Postul nu e post destul

Şoferul de Alba

Julius Constantinescu

Şoferul din judeţul Alba este în general un tip de treabă şi bine intenţionat. Felul lui de a şofa nu are nimic de-a face cu mitocănia şoferului de Bucureşti, care încalcă regulile de circulaţie cu rea voinţă; dimpotrivă, şoferul de Alba e plin de candoare şi, chiar dacă încalcă regulile de circulaţie, o face dintr-un motiv pentru care nu te poţi supăra pe el: pur şi simplu, nu le cunoaşte.

Capitala pitorescului judeţ Alba este străvechiul oraş Alba-Iulia. Pentru aceia dintre dumneavoastră care nu aţi trecut niciodată prin acest oraş, trebuie spus că Alba-Iulia se compune dintr-o stradă principală foarte lungă, de-a lungul căreia sunt înşirate principalele instituţii administrative ale judeţului, şi din câteva străzi mai mici, pe care locuitorii altor oraşe le numesc, de regulă, alei. În asemenea condiţii, este de înţeles că şoferul de Alba, care şi-a obţinut permisul în oraşul Alba-Iulia, va fi foarte dezorientat atunci când, odată ajuns într-un oraş adevărat, va vedea nişte lucruri ciudate, pe care nu şi le poate explica: sensuri giratorii, marcaje de ghidare în intersecţii, limitatoare de viteză şi alte asemenea grozăvii. Până când se va dumiri că trebuie că servesc ele la ceva, va rămâne în intersecţie şi va bloca drumul pe câţiva kilometri, însă, după cum spuneam, e imposibil să te superi pe el.

Şoferul de Alba întâmpină dificultăţi mai mici sau mai mari şi pe autostrăzi, drumuri expres, europene sau naţionale, precum şi pe alte categorii de drumuri publice. El va efectua depăşirile şi virajele fără a semnaliza (în Alba-Iulia, lămpile de semnalizare sunt folosite de către şoferi pentru a se saluta între ei, altă utilitate a acestora fiindu-le complet necunoscută), va trece peste linia continuă (de-a lungul timpului, s-a convins că nu te trăzneşte Dumnezo, deci nu-i bai) şi va circula fără probleme pe contrasens (atunci când e mai liber, contrasensul seamănă mult cu străzile din Alba-Iulia).

Chiar dacă, aşa cum spuneam, şoferul de Alba este un om bun, e bine să îl ocoleşti de departe – de pildă, ai putea evita oraşul Alba-Iulia ocolind prin vreo trei judeţe; o să te coste mai mult, dar ajungi mult mai repede la destinaţie. Dar poate cel mai serios motiv pentru care e bine să eviţi oraşul Alba-Iulia este acela că, în caz că te loveşte careva şi-i ceri poliţa RCA, o să se uite la tine cu mirare şi o să te întrebe: „No, d-apoi ce-i aiasta, domnule dragă? Ceva drăcie de s-o inventat la oraş?”.

Share:

113 comments

  1. yogibeer 26 May, 2009 at 18:34

    :)) Inseamna ca n-ai ajuns inca in catuci(a se citi tecuci), tot oras mic, da` cu multi boi la volan.

  2. clara 26 May, 2009 at 19:38

    julius, read it again please…. “maşinile cu pricina, deşi pot executa, din construcţie, aceleaşi manevre ca orice automobil omologat, nu le va executa totuşi.”

  3. sendroiu 26 May, 2009 at 19:51

    cre’ ca Dumnezo s-a nascut in Alba 😉

  4. 4mall 26 May, 2009 at 21:34

    Pe vremea cand eram ciutan si ma cutreieram tara, am ajuns din intamplare si prin Alba-Iulia. Plimbandu-ma pe strada lor, citeam la intamplare placute. Asa am ajuns la Discoteca (pe vremea aia era cool sa ii zici Discoteca, nu Club): Program: Luni-vineri – 10-22; Sambata 10-23; Duminica Inchis; Ce zici Julica, te mai mira acum soferii lor?

  5. liviu 26 May, 2009 at 21:41

    Eu sunt din Sibiu..si chiar am avut necazuri cu un camion in jud Alba…pt stimabilul, virajul la stanga se compune din 2 elemente: al 2-lea- virajul propriu zis si primul…dat vreo 3-4 metri inapoi ca sa te poti inscrie in viraj, fara sa te asiguri daca e cineva in spatele tau. 🙂
    Totusi, daca vezi un Audi, sau Mertz de Alba, ala nu l-a cumparat ca sa il tina in oras..in concluzie..circula muult (ca altfel nu baga banii in el) – cu exceptia cazului in care e un cocalar si circuland muuult are si ceva experienta.
    De speriat mi se par automobilistii din Pitesti si Cluj-Napoca. Primii sunt mai mult prosti decat rau intentionati..ceilalti..invers..mai mult rau intentionati decat prosti. De pitesteni am reusit sa ma feresc..si o sa reusesc in continuare avand in vedere ca si-au facut centura. La Cluj insa…mi-a sarit o pitipoanca in fata cu un Audi TT (ea avand cedeaza)..am oprit sa ii fac loc (era blonda dee..si am zis ca astea nu stiu multe si nu am timp de facut nervi la politie in Cj). Ghinion..ceasul rau..pisica 13..nu stiu ce o fi fost ca m-am trezit cu o bufnitura apocaliptica in posterior (asa mi s-a parut pe moment)..ma dau jos..ce sa vezi..un taximetrist aflat initial in spatele pitipoancei (ma luasera priun invaluire) se proptise in bara mea…norc ca nu au fost urmari tragice..numai lacul crapat..acasa am observat si o deformare remanenta a barei..dar dee…merge asa.
    Concluziile..le trageti voi.

  6. julie 26 May, 2009 at 23:24

    Pana aici! SA NU TE LEGI DE ARDELENI, CA TE TRAZNESTE DUMNIEZO CU TRAZNITOAREA AI MARE! AMU, DARA, GRIJA!!!! 😛 (P.S. AB vine de la ATENTIE…
    BUF!)

  7. seba18 26 May, 2009 at 23:36

    la fel sta treaba si cu soferii de Caras (CS – cap sec), cu a lor resedinta de judet Resita pe ale carei stradute invata sa conduca. 95% din ei sunt pericol publi pe strazi (soferii din Timis pot sa confirme) si trebuie sa fii cu ochii in 4 cand vezi vreun cap sec in preajma ta, pentru ca nu vei stii niciodata la ce sa te astepti de la el…

  8. Chiar asa 26 May, 2009 at 23:57

    Va rog eu, nu comparati soferii de Alba cu restul soferilor. Ei sunt crema cremelor, nici un alt judet n-o sa le faca vreodata concurenta in materie de condus. Nici macar aia care au luat permisul la Pitesti nu conduc asa de rau.

