Tentativa moarte n-are

Necrologuri vesele şi triste

Julius Constantinescu

Arădeanul Radu C., fie-i ţărâna uşoară, dibuise un post de transformare al societăţii Enel undeva la periferia oraşului, de unde intenţiona să împrumute nişte cabluri de cupru.

Nefiind un hoţ profesionist (el fura doar în timpul liber, după terminarea orelor de serviciu sau în weekend), Radu n-a fost foarte convins de faptul că 20.000 de volţi pot provoca mai mult de o pişcătură – aşa, ca soneriile prost izolate, luând craniul de pe panou drept o vrăjeală ieftină menită să-i sperie pe hoţii mai slabi de înger. Abia după ce a încercat să taie un cablu de cupru şi-a dat seama că nici ăia de la Enel nu erau chiar atât de proşti cum îi crezuse: dăduseră cu magiun pe cablu, puneai mâna şi n-o mai puteai dezlipi.

***
Joi după-amiază, Nicolae S., angajat al unei societăţi din Brad, avea de verificat un ciur vibrant. Oarecum surprinzător – cel puţin pentru Nicolae – a fost că ciurul vibrant, odată pornit, vibra. Pentru că peretele de stâncă trepida şi el, în ton cu ciurul vibrant, o bucată de rocă s-a desprins şi i-a căzut lui Nicolae în cap – aţi ghicit, exact pe-acolo pe unde ar fi trebuit să fie casca de protecţie.

Share:

14 comments

  1. sieupeaici 2 November, 2009 at 00:42

    cata risipa de magiun…. ce tuica iesea din prunele alea…iar cuprul banuiesc ca ii tb sa isi faca un alambic, nu?

  2. Ciprian 2 November, 2009 at 00:56

    Dar ce a fost de mancare la pomana?

    Nevasta lui Radu l-o plans? Ca auzisem ca au fost ceva certuri cu o seara inainte.

    Dar femeia si sora lui Nicolae si-au vorbit la parastas? Ca ele fusara candva ca doua surori,pana cumnat’su a indraznit la nevasta’sa.

    A fost si tantica Costache? Ca o mama i-a fost lui Raducu atatia ani de zile, biata femeie. Oare o fi reusit sa-si redobandeasca pamantul acela de la primarie? Ca tare necajita mai era din pricina asta.

    Sa nu-mi zici ca o venit si fiica lui Niculita din Italia. Eheee, a plecat fara voia lui tat’su si aista de spaima sa nu pateasca fiica’sa ceva a stat doua zile ascuns in birt. Numai vodca a baut si a slabit intr-un hal.

    Sarmanii, s-o tot dus si a ramas pustiu in urma lor.

    Unde te-ai dus tu Raduleee si ne lasai sa-ti avem grija de nevastaaaa.. De ce l-ai luat pe el Duamniiii si nu i-ai luat pe cei batrani si fara de minte.

    Mai Nicolae, nu e asa ca te intorci? Tu nu ai murit, doar te-ai culcat putin pe o parte in racla aceia rece de lemn. Mai Nicolae, hai trezeste-te, nu sugui cu inimile noastre, ca nu ne arda acum de asta. Unde ai plecat si ne-ai lasat cu criza in casa.

    Radule te visai azi noapte, se facea ca ai aparut din intuneric cu o lumanare in mana.Tat erau tu gatit cu costumul de mire.

    Odihneasca-se in pace! Intru vesnica lor pomenire.

  3. Şi la vară cald 2 November, 2009 at 07:27

    Nu-i Borşa aici? E cimitirul vesel din Săpânţa? Puneţi bre indicatoare, că greşii drumul!
    @Cipicao
    Habar n-aveam ce talente de bocitoare zac în tine, bre!;)

  4. Arsulici 2 November, 2009 at 08:52

    @Julius
    Ce dracu ii ala ciur vibrant? (cunosc ambele cuvinte, atiu ce inseamna, dar nu le-am intilnit niciodata alaturate. nu poti pune o poza spre exemplificare?).

    Oricum, acum mi-am dat seama de ce fuse intreruperea de curent in Arad…

  5. Ensi 2 November, 2009 at 09:01

    Daca vroia cabluri de cupru de ce nu s-a facut electrician, iar apoi sa ceara cate un colac de la toti clientii? Despre ala cu ciurul vibrant nu pot zice nimic, caci habar n-am ce-i aia si la imaginatia mea bogata iese alta traznaie. Nu mai zic ca fiind inainte de cafea, prima data am citit “cur vibrant”

  6. Mitropolitanul 2 November, 2009 at 11:45

    Sa le fie tarana usoara!

  7. kuk 2 November, 2009 at 12:48

    daca era Radu la Brad , ciordea cablu , (de fapt incerca sa-l suteasca ), sarea curntu’ si nu mai vibra ciuru’.
    concluzie : nu baga popa neshte bani in buzunar , si nu se faceau asa multi colaci.

  8. http://www.tahemet.blogspot.com/ 2 November, 2009 at 13:05

    Jul, dacă i-o căzut cetăţeanului bucată de stâncă, putea să fie şi casca ideatică de protecţie, că tot dădea colţul. singura diferenţă era că îl puteau îngropa cu sicriu semideschis, deoarece casca i-ar fi protejat capul. restul se făcea chisăliţă în ambele cazuri!

  9. Arsulici 2 November, 2009 at 13:47

    Tahemet
    Eu inca nu am vazut sicriu ingropat deschis sau semideschis. Se inchide, ca sa nu pui pamint pe fata mortului cind il ingroapa.
    Slujba de inmormintare poate fi insa tinuta cu sicriu semideschis
    😀

  10. wickerman 2 November, 2009 at 14:00

    cetateanului basescu sper sa i se intample ceva mult mai bun :), ceea ce merita: http://www.youtube.com/watch?v=lfrYkpa3770 . Apropos, a aparut adevaratul tb, http://www.traianbasescu.ro/ . Merita Vazut !

  11. Radu C 2 November, 2009 at 18:17

    Ce bine ca nu-s din Arad 😛

  12. Ensi 2 November, 2009 at 23:27

    Bai nene dar mai lasati-o cu cetateanul basescu in sus sau in jos. Poate ramane macar un blog unde nu se face politica? Cel putin Arhi parca a innebunit! Ne dam si noi cu parerea, ca romani ce suntem si ne pricepem in primul rand la politica. Deci, cum e cu ciurul ala?

  13. si-la-vara-cald 3 November, 2009 at 11:13

    @Ensi
    Stai sa-ti explic: e ca si cu darmonul. Adica: complicat, bre! 😀

  14. cosmin 21 January, 2011 at 14:01

    mda, asta-i un fel de “luati mah de-aici si alte judete sa nu ma mai acuzati de vaslobsesie! va dau hunedoara si aradu’ si-apoi, ca sa fie echilibru, pe seara bag una cu topoare din tulcea si-un viol gay intre interlopii craioveni. amu-i mai cald afara?? “

Leave a reply