Aventurile bravului soldat JulicăPostul nu e post destul

Cum m-am întâlnit cu un Autor Necunoscut (I)

Julius Constantinescu

La cererea cititorilor, o să vă povestesc cum am fost jefuit mai demult în faţa blocului. Pentru că sunt băiat bun, n-o să vă ţin în tensiune ca Agatha Christie şi vă spun de la început că autorii n-au fost prinşi (spre uşurarea poliţiştilor de la Secţia 12, care sigur n-ar fi ştiut ce să facă în caz că ar fi pus mâna pe infractori; mă gândesc că i-ar fi întrebat tot pe ei: “Ia ziceţi, bă, ce vă fac alţi poliţişti când vă prind, care-s procedurile?”).

Era o noapte caldă de ianurie. Pe la două, gagică-mea a poftit la o şaormă, deci mi-am tras bocancii şi geaca pe mine şi m-am dus (da, ştiu, voi i-aţi spune : “dragă, e două noaptea, lasă-mă să dorm“ şi v-aţi întoarce pe partea cealaltă. Ce să vă spun? Succes!).

Pe jumătate adormit, mi-am luat borseta şi am ieşit (dacă nu ştiţi, borseta e o chestie foarte utilă în care poţi să-ţi ţii toate actele, cheile de la casă şi de la maşină şi, eventual, şi nişte bani, să zicem cam 4 milioane jumate). Mă duc la şaormărie, cumpăr două la lipie (aşa, ca fapt divers: mie nici măcar nu-mi place şaorma) şi o iau înapoi spre casă.

|n urma mea, simt doi tipi. De regulă, mă întorc şi mă uit, dar ăştia vorbeau la telefon cu unii cu care trebuiau să se întâlnească la o discotecă, aşa că mă nu m-am uitat. Cu doar 20 de metri înaintea scării, tipii mă învăluie: unul trece prin stânga şi mă înjură, iar celălalt trece prin dreapta şi trage de borsetă. Trag şi eu de borsetă, mă uit fix la el, moment în care cureaua cedează şi cad în fund. Tipul o rupe la fugă; mă ridic şi încep să alerg disperat după el. “Băăăă”, urlu în toiul nopţii, “aruncă în p… mă-tii actele”. Omul nu aruncă nimic (probabil e genul ăla care se atacă atunci când te iei de mama lui) şi sprintează printre blocuri ca Maricica Puică pe ultima turnantă; în ciuda bocancilor, alerg şi eu ca dementul şi, preţ de trei colţuri, îl am sub ochi. La al patrulea colţ, nu-l mai văd şi am două opţiuni; o aleg pe cea greşită. Sun la Secţia 12. Măcar ştiu pe unde a luat-o şi, dacă apare poliţia, îl prindem. Secţia 12 e la 400 de metri, însă echipajul apare după 20 de minute – probabil, ca să nu se sperie dând ochii cu infractorul.
(continuarea aici)

Share:

50 comments

  1. Cum m-am întâlnit cu un Autor Necunoscut (I) » visurat.ro 27 August, 2009 at 13:27

    […] noaptea, lasă-mă să dorm“ şi v-aţi întoarce pe partea cealaltă. Ce să vă spun? Succes!).(more…) De la Julius citire Niciun comentariu X1_AdParams = { ‘pub’ : ‘560302451683403’, ‘site’ : […]

  2. M3bis 27 August, 2009 at 13:36

    De-asta am renuntat eu la borseta… prefer sa se toceasca blugii la buzunarele din spate (de la fund adicalea). Julica tu de sfatu’ “sa nu tii ouale in acelasi cos” nu ai auzit?

  3. Bogdan Anghelina 27 August, 2009 at 13:46

    Parerea mea, daca in seara aceea puteai apela la un prieten care daca avea si masina era si mai perfect era mult mai bine decat “militia” dar atunci pe loc imi dau seama ca alegerea a fost mai grea.

  4. M3bis 27 August, 2009 at 13:51

    Cand te mai trimite jumatatea dupa saorma la 2 noaptea da-i un link cu articolu’ asta 😛

  5. Arsulici 27 August, 2009 at 14:49

    Cind te mai trimite jumatatea dupa shaorma la doua noaptea, da-i papucii, sau spune-i sa se duca ea…

  6. Bulina Neserioasa 27 August, 2009 at 14:59

    Da normal normal.Biata fata care a poftit si ea la o saorma in mijlocu noptii e vinovata.Tot ea s-a deghizat in doi barbati si i-a furat si actele.
    Deci sa inteleg ca problema voastra nu e ca i s-au furat lu’ nenea Julius actele si banii,si politia n-a fost in stare sa faca nica,e ca aia avea chef de saorma noaptea.
    Cat tupeu, domne !

