Postul nu e post destul

M-au înjurat oltcitari, naturişti şi fraţi creştini

Julius Constantinescu

De când scriu la ziar, m-au înjurat cetăţeni dintre cei mai diverşi. Mi s-a prezis că o să fiu călcat din întâmplare de o maşină; am fost înjurat de mamă cât un fotbalist într-o carieră întreagă, iar mai mulţi credincioşi şi-au exprimat, în spiritul toleranţei creştine, speranţa că o să ard în flăcările iadului.

Cei mai simpatici detractori ai mei mi s-au părut oltcitarii. Foarte demult, am scris un mic pamflet în care mi-am permis să ironizez nepreţuitul lor mijloc de transport (i-aş spune maşină, dar risc să se supere pe mine posesorii de automobile). M-au înjurat ani de zile, dar nu m-am supărat, pentru că aşa am aflat că Oltcitul este o maşină excelentă şi că majoritatea oltcitarilor sunt nişte tipi înstăriţi (de altfel, se pare că şi Irinel are în garaj un astfel de aspirator de gagici). Cel mai drăguţ mesaj a fost: “Bă fraiere, io am un Oltcit şi în 2 ani de zile n-am avut nici o problemă cu el”. Eu cred că uitase unde îl parcase.

Tot cu mult timp în urmă, am scris un textuleţ despre fraţii Wagner, îndrăgiţi interpreţi de muzică religioasă. Singura glumă pe care am făcut-o la adresa lor a fost aceea că, atunci când i-am descoperit pe DC++, am crezut iniţial că sunt un fel de fraţii Peşte care cântă manele de cameră. Am primit zeci de mesaje în care eram trimis la dracu’. Babe pline de evlavie m-au blestemat, în spiritul învăţăturilor lui Hristos, să putrezesc în iad, iar mai mulţi creştini şi-au exprimat convingerea că “Rubrica lui Julius” este o lucrare a Diavolului (deşi eu nu mi-aş vinde niciodată sufletul Diavolului; cel puţin, nu pentru un salariu atât de mic).

Pături largi de cetăţeni se simt direct lezate de texte care nu au nici o legătură cu ele. Dacă, de pildă, scriu despre un vânzător de portocale din Obor, imediat mai mulţi cititori indignaţi mă întreabă cum îmi permit eu să fac mişto de un vânzător de portocale, când portocala este o sursă importantă de calciu şi de vitamine, cum ar fi vitaminelele A, B şi C? Dacă scriu că cetăţeanul X din localitatea Rediu, judeţul Iaşi, a ras trei sticle de Busuioacă de Bohotin, după care l-a lovit cu toporul în cap pe tac-su, directorul podgoriei îşi exprimă regretul că am putut scrie o asemenea mizerie, întrucât, consumată în cantităţi moderate, Busuioaca de Bohotin acţionează ca detoxifiant şi reduce simţitor riscul apariţiei unor afecţiuni cardiace.

Poate n-o să vă vină să credeţi, dar există şi cititori care s-au indignat pentru că am făcut mişto de nişte personaje de desene animate, cum ar fi Tweety, Tom şi Jerry sau Bugs Bunny. Acum, pe lângă faptul că trebuie să fiu atent la maşini, trebuie să fiu atent şi când pun mâna pe clanţă, să nu fie dată cu magiun.

Share:

39 comments

  1. M-au înjurat oltcitari, naturişti şi fraţi creştini » visurat.ro 26 January, 2010 at 00:11

    […] mijloc de transport (i-aş spune maşină, dar risc să se supere pe mine posesorii de automobile). (more) De la Julius citire Niciun comentariu […]

  2. Kraix 26 January, 2010 at 00:26

    Da’ francezii? Pe ei nu-i apara nimeni? Sau se predau chiar si suporterii?

  3. dorinho 26 January, 2010 at 00:51

    da’ vasluienii?

  4. N.A. 26 January, 2010 at 00:51

    =)) Bai, ce coincidenta! Chiar azi, din intamplare, am dat de blogul unuia care te injura fix pe tine (mai demult) din cauza unui articol despre oltcitari. Pretindea ca are si el si a fost foarte multumit, chiar daca el conduce in mod normal un Jaguar!!! Si da, ca ar fi scumpa intretinerea lui, deci – concluzia mea – nu orice amarastean isi poate permite! =))
    Deci eu cred ca te oftici ca nu ti-ai permis si tu unul!

  5. VanGhelie 26 January, 2010 at 00:54

    e bine sa ai un hobby. ma gandesc ca inca n-ai fost injurat de un alter ego. nu c-ar fi tinpu perdut,da nu prea-mi vine. o sa mai incerc totusi, nu de alta, da inteleg cum e sa ai un hobby.

    pana una alta, daca ai injura haitiieni, ar sari haitiienii nostrii?

