimi 09/03/2010 @ 20:21

  Neah. Voiam doar să ştiu dacă a fost/este om politic, primar, revoluţionar, actor sau sindicalist. Dacă a fost bard, m-am liniştit. Mulţam de info. Cultura mea e mai bogată în seara asta.

  Thumb up 0

 41. AndreiPietrosu 09/03/2010 @ 20:35

  :)) Hai ca asta e deja penal. Seamna cu o radiografie de olteni/moldoveni/ardeleni si daca tot facem d-astea… hai sa facem misto si de teleolteni(telermaneni). Eu zic sa ne puneti pe aceeasi treapta cu Dracula ca doar si ala e un mit obscur si spooky :). Si nu, nu e aria 51(poate Zimnicea un pic pentru ca e mai decimat ca populatie si activitate). Pentru unii invatati de mai sus: Caracal e in Olt baieti…maica masii de geografie de clasa a VIII-a :). Ca zona, da e saraca… insa nu mai saraca decat alte zone din tara(ca sunt altele vai de mama lor). Asa cu in Moldova nu e adevarat ca va violeaza femeile daca va prind singuri si neajutorati pe strada, asa nici in Teleorman nu o sa va rupa nimeni capul sau o sa va fugareasca aiurea :). Pe mine personal m-a distrat lipsa de idee pe care o au oamenii despre judetul asta, dar asta nu ii preste sa isi dea cu parerea dar ca sa se bage in seama ;).

  Chiar sunt curios cati dintre comentatori, si de ce nu… chiar Julius, au trecut pe la teleolteni. :)

  @Julius, daca tot vroiai sa aflii mai multe despre Teleorman, sfatul meu este sa faci o incursiune prin Bucuresti Vest(implicit Militari si D.Taberei). Poate o sa vezi unde s-a mutat o buna parte din Telerman. De obicei articolele tale mi se pare caterincoase rau dar aici ai dat putin cu bata-n balta cu experimentele armatei si alte balarii ;).

  P.S. Da sunt teleormanean si chiar sunt mandru de asta :).

  Thumb up 0

 42. unmihai 09/03/2010 @ 20:38

  @rrimuna
  deci ai sub 20 de ani. asta inseamna ca ai dreptate!
  (si eu, cand aveam sub 20 de ani, aveam intotdeauna dreptate :)) )

  Thumb up 0

 43. JULIUS 09/03/2010 @ 20:39

  @unmihai: pana te-ai insurat, ca dupa aia dreptatea a devenit exclusiv apanajul nevesti-tii 😀

  Thumb up 0

 44. AndreiPietrosu 09/03/2010 @ 20:40

  @Julius :), ma ofer eu sa te scot la o bere ca sa incerc sa iti demontez cercetarile despre Teleorman :). Eventual aduc un arbore genealogic sa iti arat ca sunt mai mult de 1-2 oameni acolo si un set de analize medicale care sa demonstreze ca nu is vreun mutant.

  Thumb up 0

 45. rrimuna 09/03/2010 @ 20:42

  @unmihai: ha ha, mihai, ha ha. via julius :))

  Thumb up 0

 46. muritorulderand 09/03/2010 @ 20:58

  mai sunteti si romani si nu stiti de mormantul princiar dacic de la Peretu jud Teleorman :) cautati pe google si minunati-va

  Thumb up 0

 47. iulian rinder 09/03/2010 @ 21:01

  Eu, care sunt nascut in Botosani si locuiesc, firesc, in Brasov, pot spune un singur lucu: Teleorman exista. Am urmatorul argument: Dumnezeu probabil exista, dar sigur Romania exista, verificati la fisc. Maneii nu stiu despre ce vorbesc. Si mai mult decat atat, are un presedinte democrat ( ha, ha, ha). Deci, pe cale de consecinta logica, Teleormanul nu doar ca exista, da banuiesc ca a si votat. Ca sa se mentina in linia de
  cre(s)tinism a tarii. Mai cred ca Bucurestiul este capitala judetului Telorman.

  Thumb up 0

 48. Cazimi 09/03/2010 @ 21:04

  Chiar începuse să mă ia tristeţea că nu se revoltă niciun teleormănean cu patriotism local, să ne pună la punct pentru neştiinţa noastră.

  Aşa, mă bucur să văd onoarea judeţului apărată cu entuziasm şi revoltă partizană, cum îi şade bine oricărui patriot.

  Thumb up 0

 49. rrimuna 09/03/2010 @ 21:09

  @iulian: fii serios, monşer, şi lasă aluziile politice că dacă analizezi nişte statistici, majoritatea oltenilor l-au votat pe geoană. inclusiv ăştia. de fapt nici nu ştiu precis dacă-s olteni sau nu. niciodată n-am ştiut precis ce-s oltenii şi de unde până unde se delimitează. oltenia îi un alt triunghi al bermudelor. în schimb aud des bancuri în care se râde de ei. îs aşa nostimi?

  Thumb up 0

 50. Serpent 09/03/2010 @ 21:11

  bine bai pietrosule, traiasca FSP!!!

  Thumb up 0

 51. muritorulderand 09/03/2010 @ 21:17

  @rrimuna granita, daca putem sa ii spunem granita, a fost trasata de romani dupa cucerirea daciei printro constructie: un zid numit popular valul lui traian adica limesul trasalutanus, romanizarea s-a facut diferit in v limesului de aceea existand mici diferente insa notabile intre munteni si olteni.in oltenia roamnizarea fiind mult mai puternica.

  Thumb up 0

 52. iulian rinder 09/03/2010 @ 21:18

  ptr. rrimuna Nici eu nu nu cred ca exista olteni, desi am aflat ca Becali a jucat in Mihai Vitezul. Sau a vrut? Sau a vrut sa cumpere o imagine? Poate Universitatea Craioava? Maestrul Julius poate ne ilumineaza. Oricum, eu fac parte din categoria de dobitaoci care nu crede ca omul a juns pe luna si nu e bine sa stai la rand ca sa dai bani. Dar ma simt al dracului de minoritar.

  Thumb up 0

 53. muritorulderand 09/03/2010 @ 21:20

  http://ro.wikipedia.org/wiki/Transalutanus granita dintre munteni si olteni.

  Thumb up 0

 54. mifty 09/03/2010 @ 21:21

  @rrimuna: dacă te-ai spânzura sau ai bea verde de paris, lumea nu şi-ar da seama. deci, mori în beznă, vorba unui “clasic” în viaţă!
  unu’ pe care jul îl “iubeşte” mult!!! :))

  Thumb up 0

 55. lulu 09/03/2010 @ 21:27

  @Cazimi
  Probabli ca teleormanenii patrioti s-au intalnit la o bere cu soferii din alba.In spamul lui Julius. 😀

  Thumb up 0

 56. Cazimi 09/03/2010 @ 21:32

  Da’ de ce taman în Alba?

  Thumb up 0

 57. rrimuna 09/03/2010 @ 21:38

  ahaa, deci teleormănenii îs cumva vecini cu oltenii, deşi îs mai olteni decât oltenii.

  Thumb up 0

 58. lulu 09/03/2010 @ 21:39

  Ma ajuta cineva cu un link catre postul respectiv??? Va rog…

  Thumb up 0

 59. muritorulderand 09/03/2010 @ 21:47

  pff, hmm asta e ultimul post. nu are rost sa fiu angrenat in discutii sterile care denota ignoranta.
  teleormanenii sunt munteni, punct.

  Thumb up 0