  7. Arsulici 27 August, 2009 at 15:13

    Dupa cum spuneam la un articol anterior, nu era mai bine sa suni la AXN?

  8. M3bis 27 August, 2009 at 15:14

    @Bulina Neserioasa
    Pai asta-i chef de doua noaptea? Nu l-ar fi trezit pentru altceva… ca doar nu era cu burta la gura…

  9. AA 27 August, 2009 at 15:21

    Si cum a fost shaorma?? Buna??

  10. kuktoos 27 August, 2009 at 15:24

    @ m3bis – cum adica sa nu tina ouale in acelasi cos ?
    io zic sa aibe oua , si sa-i .uta unaaa la bad-man peste flit , si apoi sa se inoarca victorios acas’ ,ca sa pozeze pentru statuie !

  11. kuktoos 27 August, 2009 at 15:25

    cu burta cui la gura ?

  12. M3bis 27 August, 2009 at 15:43

    Acu’ bag seama ca are dreptate bulina (neagra)…
    @kuktoos era vorba de oole kinder… cu surprize…
    despre burta poa’ sa povesteasca numai cine are 30+

  13. danucblog 27 August, 2009 at 15:49

    Si nici nu ai primit actele prin posta? Ce hoti nesimtiti, au vazut ce premiu gros au luat din borseta si nu au avut decenta sa trimita….ce oameni!!!

  14. M3bis 27 August, 2009 at 15:50

    Ca un erat (sau competat) la textul de mai sus (asta e, pentru mine nu egzista decat genul masculesc) cititi ce zice arhi http://www.arhiblog.ro/2009/08/ai-30-liber-la-burta.html

  15. Florian 27 August, 2009 at 15:55

    Ce să zic, e greu să-ţi formezi o părere globală după un singur episod. Deocamdată, n-am putut decât să-mi notez în agendă câteva amănunte:
    – La două noaptea, Julius dormea buştean lângă gagică-sa, care aştepta zadarnic o minune.
    – Văzând că minunea nu mai vine, Dumnezeu sforăind probabil şi El, gagica a trecut la planul B şi l-a trezit (nu şi sculat, cum spera) pe Julius, sub pretextul unei şaorme. Bineînţeles că nu de şaormă îi ardea ei, dar îi era ruşine să spună de-a dreptul de ce îi e poftă.
    – Pentru că, aşa cum am spus, doar s-a trezit, nu şi sculat, Julius a luat-o de bună şi a plecat după şaorme, spre disperarea mută a gagicii.
    – Fără să primească măcar un bobârnac de la hoţi, Julius a căzut în fund.

    Aştept cu interes partea a doua, ca să am tabloul complet al tristei nopţi trăite de gagica lui Julius.

  16. danucblog 27 August, 2009 at 16:01

    Sa ne povestesi si ce s-a intamplat cu bietele shaorme, au fost luate ostatec, si-au spart capetele de trotuar??

  17. Caprioara 27 August, 2009 at 16:05

    Cand va mai trimite jumatatea in toiul noptii dupa saorma, sa-i spuneti ca asta-i treaba de femeie. Adica sa se duca ma-sa !
    Spor la dormit pe pres si la mancat supe la plic vreo saptamana!

  18. phonedamnation 27 August, 2009 at 16:06

    Nu mai bine sunai sa-ti aduca shaorma acasa?

  19. Caprioara 27 August, 2009 at 16:07

    In alta ordine de idei, vedeti mai copii ca mancatul nesanatos dupa ora 6 dauneaza grav sanatatii? (mintale in acest caz, Julica ramanand de atunci cu o frica groaznica de borseta, boala grava numita medical si borsetofobie)

  20. M3bis 27 August, 2009 at 16:09

    @Florian – Bag seama ca prin judetu’ Vaslui se trag concluzii pripite.
    – La 2 noaptea Julius abia astepta, dar nu se astepta sa fie trimis dupa saorma. De obicei cand are chef ea (el, daca esti gay) te trezeste cu “Iubitu’ nu pot sa dorm, ce sa fac?”
    – Minunile nu vin, se intampla…. asa mi-a zis mie mama. Nu stiu daca avea dreptate dar n-am vazut nicio minune trecand pe strada (si nu, nu locuiesc in Vaslui).
    – Daca a plecat dupa saorma e ca asta a fost cerinta expresa a gagicii (cand ‘or invata si ele ca vorbele de asta au fost puse in cuvinte, ca sa inteleaga celalalt ce vrei?)
    – De cazutul in fund nu pot sa comentez…. e vorba de legile fizicii…

  21. Giuco 27 August, 2009 at 16:51

    Uite d-aia ne-o luam ca fraierii mereu, unu pentru ca facem ca femeile si doi pentru ca luam mot-a-mot ce ne spun. Ce vor cu adevarat e diferit mereu de ceea ce cer explicit. Noapte, singuri, shaorma…think…se cerea romantism de fapt…

  22. cosanzeana 27 August, 2009 at 17:17

    La 2 noaptea era deschis la şaormărie?

