Vrem adevărul despre judeţul Teleorman!

Julius Constantinescu

 

În ultima săptămână m-a preocupat o problemă aparent fără mare însemnătate (spre deosebire de chestiile la care mă gândesc de obicei, cum ar fi rezolvarea Marii Teoreme a lui Fermat sau de unde să iau cartofi nedegeraţi). Să nu uităm totuşi că marile progrese ale omenirii au fost legate de chestiuni cât se poate de minore. De pildă, descoperirea focului şi inventarea roţii sau a motorului cu abur – nici una nu are legătură cu sexul sau băuturica, şi totuşi cineva şi-a bătut capul cu ele. Ei bine, problema care mă frământă pe mine este judeţul Teleorman.

 

Care-i treaba cu judeţul Teleorman? Cunoaşteţi voi pe cineva de-acolo? Puteţi indica vreun loc anume cunoscut pentru concentraţia mare de teleormăneni, aşa cum sunt, de pildă, Braşovul pentru moldoveni şi Jurnalul Naţional pentru caracaleni? Aţi auzit pe undeva: “Lasă-l, mă, că e teleormănean de-al nostru?”. Eu abia după ce am întrebat în stânga şi-n dreapta am reuşit să aflu numele unei persoane din judeţul Teleorman. Şi chiar şi aia e Liviu Dragnea, ceea ce, de fapt, nu face decât să-mi confirme bănuiala că judeţul Teleorman e complet nelocuit. Nu cunosc pe nimeni care să fi trecut cu maşina pe acolo şi care la întrebarea “Cum e?” să fi putut răspunde şi altceva decât “Câmp, cum să fie?”. De fapt, poate că nu e nici câmp, doar nişte pânze enorme pictate, cum folosea Potemkin. Chiar şi numele reşedinţei de judeţ e copiat după cel al unei alte localităţi mult mai celebre. De fapt, s-ar putea ca Alexandru Macedon să fi ieşit într-o seară cu băieţii şi când l-a întrebat una dintre cele 365 de neveste unde a fost, a zis “Ei, unde, am fondat un oraş, unde să fiu?”. “Unde ai fondat tu un oraş la ora asta?”. “În Teleorman, dragă, în Teleorman. Eşti mulţumită?”. Aşadar, e posibil ca localitatea Alexandria – Teleorman să fie doar o invenţie scornită de Alexandru acasă şi, în realitate, să nu existe nici o capitală a acestui judeţ.

 

De fapt, eu cred că judeţul Teleorman este o uriaşă escrocherie a guvernului, un paravan pentru tot soiul de afaceri dubioase. Ca dovadă: acum câţiva ani, m-a lovit o Dacie carosată cu număr de Teleorman, mi-a spart un far şi a dispărut la fel de subit precum apăruse, fără să oprească. M-am dus la poliţie, le-am dat numărul şi i-am rugat să-l găsească pe vinovat, ca să-mi achite costul reparaţiei. Poliţia nu m-a mai căutat niciodată, de unde nu pot deduce decât că numerele de Teleorman sunt toate false şi folosite doar de către infractori, ca să nu poată fi identificaţi de poliţie şi să se sustragă astfel rigorilor legii.

 

A, şi a doua şi ultima oară când am auzit de judeţul Teleorman a fost într-o seară, la Etno, când programul de dedicaţii muzicale a inclus şi o piesă de muzică populară din zona Teleormanului. Tot nu m-au convins că există teleormăneni, fiindcă muzica aia, cum să vă spun, era de o frumuseţe nepământeană.

 

Eu n-am găsit decât două posibile explicaţii pentru judeţul Teleorman. Prima ar fi că Big Foot, Yeti şi monstrul din Loch Less sunt de loc din Teleorman – de-asta nu-i găseşte nimeni. Iar a doua ar fi aceea că Guvernul şi Armata au efectuat acolo un experiment secret şi ulterior au închis zona pentru a ascunde teribilele urmări. Aşa s-ar explica poate şi existenţa, chiar în apropiere, a oraşului Caracal.

133 Comentarii »

 1. […] şi-a bătut capul cu ele. Ei bine, problema care mă frământă pe mine este judeţul Teleorman. (more) De la Julius citire Niciun comentariu […]

 2. writeman 09/03/2010 @ 13:06

  vezi ca teorema lu fermat a fost demonstrata, concentreaza-ta pe probleme mi urgente. crezi ca teleormanul are legatura cu instalarea scutului american anti-racheta?

 3. alex 09/03/2010 @ 13:11

  Catalin Botezatu e din Alexandria / TR :))

 4. cristian voiculescu 09/03/2010 @ 13:28

  triunghiul bermudelor e format din Alexandria, Turnu Magurele si Rosiori de Vede, toate 3 listate ca municipii.
  Plus Zimnicea – mai cunoscuta din emisiunea Cotele Apelor Dunarii drept Zimnicea – Soasantsantsantimetr

 5. floarea 09/03/2010 @ 13:29

  Salut
  Exista teleormaneni chiar si printre cititori, spre exemplu eu. 🙂
  Nu ca as fi eu “judetista” (un soi de nationalism raportat la judet), dar experienta ta personala nu prea e relevanta. Ai uitat sa mentionezi Marin Preda, Constantin Noica. Probabil ceea ce ascultai tu era Liviu Vasilica. In mare parte iti dau dreptate, e un judet pierdut in anonimat.

 6. radu 09/03/2010 @ 13:53

  Intotdeauna m-am intrebat oare cum e pe acolo.Auzisem de la niste colegi care au mai mers prin delegatie pe acolo ,cu munca (eu mis din zona moldovei) ca e foarte saraca si un pic spooky, si ca oamenii pe acolo nu is prea prietenosi. No offence, nu vreau sa supar pe nimeni din zona aia 🙂

 7. 4mall 09/03/2010 @ 13:54

  Ceea ce ma frapeaza (de la frapiera, poate) e ca Julius recunoaste ca se uita la Etno. Bine, ca sa nu-l mai bata la cap iubita ca se uita excesiv la History, i-o baga p-aia cu “draga, tocmai voiam sa-ti fac o dedicatie”. Practic, canalul Etno e un parvan pentru consoarta, adica un fel de Teleorman. N-ati observat ca toate literele din “Etno” se regasesc in “Teleorman”?

 8. sendroiu 09/03/2010 @ 13:59

  pe vremea cind am dat eu examen de conducere, una din cele mai grele intrebari era “ce reprezinta TR pe placutzele de inmatriculare auto?”
  plm, stiam ca Turcia nu e, ca e tzara, nu judetz
  initzial, am crezut ca e o intrebare la mishto, ca eu nu vazusem niciodata pina atunci o mashina care sa aiba o placutza de inmatriculare pe care sa scrie TR …
  da’ cum pe vremea aia nu se puneau intrebari la mishto, a trebuit sa imi scobesc memoria dupa judetze romaneshti care incep cu T, ca la rebus
  noroc ca nu sunt multe 😉

 9. Ciprian 09/03/2010 @ 14:07

  Acum nu mai stiu daca mai exista, dar aveau in Alexandria pe timpuri o fabrica de rulmenti. S-or fi oprit si aia din invartit cum o sa se opreasca si cei de la Kombassan Rulmenti Barlad.

