Postul nu e post destul

Bebeluşul, înainte şi după (II)

Julius Constantinescu & Radu Pircă

(continuare de aici)

După

Toate acestea se schimbă fundamental după apariţia bebeluşului. Din acel moment, entuziasmul dispare, bebeluşii de pe stradă pierd clar meciul la orice oră în faţa săndăluţelor, care nici măcar nu mai trebuie să fie Prada. Chiar şi bebeluşul propriu devine uşor agasant, mai ales în mall, unde nu e cool deloc şi te şi face să pari cu zece ani mai bătrână, aşa că trebuie rapid să-ţi cumperi (adică să-ţi cumpere autorul bebeluşului) hăinuţe scumpe, care să te facă să pari iar cu zece ani mai tânără (e vina lui, nu? Tu n-ai vrut niciodată copil. A auzit cineva o femeie vreodată spunându-i bărbatului ei că vrea un copil? Desigur că nu).
Din acel moment, femeile încep să vorbească despre bebeluşi la fel cum vorbesc bărbaţii despre Dacia lor veche şi se adună prin parcuri, cu cărucioarele şi copiii din dotare, la fel cum fac şi oltcitarii, tico-iştii sau alţi proprietari de aşa-zise maşini. Se uită una la copilul alteia şi emit opinii tehnice, dat fiind că la bebeluşi şi la Dacii se pare că se pricepe toată lumea: “Am avut şi eu modelul ăsta. E solid, dar consumă mult. Vezi că din când în când se mai gripează, dar altfel încă 15 ani n-o să ai probleme cu el. După aia o să înceapă să umble după fete şi o să trebuiască să renunţi la el”.

E timpul ca proaspăta mămică să decidă pe cine detestă mai mult: pe bebeluş sau pe autorul lui. În primul caz, bebeluşul va fi expediat la părinţi (de preferat, la ţară sau în alt oraş), de unde va reveni doar sub formă de copil suficient de mare să-şi poate unge o felie de pâine cu unt şi să poată fi lăsat singur. Dacă femeia îl detestă infinit mai mult pe tatăl bebeluşului (statistic, cazul cel mai întâlnit), acesta va fi păstrat şi folosit drept pretext în diverse situaţii: când bărbatul se întoarce seara de la serviciu (“dragă, ăsta micu’ a avut colici toată ziua şi n-am avut timp să gătesc nimic”); când tatăl bebeluşului are chef de sex (“mai bine te-ai ridica să vezi de ce plânge bebeul; când l-ai făcut ţi-a plăcut, acu’ creşte-l”); în fine, în absolut orice situaţie, dar de preferat noaptea, pentru a-l trimite pe tatăl bebeluşului să caute o farmacie non-stop (“neapărat sirop de tuse din ăla, că altfel nu adoarme toată noaptea; şi, la întoarcere, opreşte şi tu la o benzinărie şi ia o ciocolată cu mentă, dacă tot ieşi”).

În unele cazuri, tatăl bebeluşului coboară la 2 noaptea după sirop de tuse şi nu mai este văzut niciodată. Câteodată, găseşti atât de departe o farmacie deschisă non-stop, încât pur şi simplu nu mai nimereşti drumul înapoi.

Share:

53 comments

  1. N.A. 25 November, 2009 at 01:42

    Deci, pentru prima parte – ba, pardon! ploduletul e cel mai cel si are parte de tot ce-i mai bun! e cel mai trendy-flendy! Si el si ta-su se imbraca numai de la firme cu renume, mami… de… de la mai putine figuri.. Dar despre nervii varsati pe ta-su – da, acilea cam ai dreptate, dar mi se pare si normal, cineva trebuie sa-i incaseze! Si cine sa-i merite mai mult? 😀

  2. Lala 25 November, 2009 at 01:44

    Eu declar, sustin si semnez ca nu-mi plac copiii. Nici macar la dimensiunea/ dotarile necesare sa-si unga singur felia. Nici macar in mailurile cu poze cu copii frumosi surprinsi dormind cu funduletul lor ca un obraz videan-ienne pe wc si capul in chiuveta, intercalate cu poze cu pisicute.
    Dar ceasul biologic e atat de pervers incat mananca neuronii, si te face sa speri, la fel ca o blonda care spera nunta magica la sfarsitul unui porn, ca o sa faci bebelusul, ca nu o sa-l urasti, ca nici pe autor nu il vei renega pentru tot restul vietii, ca propria viata iti va mai apartine.

