Postul nu e post destul

Apocalipsa după relaţii

Julius Constantinescu

Când te desparţi de ea, orice femeie nutreşte convingerea (sau speranţa, depinde cum aţi terminat-o) că n-o să reuşeşti să-i supravieţuieşti. Este un lucru sigur că, fără ea, nu eşti în stare în stare să te descurci şi o să ajungi vai de capul tău. O să arăţi groaznic (se ştie că bărbaţii singuri nu se îngrijesc deloc, spre deosebire de tipii însuraţi, care ar face orice să arate bine pentru consoartele lor) şi-o să umbli toată ziua de nebun pe străzi (unde, de altfel, o să şi stai), cu privirea rătăcită şi părul vâlvoi. Se pare că cele mai multe femei sunt convinse că până şi vagabonzii care dorm în canale sau în gară erau înainte nişte tipi prosperi, care au decăzut în halul ăsta după ce s-au despărţit de neveste.

În primul rând, orice femeie crede că fără ea o să mori de foame, pentru că n-o să mai aibă cine să-ţi facă de mâncare. Şi are perfectă dreptate, dacă prin mâncare înţelegi şi tu tot salate sau peşte – femeilor le repugnă ideea de a mânca animale, aşa că meniul lor e compus, în linii mari, din salate sănătoase (maioneza de deasupra e medicament curat, chiar mă mir că nu se vinde în farmacii), carne de pui (se ştie că puiul nu e animal, ci pasăre) şi peşte (ăsta e un obiect).

De asemenea, dacă ai rămas fără gagică, o să fii veşnic lefter, pentru că bărbaţii nu sunt în stare să-şi administreze singuri banii. Doar femeile pot face acest lucru în mod judicios, teoria conform căreia femeile ar fi cheltuitoare e o prostie (de pildă, este total neadevărat că, dacă-i dai unei femei un milion de dolari şi-o laşi singură în deşert, la celălalt capăt al deşertului n-o să mai aibă nici un ban, dar, în schimb, o să aibă o superbă blană de leopard; există chiar răuvoitori care susţin că până şi maica Tereza ar fi fost în stare să spargă un milion de dolari pe ulei de candelă şi mătănii de fiţe, dar, evident, e complet lipsit de sens). Doar ele, femeile, au, de pildă, abilitatea de a găsi mărfuri de calitate la un preţ de nimic – cum ar fi nişte săndăluţe care înainte costau 5 milioane, dar pe care gagică-ta le-a luat de la reduceri cu doar 3,5 milioane (aici, ca să nu pari zgârciob, ar fi bine să-i spui: “Vai, dragă, ce chilipir! Trebuia să-ţi iei două perechi”).

Pe lângă faptul că o să umbli jigărit de foame şi fără un ban în buzunar, nici haine curate n-o să mai ai niciodată. Normal, pentru că, deşi ştii cum se foloseşte maşina de spălat, n-o să mai aibă cine să-ţi spună: “Dragă, opreşte maşina şi întinde şi tu rufele alea, că nu mi s-a uscat oja”.

Un alt lucru sigur e că n-o să mai faci sex. Cel puţin, nu atât de des (adică de cel mult două ori pe săptămână; asta, dacă ai tras lozul cel mare la starea civilă), şi, oricum, nu de-ăla bun (femeile sunt convinse că bărbaţii sunt topiţi după sexul conjugal, cu toate că experimentele ştiinţifice care au încercat să demonstreze acest lucru au eşuat din lipsă de voluntari). Iar dacă, prin absurd, o să reuşeşti să faci sex mai des, n-o să faci decât cu proaste – nu se ştie din ce cauză, femeile cred că să faci sex cu proaste e un lucru rău.