  @Sendroiu Cred ca te treceau si daca puneai Trimis sau Turcea.

 10. 4mall 09/03/2010 @ 14:27

  @Ciprian: Dar Taras Severin ce are? Sau Traiova?

 11. Bear Grylls 09/03/2010 @ 14:31

  1.Julius,la noi se gasesc cartofi nedegerati.In schimb n-a mai ramas nicio banana nedegerata.
  2.Am avut doua colege de facultate din Teleorman.Cea din Videle s-a maritat la Constanta iar cea din Alexandria a luat un geolog din Sighetul Marmatiei.Ceea ce explica partial depopularea judetului respectiv.
  3.Teleormanenii se mai numesc si Teleolteni,datorita pozitiei geografice ingrate a judetului la granita dintre doua provincii.
  4.Si da,muzica populara din Teleorman e deosebita.Am ascultat piese vechi(perpetuate,se pare,din sec.19)in interpretarea lui Liviu Vasilica.

 12. sendroiu 09/03/2010 @ 14:32

  @4mall: Taras Severin e TS, nu merge …

 13. Cazimi 09/03/2010 @ 14:41

  Am petrecut o vacanţă de iarnă în Alexandria, în clasele primare, la nişte rude obscure. Tot ce îmi aduc aminte constă în nişte noroaie adânci, clisoase, omniprezente şi de culoare bej, nu maro cum erau la mine acasă.

  Am avut o prietenă din Teleorman, dar când am cunoscut-o, se mutase deja în Bucureşti, unde e şi acum. Aşa că de asta nu ştim de teleormăneni: fiindcă îi credem locuitori ai altor oraşe.

 14. Razvan 09/03/2010 @ 14:49

  Sergiu Toader, marele sef de pe la Realitatea, e din Teleorman. Si la Realitatea exista/a existat o mare concentratie de teleormaneni: cel mentionat, Andreea Cretulescu, Mihai Ghita si tot asa.

 15. Cata 09/03/2010 @ 14:51

  Teleorman e un soi de Area 51 a Romaniei (ssst!, sa nu mai spuneti la nimeni). Acolo au inceput primele experimente genetice care au rezultat cu ceea ce in ziua de azi cunoastem drept locuitori din Caracal si tot acolo a experimentat NASA aplicatiile cobilitei in modulele de supravietuire de pe rachetele Saturn si Titan. Si niste prieteni cu ochi albastri spun ca tot acolo se fac niste experimente cu praz imbogatit cu uraniu saracit :))

 16. Diana 09/03/2010 @ 15:07

  Eu sunt din Teleorman. Camp are, populat e, plin de gropi nu e in mod special (de exemplu Argesul si Iasi’ul sunt teatre de razboi la ce e in carosabil. Am trait toata viata aici si nu l’am cunoscut pe Big Foot si va recomand sa’l ascultati pe Liviu Vasilica pentru cele mai frumoase melodii populare.
  Teleormaneni: Constantin Noica, Marin Preda, Zaharia Stancu, Gala Galaction, Hortensia-Papadat Bengescu, Dimitrie Stelaru.

 17. CID 09/03/2010 @ 15:18

  Interesant e,ca numele judetului a fost dat de turci.Inseamna padure nebuna(tele=nebuna,orman= padure).Cand au venit turcii,mai erau ceva paduri in Romania…

 18. alexnicolae 09/03/2010 @ 16:26

  pe la 1100-1300 erau o gramada de paduri. practic tot Bucurestiul era o padure. Basarab si Mircea au facut ca in Vestul Salbatic- fiecare putea sa isi ia pamant cat putea sa desteleneasca. No ca sa vezi de unde vine pasiunea bucurestenilor de a taia copacii !

 19. gabytzucotcodac 09/03/2010 @ 18:06

  daca mai scrii despre teleorman o sa iti inchida guvernul site-ul….si poate pana diseara te trezesti cu SRI la usa :))

 20. Stefan 09/03/2010 @ 18:14

  Mda, si eu tot din TR mi-s, mai precis din Alexandria (care vine de la Alexandru D. Ghica).
  E posibil sa nu mai fi ramas multa lume pe acolo… eu unul nu mai sunt, insa parintii mei da (deci cel putin 2 locuitori are 🙂 ).
  Cautand la randul meu informatii despre TR/Alexandria am fost surprins sa gasesc chiar si o pagina de wiki (http://ro.wikipedia.org/wiki/Alexandria). Check it out!

  Aveam un prieten in Constanta, care m-a intrebat o data de unde vine TR-ul de la masina? Cumva de la TRactor? Deci mai sunt si altii…

 21. Alex 09/03/2010 @ 18:22

  tin sa te contrazic desi de fiecare data cand vad TR la masina ma gandesc la Trascau. daca dai search pe goagal, printre cele mai cautate indicative la masina sunt cele de teleorman :))

 22. Tavi 09/03/2010 @ 18:23

  Cum e în Teleorman ?

  Răspunsul scurt : naşpa.
  Răspunsul lung : foarte naşpa.

 23. eu 09/03/2010 @ 18:26

  cand nu te preocupa chestiile aparent fara mare insemnatate, te preocupa chestii rezolvate de mult (de vreo 16 ani asa). “Aritmetica şi apoi Teoria numerelor au produs cele mai multe şi subtile conjecturi în matematică. De exemplu Pierre Fermat (părintele teoriei numerelor) a produs 48 conjecturi (trei s-au dovedit false) care au reprezentat probleme de cercetare pentru mulţi matematicieni (Euler, Gauss, Cauchy, Riemann, etc). Ultima conjectură a lui Fermat (cunoscută ca Marea teoremă a lui Fermat) a fost că ecuaţia pentru n≥3 nu are soluţii în Z \{0}şi s-a demonstrat deabia în 1994 de către matematicianul englez Andrew Wiles.” – Ce este o conjectura, Miron Oprea

 24. Andrei Giuglea 09/03/2010 @ 18:46

  Dom`e,

  treaba cu Teleormanu` e ca cei mai iesiti din birou (no offence), pot sa spona ” A… Teleorman…gagici misto…”.
  Cam singura chestie, e adevarat.

  In liceu ( in CT – Constanta nu CTRAIOVA ) ma intreaba un tip;
  – De unde esti?
  – Din Teleorman.
  – Bine, bine, da` din ce judet?