  3. http://www.tahemet.blogspot.com/ 25 November, 2009 at 01:53

    Eşti nedrept Jul! Fetele consumă mai puţin pe termen lung. şi pe urmă pe la 12-13 ani încep băieţii să le facă cadouri, aşa că pentru unele modele, întreţinerea e cost free.

    Acum lăsând gluma la o parte, mă întreb de ce toate aceste efuziuni de tandreţe pentru bebeluşii altora, rareori proprii, nu înseamnă că omenirea a ajuns la cifra maximă şi e cazul să se reducă.

  4. kekee 25 November, 2009 at 02:20

    @tahemet – so crezi tu !
    vinatoarele trebuie sa momeasca fletzul care o sa-i faca apoi mofturile.
    si cu cit suprafata de piele expusa privirii cercopitecului vinat e mai mare , cu atit e mai scumpa cirpa vestimentara.
    ca sa nu vorbim de echipamentul pt. mimetizare : rujuri , rimeluri , farduri , etc.

  5. http://www.tahemet.blogspot.com/ 25 November, 2009 at 03:19

    Nuş kekee, nu folosesc echipament de camuflaj urban.
    cât despre cârpe, le prefer pe cele care îmi stau mie bine, indiferent de etichetă.

  6. Roto 25 November, 2009 at 03:26

    Ehei,sunt dezamagit unde e obiceiul romanesc transmis din generatie in generatie?Stiti voi ala de mocangeala…zise julius ca se da o carte MOCA! GRATIS! Ma asteptam sa vad o lupta literara apriga cu tot tacamu’, lovituri sub centura,etc.
    S-au dus la dracu’ vremurile de aur cand tot romanu’ statea la colt pentru o punga de orez moca data la alegeri.Dragi compatrioti din dragoste pentru patrie pastrati obiceiurile noastre!

  7. Carmen 25 November, 2009 at 03:35

    Julius, parca incep sa simt o disperare in ultimele articole. Se apropie funia de par? Daca da, anunta repede, ca sa trec si nunta celebrului scriitor de pamflete Julius Constantinescu in planul meu cincinal (stiu, n-am bilet de vip, dar macar de la galerie trag cu ochiul la invitati si la friptura de pe masa).
    Cat despre copii, uite ce i-a spus o sotie japoneza sotului dupa ce asta i-a facut norma de doi copii: “Daca ne iubesti, mai bine mori, sa ne bucuram si noi de asigurarea de viata!”

  8. Bogdan Epureanu 25 November, 2009 at 04:15

    Saracii barbati :))))

  9. lichu 25 November, 2009 at 07:37

    @Carmen
    brrrr

  10. Cotcodacii » Vrei să fii tocilar? 25 November, 2009 at 08:36

    […] a câştiga cartea este “Bebeluşul, înainte şi după (II)”, pe care îl găsiţi aici. Baftă! Comentarii (0) Trackbacks (0) Lasă un comentariu […]

  11. Adrian Enache 25 November, 2009 at 09:19

    Mă trec sudori reci citind serialul ăsta…

  12. Ivan 25 November, 2009 at 09:39

    Buna ziua,

    ala micu’ are colici si m-a trimis nevasta sa-i iau “Gomora – cealaltă mafie a Italiei” de Roberto Saviano. Ma puteti ajuta?

  13. sasha 25 November, 2009 at 09:59

    “adevar grait-a Zarathustra”!!!

  14. Şi la vară cald 25 November, 2009 at 10:03

    Io n-am de gând să comentez ceva aici, pentru că nu a fost bine ales premiul. Dai cărţi despre Mafia, în loc de Mama şi copilul, de Emil şi Herta Căpraru! 🙁

  15. Arsulici 25 November, 2009 at 10:07

    Pentru a vedea dacă potențialul tată ar fi in stare să coboare la 2 noaptea după sirop de tuse, îl trimitem înainte după șaorma, la aceeași oră. Dacă merge, și se și întoarce cu șaormele, e ok… Orice bărbat care salveaza șaormele, cu riscul pierderii banilor, e sigur că va salva și siropul de tuse, deci e un bărbat valoros, altruist, bun de ținut pentru prăsilă….