  9. Şoferul de Alba » visurat.ro 27 May, 2009 at 00:41

    […] executa, din construcţie, aceleaşi manevre ca orice automobil omologat, nu le va executa totuşi.(more…) De la Julius citire X1_AdParams = { ‘pub’ : ‘560302451683403’, ‘site’ : ‘visurat’, […]

  10. Makavelis 27 May, 2009 at 01:00

    bun, sunt din Alba si am luat la cunostinta acuzele voastre. Pledez vinovat! 🙂

  11. Marius B. 27 May, 2009 at 09:06

    Hai ma ca i-ati uitat pe aia din NT care sunt antitalent, din codul genetic, la sofat.

  12. andreiutzu 27 May, 2009 at 09:48

    fiecare zona geografica a tarii are un judet problema la materia soferi.
    deci ardelenii ii au pe cei din Alba, banatenii cei din Caras-Severin, la noi la olteni sunt cei din Olt(daca vedeti o masina de Olt mai bine trageti pe dreapta pentru siguranta voastra)! acum asteptam Moldova sa-si arate repetentii la sofat!

  13. none 27 May, 2009 at 09:48

    celor din Turda cred ca li se instaleaza la cumpararea masinii cate un limitator de viteza care nu-i lasa sa depaseasca pragul psihologic de 25 km/h

  14. Mihai 27 May, 2009 at 09:54

    Da, fiecare dintre voi a avut cate o experienta neplacuta cu un sofer din alba si sa inteleg ca e singura? Nici un tampit de sofer de CJ sau B nu v-a taiat calea sau nu v-a acordat prioritate?
    Din cate stiu eu moda economiei curentului prin nefolosirea semnalizarii a venit de prin alte parti…vezi CJ sau B.

  15. Bulina 27 May, 2009 at 09:55

    Botosaaaaaaaaaaaani !
    Cele mai temute doua litere: BT !!!
    Ravagii, dezastre !!!

  16. konteh 27 May, 2009 at 10:05

    Buna,

    Ma bag si eu ca musca-n lapte… Sunt din judetul AB, dar locuiesc la CJ. Un singur lucru vreau sa spun.. cunosc foarte multa lume din judetul alba, si nici unul nu este sofer prost. In schimb in traficul din cluj pe langa nesimtirile clasice de zi de zi ale cocalarilor din trafic, poti observa la orice colt de strada, intersectie lipsa cu desavarsire a semnalizarilor etc… Uitati-va mai intai in curtile voastre apoi legati-va de restul

  17. George 27 May, 2009 at 10:46

    Nu mi se pare normal sa incadrezi oamenii in stereotipuri.
    Am vazut si eu destui idioti la volan, si nu numai cu numar de AB.

  18. Andrei 27 May, 2009 at 10:54

    @Marius B: SUnt si in NT unele uscaturi, dar in general, soferii de NT sunt civilizati.
    In schimb cei din CT au regulile lor. Eu ma feresc de cei din CT si de cei din DB…Se pare ca pentru ei, atunci cand intorci peste linia continua pe un drum public (European, bulevard, etc), nu necesita si asigurare ca te vede ala din spate, ce e chior????

  19. Eugen 27 May, 2009 at 11:00

    Idei preconcepute, oameni prosti… in rest, invata sa scri numele orasului corect si apoi mai vorbim, e ALBA IULIA dle inteligent! si apropo, orasul cu un singur bulevard e resedinta regiunii CENTRU, are universitate, turism, istorie, cultura, etc toate lucrurile de care orasul tau de rahat nu are! Cauta o harta a orsului si arata-mi si mie care e singurul bulevard de care vorbesti? Te pricep de minune la un singur lucru : sa pui etichete! MAI BINE MAI DA O DATA BAC-ul!

  20. dan 27 May, 2009 at 11:02

    Julius Constantinescu = prostie intruchipata

  21. Albanez 27 May, 2009 at 11:07

    dle Julius ati fost vreodata in ALBA? este un judet care are 12 orase! sunteti mai rural decat cel mai rurar roman din fundul Olteniei… penibil, jenant, ridicol…

    CITEZ: sensuri giratorii, marcaje de ghidare în intersecţii, limitatoare de viteză şi alte asemenea grozăvii.

    Credeti ca la ALBA IULIA oamenii traiesc in copaci? Capul tau e la cea mai mare intersectie: PROSTIE LA STANGA, PROSTIE LA DREAPTA, PROSTIE INAINTE!

    tine-o tot asa!

    Albaiulianul

  22. Albanez 27 May, 2009 at 11:11

    e plina lumea de prosti…

  23. edy 71 27 May, 2009 at 11:20

    Mai,dar ce s-au mai ofuscat unii,frate…In loc sa se distreze,au sarit doi metri de cur in sus…Mai Eugen,Dan,Albanez si altii,de pamflet sau de ironie ati auzit vreodata in vietile voastre? La felul cum ati reactionat,ma indoiesc sincer…

  24. Isis 27 May, 2009 at 11:30

    Ha ha, s-au strans albanezii sa ia apararea concetatenilor 🙂 Si cu argumente dintre cele mai hazlii 🙂 Ce-are a face istoria orasului cu prostia soferilor din Alba?!? Draga Julius, nu te descuraja. Ai mare dreptate in constatarile tale – stiu din experienta proprie.

  25. baba-clontzu 27 May, 2009 at 11:38

    mi-am luat carnetu la Resita si stau in Pitesti si ador sa-i bag in sperieti pe bucuresteni.

    BUHAHAHAHAHA!

  26. fernoss 27 May, 2009 at 11:45

    Daaa… e plina lumea de prosti care nu stiu ce e aia “satira” si-si dau cu parerea pe aici…

  27. mihai 27 May, 2009 at 11:59

    Offtopic:
    foarte tare cum la comentarii daca nu completezi campul website ti se pune automat linkul catre dailycotcodac.
    In acest fel mai cresteti putin in google?

    Ontopic: Foarte tare articolul, am ras o gramada mai ales ca am un prieten din Alba.