Pe lângă toate astea, o să rămâi rapid şi fără serviciu, pentru că, dacă nu te împinge nimeni de la spate, nu eşti în stare de nimic (chiar şi pe Einstein se pare că-l pisa nevastă-sa toată ziua la cap, reproşându-i, pe bună dreptate: “Da’ remarcă-te şi tu, dragă, la serviciu, doar nu vrei să rămâi un pârlit de savant toată viaţa”; la fel, Napoleon – “Dacă nu dai puţin din coate, o să rămâi un amărât de generălaş de brigadă toată viaţa!”; “Păi şi ce vrei să ajung?”; “Nu ştiu. Împărat”). Nici prieteni nu prea o să mai ai – logic, nimeni nu vrea să iasă la bere cu un tip pe care nu-l sună prietena lui din cinci în cinci minute să-l întrebe unde e şi când vine acasă – şi, în general, lumea te va ocoli ca pe un ciumat. Probabil, o să ajungi alcoolic şi o să faci pipi în scara blocului.

În mod normal, eşti terminat. Eşti în găleată şi poate te gândeşti că, dacă îţi găseşti o nouă prietenă, te-ai scos. Evident, greşeşti – o să te cuplezi cu o tută, o urâtă, o îngălată, o proastă de moare (ca s-o citez pe fosta ta: “Fată, nu-mi vine să cred că, după ce a fost cu mine, s-a putut cupla cu vaca aia! Speram că a învăţat ceva de la mine, da’ văd că tot ţăran a rămas. Lu’ ăsta nu mai ai ce să-i faci”; de altfel, cred că, după ce s-a cuplat cu Angelina, şi pe Brad Pitt l-a sunat Jennifer Aniston să-i spună că l-a văzut prin oraş cu o urâtă).

Bine, bine, o să întrebaţi, ce e de făcut atunci? Se poate evita cumva această apocalipsă, sau toate prorocirile fostei se vor împlini? În mod normal, există două variante, dar, din păcate, niciuna nu e câştigătoare. Despre prima am vorbit deja, e naşpa. Cea de-a doua ar fi ca, în loc să te desparţi de gagică-ta, să te însori cu ea, însă nici asta nu e o soluţie (vă amintiţi de săracul Hitler, a doua zi după ce s-a însurat s-a şi sinucis).

Nu vă rămâne decât să vă puneţi imaginaţia la lucru, pentru că, totuşi, există şi oameni care au reuşit să le supravieţuiască fostelor. De pildă, Henric VIII.

După ce dai like şi share la textul de mai sus, citeşte şi:
Drama unui cuceritor de femei urîte.
Cum să nu te culci cu o mulţime de femei .
Pentru o lume mai bună prin balet .

Share:

116 comments

  1. Raluca 14 September, 2011 at 08:07

    Foarte adevarat. Tot pe DC a mai fost demult, nu? I-am dat atunci share, nu mai dau. 😛

  2. ErRon 14 September, 2011 at 08:20

    Julius, la a cata Apocalipsa esti acum??:D

  3. Cristi 14 September, 2011 at 08:25

    Ba sa avem pardon dar Angelina are fata de peste (caras, crap,etc nu proxenet) asa ca are dreptate Aniston. 😀

  4. M3bis 14 September, 2011 at 08:32

    @Raluca: Iar vii cu temele nefăcute?

  5. Raluca 14 September, 2011 at 08:37

    @M3bis: Ca intotdeauna pic si eu ca o nuca in perete. Dar stau sa ma gandesc… data trecuta cand am citit asta o fi fost tot dupa o despartire? De obicei atunci cugeti profund, ca-n rest esti prea ocupat cu mancatul ciorbitelor, tocanitelor si cu facutul sexului de calitate. 😀

  6. Belle d”Imagination 14 September, 2011 at 08:37

    Mno, Divinule, sunt femeie şi tocmai trec printr-o astfel de apocalipsă.

    Dacă-ţi zic că nu mă interesează absolut deloc ce va face cu viaţa lui mă crezi?

  7. Raluca 14 September, 2011 at 08:38

    @Cristi: Nu-i asa? Si Brad ala, s-a combinat cu o urata, in loc sa vina in Ro sa vada ce fete frumoase gaseste aici. Traiesc nutrind convingerea ca as fi fost o partenera mai buna ptr el decat urata aia. N-ar fi umblat zdrentaros, nemancat, ba ar fi avut parte si de sex bun cu o fata desteapta. :))

  8. unmihai 14 September, 2011 at 08:40

    @Julius
    presupun ca acasa iar ai bagat-o pe aia clasica cu “textul asta l-am scris mai demult cand nu te cunosteam pe tine” 😀

  9. andryusha 14 September, 2011 at 09:32

    Nu ştiu dacă am mai spus-o, dar aseară mi-am pierdut locul de parcare.