  PS Daca sunteti interesati de zona montana din Teleorman accesati

  http//www.deundedracumunti/Teleorman.ro

  😉

 25. Ciprian 09/03/2010 @ 19:17

  @Diana
  Mincinoaso! :)) Hortensia Papadat Bengescu e nascuta la Ivesti, langa Tecuci, jud Galati.

 26. rrimuna 09/03/2010 @ 19:18

  @Diana: madmoazel, perfect de acord că rebuturile culturii române sunt din teleorman (zaharia stancu, constantin noica, şamd), da’ hortensia papadat bengescu îi din iveşti, jud. galaţi. a locuit mult timp în tecuci, tot jud. galaţi. deci parol, dragă, nu mânji amintirea ei. de preda aflu abia acum că era din teleorman şi mă ajută să-mi explic de ce nu-l înghit.

  (separat de adresarea către sus-numita diana) la naţionala de chimie din piteşti de anul ăsta, în prima seară a adormit un teleormănean în camera unor buzoience (altă cremă a ţării). deşi individul, care avea o vagă aură de gay, a dormit într-un pat liber, complet separat de femelele din jurul lui, a doua zi de dimineaţă una din ele şi-a sunat născătoarea să-i spună că, vai, mamă, a dormit azi noapte un băiat la noi în cameră. mă-sa, întruchipând un monument de prostie de proporţii tulburătoare, a sunat la realitatea să comunice că ea e jurnalist (!?) şi că la naţionala de chimie fetele şi băieţii dorm împreună în camere. ce vroiam să subliniez e că 1. numai unui teleormănean i se punea întâmpla să provoace asemenea reacţii şi 2. există şi judeţe cu locuitori mai imbecili decât judeţul teleorman. bine, e şi brăila, dar ei deţin record absolut. ^^

 27. Ciprian 09/03/2010 @ 19:27

  @rrimuna
  Dand exemplu de rebuturi pe Ctin Noica exagerezi grosolan.
  Zaharia Stancu pt partea de poezie nici pe mine nu ma impresioneaza, iar Preda e prea mare.

 28. Cazimi 09/03/2010 @ 19:28

  Deşi motivul pentru care am acuma aşa mult timp să citesc toate trebile astea fascinante despre teleorman este şefa mea teleormăneancă, care s-a aşeazat în postura de fostă şefă, simt nevoia să spun şi ceva în apărarea numitului judeţ. Zic arheologii că gâlmele alea care se văd pe câmpurile plicticoase ar ascunde situri cu oraşe vechi de mii de ani, pe care nu are nimeni bani să le scoată de acolo. Plus că acum sunt culturi de… ce fel de culturi or fi acolo?

 29. rrimuna 09/03/2010 @ 19:30

  @Ciprian: ba, din câte am citit prin articole de culianu, ctin noica nu era tocmai o valoare a ţării. şi îi plăcuse cel mai iubit dintre pământenii lu’ preda, lucru damnabil. mie preda nu-mi place.

 30. Bulina Neserioasă 09/03/2010 @ 19:47

  Si de unde nu stii ca Vaslui nu e doar un platou de filmare a orgiilor cu babe pentru a va oftica pe voi, bucurestenii , a ?!

 31. Cazimi 09/03/2010 @ 19:48

  Bucureştenii se oftică atunci când se filmează orgii cu babe?

  Dar ce are Vasluiul în comentariile despre Teleorman?

 32. unmihai 09/03/2010 @ 19:50

  @rrimuna
  bah, daca dai cu pareri asa de transante despre unii doar din ce zicea chiar si Culianu nu e bine – asta fara sa fi citit un rand din ce-au zis ‘rebuturile’.
  (daca ai sub 20 de ani nu e chiar asa grav. trece)

 33. Cazimi 09/03/2010 @ 20:00

  Mie mi se pare scandalos să pui pe Preda, Stancu, Galaction în aceeaşi listă cu fecioara despletită. De Dimitrie Stelaru nu am auzit. Ar trebui să îmi fie ruşine?

 34. mircea 09/03/2010 @ 20:01

  Teleorman nu e judetul ala unde e inca feudalism?

 35. unmihai 09/03/2010 @ 20:02

  dati repede pe EtnoTV. e remember Liviu Vasilica 🙂

 36. rrimuna 09/03/2010 @ 20:03

  @unmihai: bine, bă. eu am citit pământeanu’ (ne)iubit de preda şi încercasem să citesc şi o carte de noica şi m-a lăsat rece după maxim 50 de pagini. am şi sub 20 de ani. kthxbai.

 37. rrimuna 09/03/2010 @ 20:05

  @cazimi: m-am interesat pe wikipedia de el. e vag anonim, nici măcar nu precizează în introducere că-i din teleorman, aşa de mult îl preţuiesc ăia.

 38. Cazimi 09/03/2010 @ 20:13

  Bine, bine, dar cu ce ocupă/ocupa numitul Stelică. Pardon: Mitică. În ce priveşte wiki, poate se va găsi vreun teleormănean cu o doză de patriotism local să completeze acolo o biografie. Asta doar fiindcă îşi trăieşte acum, prin menţionarea pe DC, un moment (poate unic) de glorie.

 39. rrimuna 09/03/2010 @ 20:18

  păi vezi că se zice ceva de nişte poezii şi e comparat hiperbolic cu e.a.poe parcă. îs şi nişte versuri, cred. nu mi-am obosit mintea prea mult cu el. dar tu pari interesat până-n inimă, maestre.

 40. Cazimi 09/03/2010 @ 20:21

  Neah. Voiam doar să ştiu dacă a fost/este om politic, primar, revoluţionar, actor sau sindicalist. Dacă a fost bard, m-am liniştit. Mulţam de info. Cultura mea e mai bogată în seara asta.

 41. AndreiPietrosu 09/03/2010 @ 20:35

  :)) Hai ca asta e deja penal. Seamna cu o radiografie de olteni/moldoveni/ardeleni si daca tot facem d-astea… hai sa facem misto si de teleolteni(telermaneni). Eu zic sa ne puneti pe aceeasi treapta cu Dracula ca doar si ala e un mit obscur si spooky :). Si nu, nu e aria 51(poate Zimnicea un pic pentru ca e mai decimat ca populatie si activitate). Pentru unii invatati de mai sus: Caracal e in Olt baieti…maica masii de geografie de clasa a VIII-a :). Ca zona, da e saraca… insa nu mai saraca decat alte zone din tara(ca sunt altele vai de mama lor). Asa cu in Moldova nu e adevarat ca va violeaza femeile daca va prind singuri si neajutorati pe strada, asa nici in Teleorman nu o sa va rupa nimeni capul sau o sa va fugareasca aiurea :). Pe mine personal m-a distrat lipsa de idee pe care o au oamenii despre judetul asta, dar asta nu ii preste sa isi dea cu parerea dar ca sa se bage in seama ;).