  28. Moroi 27 May, 2009 at 12:33

    După un drum Timişoara-Iaşi cu tranzitul judeţului Alba, voiam să scriu o postare cu acelaşi nume, dar mi-aţi luat-o înainte. Frate deci şoferii de Alba rulează. Exemplu: Drum gol cu o bandă pe sens.Eu pe una, “albanezul” vine spre mine pe cealaltă. Îl văd că depăşeşte axul drumului inexplicabil şi se apropie spre mine. TRag cât pot spre dreapta, ăsta se apropia, malina depăşise cu mai mult de 60% axul drumului. Trag dreapta la maxim şi frânez până la oprire cu roţile din dreapta în şanţ, şi nefericitul intră în mine în plin, deşi nu depăşea nimic, deşi drumul era gol deşi nimic nu-l forţa să intre pe contra sens. Am crezul că aţipise dar explicaţia lui simplă şi candidă a fost: “Am crezut că am loc”

    P.S. Eu sunt moldovean care locuieşte în Tm şi da pot face o listă de kamikaze pe roţi şi credeţi-mă că sunt în măsură să o fac că sunt şofer profesionist.
    Ardeal- AB
    Banat- CS
    Moldova-GL (văd mai sus că se loveşte în Neamţ dar se conduce foarte civilizat pe acolo)
    Dobrogea-CT

    Nu vreau să fiu părtinitor dar făcând o medie în moldova se conduce cel mai civilizat. Şi o zic în cel mai obiectiv mod.

  29. Gigel 27 May, 2009 at 12:51

    Am ras un pic :))
    Tare articolul, dar nu e adevarat. Probabil ca sunt multi care conducand numa prin sat si de pasti si de craciun pe la oras, care oras nu are nici un semafor, nu se descurca asa bine… Dar regula e simpla la noi:
    Pleci de aici, vrei sa ajungi acolo.
    Cum poti cum nu poti, important e sa ajungi, daca se poate fara accident, daca nu, doamne ajuta :))

  30. omu_negru 27 May, 2009 at 13:24

    In moldova se conduce civilizat? Am fost o data la iasi, am luat un taxi de la gara si la o intesectie ne-am trezit ca ne taie calea un matiz care tocmai iesise de pe o alee dintr-un parc.

  31. hap 27 May, 2009 at 14:01

    pt baba-clontzu

    trec frecvent prin pitesti… dar vezi cum vrei sa ma sperii. de obicei ma fac ca nu observ, si omit sa franez precipitat! pe cestia asta am indreptat 2 laterale (ambele pe partea soferului)… cu airbaguri deschise si inca sunt la prima bara de bot! prefer vw pasat… se deformeaza asa de elegant!

  32. FwoRD 27 May, 2009 at 14:18

    cred ca ati uitat (sau n-ati avut ocazia sa intalniti) de “soferii” de dambovita. DB – Divizia B cum li se zice p-aci.. Am intalnit, era s-o patesc.. si-acum ma feresc de ei..

    Si pentru cunoscatori, soferii de brasov … au soseaua lor… te-ar depasi sarindu-te daca ar putea…

  33. SilviuB 27 May, 2009 at 14:29

    Ce sa-ti povestesc, soferii de Alba or fi prosti. Ete ca am numar ce incepe cu AB pe dacie si nu ma claxoneaza nici dracu. Bine ca sunteti voi destepti.

  34. Moroi 27 May, 2009 at 14:34

    Parol domnilor Julius şi Formol oraşul se cheamă Alba(spaţiu)Iulia. Fără cratimă. Pe principiul “glumim, glumim dar nu părăsim incinta”, vă recomand “glumim,glumim dar nu stâlcim numele oraşului”. Asta aduce o pată oarecum neagră asupra postării. Nu ştiu din ce localităţi sunteţi dar nu cred că v-ar place să-i fie stâlcit numele. Faptul că nu aţi fost în stare să scrieţi numele oraşului corect vă cam descalifică din postura de miştocari/pamfletari. Nu? Păcat de postare care este genială.

    Dar şoferii din Alba chiar sunt criminali…la propriu.:)

  35. jean 27 May, 2009 at 15:59

    Albanez Says:
    May 27th, 2009 at 11:07 am
    dle Julius ati fost vreodata in ALBA? este un judet care are 12 orase! sunteti mai rural decat cel mai rurar roman din fundul Olteniei… penibil, jenant, ridicol…
    CITEZ: sensuri giratorii, marcaje de ghidare în intersecţii, limitatoare de viteză şi alte asemenea grozăvii.
    Credeti ca la ALBA IULIA oamenii traiesc in copaci? Capul tau e la cea mai mare intersectie: PROSTIE LA STANGA, PROSTIE LA DREAPTA, PROSTIE INAINTE!
    tine-o tot asa!
    Albaiulianul

    stimabile, eu stau in alba iulia, si sunt din bucuresti. adevaru e ca sunteti praf la condus si…aaa…si atat ca mai mult nam ce sa zic despre voi
    no ceau!

  36. Liviu 27 May, 2009 at 16:26

    Sunt sofer de AB. Da. Radeti. E adevarat in mare parte ce-ai zis de oras. La soferi mai trebuie completat insa: majoritatea sunt neatenti, deci conduc cu capul in volan, nu cu ochii in oglinzi, se caca pe ei cand vad un sens giratoriu, reduc vitez pe podul de la intrare in oras, astfel incat se fac cozi de 10 km si cate altele. Mai sunt multe de spus, dar mi-e rusine de nerusinea unora…

  37. Marius B. 27 May, 2009 at 16:36

    @TOTI: nu va mai panicati atata cand va e pomenit judetul ca pana la urma peste tot (inclusiv in strainatate) sunt o gramada de idioti la volan. Daca nu ar fi toti idiotii aia nu ar mai exista accidente (si ma refer la alea nasoale nu la tamponari usoare). Defapt auzisem ca prin Suedia sau Danemarca, nu mai stiu exact, nu a murit nici un om in accident de circulatie in anul 2008. Pana la o asemenea performata putem da toti din gura ca doar e gratis dar REZULTATUL unde este vericule?

    @Andrei: era o parere subiectiva, ca toate celelalte defapt.