  10. Robintel 14 September, 2011 at 09:36

    Finalul este atât de genial, încât sunt sigur că nimeni nu l-a înțeles. =))

  11. Radu Udrescu 14 September, 2011 at 09:42

    HOOOOPA!!! Belle d”Imagination e libera :D:D:D ASL PLZ! 😛

  12. Ozzy 14 September, 2011 at 09:43

    @Robintel: Nu l-am inteles, da’ radem si noi asa ca prostii, c-am vazut ca rade lumea.

  13. RoseN 14 September, 2011 at 09:56

    Pfuuuuuuuu atatea discutii despre ‘relatii’ ma deprima zau!
    mai bine sa radem de altii 😀

    Scrisoare de dragoste:

    Draga Maria,

    Sunt fericit sa te anunt ca m-am indragostit de tine incepand cu data de miercuri, 17 septembrie 2010.
    Referitor la intalnirea noastra din 17 septembrie 2010 la ora 15.00, as dori sa ma vezi ca pe un viitor iubit. Idila noastra va trece printr-o perioada de proba de nu mai putin de trei luni si, depinzand de compatibilitatea dintre noi, va fi permanenta.
    Bineinteles, pe parcursul perioadei de proba, in continuu vor fi cursuri despre mentinerea si dezvoltarea unei relatii si scheme de evaluare a relatiei pentru a promova de la iubit/iubita la sot/sotie.
    Cheltuielile pentru cafea si distractie vor fi initial impartite egal intre noi. Mai tarziu, pe seama performantelor tale, voi acoperi o parte mai mare a cheltuielilor.
    Te rog sa imi raspunzi in termen de 30 zile de la data primirii acestei scrisori, in caz contrar, aceasta oferta va fi anulata fara preaviz si voi lua in considerare pe altcineva.
    As fi fericit daca ai da mai departe aceasta scrisoare surorii tale, daca tu nu doresti sa beneficiezi de aceasta oferta.

    Multumesc anticipat.
    Al tau Victor

    Raspuns:

    Draga Victor,

    Iti multumesc pentru consideratia de care dai dovada adresandu-mi aceasta oferta.
    Sper ca vom avea o relatie viitoare, insa tocmai am incheiat selectia de oferte (am deja 5 oferte) si a fost ales Daniel. El e un baiat foarte dragut si asigura plata pe loc a cheltuielilor necesare intretinerii relatiei. Promit insa ca la primele semne de neseriozitate (neplata la termen) sau scaderea valorica si/sau numerica a serviciilor oferite voi organiza o noua selectie de oferte si voi lua in considerare si oferta ta.
    Pana atunci sora mea ar fi fericita sa colaboreze cu tine.

    Deocamdata a lui Daniel,

    Maria

  14. Lecteriţa 14 September, 2011 at 10:09

    Ma pregatisem de o ofensiva troloasa, dar mi-ai retezat-o cu Henric. Pe mine m-a fascinat Anne Boleyn. Poate pentru ca e ma-sa Lisavetei, care e chiar model pentru mine! Am ravasit istoria cand am vazut filmul The Other Boleyn Girl, moment in care Henric a scazut la mine in sondaje. Pana la urma, Henric e exceptia care confirma regula. Nu supravietuiti!