  Chiar sunt curios cati dintre comentatori, si de ce nu… chiar Julius, au trecut pe la teleolteni. 🙂

  @Julius, daca tot vroiai sa aflii mai multe despre Teleorman, sfatul meu este sa faci o incursiune prin Bucuresti Vest(implicit Militari si D.Taberei). Poate o sa vezi unde s-a mutat o buna parte din Telerman. De obicei articolele tale mi se pare caterincoase rau dar aici ai dat putin cu bata-n balta cu experimentele armatei si alte balarii ;).

  P.S. Da sunt teleormanean si chiar sunt mandru de asta :).

 42. unmihai 09/03/2010 @ 20:38

  @rrimuna
  deci ai sub 20 de ani. asta inseamna ca ai dreptate!
  (si eu, cand aveam sub 20 de ani, aveam intotdeauna dreptate :)) )

 43. JULIUS 09/03/2010 @ 20:39

  @unmihai: pana te-ai insurat, ca dupa aia dreptatea a devenit exclusiv apanajul nevesti-tii 😀

 44. AndreiPietrosu 09/03/2010 @ 20:40

  @Julius :), ma ofer eu sa te scot la o bere ca sa incerc sa iti demontez cercetarile despre Teleorman :). Eventual aduc un arbore genealogic sa iti arat ca sunt mai mult de 1-2 oameni acolo si un set de analize medicale care sa demonstreze ca nu is vreun mutant.

 45. rrimuna 09/03/2010 @ 20:42

  @unmihai: ha ha, mihai, ha ha. via julius :))

 46. muritorulderand 09/03/2010 @ 20:58

  mai sunteti si romani si nu stiti de mormantul princiar dacic de la Peretu jud Teleorman 🙂 cautati pe google si minunati-va

 47. iulian rinder 09/03/2010 @ 21:01

  Eu, care sunt nascut in Botosani si locuiesc, firesc, in Brasov, pot spune un singur lucu: Teleorman exista. Am urmatorul argument: Dumnezeu probabil exista, dar sigur Romania exista, verificati la fisc. Maneii nu stiu despre ce vorbesc. Si mai mult decat atat, are un presedinte democrat ( ha, ha, ha). Deci, pe cale de consecinta logica, Teleormanul nu doar ca exista, da banuiesc ca a si votat. Ca sa se mentina in linia de
  cre(s)tinism a tarii. Mai cred ca Bucurestiul este capitala judetului Telorman.

 48. Cazimi 09/03/2010 @ 21:04

  Chiar începuse să mă ia tristeţea că nu se revoltă niciun teleormănean cu patriotism local, să ne pună la punct pentru neştiinţa noastră.

  Aşa, mă bucur să văd onoarea judeţului apărată cu entuziasm şi revoltă partizană, cum îi şade bine oricărui patriot.

 49. rrimuna 09/03/2010 @ 21:09

  @iulian: fii serios, monşer, şi lasă aluziile politice că dacă analizezi nişte statistici, majoritatea oltenilor l-au votat pe geoană. inclusiv ăştia. de fapt nici nu ştiu precis dacă-s olteni sau nu. niciodată n-am ştiut precis ce-s oltenii şi de unde până unde se delimitează. oltenia îi un alt triunghi al bermudelor. în schimb aud des bancuri în care se râde de ei. îs aşa nostimi?

 50. Serpent 09/03/2010 @ 21:11

  bine bai pietrosule, traiasca FSP!!!

 51. muritorulderand 09/03/2010 @ 21:17

  @rrimuna granita, daca putem sa ii spunem granita, a fost trasata de romani dupa cucerirea daciei printro constructie: un zid numit popular valul lui traian adica limesul trasalutanus, romanizarea s-a facut diferit in v limesului de aceea existand mici diferente insa notabile intre munteni si olteni.in oltenia roamnizarea fiind mult mai puternica.

 52. iulian rinder 09/03/2010 @ 21:18

  ptr. rrimuna Nici eu nu nu cred ca exista olteni, desi am aflat ca Becali a jucat in Mihai Vitezul. Sau a vrut? Sau a vrut sa cumpere o imagine? Poate Universitatea Craioava? Maestrul Julius poate ne ilumineaza. Oricum, eu fac parte din categoria de dobitaoci care nu crede ca omul a juns pe luna si nu e bine sa stai la rand ca sa dai bani. Dar ma simt al dracului de minoritar.

 53. muritorulderand 09/03/2010 @ 21:20

  http://ro.wikipedia.org/wiki/Transalutanus granita dintre munteni si olteni.

 54. mifty 09/03/2010 @ 21:21

  @rrimuna: dacă te-ai spânzura sau ai bea verde de paris, lumea nu şi-ar da seama. deci, mori în beznă, vorba unui “clasic” în viaţă!
  unu’ pe care jul îl “iubeşte” mult!!! :))

 55. lulu 09/03/2010 @ 21:27

  @Cazimi
  Probabli ca teleormanenii patrioti s-au intalnit la o bere cu soferii din alba.In spamul lui Julius. 😀

 56. Cazimi 09/03/2010 @ 21:32

  Da’ de ce taman în Alba?

 57. rrimuna 09/03/2010 @ 21:38

  ahaa, deci teleormănenii îs cumva vecini cu oltenii, deşi îs mai olteni decât oltenii.

 58. lulu 09/03/2010 @ 21:39

  Ma ajuta cineva cu un link catre postul respectiv??? Va rog…

 59. muritorulderand 09/03/2010 @ 21:47

  pff, hmm asta e ultimul post. nu are rost sa fiu angrenat in discutii sterile care denota ignoranta.
  teleormanenii sunt munteni, punct.

 60. Cazimi 09/03/2010 @ 21:47

  Încep să sufăr de o confuzie aproape la fel de mare ca a rrimunei.

  @lulu: care anume post?

 61. lulu 09/03/2010 @ 21:54

  Ala cu soferii din alba 🙂

 62. totem 09/03/2010 @ 21:55

  @rrimuna: daca nu te superi, as avea ceva sa iti spun: MORI FA!

 63. Cazimi 09/03/2010 @ 21:59

  @lulu: bizară cerere, ori poate nu am înţeles eu ce ceri. Dacă am înţeles întrebarea corect, răspunsul ar fi ăsta:
  http://www.dailycotcodac.ro/2010/03/vrem-adevarul-despre-judetul-teleorman/comment-page-2/#comment-34553

 64. […] 9, 2010 în seara asta am avut o revelaţie în timpul unor discuţii despre teleormăneni. mă, io nu ştiu ce-s ăia olteni. ştiu că există, da’ nu ştiu de […]

 65. rrimuna 09/03/2010 @ 22:03

  aww, cred că oltenii încep să mă placă ^^ cineva mai sus îşi exprimă afecţiunea faţă de mine. aşa-i la ei romantismu’, cu “fă” :X

 66. Cazimi 09/03/2010 @ 22:21

  Ai, mă, io nu vreau să moară rrimuna. Sau, oricum, nu înainte de a-mi spune cum se termină Elevul Dima dintr-a şaptea, pe care tocmai o lecturează.

