Sexul la burlaci

 

Julius Constantinescu

 

Este binecunoscut faptul că bărbatul însurat are parte, în general, de puțin sex – bărbatul, la fel ca ursul panda, se împerechează foarte greu în captivitate.

 

La polulul opus ar trebui, teoretic, să îl regăsim pe bărbatul neînsurat. E liber, fără restricții, mereu gata de aventură, cu libidoul nealterat de însurătoare – practic, burlacul este supereroul bărbaților. De altfel, nu întâmplător toți eroii de benzi desenate, de la Spiderman și Batman la Blade, sunt neînsurați. Imaginați-vă, de pildă, cum ar arăta Superman însurat: n-ar mai avea nici un costum de supererou, că nu l-ar lăsa doamna Superman să iasă din casă în izmene colorate, pur și simplu s-ar cățăra pe clădiri și ar cafti oameni răi îmbrăcat în cămăși cadrilate cu mânecă scurtă și pantaloni la dungă.

 

În imaginația bărbatului cu nevastă acasă, simplul fapt că burlacul poate pleca de acasă oricând îi conferă acestuia puteri supraomenești. Având deci această putere supraomenească de a pleca de acasă când poftește, e de la sine înțeles că o va folosi pentru a face sex – oricând, oriunde și, mai ales, cu cine are chef. Să mai notăm și că bărbatul însurat crede că burlacul, neavând nevastă, nu este nevoit să mintă.

 

Să-l părăsim însă pentru moment pe nefericitul bărbat însurat și să vedem ce face în timpul ăsta prietenul sincerității – burlacul.

 

Iată-l pe acest bărbat liber, care poate face sex oricând poftește, în vârful patului, butonând telecomanda și golind o sticlă de bere. Cum, veți întreba, suprinși, dar el nu este la femei? Își petrece seara exact ca un bărbat însurat? Ei bine, mă tem că da. Chiar dacă poate pleca de-acasă, în timpul săptămânii îi este practic imposibil să găsească o femeie dispusă să facă sex cu el. Fiindcă majoritatea covârșitoare a femeilor de pe această planetă lucrează de luni până vineri – or, să convingi o femeie care dimineață merge la serviciu să facă sex cu tine e cam la fel de ușor ca să o convingi că între tine și prietenele tale care arată bine nu a fost niciodată nimic.

 

De fapt, singura seară pe săptămână în care bărbatul liber are cu adevărat șanse să facă sex este sâmbăta, singura zi a săptămânii în care femeile nu lucrează, iar a doua zi sunt libere. Apostolul adevărului și zeul sexului liber are în față perspectiva unei săptămâni compusă din șase nopți de singurătate și una ușor peste puterile lui. Prin urmare, va încerca cu disperare să convingă măcar una dintre aceste minunate făpturi să se vadă cu el vineri. Rezultatul, de regulă, e neiertător:  chiar presupunând că a reușit, vineri seara pe la 9 va primi același telefon: ”Acum am ajuns acasă, sunt foarte obosită, nu vrei să o lăsăm pe mâine seară?”

 

Aflat în acest punct, bărbatul neînsurat se află în fața unei decizii dificile: pe cine să aleagă, dintre toate variantele pe care le are, astfel încât să iasă bine în această unică zi a săptămânii în care poate face sex? Ei bine, oricâte calcule ar face, cel puțin o dată din trei va alege greșit – ba i-a venit mai devreme, ba s-a trezit cu ai ei neanunțați în vizită, ba cine știe ce. Desigur, când i se va comunica acest lucru va fi prea târziu să mai schimbe fata. Asta va fi săptămâna compusă din șapte nopți de singurătate.

 

Cam asta se întâmplă, de fapt, cu bărbatul neînsurat și cel însurat sâmbătă seara. Deși destine diferite, rezultatele sunt similare: unul ar face sex, dar n-are cu cine, celălalt are cu cine, dar nu poate pleca de-acasă.

 

PS: Desigur, viața bărbatului însurat este mult mai dură. În realitate, el este adevăratul erou al nostru, al bărbaților, căci e nevoit să lupte zilnic, îmbrăcat în cămașă cadrilată cu mâneci scurte și pantaloni la dungă, cu soția, cu propriii copii, cu rudele soției, cu prietenii de familie și, mai ales, cu chinuitorul gând că bărbații neînsurați trăiesc într-un paradis sexual din care el a fost izgonit.

 

Tata este gras

 

O carte excelentă despre iadul bărbatului însurat este ”Tata e gras”, scrisă de comediantul american Jim Gaffigan și apărută la Editura Act și Politon. O găsiți aici atât în ediție print, cât și ebook sau audiobook. O puteți citi de duminică până vineri sau sâmbăta, în caz că i-a venit mai devreme, s-a trezit cu ai ei în vizită sau, mă rog, care ce noroc mai aveți.

15 Comentarii »

  1. ienihabarnam 03/02/2016 @ 02:43