  38. Albanez 27 May, 2009 at 17:34

    sa te duci de unde ai venit! pleaca din Alba Iulia! esti somat sa parasesti capitala Ardealului

  39. cipoc 27 May, 2009 at 17:48

    @mariusB ai dat prea tare in soferii de NT; eu nu ma consider kamikaze la volan si se circula chiar foarte civilizat prin oras
    pentru toti cei care au de platit polite pe aici, lasati frate fazele cu judetul nu stiu e praf si alte asemenea, ca na, fiecare padure are uscaturile ei, si ce a scris tov. julica mai sus se poate adeveri pentru orice sofer, nu neaparat cel de Alba.
    nu mai stiti de acu de gluma si ati luat`o prea personal
    ps:julica, dai o bere ca ti`am luat apararea:D

  40. Me 27 May, 2009 at 17:50

    @baba clontzu-asa asa…si eu am luat carnetul in resita si am condus si prin tara si acum in strainatate si pot sa zic ca ma descurc si dau clasa la multi :D.sac sac.si seba18,asta e…mai sunt si exceptii de la regula.oricum,super articol

  41. albaiulianu' 28 May, 2009 at 00:20

    Bai Julica esti cam pe din afara. Te bagi si tu in seama ca musca in lapte. In primul rand habar nu ai de stuctura orasului Alba Iulia. Asa pt informarea ta sunt 7 sensuri giratorii in Alba Iulia, strazi cu marcaje trasate permanent, zone cu limitare de viteza, indicatoare nenumarate, strazi largi chiar si cu 3 benzi pe sens, vreo 20 de semafoare, si toate cele trebuincioase bunei circulatii, in al doilea rand alba este judetul cu cele mai multe automobile si benzinarii pe cap de locuitor, in al treilea rand vad ca nu mai ai subiecte de scris si te apuci tu sa dai cu banuitul, fac habar ca nu ai trecut de mai mult de 2-3 ori prin Alba Iulia dar iti dai cu parerea e ca si cu asi zice eu ca iti pute tie gura si ca te caci pe tine, in al patrulea rand LGENDA cu neprofesionalismul soferilor din Alba vine de la prescurtarea judetului pe placutele de inmatriculare (AB, daca nu stiai), adica primele doua litere din alfabet si din acest motiv se spune de soferii din acest judet ca sunt mereu novici precum niste scolari care invata alfabetul. Te-ai prins ?!

  42. PussyCat 28 May, 2009 at 01:21

    Soferul de Alba este si soferul de Arad cu siguranta

  43. clio 28 May, 2009 at 09:28

    Padre, tata, iar ai starnit furtuna in pahar. Brava ! Pe topic : de vreo 10 ani evit orasul capitala de judet pomenit: o iau pe centura . Hai Craiova !!!

  44. AlbaiulianRevoltat 28 May, 2009 at 09:40

    acest articol discriminativ este rusinos… Sunt mandru ca sunt Albaiulian… am calatorit in toata lumea si nu exsita oras mai frumos ca Alba Iulia… poate nu stiati, dar in America nu se face scoala de soferi ca la noi, sunt strazi largi unde incape toata lumea, iar soferii folosesc masini cu cutie automata de viteze… asta inseamna civilizatie bai miticule, nu ce numesti tu… civilizatia nu se judeca in termeni de aglomeratie, semne de corculatie si semafoare… dar ce pretentie poti sa ai de la un om crescut pe malurile Dambovitetei… fa-ti o poze cu cele peste 20 de semafoare din Alba Iulia, cu cele 7 sensuri giratorii, ca sa le duci cu tine la Buc, sa le ai amintire, ca in Alba numai ai ce cauta…

  45. AlbaiulianRevoltat 28 May, 2009 at 09:42

    clio: Nu te miri de ce si ardelenii evita Oltenia si oltenii? sentimentele sunt reciproce…

  46. Consternat 28 May, 2009 at 09:55

    DLe JEAN, ce nume de semidoct… ingustimea mintii dvoastra este tradata de generalizarile, subiectivismul, ideile preconcepute, precum si etichetele pe care le puneti in acest post… Faceti-va poze cu cele 7 sensuri giratorii din Alba Iulia, ca se pare ca asta stiti sa apreciati la un oras cu monumente unici in tara si in Europa… sunteti de toata rusinea… de ce v-ati stabilit la Alba Iulia? mergeti la Bucale, acolo unde soferii sunt f buni si se circula pe 8 benzi de pe sens! Ce nerusinare

  47. DinAlba 28 May, 2009 at 09:58

    Nici macar nu stiti sa scrieti numele orasului corect… se numeste ALBA IULIA, dle bucurestean …. puteti fi acuzat public de discriminare, calomnie si jigniri adresate unui oras intreg! Trebuia sa nu va semnati cu numele, ca sa nu va faceti parintii de ras cu prostiile din capul dvoastra… la stanga prostie, la dreapta prostie, inainte prostie! incotro sa o luati? un lucru e sigur, parasiti Alba Iulia cat mai curand… mizerabil articol

  48. DinAlba 28 May, 2009 at 09:58

    mizerabil articol, discriminare!

  49. DinAlba2 28 May, 2009 at 10:00

    ALBA IULIA merita mai mult decat jignirile unui bucurestean fara principii

  50. jean 28 May, 2009 at 10:15

    doamnelor, domnilor, am niste poze geniale care se potrivesc de minune articolului. urmati linkul va rog si observati placutele de inmatriculare!!!
    http://www.flickr.com/photos/34584460@N08/3572823204/

  51. Bogdan din Alba Iulia 28 May, 2009 at 10:57

    Stimate Julica, te asteptam cu drag in orasul nostru 🙂
    P.S. Spune-ne te rog numarul tau de inmatriculare ca sa nu nimerim gresit:))

  52. mihai 28 May, 2009 at 11:16

    Dle Consternat,
    Alegerea stabilirii la Alba e evidenta pentru cine sta sa gandeasca un pic. La Alba oamenii muncesc pe salarii de nimic, asa ca numai bine sa iti tragi o firma acolo si sa ii jupoi pe baieti. Ca daca ar fi pus mana pe o carte cand ar fi fost mici nu ar mai fi avut de mult numere cu AB la masina 🙂

  53. SilviuB 28 May, 2009 at 11:38

    @ albaiulianu’ : 🙂 cand am facut scoala in Alba Iulia, prin ~2002 nu era nici un giratoriu, si sunt aproape sigur ca erau sub 10 semafoare.
    Sa nu mai vorbesc de un municipiu din care sunt de loc, tot din AB , care nu are nici un semafor.
    Oricum , cred ca e mai bine asa, decat cele 100433 de semafoare din Sibiu si alte 454325425452 masini.

  54. Cluj 28 May, 2009 at 12:09

    Cel mai prost sofer pe care l-am vazut, este din Cluj. Soferi prosti sunt peste tot, Alba, Botosani, Giurgiu e groaznic, dar mai dezastru ca cei din Bucuresti nu cred ca sunt nicaieri (nesimtiti, prosti din nastere si pe deasupra se si cred soferi la coaja lor de masina).

    PS: Alba Iulia este un oras extrem de frumos, pacat ca e locuit. Despre Bucuresti nu pot spune acelasi lucru, oamenii care stau acolo chiar nu merita sa locuiasca intr-un oras frumos.

  55. Iulian 28 May, 2009 at 12:14

    Exagerezi!