  15. Cristi 14 September, 2011 at 10:18

    @Raluca: Pe de alta parte Brad nu-i contabila.=))

  16. Cms 14 September, 2011 at 10:41

    Domnule Constantinescu, se pare că fostele astea sunt mai rele decât proprietarii de apartamente închiriate…
    Eu zic să fii bucuros că fosta îţi doreşte răul. Altele sunt chiar fericite că scapă în sfârşit de belea. :))

    @RoseN: Na, acum ştim cum va fi în 2020 în materie de revoluţie sexuală. 😉

  17. MonicaS 14 September, 2011 at 10:41

    Excelent! =))

  18. Camelia B 14 September, 2011 at 10:52

    Daca barbatul a ramas fara femeie trebuie sa se bucure. Poate iesi si el la o bere pana in zori de zi, se poate uita relaxat dupa femei, isi poate arunca hainele pe unde vrea, etc.
    Si nu, barbatul nu e vesnic lefter dupa ce a intrat iar in randul burlacilor. A ramas fara bani pentru ca a facut niste investitii necesare: i-a scos in oras pe baieti ca sa il invidieze ca nu il suna nimeni din 5 in 5 min sa il verifice, sa filtreze cu chelnerita, sa se uite dupa una buna si eventual sa o invite undeva ca sa socializeze.
    Spalatorii, restaurante sunt destule, deci se rezolva si problema mancarii si a hainelor curate, sau daca nu, vine mama si ii face tot. Ca na…puiul lui mama trebuie sa isi refaca viata dupa ce “nenorocita” aia l-a lasat in pace.
    O sa faca sex, ca doar femei dornice se gasesc peste tot. Nu mai conteaza cum arata tipa atata timp cat el are ce f…
    La serviciu ii merge si mai bine, acuma poate filtra linistit cu tipa aia care ii tot facea ochi dulci.

    Eu una ma bucur ca am scapat de el si ma bucur si mai tare daca stiu ca isi traieste viata la maxim.

  19. Nelly 14 September, 2011 at 11:03

    Henric e Henric, ceilalti sunt ceilalti.

  20. ThoR 14 September, 2011 at 11:13

    Hai bre sa-l ajutam si noi pe Jull….din cate vad a fost dat afara din casa si trebuit sa se mute, l-a parasit prietena, Camionagiu a dezertat…….Pirca e ocupat cu altele…..nici sa fii Mogul nu e usor

  21. sebra 14 September, 2011 at 11:20

    Să nu uităm totuşi cum a murit Henric. Parcă nici Julius nu stă prea bine cu glicemia.

  22. ioana 14 September, 2011 at 11:27

    mai rau e ca exista si barbati care sunt convinsi ca nu pot supravietui unei despartiri

  23. haolica 14 September, 2011 at 11:37

    Julica, welcome back tata.

    sdeja citesc DC zambind iar de cand ai aparut mai des la butoane

    te pupa vaca

  24. Ana 14 September, 2011 at 11:37

    :-O Groaznic !! Ce-am facuuuut?! Eu ma duc sa-l sa-l aduc inapoi ! M-au mintit cand mi-au spus ca daca-l iubesc si-i vreau binele tre’ sa-l eliberez…

    PS: L-oi mai prinde eu acu’?

  25. Rada 14 September, 2011 at 12:09

    @sebra: Cum a murit Henric? Ingropat de ultima nevasta? =))

  26. serban 14 September, 2011 at 12:09

    @Camelia B:
    Cred că vei primi multe cereri în căsătorie în urma acestui comentariu.

  27. silavaracald 14 September, 2011 at 12:09

    Textul ăsta seamănă a ”anonima de miercuri”.
    Presară-i și ceva praf de antrax pe ea, ca să fii sigur că o să-și atingă țintă când i-o trimiți. 😀

  28. dyers_eve 14 September, 2011 at 12:18

    Traditie englezeasca la varf: si Charles i-a supravietuit Dianei (dar nu cred ca-i supravietueste si ma’sii). Si s-a pricopsit si cu “bunaciunea” de Camila.:))
    Deci, se poate.

  29. Camelia B 14 September, 2011 at 12:18

    @ioana
    Da exista si barbati de genu…dar le trece repede cand gasesc alta “prajiturica”.

    @Ana
    Lasa-l, nu il mai aduce inapoi…
    Gaseste altul mai bun sa il iubesti si sa ii vrei binele fara sa-l eliberezi 😛

    @serban
    De ce sa primesc cereri in casatorie?

  30. serban 14 September, 2011 at 12:26

    @Camelia B:
    Pentru despărţire, bineînţeles.