    Apropo, Roberto Saviano are copii?

    Va apărea și o continuare? ”Sodoma – Spatele mafiei”?

  16. Arsulici 25 November, 2009 at 10:10

    Stie cineva dacă acțiunile Durex sînt cotate la bursă? vreau să cumpăr un pachet de 1000 de acțiuni, prevăd că le va crește prețul după citirea acestui articol…

    Morala: o l.a.b.ă. făcută la timp te scutește de multe probleme de acest gen 😀

  17. Florian 25 November, 2009 at 10:18

    Caut asociaţi în vederea deschiderii unui lanţ de cârciumi cu program de noapte, pentru bărbaţii trimişi după sirop de tuse. Aştept provincia şi mogulii.

  18. Adrian 25 November, 2009 at 10:22

    Eu zic ca ce descri tu aici e valabil pt cei care chiar nu le plac copiii. Si sunt putini. Eu am copil mic si nici eu si nici sotia mea nu procedam asa cum zici tu. Si mai cunosc o droaie de cupluri la fel. Deci eu zic ca articolul asta e mai mult SF, bun sa satisfaca pe cei carora nu le plac copiii si vor sa se distreze un pic pe seama celor care au ales sa aiba copii.

  19. sebra 25 November, 2009 at 10:23

    Cred că-i mai riscant totuşi să te duci după shaorma noaptea decât după sirop de tuse.Plus că mersul în miez de noapte,atrage simpatia concetăţenilor, lucru pe care nu-l putem spune în cazul shaormei, care atrage compătimirea( în cel mai bun caz).

  20. Arsulici 25 November, 2009 at 10:34

    @Sebra
    După sirop de tuse e mai riscant, deoarece farmaciile cu program nocturn sunt rare, trebuie să umbli mai mult…. Iar siropul de tuse fiind recipient mic, care intră în buzunar, cetăâenii nu vad după ce te-ai dus, nu te pot admira… ei vor bănui că la ora aia sau vii de la curve, sau mergi la curve, sau vii de la cârciumă, deci nu te vor admira 😀

  21. sebra 25 November, 2009 at 10:41

    @Arsulici,
    Păi tocmai că sunt rare şi e coadă la farmaciile nonstop.Dacă nu ştii unde e o asemenea farmacie, întrebi un taximetrist, nici ăla nu va şti, dar va cere ajutorul prin staţie, între timp tăticul îşi ia o moacă îngrijorată şi uite şi admiraţia!
    Şi în situaţia când te-ar bănui că vii sau te duci la curve,cârciumă, nu eşti admirat?? Oricum mai mult decât să te vadă că iei shaorma la pachet :))

  22. punKreas 25 November, 2009 at 10:53

    Barbatii nu stiu ca exista o alternativa la bebelusi (asta in afara de divort). Se numeste Tamagoci si are urmatoarele avantaje:
    – este foarte mobil, poti chiar sa-l atasezi la chei
    – trebuie sa-i satisfaci nevoile numai ziua
    – daca uiti sa-i dai sa manance (pentru ca ai avut alte activitati mai importante precum beerpong-ul cu prietenii), nu e nicio tragedie. El moare, dar il poti restarta.

    Aaa…si am uitat cea mai importanta caracteristica. Nu iti trebuie o femeie ca sa-l ai 😀

  23. lulu 25 November, 2009 at 10:59

    Toti avem cate un cosmar care se repeta periodic. Adica eu am. Cred ca si voi.???? In orice caz Julius are unu, care se repeta cu fracventa posturilor lui despre copii sau gagici insarcinate.

  24. elena 25 November, 2009 at 11:16

    au, au ce comentarii se vede treaba ca habar nu aveti ce inseamna un urlator ce te scoala din somn la trei noaptea doar fiindca are chef de joaca si s-a saturat de somn. sa va vad pe unde scoateti camasa daca esti solo acasa si fraierul e plecat????

  25. dragos 25 November, 2009 at 11:45

    @elena pai daca e plecat de ce e fraier? ca a luat-o de nevasta? sau cum?

