Concursuri

VSFT? – “Gomora – cealaltă mafie a Italiei”

Gomora micaMafia nu mai arată de mult ca în filmul “Naşul” – dar, probabil că ştiaţi asta, v-aţi dat seama în momentul în care aţi văzut la ştirile sportive cum arată mai nou Corleone. Cartea “Gomora – cealaltă mafie a Italiei”, scrisă de jurnalistul Roberto Saviano, vorbeşte despre noua Camorra, mafia secolului XXI. O mafie eterogenă care controlează portul Napoli şi, implicit, cele 70 de procente din marfa contrafăcută de pe piaţa europeană, care tranzitează sudul Italiei. Un furnicar de oameni, mulţi chinezi, milioane de tone de marfă fără nici un fel de acte, cărate în zorii zilei cu mii de dubiţe spre inima Italiei. Ateliere în care muncitori calificaţi lucrează pentru marile case de modă italiene, creând aşa-zisele “falsuri adevărate”: haine de o calitate ireproşabilă, cărora nu le lipseşte decât eticheta firmei pentru a fi veritabile – dacă vi le-aţi cumpărat dintr-un magazin respectabil, probabil chiar alea sunt, înseamnă că între timp s-a rezolvat şi cu eticheta. În fine, cartea este atât de bună încât nu ne-a plăcut numai nouă, ci şi Camorrei, care l-a şi felicitat, în modul ei original, pe autor – l-a condamnat la moarte (încă nu i-a transmis felicitările fiindcă omul s-a ascuns, probabil din modestie).

Volumul “Gomora – cealaltă mafie a Italiei”, apărut la Editura Univers, poate fi câştigat astăzi postând un comentariu la textul Bebeluşul, înainte şi după (II), dând un tweet (butonul de sus) sau punând un link la voi pe site, în cazul în care aveţi unul. Dacă nu câştigaţi cartea, mai aveţi o şansă: v-am spus cum îl cheamă pe om şi cine-l caută, mai departe e destul de simplu.

Share:

9 comments

  1. N.A. 25 November, 2009 at 01:48

    Pai zi si adresa, nu ne lasa asa!

  2. Florian 25 November, 2009 at 01:49

    Norocul lui Saviano este că nu a mirosit legătura dintre Camorra şi mafia vesefeteurilor. De şefii Camorerei a reuşit să se ascundă, dar de Julius nu scăpa nici în gaură de şarpe.

  3. Florian 25 November, 2009 at 02:10

    Răpitoareo, tu chiar ai încredere să îl cauţi pe Saviano la adresa pe care ţi-o dă Julius? Vezi că şeful Camorrei i-a scris să-i facă rost de o blondă gestantă. Săracul mafiot nu are nici urmaşi, nici cu ce să-i facă.

  4. Cotcodacii » Vrei să fii tocilar? 25 November, 2009 at 08:37

    […] Ediţia a II-a a concursului are ca premiu volumul “Gomora – cealaltă mafie a Italiei”, apărut la Editura Univers. Regulamentul concursului îl găsiţi aici. […]

  5. dragos 25 November, 2009 at 08:38

    mai stie cineva ceva de el sau l-au gasit baietii?http://en.wikipedia.org/wiki/Roberto_Saviano

  6. yogibeer 25 November, 2009 at 12:13

    Nu l-au gasit.

  7. kekee 25 November, 2009 at 15:00

    – mai apare omul la tv. , mai rar , dar nu se vede , se aude doar , din spatele SPP-istilor sai.

  8. done8989 26 November, 2009 at 15:56

    cica şi filmul ar fi foarte tare

  9. Dra Mchumba, don Pepino şi dl Chang din China 11 May, 2013 at 04:56

    […] comportament autodistructiv şi încă mai băgam cultură pe site-ul ăsta, v-am prezentat cartea “Gomora – Cealaltă mafie a Italiei”, scrisă de jurnalistul Roberto Saviano. Dacă aţi şi citit-o, nu doar i-aţi dat like, vă […]

Leave a reply