  31. Camelia B 14 September, 2011 at 12:33

    @serban
    Eu nu ii las pe barbati sa se “complice” cu mine…
    Le zic din start ce vreau de la o relatie, daca sunt de acord sa isi asume riscurile, e problema lor, daca nu, tot e bine.
    Asa ca nu vreau cereri in casatorie :))

  32. Nelly 14 September, 2011 at 12:39

    @Rada: Da, n-a gandit bine Henric, si-a luat o specialista in a fi vaduva. 😀

  33. RoseN 14 September, 2011 at 12:45

    Giulius mama de ce nu te-ai insurat mai draga, ca uite ce discutii ai starnit =))
    De erai insurat n-aveai timp de filozofii d’astea, erai ocupat cu shoppingul (de salopete macar), sa zugravesti, sa masori, sa repari, sa ştergi praful, sa găteşti, sa…ufff c-am obosit =))

  34. Nelly 14 September, 2011 at 12:51

    Nu e stiut ca casatoria e moartea caprioarei?

  35. Tzica 14 September, 2011 at 12:55

    Coerenta si verosimilitatea pe care autorul reuseste sa le confere solutiilor sale genereaza, inca, o fascinatie intelectuala de natura sa provoace noi dezvoltari sau testari teoretice ori empirice ale sugestiilor oferite.Altfel, schimbarea calitativa nu suporta schematizarea aritmomorfa, ea (schimbarea adicatelea) trebuie modelata cu ajutorul conceptelor dialectice, nonanalitice.Ca si semnificatie epistemologica, un proces evolutiv nu se poate produce decat intr-un mediu evolutiv, excluzand astfel intuitia de la intelegerea fenomenologica, ori acel hiatus dintre comprehensibilitate si cunoastere….parerea mea…hac !

  36. N.A. 14 September, 2011 at 12:57

    Vezi, ma, Julius, cele mai bune texte sunt cu femei, ba chiar din cauza femeilor!

  37. Cms 14 September, 2011 at 13:01

    @serban şi @Camelia B: Aşa e. Primele momente sunt cele mai frumoase, şi la începutul unei relaţii, şi la sfârşitul ei… ;))

  38. Nelly 14 September, 2011 at 13:01

    @Tzica: Tzica…

  39. Cougar 14 September, 2011 at 13:22

    prevăd încă maxim două texte de la giulius pe acelaşi stil, după care se linişteşte şi-i lasă şi pe alţii să scrie (adică le bagă poante-n texte şi le pune pe net). la răstimpuri, au să apară nişte replici seismice, unele mai bisturionice, altele mai din topor. dar, până atunci, oare ce-o mai face rashi?

  40. N.A. 14 September, 2011 at 13:24

    nota Julius: hai sa nu ne dam cu presupusul

  41. alinuta 14 September, 2011 at 13:31

    @Julius

    infuzia mare de female friends pe facebook are vreo legatura cu noul statut ?? 😀

  42. JULIUS 14 September, 2011 at 13:32

    @alinuta: nu. are legatura cu Simona Catrina.

  43. andryusha 14 September, 2011 at 13:35

    Am fost nevoit s-o las uşor hâită şi cu roţile înclinate la 30 de grade faţă de normal.

  44. sebra 14 September, 2011 at 13:38

    @andryusha:
    Exact ca un bărbat, după ce a încheiat o relaţie. :))
    Eşti ontopic.

  45. andryusha 14 September, 2011 at 13:42

    @sebra:
    Oricum, i-am tras frâna de mână ca să n-o ia cumva la vale.

  46. JULIUS 14 September, 2011 at 13:43

    @andryusha: cu credinta, frate Andryusha, cu credinta, asa se porneste orice masina.

  47. andryusha 14 September, 2011 at 13:45

    @JULIUS:
    Ştiu. Şi tot cu credinţa se şi opreşte, mai ales dacă are cauciucurile uzate… =))

  48. JULIUS 14 September, 2011 at 13:48

    @andryusha: am auzit ca papamobilul n-are nevoie de benzina, merge doar cu credinta in Dumnezeu si rugaciuni.