  6. Redeul 26 January, 2010 at 00:57

    Lasa ca nu suferi tu 🙂

  7. Şi la vară cald 26 January, 2010 at 00:57

    Scrie şi tu mai puţin (oare chiar se poate asta? =)) ) şi n-o să se mai simtă nimeni lezat!

  8. JULIUS 26 January, 2010 at 00:57

    @NA: sa nu-i dam link 🙂

  9. Arsulici 26 January, 2010 at 01:14

    Măi, Julică, dac nu te-au înjurat, la vremea lor, lăstunarii, ai trăt degeaba!

  10. N.A. 26 January, 2010 at 01:27

    @Julius – A, da, scuze, ai dreptate! Nu merita reclama!

  11. Dan 26 January, 2010 at 01:52

    Bai, eu prin articolul ala despre oltcitari te-am descoperit, acu vreo 2 ani. Si-l pusesera oltcitarii pe forumul lor, sa poata sa-l injure in grup, de aproape.
    Eu ajunsesm pe pagina aia dumnezeu stie cum, cred ca de pe google dupa o cautare gen “sex in oltcit cu babe”, sau ceva de genul asta.
    Asa tare m-a distrat ca m-am hotarat sa-i gasesc autorul, am cautat citate din el si am descoperit pagina cu articolul original din arhiva Nationalului.
    Am stat vreo 3 ore sa iti citesc toate articolele din arhiva, si dupa aia te citeam zilnic, ba am inceput sa cumpar chiar si ziarul, sa rad in metrou.

    Uitati-l aici, care nu il stiti, cu tot cu reactiile oltcitarilor (:))) .
    http://forum.oltcit.ro/viewtopic.php?p=27485&check=4619562#27485

  12. Dan 26 January, 2010 at 02:03

    Hai ca l-am citit din nou, am ras la fel ca prima data.

  13. Sebi 26 January, 2010 at 09:35

    Haidi bre ca am avut si eu Oltcit cam doi ani. N-am avut nici o problema cu el inafara de faptul ca se oprea motorul in cele mai nostime ipostaze ( la ora 8:30 AM in intersectie la Obor), mi s-a rupt ambreiajul in mers (in pasaj la Obor), era sa gazez alti participanti din trafic cand s-au infundat jigloarele in zona Obor(da, Oltcitul nu avea un jiglor ca Dacia, avea 7 :D) si scoteam fum mai rau ca un camion Roman, la un plin de benzina faceam si plinul la ulei si multe, multe, altele…

    Acum daca stau sa ma gandesc, cred ca zona Obor este bantuita, pentru ca olteanul meu mergea perfect in rest :))

  14. Arthur 26 January, 2010 at 09:40

    Eu zic sa fii atent si la televizor, ca daca pui pe un post de desene animate risti sa se viruseze 🙂

  15. Petrov 26 January, 2010 at 09:42

    mi-aduc aminte cu drag de ionita zaha si oltcitu lui fara frane.

  16. fbronnie 26 January, 2010 at 09:47

    Clanta nu e data cu magiun – aceea e o razbunare copilareasca. Mai degraba sunt legate niste fire de curent la clanta, asta ca sa te invete minte sa mai te iei de viata unor oameni de bine.

  17. logaritm 26 January, 2010 at 10:18

    ai si tu o placere sadica sa le amintesti olcitarilor de articolul ala si de topicul de pe forum din cand in cand :))
    de solentzari cand scrii un articol? material este suficient pe daciaclub :))

  18. Vlad S 26 January, 2010 at 11:03

    Julius, nu ai si tu un contact undeva? As fi vrut sa iti dau un mail sa te rog sa impartasesti si cu noi articolele despre care vorbesti. Eu unu nu le-am gasit. Ce zici?

  19. krakatau 26 January, 2010 at 11:20

    V-ati tampit?
    Evident ca nu oricine isi permite sa aiba Oltcit!!
    Voi stiti cat costa sa cumperi piese de schimb in fiecare zi?!?!?

  20. sebra 26 January, 2010 at 11:25

    “Dacă scriu că cetăţeanul X din localitatea Rediu, judeţul Iaşi, a ras trei sticle de Busuioacă de Bohotin…”
    Normal că eşti înjurat dacă te apuci să dezinformezi şi să pui cetăţenii din Rediu întro situaţie jenantă.Ăia beau doar rachiu, nu contează din ce, dacă nu-l au, consumă cu plăcere gazul din lampă, care consumat în cantităţi moderate, reduce consumul cu iluminatul.