  În plus, unmihai are perfectă dreptate: rrimuna are întotdeauna dreptate.

 67. Dexter 09/03/2010 @ 22:22

  @lulu, Cazimi: http://www.dailycotcodac.ro/2009/05/soferul-de-alba/

 68. Dexter 09/03/2010 @ 22:23

  @totem: nu te incinge, iti faci pacate si e si post acuma …

 69. sebra 09/03/2010 @ 22:25

  Adevărul e că cei de acolo trăiesc pe picior mare.În Zimnicea, au un singur hotel şi camera cea mai ieftină e de 380 ron.

 70. Dexter 09/03/2010 @ 22:29

  Adevarul e ca am cunoscut prima data teleormaneni prin ’95 in Costinesti si le-am si spus-o ca ma minunez ca vad asa ceva.
  Si 2: daca nu ma insel, au in Alexandria un singur supermarket … @-)

 71. Cazimi 09/03/2010 @ 22:38

  Mulţam, Dexter, de info. Acum au căpătat sens mai multe comentarii de aici. Nu ştiam de şoferul din AB, căci în 2009, când se publica numitul post, munceam de rupeam sub comanda teleormănencei mai sus pomenite.

 72. mifty 09/03/2010 @ 22:38

  @sebra: când tata se sătura de tâmpenia celor cu care lucra, zicea că-şi cere transferul la zimnicea “să fiu naibii liniştit!!!” ;))
  deci, s-ar zice că e un soi de staţiune “baleno-climaterică” 😛
  (chiar am văzut textul ăsta la o “agenţie de turism”… cică “vă recomandăm un sejur în staţiunea baleno-climaterică… numaiştiu care”!!! am râs cu lacrimi o săptămână… şi biata fată nu cred c-a priceput nici până azi de ce eram aşa de vesel :))))

 73. julica23 09/03/2010 @ 22:46

  Mai, mai, iar se incing spiritele pe aici… cum stie julica sa arunce asa, un textulet micut, care sa ridice in picioare pe toata lumea…ba ca TR nu exista, ba ca e bine mersi, ba ca e cu olteni, ba fara, ba ca e frumos, ba ca nu e frumos… Mie una imi seamana a samanta de scandal! 😀 Felicitari, Julica, bagi zazanie in mijlocul postului!! 🙂
  PS: io cred ca te-ai inspirat din postul cu soferii de Alba….

 74. rrimuna 09/03/2010 @ 22:47

  @cazimi: io o citesc să nu rămân cu gol cultural, că n-am citit-o în copilărie. dima mi se pare un imbecil, zici că-i oltean. da’ îi hazliu aşa.

 75. M3bis 09/03/2010 @ 22:47

  Teleorman. Ce-i asta, un fel de telemea?

 76. Dexter 09/03/2010 @ 22:50

  @Cazimi: mai ia ceva link-uri pt. alte ‘aspecte’:
  http://www.dailycotcodac.ro/2010/01/m-au-injurat-oltcitari-naturisti-si-frati-crestini/

  http://forum.oltcit.ro/viewtopic.php?t=1740
  http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopic=22991

 77. admin 09/03/2010 @ 22:56

  @m3bis: ma, tu cate messengeruri ai?

 78. Cazimi 09/03/2010 @ 22:59

  Eu mă întreb dacă rrimuna scrie cu “îi” şi “îs” pentru că:
  a) aşa crede ea că se spune corect
  b) aşa crede că vorbeşte tagma intelectualilor la care aspiră
  c) aşa vorbesc rasiştii şi, în general, cei care adoră să pună etichete şi se dau în vânt după generalizări.

 79. JULIUS 09/03/2010 @ 23:01

  Astazi v-am lasat sa va dati in petec, dar de maine gata. O sa scriu ceva frumos despre municipiul Caracal 😀

 80. M3bis 09/03/2010 @ 23:03

  @admin
  le am pe toate, nu-mi lipseste niciunul

 81. rrimuna 09/03/2010 @ 23:04

  ai dat-o de gard. mai încearcă.

 82. Dexter 09/03/2010 @ 23:04

  @Jul: te-ai flexat ca a trecut ‘triunghiul mortii’?

 83. JULIUS 09/03/2010 @ 23:06

  @dexter: stai, ca acus vine Pastele si ghici cine o sa fie Iepurasul? 😀

 84. Dexter 09/03/2010 @ 23:08

  @rrimuna: Da’ litere mari de ce nu ai? 😀 Hai ca azi ai fo’ vedeta pe-aici, poti sa faci cinste cu niste raspunsuri mai clare, nu tot dintr-alea evazive (pt. bancul cu ‘raspunsul evaziv’ am luat un 2 la istorie intr-a unspea 🙁 ) 😉

 85. Dexter 09/03/2010 @ 23:09

  @Jul: cine oare? :-/ =))

 86. JULIUS 09/03/2010 @ 23:11

  @dexter: tu, desteptule, ca tu ai plozi acasa =))

 87. Cazimi 09/03/2010 @ 23:12

  Mai întâi că se pronunţă “Cărăcăl”, nu Caracal, mi-a zis mie cel mai celebru fiu al numitei urbe.

 88. rrimuna 09/03/2010 @ 23:12

  îi mai uşor să scriu doar cu litere mici. :)) de ce, e vreun regulament de ordine interioară care trebuie respectat? aş zice chiar că respectăm legea compensaţiei, că eu scriu cu diacritice, dar fără majuscule, pe când tu scrii cu majuscule, da’ n-ai diacritice.

 89. Dexter 09/03/2010 @ 23:16

  @rrimuna: ce’s alea ‘diacritice’ si la ce magazin se gasesc? 😛 Cat despre respect, sa incepem ‘self-respect’ deocamdata … 😉

 90. Dexter 09/03/2010 @ 23:18

  @Jul: Nu i-am invatat cu abureli importate 😉 Cre’ ca tu ii fi iepuroi mai mare decat mine =))

 91. mifty 10/03/2010 @ 00:27

  tot face lumea mucenici… propun s-o punem pe rrimuna la colţ pe coji de nucă!!! 😀

 92. Delia 10/03/2010 @ 01:38

  Din fundu’ Moldovei nu am avut onoarea de a cunoaste si eu un teleormanean viu si nevatamat de comunisti (vezi Preda), asa ca si eu sunt la fel de nedumerita ca Julica.
  Din tara violatorilor catre anonimii TR: astept sa va faceti mai mult curaj sa treceti pe aici ca sa ma laud si eu la colegi: ia uite ma ce numar are ala, tu stii ce judet e?

