Promo

Sexul la burlaci

 

Julius Constantinescu

 

Este binecunoscut faptul că bărbatul însurat are parte, în general, de puțin sex – bărbatul, la fel ca ursul panda, se împerechează foarte greu în captivitate.

 

La polulul opus ar trebui, teoretic, să îl regăsim pe bărbatul neînsurat. E liber, fără restricții, mereu gata de aventură, cu libidoul nealterat de însurătoare – practic, burlacul este supereroul bărbaților. De altfel, nu întâmplător toți eroii de benzi desenate, de la Spiderman și Batman la Blade, sunt neînsurați. Imaginați-vă, de pildă, cum ar arăta Superman însurat: n-ar mai avea nici un costum de supererou, că nu l-ar lăsa doamna Superman să iasă din casă în izmene colorate, pur și simplu s-ar cățăra pe clădiri și ar cafti oameni răi îmbrăcat în cămăși cadrilate cu mânecă scurtă și pantaloni la dungă.

 

În imaginația bărbatului cu nevastă acasă, simplul fapt că burlacul poate pleca de acasă oricând îi conferă acestuia puteri supraomenești. Având deci această putere supraomenească de a pleca de acasă când poftește, e de la sine înțeles că o va folosi pentru a face sex – oricând, oriunde și, mai ales, cu cine are chef. Să mai notăm și că bărbatul însurat crede că burlacul, neavând nevastă, nu este nevoit să mintă.

 

Să-l părăsim însă pentru moment pe nefericitul bărbat însurat și să vedem ce face în timpul ăsta prietenul sincerității – burlacul.

 

Iată-l pe acest bărbat liber, care poate face sex oricând poftește, în vârful patului, butonând telecomanda și golind o sticlă de bere. Cum, veți întreba, suprinși, dar el nu este la femei? Își petrece seara exact ca un bărbat însurat? Ei bine, mă tem că da. Chiar dacă poate pleca de-acasă, în timpul săptămânii îi este practic imposibil să găsească o femeie dispusă să facă sex cu el. Fiindcă majoritatea covârșitoare a femeilor de pe această planetă lucrează de luni până vineri – or, să convingi o femeie care dimineață merge la serviciu să facă sex cu tine e cam la fel de ușor ca să o convingi că între tine și prietenele tale care arată bine nu a fost niciodată nimic.

 

De fapt, singura seară pe săptămână în care bărbatul liber are cu adevărat șanse să facă sex este sâmbăta, singura zi a săptămânii în care femeile nu lucrează, iar a doua zi sunt libere. Apostolul adevărului și zeul sexului liber are în față perspectiva unei săptămâni compusă din șase nopți de singurătate și una ușor peste puterile lui. Prin urmare, va încerca cu disperare să convingă măcar una dintre aceste minunate făpturi să se vadă cu el vineri. Rezultatul, de regulă, e neiertător:  chiar presupunând că a reușit, vineri seara pe la 9 va primi același telefon: ”Acum am ajuns acasă, sunt foarte obosită, nu vrei să o lăsăm pe mâine seară?”

 

Aflat în acest punct, bărbatul neînsurat se află în fața unei decizii dificile: pe cine să aleagă, dintre toate variantele pe care le are, astfel încât să iasă bine în această unică zi a săptămânii în care poate face sex? Ei bine, oricâte calcule ar face, cel puțin o dată din trei va alege greșit – ba i-a venit mai devreme, ba s-a trezit cu ai ei neanunțați în vizită, ba cine știe ce. Desigur, când i se va comunica acest lucru va fi prea târziu să mai schimbe fata. Asta va fi săptămâna compusă din șapte nopți de singurătate.

 

Cam asta se întâmplă, de fapt, cu bărbatul neînsurat și cel însurat sâmbătă seara. Deși destine diferite, rezultatele sunt similare: unul ar face sex, dar n-are cu cine, celălalt are cu cine, dar nu poate pleca de-acasă.

 

PS: Desigur, viața bărbatului însurat este mult mai dură. În realitate, el este adevăratul erou al nostru, al bărbaților, căci e nevoit să lupte zilnic, îmbrăcat în cămașă cadrilată cu mâneci scurte și pantaloni la dungă, cu soția, cu propriii copii, cu rudele soției, cu prietenii de familie și, mai ales, cu chinuitorul gând că bărbații neînsurați trăiesc într-un paradis sexual din care el a fost izgonit.