  26. N.A. 25 November, 2009 at 12:01

    @silavaracald – Pai nu cred ca-i lipseste nimanui cartea asta, d-aia nu o da. Cred ca si Julius si-a luat-o, preventiv… sa fie acolo.. 😀

    Despre trimisul sotului noaptea dupa sirop de tuse, e bine sa fii nevasta precauta si sa ai tot soiul de medicamente in casa, in caz de nevoie, sa nu alerge bietul sotior.. Dar asta nu inseamna ca-i cad picioarele sa se duca la non-stop dupa un biscuite, o ciucalata, o samanta… 😀

  27. Alex 25 November, 2009 at 12:39

    Nice

  28. Miorlaupufos 25 November, 2009 at 13:19

    Ciinele nu pleaca de la macelarie si nici sotul iubitor de acasa, fie si trimis dupa sirop de tuse sau acetona la miezul noptii.

  29. julica23 25 November, 2009 at 13:27

    Am auzit ca Roberto Saviano cand a plecat de acasa a fost trimis dupa sirop de tuse… Si ca nevasta-sa (a.k.a. capul mafiei italiene) il asteapta si acum cu bebelusul in brate…

  30. pisica turbata 25 November, 2009 at 14:19

    texul incepe cu o greseala.
    “Toate acestea se schimba fundamental DIN TIMPUL aparitiei bebelusului” daca iubitorul sot isi tine nevasta de manuta la nastere va auzi probabil urmatoarele:

    aaaaaaaa, e numai vina taaaa! uite ce mi-ai facuuuuuu! scoate chestia asta din mineeeeee!! te uraaaaasc!!!!! sa nu te mai vad! te dau pe mana Mafiei! unde pleci? stai aici si tine-ma de mana, nu ai facut destul rau????

  31. kekee 25 November, 2009 at 15:07

    @ arsulici – dintr-un coment de al tau am inteles ca esti pasionat de bricolaj , de lucrurile facute cu mina ta .
    pai d-aia sintem in criza , ca fiecare are impresia ca se pricepe la toate si nu mai apeleaza la persoane calificate.

  32. unmihai 25 November, 2009 at 15:14

    Nu stiu de ce dar am impresia ca pe Julius îl chinuie talentul cu html-eul in ultima perioada 🙂 Ba face miscari de dute-vino cu poza aia a lui gen Conu Leonida, ba mai baga niste butoane cu facebuc si tuiter, ba le scoate, ba nu mai merg..
    Omu are treaba 😀

  33. M3bis 25 November, 2009 at 15:39

    @unmihai. Butoanele tweetmeme nu mai merg pe nici un sait din Romania…

  34. kekee 25 November, 2009 at 15:58

    a dat aviaria peste ele.

  35. Si-la-vara-cald / Vara Eterna, pentru Ciprian 25 November, 2009 at 16:14

    @kekee
    “…lucrurile facute cu mana ta”. Asa-i zice acum? Bricolaj? =))

  36. savy 25 November, 2009 at 16:21

    pe mine ma trimite la 2 dimineata sa-i iau ciocolata si fara sa avem un copil, asa ca un copil in plus sau in minus tot aia e.

  37. simi 25 November, 2009 at 16:24

    e o porcarie ciocolata cu menta
    @savy: lol

  38. juice 25 November, 2009 at 16:40

    mai nasol cu masina asta cand incepe sa-i curga uleiul cand iti e lumea mai draga…

  39. Olga Cepoiu 25 November, 2009 at 18:02

    Va vorbesc din experienta mea si a prietenilor care au copii. Cei mai multi dintre isi doresc copii. Eu una nu m-am visat mireasa dar m-am visat mama (si ar mai fi ceva vroiam si sa sofez o broscuta).
    Inainte: un cuplu minunat, prieteni la catarama, sexul era perfect, lucram in echipa (traduc: fiecare facea ce stia mai bine fara sa ne bagam in ciorba celuilalt). Teoretizam mult viata noastra cand vom avea un copil.
    Dupa: Eu sunt mama:imbrac, dezbrac, hranesc, adorm,spal, cert, educ etc. El este cel care umbla dupa bani, mancare, medicamente. Rezistam cred mai mult pentru ce a fost odata si rareori mai reusim sa ne redescoperim. Este fff ocupat (nici nu stiu cat de dragul nostru)…Si sa vedti ce certuri ies…Si cate terii aveai inainte despre educatia copilului si la acate ai renuntat…
    Atunci cand devii mama constientizezi ca de copilul tau nu te poti desparti nu poti divorta. Iubirea pentru acea minune nu se poate compara si nu poate fi pusa in balanta cu nici o alta. Eu una ma simt cateodata inlantuita.
    Si sa nu uit! Daca nu ai un ajutor/mai bine ajutoare de cele mai multe ori primul copil devine un EXPERIMENT!