 93. Victor 10/03/2010 @ 02:48

  1. Pai IN CATE feluri poti descrie un camp plan si fie prafos, fie noroios si lipsit de alte trasaturi distinctive? “Camp!” – si GATA, aia e!
  2. Da’ sunteti SIGURI ca-i locuit permanent? 😛 😀

  @ Cazimi: 1. Nici o problema, daca ai fi fost in vacanta NU intr-o vreme ploioasa, ci intr-una secetoasa, te-ai fi saturat NU de noroaie, ci de colb (pulbere de pamant “macinat” fin, ca faina, si asternut in strat de-o palma – cel care (udat de ploaie) se transforma in acel noroi clisos).
  2. Si zici ca sunt acolo si “inaltimi” cu inaltimea mai mare de-“o palma”? SI CA MAI AU SI CEVA CARE POARTA NUMELE (macar generic) DE “CULTURA”???
  @ Diana: Pai de unde (si de ce) gropi pe o suprafata otova, neteda ca masa si uniforma in compozitie si consistenta? INCOTRO si DE CE sa se fi deplasat pamantul dislocat pt a aparea groapa, cand pe acolo nici masini nu par sa treaca? 😛
  @ Alex: Pai NORMAL ca-s cele mai cautate, doar sunt raritati!
  @ rrimuna: Saraca de tine! Sper ca n-ai ramas tot rece (dupa lectura) pana acum?!?
  @ muritorul: Poate ca o si mai mare importanta in diferentierea tipologica de cele doua parti ale “valului” este data de faptul ca de o parte si de alta a lui s-au oprit din migratie o mare parte dintre triburile de pecenegi si respectiv de cumani, care au modificat zestrea genetica a locurilor.
  @ sebra: 1. “Cea mai ieftina”, SAU “singura”? 2. 380 RON pe…? (an? luna? saptamana?) Sau cu atata o cumperi definitiv, in proprietate?
  @ Julius: Numa’ sa fii atent ce iti doresti, ca s-ar putea sa se-‘mplineasca! (Si-acu’, in postul mare, nu se cuvine sa vrei raul nimanui!)

 94. vlad 10/03/2010 @ 11:59

  @sendroiu toata lumea stie ca TR vine de la Transilvania, cum BN vine de la Banat.

 95. Liana Mitroi 10/03/2010 @ 13:16

  Eh 🙂 Si eu tot din Teleorman sunt 😀

 96. Dan 10/03/2010 @ 14:18

  Spiderman, Batman, Teleorman.

 97. N.A. 10/03/2010 @ 15:46

  Certific si eu ca exista teleormaneni. Cunosc unu’ din Videle. Cam marlan din fire, da’ doar daca ii permiti… Da’ nu le-o pun in cont teleormanenilor ca sta de cativa ani in Bucuresti… 😀

 98. unmihai 10/03/2010 @ 19:37

  @NA
  sar’na 🙂
  cat mai ai pana la nastere? Vivi, de ex., cica o sa fie cam ocupata maine 😀

 99. mifty 10/03/2010 @ 19:48

  @N.A.: dai din casă??? ;))

 100. N.A. 10/03/2010 @ 21:32

  @unmihai – 😀 Aoleo! Deja?! eu sper sa mai stea nerabdatorul vreo 6 saptamani..
  @mifty – =)) Al din casa e craiovean.. si are si el parerile lui de cei de prin imprejurimi. Are ce are cu cei din Olt, de exemplu – mai ales la volan! Cica OT vine de fapt de la “oltean tampit”… el fiind un doljean dashtept! :))

 101. MooNy 11/03/2010 @ 15:28

  Neamu meu ii din “telemorman”, mai! Din pacate de zimnicea nu se aude decat in cartile de geografie (cel mai sudic oras) si cu “soasantsantimetrâ” cum a zis colegul comentator mai devreme). Eu am bunicii la 2 pasi, in Zimnicele.

  Si da, nu stiu cum te-a lovit masina cu nr de teleorman cand toti de acolo au nr de Bulgaria.

 102. Victor 11/03/2010 @ 16:10

  Daca TOT intentionati “sa faceti bascalie” pe tema “cotelor apelor Dunarii”, ati putea macar fie sa fiti mai atenti si sa retineti corect, fie sa va rememorati lectiile de franceza, si sa stiti ca nu e vorba de “soasantsant” ci de “santsoasant” (daca bine retin eu de pe vremea cand mai ascultam SI asta la radio, era vorba in mod normal de “SIsantsoasantsantimetr” – m-ar cam si mira ca in acea zona adancimea canalului navigabil sa fie de un metru sa’i’j de centimetri, deci pana la barbia unui om inalt care ar sta in picioare pe fundul apei, parca mai degraba mi-ar veni a considera veridica o adancime de peste sase metri jum’ate).

 103. mifty 11/03/2010 @ 16:18

  @N.A.: să nu-mi vinzi braşoave, că te doljenesc!!! 😛
  @moony: uite, nene, nu ştiam că_constanţa e în telemorman, că şi p’aici e plin de bulgăreşti!!!
  ba mai e plin şi de pâine bulgărească… culmea, mai ieftină cu 50 de bani/un leu faţă de cea românească…

 104. mifty 11/03/2010 @ 16:23

  @Victor:
  “A plecat de-acasă de la el din munţi
  Înarmat c-un radio-tranzistor,
  Tot drumul cu urechea în el a stat
  Şi-a bătut tot timpul ritmul din picior;
  Vecinul de compartiment i-a zis:
  “Băiete, cred că puţin cam exagerezi,
  De-o oră jumătate de cînd te-ai urcat
  Pe toţi, pur şi simplu, ne exasperezi
  Cu ritmul ăsta, pe care-l baţi din picior
  Şi care, de-unde vine, numai tu ştii,
  Fiindcă la ora asta la radio dau doar ştiri
  Şi cotele apelor Dunării”.

  alexandru andrieş – Bătăile inimii (Cristina, pe calorifer)

 105. MooNy 11/03/2010 @ 18:37

  @Victor hai ca esti si tu de coma, iti dai seama ca faza cu “soasantsantimetrâ” era ceea ce puteam eu auzi din detaliile cucoanei cand aveam 6-7 ani. Trecuta prin 8 ani de franceza (vai bine ca nu am facut si la facultate ca inebuneam) stiu si eu ce se zicea acolo, dar si eu cu mama tot cu “soasantsancsantimetrâ” facem bascalie cand il mai prindem pe bunica-miu ascultand Radio Romania Actualitati (Doamne, jur ca nu mai stiam daca mai exista ceva pe AM la radio).

  Si crede-ma ca acum exact 8 ani in vara Dunarea in mijloc era de statura unui om, poate foarte putin mai mare (Seceta din 2002). In 4-5 minute puteai trece frumos si cu grija granita la bulgari inotand/mergand prin mâl. Deci se poate sa aiba si inatimea unui om, dar de peste unu saizeci.