  49. Tzica 14 September, 2011 at 13:56

    @Nelly: Nelly…
    Desigur ca este inutil a mai dubita asupra efectului estetic incontestabil al oricarui material amorf pe care condeierii DC il prelucreaza, asezandu-l la temelia textelor.Demersul meu modest, doreste sa atraga atentia ca abordarea de tip nomotetic, indiferent de asertiuni sau tautologii folosite, empirice sau nu, desi valorifica din punct de vedere epistemologic existenta unor factori constitutivi comuni indivizilor (individelor !), factori ce permit o descriere si o clasificare unitara din acest punct de vedere a indivizilor si care definesc personalitatea fiecarui subiect uman în parte, este o forma de inferenta inductiva, si de aici apar neajunsurile sale.

  50. RoseN 14 September, 2011 at 13:57

    @JULIUS: Pai si crezi ca rugaciunile-s ieftine? 😀

  51. Cougar 14 September, 2011 at 13:58

    de la comentariul 42 până la comentariul 48, inclusiv, am tras o rafală de like-uri.

  52. sss 14 September, 2011 at 14:09

    Hitler s-a sinucis la 2 ore dupa ce s-a casatorit 😀 nu a mai asteptat pana a doua zi (tinand cont ce greseala a facut cred si eu)

  53. RoseN 14 September, 2011 at 14:13

    @Tzica: Bre nea Tzica, adevarat ca oamenii sunt diferiti, unicati si irepetabili…daaaaaar au si-un dezvoltat spirit de turma, ca si albinele de altfel. Adica unii cu munca, altii cu trantoreala =))

  54. andryusha 14 September, 2011 at 14:21

    @JULIUS:
    Eu am auzit că l-au legat pe Galileo Galilei sub capotă şi, când se opreşte din împins, unul din garda elveţiană îl împunge cu suliţa şi-i zice:
    – Ce faci? Vezi că nu se mişcă! Nu ziceai că se mişcă?!…

  55. camionagiu 14 September, 2011 at 14:21

    Foarte misto si ca parte dintr-o posibila carte de genul “Relatiile pe intelesul tuturor”

  56. Cms 14 September, 2011 at 14:35

    @andryusha: =))
    În stilul ăsta, dacă se epuizează motorul ecologic pe bază de Galileo Galilei, se trece la cel termic, pe bază de Giordano Bruno. :))

  57. Sandi 14 September, 2011 at 14:48

    Un citat din marii clasici in viata 😀 :
    “FEMEIA = animal salbatic care traieste pe langa casa omului si se hraneste cu zilele sale.”

    PS- Nu fi amarat Julica, sunt destule pe toate gardurile ! ;))

  58. andryusha 14 September, 2011 at 14:49

    @Cms:
    Sau tracţiune hibridă: lui Giordano i se dă foc, în spate, iar Galileo, în faţă, împinge, să se depărteze de flacără… =))

  59. ela 14 September, 2011 at 14:51

    ” In genunchi ma’ntorc la tine ” zice Ea !

    ” Nici pe brinci nu te primesc” – raspunde Iulius !!! 😀

  60. Ciprian 14 September, 2011 at 15:00

    @Sandi: pe garduri sunt doar tipe combinate ;)) , Ana+Ionel=Love.

  61. Tzica 14 September, 2011 at 15:00

    @RoseN: mde… Raspunsul are de-a face cu ergodicitatea. Daca generalizarea conduce de la cazurile particulare individuale catre un ansamblu general care este ergodic, atunci ea are toate sansele sa fie corecta.Si atunci sub aspect epistemologic, este compromisa analiticitatea, descrierea fenomenologica prin concepte aritmomorfe, adica ..discret distincte.

  62. Sandi 14 September, 2011 at 15:06

    @Ciprian: Asa crede si spera Ionel ! 😛

  63. dana 14 September, 2011 at 15:09

    voi nu sunteti normali =)) am ras cu lacrimi ..