 

Tata este gras

 

O carte excelentă despre iadul bărbatului însurat este ”Tata e gras”, scrisă de comediantul american Jim Gaffigan și apărută la Editura Act și Politon. O găsiți aici atât în ediție print, cât și ebook sau audiobook. O puteți citi de duminică până vineri sau sâmbăta, în caz că i-a venit mai devreme, s-a trezit cu ai ei în vizită sau, mă rog, care ce noroc mai aveți.

Share:

15 comments

  1. ienihabarnam 3 February, 2016 at 02:43

    Subtil, nici nu mi-am dat seama ca e promo! (Iar la sfarsit nici nu mi-a venit sa cred?)

  2. JULIUS 3 February, 2016 at 02:54

    @iehihabarnam: când te păcălește cineva de mai multe ori în același mod, înseamnă că te-ai lăsat păcălită 😛

  3. Irina T. 3 February, 2016 at 03:40

    Ahaaaa! În sfârșit, aflu și eu pentru ce există testele cu ”find the panda in this picture”, atât de populare pe Facebook în ultima vreme. Să simtă și burlacii că sunt reprezentați și că merită descoperiți într-un noian de personaje cu aspect uman. Până acum nu le-am dat atenție, dar dacă aș ști că la fiecare test pe care-l rezolv, un burlac va avea parte de sex în următoarea sâmbătă, zău că mi-aș da osteneala să dau click pe ursulețul alb-negru. Julius, poți conta pe noi. Fetelor, dați click pe panda!

  4. bogho 3 February, 2016 at 07:20

    Cât ai scris. Ai avut ceva timp liber

  5. sow 3 February, 2016 at 08:08

    Cred ca era si mai nasol cand se lucra si sambata. Atunci sansele apareau la Pasti si Caciun.

  6. Ina_adevărata 3 February, 2016 at 08:44

    Deci, diferența e că tu citești purtînd tricou, iar domnii însurați citesc purtînd cămașă? Am înțeles bine?

  7. Mariana 3 February, 2016 at 08:51

    Pai bine, bre, dar studentele ce scuze iti baga? Oh wait…

  8. Belle dImagination 3 February, 2016 at 09:08

    Divinule, te-aş lejer contrazice. Dar mi-i lene.

  9. Gabriela 3 February, 2016 at 13:11

    La cate scuze ai gasit… Asta-i povestea burlacului familist.

  10. Stephanie 3 February, 2016 at 13:18

    De fiecare data cand il vad pe Superman, mai bine zis de fiecare data cand vad chilotii aia rosii trasi PESTE costum, imi vine, in prima faza, sa-mi trag un glont in cap, iar in faza a doua ma gandesc cum m-as putea razbuna pe dobitoc. Ma imaginez a fii nevasta supereroului iar in aceasta calitate i-as spala lenjeria alba impreuna cu ororile alea de chiloti rosii. Ar fi , desigur “din greseala iubi! Da’ ce are daca acum ai toate sosetele, maieurile si chilotii roz, nu poate fi mai penibil decat costumul ala al tau de rahat!”

  11. Stephanie 3 February, 2016 at 13:19

    *a fi 😀

  12. windy 3 February, 2016 at 14:23

    Ursuletul Panda ,mamica ta precis lucra 6 zile / saptamana si uite c-ai @parut si tu …nevatamat , cu o ideie fixa,fricosule !

  13. Dan1 6 February, 2016 at 21:39

    Greu articol! Comentez “decat”: cu propriii copii?! Risipa curata! De “i” zic! Nu?

  14. Savantu' 7 February, 2016 at 16:25

    Ma copii, cand se lucra si sambata, Pastele si Craciunul nu erau zile libere, da era liber de 1 si 2 Mai, si de 23 August. Dar aveam si varsta la care studentele nu ziceau Oh, wait…

  15. dc 8 February, 2016 at 11:34

    Cartea e relaxanta. Traducerea in schimb mai are multe de imbunatatit. Traducatorului ii scapa sensul sintagmei “traducerea si adaptarea”, asa ca a procedat la o traducere mot-a-mot, lucru care uneori oboseste.

Leave a reply