 106. Ana 12/03/2010 @ 15:06

  sa spulberam cateva din zvonuri 🙂

  Alexandria chiar exista 🙂

  http://agenda.liternet.ro/articol/9574/Comunicat-de-presa/Jeremy-Irons-sustine-Festivalul-National-de-Teatru-Tanar-Ideo-Ideis-2009.html

 107. Marius 12/03/2010 @ 16:17

  floarea: nu te cred…sigur esti agent al guvernului.
  @all: Eu am remarcat ca din judetul asta nici macar o stire nu este la ora 5.

 108. Flori 12/03/2010 @ 16:20

  Da, Teleormanu’ (hai haaai cu teleguta pana-n deal la Mariutzaaaa- care deal mister, ca nu sunt dealuri prin Campia Burnazului) exista si mai mult, a dat un miliardar in topul Forbes. Na, sa crape toata lumea de ciuda.

 109. Rares 13/03/2010 @ 02:24

  Hortensia Papadat Bengescu :)) ati facut cumva romana cu dobre?

 110. b 17/03/2010 @ 19:59

  esti un retardat

 111. radu 17/03/2010 @ 20:00

  cine-i retardat?0_o Uh?!

 112. Me 25/03/2010 @ 13:23

  Hai ca ma faci sa rad….esti total incult! Cauta pe harta sa vezi unde e judetul Teleorman! Daca stii sa te uiti pe harta,e in Sud-ul tarii , e destul de aproape de Bucuresti, zona de campie, o zona frumoasa din Muntenia, nu mai face pe desteptul…cauta alte subiecte!

 113. MooNy 25/03/2010 @ 13:39

  Apropos de “inculturism”. Sudul se scrie cu S mic si legat. S mare se scrie cand se prescurteaza pe harti si articularea cu cratima se face in cu totul alte situatii decat cea in care ai scris tu.

  ONTOPIC: multi teleormaneni au plecat in alte orase in cautare de mai bine. Zimnicea dispare usor de pe harta la fiecare revarsare a Dunarii cand intra apa aproape in oras direct. Multe fabrici ex-comuniste au dat faliment, lumea neavand ce face decat sa plece sa gaseasca altceva de lucru. Si-au ramas cativa… Iar judetul asta nu inseamna doar Zimnicea si Alexandria. Si pentru necunoscatori Teleorman este in MUNTENIA, deci nu-s olteni, ci munteni : http://www.comune.ro/files/romania-provincii-istorice.gif. Mai greu cu scoala… si cu Google asta, nu?

 114. Madxxx 25/03/2010 @ 20:19

  Ce sa zic si eu sunt din Teleorman si mai precis din Alexandria. Spre surprinderea voastra pe acolo chiar exista lume… extraordinar. Nu inteleg totusi care e problema ta/voastra cu Teleorman-ul??? Ca te-ai ales cu un far spart? Asta e problema ta deoarece nu ai stiut sa te descurci cu politia si cu reparatiile. Daca aveai numarul masinii care te-a lovit, marori se gasesc destul de usor…ca doar e Romania si totul e posibil!
  As a side note: Am aflat de acest articol de la un tip care e din Craiova si nu are ce face decat sa se excite in fata unui amarat de calculator facand misto de altii…
  Toate cele bune!
  Un tip din Alexandria.
  🙂

 115. […] văzut vreodată o urmărire ca-n filme, ar şti că asta înseamnă, şi nu o Dacie cu număr de Teleorman plină cu beţivani ieşiţi de la o cumetrie care după ce e urmărită zece minute de poliţie se […]

 116. Milosh 06/04/2010 @ 18:23

  Cu cat stiti mai putine de Teleorman cu atat mai bine , ne merg si noua afacerile mai bine pe aici ! 😉

 117. […] tot omul îşi dă seama care-i alien şi care nu-i şi îi crapă capul monstrului cu parul. În Teleorman sau Sălaj, şi dacă ar ateriza, nu şi-ar da seama nimeni; de altfel, nici ei nu vor, pentru că […]

 118. sorin 13/04/2010 @ 04:50

  Un scurt sumar:
  Teleormanul e un judet de granita, cu Dunare, foarte mult pamant arabil de calitate, paduri si lacuri foarte frumoase. Grau, porumb, pepeni. Fabricile mari au cam dat faliment ori s-au micsorat dupa 89. De la Alexandria la Bucuresti e doar o ora, deci cam toti tinerii de calitate se duc in Bucuresti si multi raman acolo – multi manageri tari in Buc sunt din Teleorman.
  1. Din istoria mai veche: Revolutia de la 1848 a inceput cu Declaratia de la Islaz (judetul Teleorman). Judetul era dominat de mosieri (de ex: Noica, Raccota) care insa au fost decimati brutal de comunisti. Autori celebri: Zaharia Stancu (Descult), Marin Preda (Cel mai iubit dintre pamanteni)
  2. Din istoria recenta: Ca alte judete de granita Teleormanul a fost luat sub control de securisti dupa 89 (cel mai celebru exemplu Ioan Nicolaie). Industrii altadata de top (agricultura, industria carnii, a laptelui) au fost distruse si echipamente vandute pe nimic. Acum judetul este sub controlul la cativa baieti destepti gen Dragnea, coruptia si mita fiind in floare. PSD’ul lui Dragnea controleaza judetul. Nu se poate face nimic fara pesches. Servicii putine si prost platite. In conditiile astea normal ca barurile sunt pline de “hackeri” si de traficanti (duh, judet de granita). Tiganii sunt in floare, cateva clanuri fac ce vor si politia nu le face nimic. Traficanti de mercur, uraniu, proxenetism. Foarte multi emigranti in Spania, Italia. Multi saraci facuti de cativa foarte bogati.

 119. alex c 13/04/2010 @ 08:20

  1.simpatic articol…daca ai simtul umorului
  2.sunt din alexandria…wow UNBERLIVABLE stiu…si mai sunt cativa ca mine
  3.ce nu stiti despre noi este ca: nu suntem betivi si lenesi ca moldovenii, nici inceti la minte ca ardelenii sisuntem un pic mai smecheri ca oltenii… si ne gasiti pe toti in bucuresti…in afara de aia care au populat masiv madridul
  4.cred ca voi toti astia care o ardeti intelectual in commenturi sunteti gelosi si foarte invidiosi pe noi astia putini care avem privilegiul sa apartinem zonei…

 120. Marius 13/04/2010 @ 10:00

  @alex c: o iei prea personal. chill.