  64. Dan1 14 September, 2011 at 15:17

    @dana: 😐 Deci era un text tragic, daaa? Uite ce-am spicuit:
    …o să umbli toată ziua de nebun pe străzi … cu privirea rătăcită şi părul vâlvoi
    …o să mori de foame…
    …o să fii veşnic lefter…
    …nici haine curate n-o să mai ai niciodată…
    …n-o să mai faci sex…
    …Pe lângă toate astea, o să rămâi rapid şi fără serviciu…
    …eşti terminat. Eşti în găleată…
    Si tu râzi cu lacrimi! =))

  65. Tzica 14 September, 2011 at 15:18

    @andryusha:Rolul peren si de maxima autenticitate al religiei este de a facilita accesul persoanei la sacru.Nu este zona intramundanului, unde opereaza alte scopuri.In ceea ce priveste stiinta, rolul autentic al acesteia este de a desccrie onticul in termeni de adevar.Expansiunea produselor cognitive (noetic) ale stiintei catre etic, estetic si sacru, inseamna o pervertire a ei care nu poate sfarsi decat prin auto-discreditare.

  66. green 14 September, 2011 at 15:27

    tot arabii stiu mai bine…cum il chema pe sultanul caruia ii spunea povesti Sheherezada? ei, ala stia cum sa incheie o relatie in mod amiabil

    Henric…slabutz….. :p

  67. serban 14 September, 2011 at 15:31

    @Tzica:
    Ca să nu mai vorbim de analiticitate (v. DEX) sau chiar de sinteticitate.

  68. andryusha 14 September, 2011 at 15:32

    @Tzica:
    Asta ziceam şi eu, da’ cu nişte cuvinte ceva mai îmbârligate. =))

  69. dana 14 September, 2011 at 15:32

    @Dan1: scuze, am uitat sa precizez.. am ras cu lacrimi la comentarii. textul … nici nu l-am citit bine :-bd

  70. Cristi 14 September, 2011 at 15:37

    @dana: Aaa, stai linistita, nici noi nu am citit textul. =))

  71. Tzica 14 September, 2011 at 15:38

    @green: desi poate fi acuzat ca e tributar pactului faustic, eu zic ca Manole (au si romanii momentele lor de glorie, mai rar…dar exista) e singurul barbat care a pus femeia la locul ei, rezolvand paradoxul despartire-apropiere.

  72. andryusha 14 September, 2011 at 15:44

    Tocmai am observat că am un telefon fabricat în România şi a cărui faţă se poate schimba.
    Nu cred că am să-mi iau vreodată un alt model de telefon.

  73. Dan1 14 September, 2011 at 15:46

    @Tzica: De pus, a pus-o (la locul ei)! =))

  74. Tzica 14 September, 2011 at 15:53

    @serban: intotdeauna am afirmat ca hedonistica pronuntata sta la baza dezinteresului gnoseologic, ce la randul-i genereaza refractarism epistemologic, imho, unul din atributele negative ale generatiei mai tinere din ziua de azi.Fara sa doresc sa jignesc, doar ca o simpla parere, cred ca andryusha este exponentul cel mai reprezentativ… 🙂

  75. dc 14 September, 2011 at 15:55

    Umbla un banc pe net zilele astea (@RoseN: scuze, asta era domeniul tau):

    Ion si Maria se certau groaznic, pana cand, intr-o zi, Ion zice:
    – Gata, Marie, nu mai vreau atata cearta, hai sa bagam divort!
    La care Maria raspunde:
    – Ioane, pe mine vaduva m-ai luat, vaduva ma lasi!

  76. green 14 September, 2011 at 16:01

    @Tzica: insinuezi ca J. ar trebui sa-si puna o pereche de aripi si sa faca o vizita la Curtea de Arges 😀

    ps: eu dau like la toate comentariile semnate Tzica (si dealtfel la rubrica de metale grele) nu pentru ca as intelege vreo ceva ci pentru ca am un anumit …aaaa, cum ii zice, nevermind…..de mentinut
    deci daca nu dau like inseamna ca am inteles despre ce e vorba si daca am inteles pana si eu nu prezinta interes :p