    In primul rand nu cunosti Alba Iulia. Da, se scrie Alba Iulia (fara cratima) nu Alba-Iulia.

    Alba Iulia are mai mult de o strada principala. Cand mai treci pe aici scrie-mi si te duc sa vezi semafoarele, giratoriile, strazile principale…

    Bineinteles, sunt si exemplare din cele descrise de tine, insa nu mai multe sau mai putine decat in alte locuri.

    Ce ai scris tu aici e o mizerie.

  56. Razvan 28 May, 2009 at 12:20

    @mihai … dragul tati antreprenor ! :))

  57. mihai 28 May, 2009 at 12:26

    @Razvan
    Vezi si partea plina a paharului. Contribuie cu bani la bugetul de judet pentru implementarea in premiera nationala a unui semn de circulatie – sa zicem “Cedeaza trecerea”.

  58. Razvan 28 May, 2009 at 12:34

    da da .. .cred ca toata Alba Iulia iti este profund recunoscatoare pentru bunastarea adusa in zona! Alba Iulia ar fi alta cu mai multi “baieti destepti” veniti din alte judete! Sunt scarbit de sindromul “eu sunt din… si asta ma face mai bun ca voi ceilalti langa care traiesc”. Uita-te in jur si zi cu ce esti tu mai bun decat restul ! Respect! 🙂

  59. Catzelin 28 May, 2009 at 12:42

    Jeane eu zic sa te abtii si sa ramai in bucuresti.Am fost si eu prin bucuresti cu un prieten cu masina si e la fel ca o jungla urbana.Ti-as sugera sa iti retii ideile pentru tine, (dak vrei poti sa le zici prietenilor tai) <– iti dau voie.
    Articolul are si un sambure de adevar caci sunt soferi in alba care si-au luat carnetul din bulan.Asta este; viata e grea si tre sa traiesti cu ceea ce Dumnezeu a lasat in jur.
    O zi placuta in continuare si mare atentie in trafic.

  60. mihai 28 May, 2009 at 12:57

    Baieti, un dus cu apa rece? Ce v-ati aprins asa?
    In AlbaFaraCratimaIulia sunteti mai rapizi la manie?

  61. Razvan 28 May, 2009 at 13:04

    Nu e vorba de manie ci de complexul tau de superioritate 🙂 total nefondat … parerea mea. Incompetenti, oameni iuti la manie, si “baieti destepti” … cum esti tu se gasesc in toata tarisoara asta nu are rost sa se arate cu degetul catre un judet anume. Cat despre autorul postului … mai putina ignoranta! (da stiu… vrea sa fie o satira) Cele bune.

  62. George 28 May, 2009 at 13:28

    Nu vad nicaieri mentiuni de pamflet, asa ca domnule Constantinescu sa va asteptati la repercusiuni legale.

  63. filip 28 May, 2009 at 13:35

    va invit la Balj in apropiere de Craiova, sa vedeti carute multe si viteza de 23,5 km / h … cred ca judecam toti prea aspru si nu ne uitam la noi cei care comentam si ne dam cu parerea… pe langa faptul ca este un pamflet acest articol stimati domni / doamne din alba care va simtiti atat de jigniti sunt absolut convins ca fiecare judet poate intra in aceasta categorie PH DJ OT CS B IF GR DB etc … nu va mai simtiti jigniti lezatilor care este …

  64. mihai 28 May, 2009 at 13:36

    Vand distonocalm! Vand distonocalm neamule! 2 la zece mii. Hai baieti ca e super oferta.
    Pentru procesomani am un pachet cu camasa de forta gratis la 2 cutii de pastile cumparate.

  65. filip 28 May, 2009 at 13:36

    pardon Bals 🙂 ma scuzati

  66. popescul 28 May, 2009 at 14:02

    vorbesti de parca la voi in bucuresti e raiul pe Pamant! aveti 3 benzi pe sens doar ca sunt vesnic blocate! aveti masini multe,ceea ce denota o bunastare crancena in trafic,aveti de toate,bunul simt va lipseste doar…

  67. BUBU 28 May, 2009 at 14:03

    “Soferul” de alba trebuie comparat cu taximetristul de Bucuresti.. iar tzaranu de alba cu restul locuitorilor capitalei :))

  68. jean 28 May, 2009 at 14:28

    totul a pornit ca un super articol si mocanii astia de albanezi sau incalzit cu nationalismu si/sau regionalismu lor puternic. BAAAA!!! era vorba de caterinca, oricum soferi tampiti si inceti si care nu respecte regulile sunt peste tot. poate omu care a scris asta a trait experienta asta la un moment dat si i sa parut funny sa scrie despre ea. ma mir ca albanezii sau aprins asa repede ca din fire sunt mai molcomi. Da pai undei graba!!!

  69. Razvan 28 May, 2009 at 14:54

    jeane dragul tatii nu ai vrea sa ma cobor la nivelul tau 😉 Daca iti obosesti creierasul sa citesti toate comments vei vedea ca mai sunt alti oligofreni ca tine care categorisesc oamenii fara sa se uite in oglinda. Cu respect! 🙂

  70. Mihai Leul 28 May, 2009 at 14:58

    Bai incompetentule cu articolul,mai citeste si informeaza-te nu vorbi fara sa stii,veziti lungu nasului,si treci pe aici sa vezi,bulevarde,sensuri giratorii limitatoare de viteza,soferi educati si istorie.Bafta analfabetule!

  71. Razvan 28 May, 2009 at 15:09

    parerea mea ca cei mai anti talent la condus sunt baietii aia care dreseaza caramizi prin Italia , Spania , etc. si vin cu masini bengoase in tara.Baieti poate la betoane sunteti tari dar sofatul lasat-il pentru altii

  72. Cangurul Hienos 28 May, 2009 at 15:16

    eu nu ma recunosc … daca tu te zbati in incompetenta … nu trebuie sa-i bagi pe toti albaiulienii in aceeasi oala … sunt multi prosti pe drum, e drept, dar prea exagerat este articolul … de fapt, nu stiu de ce ma mir, ca doar e scris de unul din Alba Iulia …

  73. Mojo 28 May, 2009 at 15:27

    jean Says:
    May 28th, 2009 at 2:28 pm
    totul a pornit ca un super articol si mocanii astia de albanezi sau (1) incalzit cu nationalismu (2) si/sau regionalismu (3) lor puternic.BAAAA!!! era vorba de caterinca, oricum soferi tampiti si inceti si care (7) nu respecte regulile (4) sunt peste tot. poate omu care a scris asta a trait experienta asta la un moment dat si i sa parut funny sa scrie despre ea. ma mir ca albanezii sau (5) aprins asa repede ca din fire sunt mai molcomi. Da pai undei (6) graba!!!