 121. alex c 13/04/2010 @ 12:43

  @Marius: stai linistit…nu e cazul…cum spuneam pe mine articolul in sine m-a amuzat teribil…”DECAT CA” …erau unii pe aici care o ardeau mult prea intelectual pt continutul in sine…

 122. xxxoo 13/04/2010 @ 14:10

  Interesant articol si punct de vedere.
  Teleormanul exista si e chiar foarte aproape de aceasta metropola..hmm..Bucuresti. Sa stii ca este chiar populat judetul spre deosebire de altele din tara.Aprecierile si comentariile rautacioase la adresa celor ce provin din acest judet sunt nefondate cu atat mai mult cu cat sunt bazate pe experiente gen: spart far de o dacie cu nr de TR..poate masina era doar inmatriculata pe TR..
  Sunt mandru ca sunt teleormanean!!!!

 123. Stefan da la Alexandria 13/04/2010 @ 19:59

  Am si io o vie, un penthouse (Alexandria City), 2 villas (Lunca Dunarii South Side), vreo 6 pogoane la CeAPe… apoi mai am vreo 3 bunici, niste parinti si…cam atat !

  I :”Ce fac infractorii din Teleorman dupa 11 noaptea ?!”
  R: “Nimic. Se duc sa doarma ! Ce sa fure ?!?!”

  I am proud to be Teleormanean !
  Tocmai pentru ca suntem elitisti (cum ziserati (:P) nu sunt prea raspanditi !)

 124. Teleormaneanu 19/05/2010 @ 14:48

  Intre satele actuale Vartoape si Olteni, pe pamantul Teleormanului, s-a desfasurat batalia de la Rovine a lui Mircea cel Batran, oastea crestina fiind condusa de spatarul Balaceanu din Balaci, Teleorman.
  Pamant incarcat de istorie milenara, judetul Teleorman nu este cu nimic mai prejos decat alte zone ale patriei noastre sfinte.
  Getii celebrului rege Dromichete, ori cei care au avut de-a face cu ostile lui Alexandru Macedon, s-au aflat pe teritoriul actualului judet Teleorman.
  Teleorman vine de la Deliorman, denumire cumana, turcica.
  Jerfele de sange si sudoare ale teleormanenilor, de-a lungul veacurilor, se afla si ele, alaturi de ale celorlalti romani viteji si harnici, la temelia edificiului tarii noastre.
  Judetul este de cateva decenii depopulat, cu multi varstnici la sate, ca urmare a industrializarii socialiste si a vecinatatii Capitalei.
  De aceea, acum, este un banc la moda : “De ce se desfiinteaza cimitirele in Teleorman? Pentru ca teleormanenii mor in alte parti ale tarii!”
  Suntem firi discrete, nu avem vocatia zurbagiilor, hotilor,care sunt de cele mai multe ori tigani, ori indivizi care au ingamfarea prosteasca a unora din zone asa zis “civilizate” de burghezi austrieci, germani si grofi criminali unguri.
  Avem gena de pastori si agricultori din tata in fiu, tanjim dupa locurile deschise, spatiile largi, simtindu-ne striviti de aglomerarile urbane unde traim si muncim alaturi de alti frati intru Neam apartinand altor judete ale Romaniei Mari.
  Nu avem frumusetea salbatica a muntilor Carpati, dar avem frumusetea dragostei de tara ca si cei de la munte sau deal.
  Antipatici de sinceri si de mandri, teleormanenii apreciaza cinstea si corectitudinea, fiind, cetateni model, exceptiile confirmand regula.
  Saracia si infractionalitatea sunt rezultatul starii economice a intregii Republici, nu a firii unor locuitori anume, din orice zona a lumii.
  Nu suntem nici mai buni, nici mai rai decat romanii ceilalti.
  Suntem doar produsul aceleeasi istorii nationale si internationale.

 125. […] Eftimie o să aibă nevoie de anvelope de iarnă că să meargă până la o bere, la Alexandria (jud. Teleorman) s-ar putea să nu mai fie deloc zăpadă de vreo două luni şi… – aici ar mai fi trebuit […]

 126. Ploaia 11/11/2010 @ 16:49

  Parca romania ar fi europa si teleorman romania.

 127. Alina 04/12/2010 @ 12:43

  Teleormaneanca sunt si eu…din nefericire

 128. Gogutzu 09/01/2011 @ 08:57

  O teleormaneanca sta pe o banca in parc.Si vine s-o agate un smecher bucurestean:-draga,pot sa-mi incalzesc mainile la tine antre picioare?Aia se uita la el,si al antreaba:-Dar la urechi nu ti-e rece?

 129. andreea 16/07/2011 @ 18:23

  @Diana:

  Diana, felicitari pentru raspuns – eu locuiesc de multa vreme in strainatate, nu am nici o legatura cu Teleormanul, am cumparat de curind o proprietate acolo – intre timp am facut cercetari despre zona – sunt foarte interesante monumente de arhitectura, pamintul este foarte fertil si se pare ca marile familii boieresti aveau mosii prin zona – inainte nu stiam decit de dili orman – padurea nebuna din Domnisoara Cristina. Zona mi se pare atit de interesanta –
  am aratat fotografii cu proprietatea pe care am cumparat-o (teren si o casa modesta de pamint unor colegi – englezi si americani – au fost uluiti – si de preti si de look – toti au zis ca seamana cu Spania, cu Sicilia – si nu din politete – li s-a parut uluitor de interesant dupa ce le-am aratat si poze cu Dunarea.

  Parintii mei au facut actele la primarie si au fost impresionati de comportamentul respectuos al functionarilor.
  Cred ca genul de mistocareala ieftina a unor postari incearca sa ascunda ignoranta si auto suficienta. e pacat.ca si jocul pueril gen care regiune e mai cu motz?
  ei bine cit este discrepanta imensa intre potential si realizare nu are nimeni de ce sa fie prea mindru.

 130. F.Belu 25/07/2011 @ 12:34

  O teleormaneanca celebra: IRINA BURNAIA nascuta in Ciurari, langa Rosiorii de Vede pilot erou in ultimul razboi mondial.

 131. maria 07/03/2014 @ 11:05

  Si eu tot din Teleorman sunt,si sunt mandra ca am crescut acolo! Mai exact,in Alexandria,cu raul Vedea in spatele casei, unde mergeam in fiecare vara la scaldat! Ptr cei care nu au cunoscut Alexandria,sau Teleorman,va invit sa-l vizitati,doar ca sa va iesiti din pareri:P

 132. VictorCh 07/03/2014 @ 22:02

  Ne inviti, maria*? Adica – daca venim, suntem invitatii dumitale? 😛
  * Scuza, te rog, ne-folosirea majusculei, dar “dumneata ai inceput”! 😛

 133. Che Guevara 14/11/2014 @ 15:16

  Nu trebuie sa va mai mirati atat. Judete la fel de putin mentionate precum Teleorman sunt si Salaj si Ialomita. Daca nu ati trecut prin Alexandria, cand ati fost ultima data la Zalau sau la Slobozia ? E mai cunoscut Caracalul decat aceste localitati 🙂

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Comentează