  40. warlock 25 November, 2009 at 18:07

    Citat din parazitii: Ma pregatesc sa-mi fac copii sa-mi spele pe jos 😛

  41. kekee 25 November, 2009 at 18:48

    bai Julius , chiar ti-ai pus in gind, ca Cotcodaceala Zilnica sa devina bloaga de casnice , de gospodine ?
    am observat noi ca ai ceva roz p-aici, dar totusi , mai nou subiecte cu “bebei” -(urasc cuvintul), miine retzete, si dup-aia trucuri ” cum sa indepartam petele de…. ”
    daca-i asha, o sa iau manusile de scos cratitzele fierbintzi din cuptor si cu alea scriu.

  42. Arsulici 25 November, 2009 at 19:04

    @kekee
    Macar mie nu mi se ridica „moralul” pe buda 😀

  43. Miorlaupufos 25 November, 2009 at 19:48

    kekee, zic sa-ti epilezi tzepii mai inainte, sa nu te intepi singur cu tastatura in fata.

  44. Şi la vară cald 25 November, 2009 at 20:46

    @Arsulici
    Ţi-i ciudă?! =))

  45. Arsulici 25 November, 2009 at 21:32

    @slvc
    De ce sa-mi fie ciuda? Ce să fac cu o erecție pe budă??? Acolo chiar e și inutilă, și ilogică…. Cum adică să ți se scoale în miros de căcat???????

  46. Şi la vară cald 25 November, 2009 at 21:51

    @Arsulici
    Iote aşa: că poate! Adică, dacă şi-n condiţiile alea funcţionează, mamă-mamă… 😉

  47. Arsulici 25 November, 2009 at 21:57

    @șlvc
    Nu, bre…. Dacă se scoală la miros de căcat…înseamnă pur și simplu o atracție către cur!!!

  48. Şi la vară cald 25 November, 2009 at 22:09

    @Arsulici
    Uoai, ce concluzie trăseşi! Mă recunosc învinsă. Se vede de la o poştă şcoala lui Freud, or io acolo nu mă bag, că dac-ar fi să-l iau în serios, până la 18 ani ar trebui să fim crescuţi de nişte automate… şi nici atunci n-ar fi sigur că n-am dezvolta un ataşament morbid faţă de cine ştie ce şurubăraie!

  49. Arsulici 25 November, 2009 at 22:34

    @șlvc
    Și am ajunge să salivăm la siguranțe, nu? 😀

  50. kekee 25 November, 2009 at 23:37

    @ arsulici
    recunosc m-ai prins , stau pe buda şi erecţia prezentă şi ea.
    ce ai sarit cu vederea e cauza: viziunea diafana a strumfiţei cu fular, consecinţa la un mascul normal.
    unii in schimb se apuca de bricolaj :))))
    @ miorlaupufos
    ce ştii tu ?
    stii cum se înmulţesc aricii ?
    @ ştrumfiţo – vezi ce ai iscat!

  51. Din viata – scurte « Dosarele Pix Revealed 27 November, 2009 at 12:36

    […] 11/27/2009 in Romania, Si la altii, Stiati ca, funny | Tags: hazliu, lege, legi, popoare, scurte, statele unite, vehicul, viata O experienta cu un bebelus puteti citi aici. […]

  52. Daily Cotcodac » Bebeluşul, înainte şi după (II) 14 December, 2009 at 20:35

    […] nevoie, sa nu alerge bietul sotior.. Dar asta nu inseamna ca-i cad picioarele sa se duca la … […] Uni Ego / Daily Cotcodac » Bebeluşul, înainte şi după […]

  53. Daily Cotcodac »  VSFT? – “Gomora – cealaltă mafie a Italiei” 10 March, 2010 at 01:27

    […] apărut la Editura Univers, poate fi câştigat astăzi postând un comentariu la textul Bebeluşul, înainte şi după (II), dând un tweet (butonul de sus) sau punând un link la voi pe site, în cazul în care aveţi […]

Leave a reply