  21. Si-la-vara-cald / Vara Eterna, pentru Ciprian 26 January, 2010 at 11:28

    Mda, am citit linkul dat de Dan. Urat, domnule Julius constantinescu (respect aici grafica forumistilor oltcitari)! Cuvantul ala, Pelicanol, i-a iritat tare de tot. Poate daca ziceai Superglue sau Poxipol, mai scapai cumva. Hai, si Picatura mergea… pana li se umplea paharu’! 😉
    @sebra
    =))

  22. Cosmina 26 January, 2010 at 11:28

    eu cred ca directorul de podgorie are dreptate…
    ps: hai ca le-am facut trafic si forumistilor Olcit 🙁

  23. N.A. 26 January, 2010 at 11:47

    Mie cel mai mult mi-a placut – la oltcitari – acuza ca vrei sa faci rating pe spinarea lor si sa cresti in ochii sefilor! =))
    Cred ca asa l-ai atras si pe mogul, i-ai trimis articolul asta, nu?

  24. lulu 26 January, 2010 at 11:53

    Dar femeile??? Stii tu: cele despre care scrii atat de minunat, chiar nu au spus nimic? Sau au trecut direct la fapte? 🙂

  25. Tweets that mention Daily Cotcodac »  M-au înjurat oltcitari, naturişti şi fraţi creştini -- Topsy.com 26 January, 2010 at 12:04

    […] This post was mentioned on Twitter by Cougar, Ovidiu Eftimie and Cosmin Radoi, Denisa Gabriela. Denisa Gabriela said: RT @Cougar_: ce bine-i să râzi. http://www.dailycotcodac.ro/2010/01/m-au-injurat-oltcitari-naturisti-si-frati-crestini/ […]

  26. lulu 26 January, 2010 at 12:15

    @Julius
    Articolul ala despre olcitari si comentariile la adresa lui(nu m-am hotarat care era mai amuzant, desi olcitarii sigur erau mai de rasul lumii) publicat aici ti-ar fi adus cel putin locul 2 in zelist 🙂

  27. Mikael 26 January, 2010 at 13:06

    am avut Oltcit, merg la biserica, imi place Busuioaca si sucul de portocale, dar am simtul umorului, asadar continua, SUNT CU OCHII PE TINE! :)))))))

  28. iulian rinder 26 January, 2010 at 13:17

    Simplu. Cine nu este injurat nu exista. Bravo si la mai multe.
    Iulian

  29. Machiavelli 26 January, 2010 at 13:37

    Da am citit, si articolul cu desenele animate. Sa stii ca a fost o idee nebunatica dar, tare buna. 😉 Citesc rubrica ta zilnic.

  30. Florian 26 January, 2010 at 13:44

    Da, dom’le, tiranii trebuie înjuraţi. Ei se lăfăie în limuzine de lux şi fac mişto de amărâţii cu Oltcit. Ei au home cinema în viloaiele lor şi îi iau peste picior pe copilaşii sărmani care se uită la Minimax. Las’ că-i aflu eu adresa exactă de acasă, nici nu ştie ce bucurie îl aşteaptă. De o lună strâng producţia de magiun pentru clanţa lui.

  31. mih 26 January, 2010 at 16:14

    julius nu trebuie sa ti para rau ca te injura. Asta inseamna ca esti deja celebru, dar vezi ca in ritmul asta ametitor o sa ti trebuiasca bodyguard PR si alte alea

  32. borg 26 January, 2010 at 18:28

    Da ce porniti is nenii aia de pe clubu oltcit. De 4 ani il tot injura pe mogul. Io creca ar trebui sa fie cu ochii in patru pe drum, sa nu cumva sa il acosteze vreunu cu masina suprema. Sau aspirator, ce o fi el in original.

  33. Scorpse 26 January, 2010 at 19:10

    @borg : Ascutitoare.

    si da am avut si eu(tata ca eram pre amic sa am carnet dar conduceam) 12 TRS ca deh era la moda. Si consuma cat china. :))

  34. cheguevara 26 January, 2010 at 19:59

    Ce e, Maestre? Simti cum creste bulgarele? Ai grija sa nu ajungi pe la Targoviste in timpul Sarbatorilor de iarna, ca a mai ajuns unul si a mierlit intoxicat cu plumb! Tot de jos pornise!

  35. matusalem 26 January, 2010 at 21:16

    Taica, demential articolul !
    Iar forumul ala, depaseste orice inchipuire.
    Poate bagi un serial, ca ala cu mutatul in noul apartament.

  36. edy 27 January, 2010 at 14:01

    Forumul acela e al oltcitarilor sau al analfabetilor? Ca n-am reusit sa vad nici o diferenta…

  37. iYli 27 January, 2010 at 16:00

    Mai bine cu pasta de dinti ca sa te simti vesnic la fel ca in tabara 😀

  38. Lup Alb 7 February, 2010 at 12:21

    Magiun, da! Ca pasta de dinti n-o sa vezi.

  39. happy30 11 January, 2011 at 19:05

    am ras cu lacrimi :))
    esti bun ma Jules! ;;)

Leave a reply