    (1) & (5) Era o cratima acolo! 😛
    (2) & (3) lipseste “l” sau macar un apostrof…

    (4) se scrie cu “r” (regurile)
    (6) iar amarata de cratima!!! (unde-i) 😉
    (7) ?!?! mananci cuvinte.

    Deja m-am plictisit de corectat…

    Trec cu vederea litera mica de la inceputul fiecarei propozitii…

    Bine ca limba romana nu are legatura cu sofatul… Dezastros!

    Toate cele bune!

    GOD, :*!

  74. mihai 28 May, 2009 at 15:48

    Legat de (4) nu am inteles. In DexOnline scrie ca pluralul de la regula e reguli. De ce zici cu ca e “regurile”?

    RÉGULĂ, reguli, s.f. 1. Normă, lege pe baza căreia are loc un proces, se desfăşoară o activitate sau se produce un fenomen; precept.

  75. Mojo 28 May, 2009 at 15:53

    Da, ai dreptate.
    M-am aprins si am inceput sa vad greseli peste tot. :))
    Mno… scuze.
    Mea culpa!

  76. Razvan 28 May, 2009 at 15:57

    mihai asta e “băiat deştept”!

  77. cppuser 28 May, 2009 at 16:00

    No… de ce v-ati suparat atita???

  78. Mojo 28 May, 2009 at 16:10

    Razvan stie! 😉

  79. mihai 28 May, 2009 at 16:13

    Multumesc Razvan! Mai ales ca stiu ca vine din inima.
    Oameni ca tine imi fac ziua mai frumoasa.

  80. filip 28 May, 2009 at 17:18

    Mojo Says:
    May 28th, 2009 at 3:27 pm
    jean Says:
    May 28th, 2009 at 2:28 pm
    totul a pornit ca un super articol si mocanii astia de albanezi sau (1) incalzit cu nationalismu (2) si/sau regionalismu (3) lor puternic.BAAAA!!! era vorba de caterinca, oricum soferi tampiti si inceti si care (7) nu respecte regulile (4) sunt peste tot. poate omu care a scris asta a trait experienta asta la un moment dat si i sa parut funny sa scrie despre ea. ma mir ca albanezii sau (5) aprins asa repede ca din fire sunt mai molcomi. Da pai undei (6) graba!!!

    (1) & (5) Era o cratima acolo!
    (2) & (3) lipseste “l” sau macar un apostrof…

    (4) se scrie cu “r” (regurile)
    (6) iar amarata de cratima!!! (unde-i)
    (7) ?!?! mananci cuvinte.

    Deja m-am plictisit de corectat…

    Trec cu vederea litera mica de la inceputul fiecarei propozitii…

    Bine ca limba romana nu are legatura cu sofatul… Dezastros!

    Toate cele bune!

    GOD, :*

    Ai scris “Dezastros” ! Daca tot te grabesti sa critici si apostrofezi pe altii, “uita-te in oglinda” . Repet cum am zis si mai sus, e un pamflet, iar noi cei care comentam articole mai facem si greseli din graba, poate si din cauza zambetelor smulse de Julica asadar relax and take a break !
    Mojo respect

  81. Razvan 28 May, 2009 at 18:51

    B – checked
    AB – checked
    CJ – checked
    GL _ checked
    AR – checked
    CT – checked

    … hai recunoasteti acum ca suntem toti incompetenti si nu mai aratati cu degetul spre un judet sau altul! Fiecare padure isi are uscaciunile ei..
    P.S. Mihai este liderul nostru spiritual… caci el este “băieţi deştepţi”

  82. ratonbox 28 May, 2009 at 20:23

    Este o vorba care tot circula pe net si este valabila si aici: “Toti oamenii, indiferent de culoare, sex, religie, orientare sexuala,(aici completez si cu “indiferent de localitatea/judetul din Romania”) au un lucru un comun. Toti cred cu tarie ca sunt soferi peste medie.” Cam asa este si aici, la comentarii. Sincer, sunt uscaturi in toate orasele(si eu am vazut destui in Dolj, pe unde conduc de obicei).Dar problema e ca 75% din cei care au postat la comentarii nu stiu ce este acela pamflet. Sunteti “clueless” ca si Sheldon din “The Big Bang Theory”. Here: http://www.youtube.com/watch?v=PKYzVVw24I8

  83. 4mall 29 May, 2009 at 11:44

    @Razvan: Mai, nu stiu cum e la tine, dar la mine in CT, soferii sa stii ca sunt desavarsiti! Au o mica problema insa, habar nu au sa conduca. Dar in rest sunt niste adevarati, nu ca soferii din Alba :))

  84. jean 29 May, 2009 at 11:49

    cemi plac mie astia stricti si frustrati asea de se da ei dashtepti pe net, si se ia de astia care scrie asea ca mine.
    dixtractiv ce sa mai
    daca vrei caligrafie si romana literara ( ai grija cum o corectezi pasta) dute la o biblioteca sau pe forumuri de gen
    e adevarat ca in alba iulia si cainii sunt mai inceti? am inteles ca in loc de ham si ” no ham “!!!

  85. stolo 29 May, 2009 at 13:47

    placuta de inmatriculare singura nu ofera indicii complete asupra pericolului conducatorului de alba. trebuie avuta atentie la inca un semn distinctiv: clopul (un fel de palarie purtata de soferii de alba). daca o masina de alba are la volan un sofer cu clop pe cap, e obligatoriu sa actionati ca in cazul in care observati o masina a politiei care merge cu girofarul rosu si sirena pornite.

  86. Razvan 29 May, 2009 at 15:55

    buna asta stolo 🙂

  87. DAMIANI 29 May, 2009 at 16:04

    EU AM CIRCULAT PRIN TOATA EUROPA ………SI CIRCUL PRIN TOATA TARA
    (no camion )
    in romania 70% DINTRE CONDUCATORII AUTO NU AU NICI O TREABA CU CONDUSUL SI NICI CU BUNUL SIMT .
    SFAT PRIETENESC …….ORIUNDE IN TARA EVITATI SA CONDUCETI DE VINERI SEARA PANA DUMINICA ORA 00.00 PENTRU CA ZIUA CIRCULA PROSTI SI NOAPTEA CIRCULA NEBUNII .
    DRUMURI BUNE

  88. Mojo 29 May, 2009 at 16:20

    DEZASTRUÓS, -OÁSĂ, dezastruoşi, -oase, adj. Cu caracter de dezastru, de proporţiile unui dezastru; catastrofal. [Pr.: -tru-os. – Var.: dezastrós, -oásă adj.] – Din fr. désastreux.
    🙂

    Sunt corecte ambele variante? 😐

    Jean, sanatate si la mai mare!

