Evenimentul zilei de ieri

Constantin cel Mare, zis şi Costică de la Ligă

milvius
28 octombrie
312 Bătălia de la podul Milvius dintre Maxenţiu şi Constantin, doi dintre cei patru co-împăraţi ai Imperiului. Fiind pe blat cu Constantin, soldaţii lui Maxenţiu îşi doresc mai mult înfrângerea şi trântesc bătălia fără nici o jenă. Istoricii vor descoperi ulterior că Maxenţiu pierduse de mult vestiarul Romei, iar Oracolul din Delphi, invitat la “Procesul etapei”, va declara: “Dom’le, Constantin e băiat deştept, jos pălăria în faţa lui. Ascultaţi la mine ce vă spun, ăsta o să ajungă mare”.

Share:

4 comments

  1. Laur 28 October, 2009 at 01:03

    Unde mai pui că pe final de meci, la trecerea Tibrului, bietul Maxențiu a fost faultat de coechipierii lui cu tot cu cal, nemairidicându-se de pe gazonul de alge decât a doua zi, în sulițele centurionilor adverși. Cât despre Costică, pentru el meciul cu Maxențiu a fost doar un fel de antrenament cu public; adevăratele meciuri, de data asta în Liga Campionlior, rezultând în snopirea pe rând a francilor (de două ori, da’ se pune doar o dată), a alemanilor, precum și a vizigoților și sarmaților.

    Din păcate pentru el a ratat cam mult în finala cu Persia, dar ocaziile lui aveau să fie răzbunate vreo 200 de ani mai încolo de către Belizarius, un alt atacant de marcă al FC Bizanț.

  2. JULIUS 28 October, 2009 at 01:51

    @luar: da, dar si belizarie, saracul, parca juca la steaua, mereu il facea patronul de cacat 😀

  3. Tweets that mention Daily Cotcodac »  Constantin cel Mare, zis şi Costică de la Ligă -- Topsy.com 28 October, 2009 at 08:52

    […] This post was mentioned on Twitter by JuliusDC and Oana Portase, Mihai Todor. Mihai Todor said: Vreau și eu carte 😛 RT @JuliusDC Constantin cel Mare, zis şi Costică de la Ligă http://bit.ly/1wcTtA […]

  4. Laur 28 October, 2009 at 10:09

    Așa, Julius, vai de mama lui. Da’ așa-i trebe, dacă n-a avut ambiție; putea să ajungă și el antrenor, ca Lăcă… uite Fiarei ce bine îi merge.

Leave a reply