  23. johnny 27 August, 2009 at 17:22

    Asa-ti trebuie! cine te-a pus sa te nasti in Romania? ah?
    Ai fo’ pe jos la saroma? daca da de cat pana mea poate sa coste 2 saorme de-ti iei 4 mil la tine, cheile de la masina si actele?

  24. Pink Panther 27 August, 2009 at 17:23

    Cum m-am intalnit si eu cu trei autori necunoscuti.

    era o frumoasa noapte de vara. cam ora 11 seara, mai precis.
    ma intorceam acasa. cobor din masina (o prietena m-a lasat fix in dreptul blocului). trei indivizi stateau la coltul blocului spargand seminte si asteptand. cred ca pe mine ma asteptau. s-au luat dupa mine repejor (v-ati prins – intrarea era ‘prin spatele blocului’.m-au insfacat tustrei – unul ma tinea de cap, unul de picioare, iar cel mai voinic tragea de mama focului de teefonul mobil – caruia nu voiam sa ii dau drumul. La un moment dat, vazand ca nu-s sanse sa dau drumul la telefon, unul spune ” da-i drumul ca bag cutitu-n tine”. zis si facut.
    Nici finalul povestii mele nu este in stil Agatha Christie. M-am dus la politie sa raportez furtul a doua zi. Si cam atat – normal ca nu i-a prins nimeni. Vorba ceea – “Ia ziceţi, bă, ce vă fac alţi poliţişti când vă prind, care-s procedurile?”
    La mine este vorba de sectia 7, nu 12.
    Atunci cand am alergat dupa hoti dupa blocuri a fost alta poveste. Tot asa – vreo 3 strazi i-am avut in vizor, dupa care m-am oprit. Bine ca nu i-am prins!

  25. stepson 27 August, 2009 at 17:34

    Ce s-a intamplat cu police ?
    Au venit fuga -fuga si au gasit shaormele cu pricina.

    Au interogat shaormele;dar surpiza shaormele nu doareau sa coopereze
    si asa au recurs la intimidari si chiar la brutalitati
    nici asa nu a avut efect-asa ca au fost nevoiti sa distruga dovezile mancandu-le.
    Acum au trecut mai departe,dar fiind cu burtile pline , nu se puteau misca mai repede.

  26. sebra 27 August, 2009 at 18:23

    clara treaba
    consumul excesiv de shaorma dauneaza grav purtatorilor de borsete

  27. mda 27 August, 2009 at 18:57

    stiu deja ce s-a intamplat. e prezibil. au venit la fata locului, s-au dat usor jos din masina, si au inceput cu intrebarile. “da ii cunosteai? ii mai vazusei prin cartier? ai avut vreun conflict cu baietii astia?” si tot asa, incercand sa te scoata pe tine vinovat. apoi te-au rugat sa te duca acasa cu masina lor, ca poate ti se intampla ceva mai rau decat sa ramai fara acte, bani si restu, si ati dat fix peste bulangii aia. Si s-au dat jos, i-au intrebat cateva alea, apoi s-au retras linistiti “nooo, baietii n-au vazut nimic, sigur ii confunzi”

  28. RIP 27 August, 2009 at 19:02

    bre..faza cu (continuarea, mai târziu) e de cacat, parca ai turna o telenovela gen prison break si vrei ca lumea sa vada si urmatoru episod din curiozitate ..chiar citeam cu atentie cand deodata ai rupt pula in doua,bine ca nu ai bagat si un link cu o reclama la persil sau delma

  29. Andrei 27 August, 2009 at 20:27

    Stai linistit ca aia de la sectia 11 sunt si mai breji. Io, copil de 12-14 ani ma duc cu buza umflata sa le zic ca m-a lasat un drogat fara telefon si ca mi-o pus cutitu la gat. Si ei ma intreaba cand? Le zic ca acu vreo oră şi ce crezi că-mi răspund “păi bă… trebuia să vii mai devreme, acuma dacă vrei noi venim cu tine să ne uităm prin cartier da’ n-are rost că nu-l mai găsim… mai bine te duci acasă şi îii zici lu’ tac-tu să-ţi ia altu”…

  30. Florian 27 August, 2009 at 21:11

    @M3bis
    Cartea e aproape câştigată. Mai trebuie doar ca, la următorul concurs, să postezi ceva. Orice, dar e preferabilă o linguşeală.