    O zi faina!

  89. Vlada 29 May, 2009 at 16:40

    Cum sunt soferii de Dacia? 🙂

  90. razvan 31 May, 2009 at 14:49

    am cutreierat toata tara asta cu masina si pot sa spun sigur si fara nici un regret faptul ca cei mai prosti si periculosi soferi nu numai de dacie sunt cei din judetul TELEORMAN … culmea … un judet unde carnetul se ia foarte greu si fara “pile” … din cate se pare in TELEORMAN se invata o singura regula … esti teleormanean , esti regele soselelor , pentru ca exact asa se comporta la volan , pentru ei neexistind reguli de circulatie ci doar prioritate in orice situatie

  91. Giku 1 June, 2009 at 16:12

    Poate TELEMORMAN 😀

  92. pie 2 June, 2009 at 12:42

    Hihi
    Ce nu intelege nimeni, se pare, soferii de alba nu-s prosti. dar sunt lenti. Eu sunt din alba. eu sunt cel mai lent…:D Groparu stie 😀
    De fapt pentru un sofer din alba timpul curge mai lent decat pentru un sofer agitat din cluj (am numar de CJ, asta sa nu ziceti ca tin parte la albanezi :D)
    Is unii care asa se grabesc de zici ca fac pe ei si tre s-ajunga repdede repede acasa sa stea pe tron.
    Faza cea mai tare pe care-am patit-o: eram in Grigorescu la semaforul ala cu bump-uri. era rosu. In spatele meu 2 moşuci intr-o dacie. Cum s-o facut verde cum m-or claxonau ca se grabeau :)) M-am imprastiat de ris :)) oricum moşucii cu mai mult de 50 la ora nu mergeau da’ noa… erau grabiti 😀

    De-aia ai impresia atunci cand intalnesti o masina cu numar de AB ca timpul incepe sa curga foarte repede pentru tine 😀
    Mie mi-s tare dragi soferii din alba fix din cauza asta cu timpul. ii invidiez 😀 Mai bine asa decat ca zmucitii din cluj, ca sa nu mai zic de aia din buc. 😀
    De fapt singurii pe care i-am injurat in cluj sunt soferii de firma, taximetristii si masinile cu numar de Buc. Aaaa si dobitocii cu xenoane ieftine care-ti crapa ochii.

  93. viper 2 June, 2009 at 14:57

    am ras cu lacrimi, poate pentru ca stiu cum e sa dai de masini cu AB la nr.
    eu stau in deva, si credeti sau nu toata lumea de aici se fereste de AB care sunt numiti mai neaos “atentie bou”. ciudat e ca si seful de la servici e din alba, dar se plange si el ca face cu nervii cand se duce acasa din cauza soferilor.
    si apropo, de 4 ani fac naveta sibiu-deva asa ca nu am trecut doar o data prin alba iulia. orasel frumos, pacat ca exista prea multe masini si benzinarii cum se lauda unul pe aici. sau si mai pacat ca in Romania ia carnetul de sofer orice mutulica care habar n-are ca stopurile de ceata se folosesc pe ceata nu cand sunt 30 de grade afara si soare de trebuie sa porti ochelari, ca sa nu mai spun ca in romania si mortii au carnet, dar de…boi sunt in fiecare judet dara parca in alba sunt mai multi.

  94. bunny 2 June, 2009 at 23:53

    cei mai periculosi soferi sunt cei de tico sau matiz,mai ales femeile care conduc aceste masini,daca le intalnesti pastreaza distanta,nu cea regulamentara,ci una de vreo 10 m ca nu stii cum le scapa piciorul de pe frana…nu specific niciun judet pt ca nu are rost,e valabil pt toata tara 🙂

  95. hanzo 5 June, 2009 at 19:13

    Dragilor nu mai pomeniti de rau de Ardeal. Daca nu stiati ei au stat in stat si au si istorie separata si economie si de toate. Romania se bazeaza d.p.d.v. economic pe Ardeal.De cate ori nu ati auzit voi expresia “Ardealu-i fruncea.” Treceti pe acolo si o sa va saturati de ea. Si de stilul lor de condus si de promovarile lor pe baza de nepotism. Dar ei sunt mirifici. Daca te muti acolo o sa fii in sistem tot timpul considerat un intrus. Asa ca nu va mai luati de ei. Atat pot atat fac. Cascati ochii ca sa nu primiti buf buf. Si desteptu de mai sus bruscat de numele fara cratima al orasului poate cand posteaza data viitoare o sa scrie “mi-ar placea” in loc de “mi-ar place.” “Greu la deal cu boii mici”

  96. ardelean 6 June, 2009 at 00:49

    Ardelenii care fac scoala de sofer sunt sfatuiti sa se fereasca de 3 categorii periculoase de soferi: tiristii, taximetristii si miticii (=bucurestenii, pt necunoscatori). Nimic mai adevarat…

  97. N.A. 7 June, 2009 at 17:27

    God.. n-am avut rabdare sa citesc toate comentariile.. de cand am dat de primii cercopiteci care te injurau, am renuntat..
    In alta ordine de idei, haios foc articolul. Olteanul meu de sot sustine iarasi ca OT ar veni de fapt de “oltean tampit” si nu de la numele localitatii si ca, daca dai de asa ceva pe strazi, sa te feresti cat poti.. De, el fiind asa un doljean dashtept, o sti mai bine.. :))))
    Am auzit chestii asemanatoare si de galateni si de braileni.. Si sunt constienta ca si CT poate veni uneori de la “cretini tampiti” ( eu fiind de bastina de C-ta imi fac un fel de auto-critica, se pare, acu..:))) )

  98. N.A. 8 June, 2009 at 18:23

    Erata:
    1. de la “oltean tampit”
    2. autocritica
    Scuze!

  99. Ion Roata 8 June, 2009 at 22:06

    Urat de tot articolul, domnule “pamfletar”.
    Din datele statistice, Alba Iulia este pe locul 16 in tara raportat la numarul de masini/cap de locuitor.
    Cu toate acestea, nu am vazut nicaieri (in presa sau la televizor) reportaje care sa ateste ceea ce se subliniaza in articolul de mai sus.
    Din contra…
    In alta ordine de idei, cand vine vorba de stiri la TV reportajele din zona respectiva sunt mai mult decat decente, cu subiecte decente, pe cand in orase precum Bucuresti, Craiova, Alexandria, etc… se prezinta doar urmariri de masini, femei si barbati beti la volan, interlopi, etc…
    Urat articol…
    Dar ce ne-am face daca toti ati scrie bine???
    Iti urez “succesuri” in continuare, tine-o tot asa.

  100. newsted 24 June, 2009 at 13:12

    Salut!
    Cu siguranta nu ai avut treburi prin zona Olteniei ( in afara de Universitatea ).Altfel ii iertai pe cei din Alba si te minunai de ce sunt in stare cei din Olt. 🙂

  101. Ardealul 28 June, 2009 at 12:26

    Sunt din Alba ,dar stau de 7 ani in CJ si vreau sa va spun ca soferi prosti sunt peste tot in Romania.Sunt motociclist si doar in sudul Romaniei am avut probleme cu conducatorii auto.
    P.S -cei din Salaj chiar se pot compara cu noi albanezii
    -in Bucuresti soferii sunt multi si prosti

  102. hanzo 28 June, 2009 at 19:55

    Din pacate capitala e plina de provinciali care nu au vazut niciodata mai mult de un semafor asa ca……

  103. Soferul chinez « Catalin Paraschiv 18 July, 2009 at 23:55

    […] Leave a Comment Tags: chinezi, masina, soferi, soferul de alba, volan Dupa cum spunea si Julica , nu numai in romanica exista soferi de Alba. Aici peste garla asta mare, de unii ii spun ocean, […]

  104. Soldatul 25 December, 2009 at 04:58

    alba iulia e un oras mult prea civilizat pentru animalele din capitala …sa fim seriosi toate comentariile voastre la adresa adevaratei capitale a romanilor sunt nefondate …iar voi rechinii de bucuresti (cel mai penibil oras si cu adevarat plin de tarani) va spun doar un singur cuvant ..
    M U E

  105. doriann 27 February, 2010 at 17:42

    AB in limba romana inseamna atentie bou, si poate sa aiba urmari mult mai grave, nu e de glumit cu treaba asta. eu sunt nascut in judetul alba, dar nu am condus decat vreo 2 ore pe acolo, in rest sunt in cluj. in fine, albanezii nu se asigura la schimbare banda, stau in fata sensului giratoriu si se uita chiar daca nu vine nimic, ori trece pe rosu sau sta la verde si se asigura, la treceri nici nu se pune problema, pietonul era pe trotuar, si ar fi trebuit sa ramana acolo nu sa traverseze prin mijlocul drumului..azi chiar mie mi-a iesti unul de pe banda 1 pe banda mea si insista sa ma loveasca, dar dupa ce am scapat de el, am intrat in fata lui si am pus frana, normal ca el foarte deranjat ca a gresit mi-a aratat M…E/ clujenii stiu regulile dar le incalca. oricum bucurestenii te-ar depasi si pe camp daca se poate, mergi cu 50-60 ca na e rau drumul, dar el vrea si insista sa te depaseasca, ar intra pe sub tine sau ar sari peste tine dar na….mai lasa ca poate vede vreo parcare paralela cu drumul sa se bage prin ea sa te depaseasca 🙂 oricum, cine zice ca la italieni e nasol atunci in romania nu ati condus deloc. acolo nu se incurca ei cu claxoane si semnalizari, fiecare ii tolereaza celuilalt si traifcul decurge OK, ei schimba benzile chiar daca nu se asigura dar ei pastreaza distanta de siguranta. ma rog, TRAFICUL nu mai este ce a fost inainte, traficul e un femomen, si pe mine ma mai intreaba amicii cum e traficul….da e ok poti sa mergi pana unde ai treaba….asa intrebi ca si cum ar fi vorba despre vreme: cum e afara? da e ok, poti sa iesi. acest fenomen numit trafic nu o sa il mai putem controla pentru ca nici o furtuna nu o pot lua de aici si sa o mut acolo. e logic ce o sa devina si mie imi place 🙂 atata timp cat bucurestenii se uita pe geam sa ma vada, nu neaparat in oglinda ca si o tipa blondina….in masina de firma, daca se uita pe geamul din dreapta ii faceam cu mana ca sa se asigure inainte sa intre pe banda mea, nu sa ma impinga pe trotuar mancao-ar p…

  106. Dan Ciulea 15 July, 2010 at 11:05

    conform ultimele studii efectuate in colaborare cu cercetatorii englezi, s-a demonstrat ca nu e pic de adevar in ceea ce spuneti!
    cu permisiunea d-voastra, am sa va las un link http://www.ciulea.ro/soferii-de-alba/ (linku’ nu este pentru a face trafic la mine pe blog, este pur si simplu un gest de omenie din partea mea pentru cititorii voastrii! 😀 )

  107. Laau 29 January, 2011 at 21:55

    te asigur ca nu e asa , daca nu ai subiecte de discutat nu te apuca de inventat:!

  108. Şoferul de Prahova » Daily Cotcodac 3 May, 2011 at 08:06

    […] şi: Şoferul de Alba Întâlnirea de la miezul nopţii, cu DJ […]

  109. paulyluca 3 May, 2011 at 11:47

    Mno, io-s din Alba Iulia. Sofer. Conduc zilnic. Dar cu articolul asta m-ai pierdut pe undeva. Astept cateva precizari suplimentare la urmatoarele:

    1. Cu ce trebuie sa girez ca sa am voie sa intru in sensul giratoriu?

    2. Marcaje de ghidare în intersecţii cum ghideaza? Au GPS? Sunt pe baza de avertizare sonora? Ca io nu ma pot uita dupa ele, ca-s atent la circulatie.

    3. Nici daca semnalizez stanga nu am voie sa merg pe contrasens?

  110. Trei blogo-recomandări « Denisa Bârgău 11 October, 2011 at 22:48

    […] Şoferul de Alba şi Cum se scrie un roman post-modern, pe Daily Cotcodac. Tweet   5 Comments […]

  111. Voiajul unui ardelean din Berceni în capitala Moldovei 6 March, 2013 at 14:56

    […] şi: Şoferul de Alba var addthis_config = […]

  112. Scurt ghid de orientare auto prin judeţul Bistriţa Năsăud 23 October, 2013 at 04:34

    […] Citeşte şi: Şoferul de Alba […]

  113. mihai 23 October, 2013 at 11:57

    @Mihai:
    eu sunt din Alba, stabilit de 10 ani în Cluj 🙂 deci te-nțeleg.

    ăștia din CJ și B sunt cei mai buni șoferi. de-aia nu merită să facă vreun efort de-a-și arăta intențiile din trafic 🙂
    sper că asta te lămurește :))

Leave a reply