  31. M3bis 28 August, 2009 at 00:12

    @Florian: Ai castigat vreo carte pana acu? De ce dai sfaturi neavizate?

  32. Florian 28 August, 2009 at 07:14

    @M3bis
    Am câştigat, cum să nu câştig: http://www.dailycotcodac.ro/2009/08/castigatorul-de-astazi/
    Că premiul a rămas doar pe hârtie, ca toate celelalte, nu contează. Important e că pot să-l trec în CV.

  33. M3bis 28 August, 2009 at 09:32

    @Florian
    Acu’ înţeleg, eşti din gaşca cu mânăreli.

  34. N.A. 28 August, 2009 at 09:57

    Da, deci faci parte din grupul oamenilor inteligenti care isi poarta toate actele si toti banii, fara un motiv anume, dupa ei.. Welcome! mi s-a intamplat si mie..

  35. N.A. 28 August, 2009 at 09:58

    P.S. – Stiu ca la momentul respectiv n-a fost deloc amuzant si probabil nici acum nu e.. da’ asa frumos povestesti, ca ma tavalii pe jos de ras de pataniile tale! :)))

  36. N.A. 28 August, 2009 at 10:39

    @M3bis – Dom’le, dac-ai sti cat amar de vreme ne-am milogit sa primim si noi ceva.. si tu vrei asa, din prima?

  37. Florian 28 August, 2009 at 10:50

    @M3bis
    Gaşca de mânăreli e formată din două echipe, una de mânari şi una de mânăriţi. Aia de mânari e o echipă de 7 mafioţi, iar mânăriţii suntem noi ceilalţi, plebea. Ti-am făcut instructajul ăsta că, după vorbă – după port, pari puf (dacă ai făcut armata, ştii ce înseamnă asta).

  38. Florian 28 August, 2009 at 10:58

    ‘tui Poltergeistu’ mă-si, că iar mi-a teleportat un mesaj într-o gaură neagră. Ieşi bă d’acolo, că te umpli de păduchi laţi.

  39. M3bis 28 August, 2009 at 12:39

    @Florian
    In puf ma tine nevasta… cel putin asa crede ea, ca eu am gasit si niste pioneze.

  40. Marius 28 August, 2009 at 13:28

    Esti de doua ori lame:
    1. te duci ca sclavu in toiu noptii sa faci poftele individei

    2. imi imaginez ce prietena ai de la ora doua noaptea molfaie saorma.

    Ureaza-ti tie succes, baiatule, ca ai nevoie…

  41. Marius 28 August, 2009 at 13:30

    Rectificare…esti de trei ori lame:

    3. ai borseta :)) jesus

  42. M3bis 28 August, 2009 at 15:02

    @Marius
    Deci e numai o data:
    ca s-a dus.
    alelate doua nu se pun.
    De ce? pen’ ca prietena lu Julica nu molfaie, da? si nici borseta nu mai are.

  43. N.A. 28 August, 2009 at 16:21

    Da, ma, bine ca sunteti voi destepti! ia sa va roage si pe voi Claudia Schiffer sa-i aduceti ceva la 2 noaptea, mergeti si pana la Cuca Macaii! 😉

  44. N.A. 28 August, 2009 at 16:23

    Julius, sa stii ca noi, cetitoarele, suntem profund induiosate de caracterul tau deosebit de gentleman si de latura ta sensibila, care stie sa-si tina gagica multumita, si te consideram o bomboana de baiat! 😀

  45. Florian 28 August, 2009 at 18:26

    @N.A.
    Si noi, masculii, îl considerăm un bombonel de băiat.

  46. N.A. 28 August, 2009 at 21:19

    @Florian – Ma, tu esti ghei…

  47. Pupi cur | dugy's blog 22 October, 2009 at 16:24

    […] înghițim minciunile în fiecare zi, când? Când noi avem nevoie de poliție pățim așa ceva (link 1, link 2), asta în cel mai bun caz, eu trebuie să circul pe stradă pentru că trotuarele sunt […]

  48. Cele mai bune recomandări de seară » Daily Cotcodac 12 January, 2012 at 19:11

    […] un titlu mult mai mișto decât al lui Cougar, iată o întâmplare ce vă va alina suferința: Cum m-am întâlnit cu un autor necunoscut. Partea a doua, […]

  49. LOGICOP » Daily Cotcodac 9 April, 2012 at 08:05

    […] ți-a plăcut acest articol, citește și: Cum m-am întâlnit cu un Autor Necunoscut Crimă în cartierul Dristor Ultima noapte cu DJ Cotco, întâia noapte cu DJ […]

  50. Aventurile bravului Peugeot Švejk 21 December, 2012 at 05:00

    […] Cum m-am întâlnit cu un Autor Necunoscut […]

Leave a reply