    …standard, asta era cuvantul

  77. Ana 14 September, 2011 at 16:05

    Avea dreptate Julius: Ana poate fi “oricine”, chiar si-o tipa combinata pe un gard. 😀
    Daca vine vre-unu’ cu infantilitati de genul ” Numele prostilor pe toate gardurile”, il parasc lu’ Ionel! 😉

  78. Sandi 14 September, 2011 at 16:22

    @Ana: Nu-s pe toate gardurile ! Numai pe anumite garduri ! ;))

  79. Ana 14 September, 2011 at 16:26

    @Sandi: Deja ma simt mai bine, da’ nu-i spune nimic lu’ Ionel. Lasa-l pe gardul ala. 😉

  80. Stephanie 14 September, 2011 at 17:19

    “nimeni nu vrea să iasă la bere cu un tip pe care nu-l sună prietena lui din cinci în cinci minute să-l întrebe unde e şi când vine acasă “…mda, deci:
    Sa presupunem ca ai un prieten care are un serviciu ce-l plimba destul de mult prin strainataturi, suficient de mult incat sa-ti faca (si sa-i faca) placere sa va intalniti la o bere cand omul a revenit de peste mari si tari. Si atunci, ghici ce? Prietena ta, cu care practic locuiesti, insista sa o iei cu tine sau sa renunti la intalnire. Tu vrei sa impaci si capra si varza. Iti iei mimoza la intalnire, prietenul isi comanda de BEUTURA iar tu iti iei un kkt de cafea, ca sa nu se supere Pisi. Incerci sa porti o discutie relaxata cu prietenul, dar conversatia nu “curge”, pentru ca va abtineti, si tu si el, sa rostiti “plm” si alte cuvinte pe care baietii le adora cand sunt in crajme, evident, ca sa n-o suparati pe Pisi. Dupa vreo jumatate de ora, Pisi incepe sa se uite la ceas, sa caste asaaaaaa sugestiv-aluziv, si iti si f*te (din greseala, evident) o copita pe sub masa. In sfarsit te-ai prins si tu, nesimtitule, ca ei ii este somnic. Te scuzi in fata amicului, care te priveste ironic. In timp ce arunci penibilitatea aia “maine trebuie sa ma trezesc devreme” te inrosesti si te balbai. Rasufli usurat cand ajungi la masina, dar stai …abia incepe. Pisi se transforma instantaneu intr-un pitbull si te toaca marunt pe drumul spre casa,”vai ce mitocan e amicul asta al tau, sper ca e ultima data cand vad” etc.etc. Se subantelege ca vei dormi pe canapea.
    A doua zi te suna si amicul, care te intreaba daca ai testiculele la tine, pentru ca aseara i se pare ca le-a zarit la prietena ta in poseta.
    Povestea este doar rodul imaginatiei mele, orice asemanare cu presoane si situatii reale este absolut intamplatoare!!! 😀

  81. Cms 14 September, 2011 at 17:22

    @andryusha: Asta, în limbajul tehnic al Vaticanului, se defineşte ca “tracţiune eretică integrală” 🙂

  82. andryusha 14 September, 2011 at 17:49

    @Cms:
    Opţional, pachet de drumuri grele “Savonarola”. =))

  83. Insignifianta 14 September, 2011 at 17:52

    Bah, ce va venira?! =)) De azi dimineata pana acu’ si uitai despre ce era vorba in text. Nu mai prididesc cu like-urile la comentarii! =)) Asa cevaaaaa… =))

  84. Ina_adevarata 14 September, 2011 at 18:17

    @Stephanie:
    de-aia a si ajuns prietenul ala al lui “peste mari si tari”, pentru ca e un ratat penibil, care acasa nu a fost in stare sa se realizeze, sa isi gaseasca si el o femeie ca lumea, sa se aseze la casa lui. Daca nu ar fi un golan jegos si s-ar uita vreo femeie la el, ar vedea si el ce e aia viata de om serios, nu ar mai avea vreme de stat prin crijme cu orele. E evident ca nici un barbat serios nu mai trebuie sa se incurce cu un asemenea “prieten”- sa lasam aventurile de tinerete! Ce a fost, a fost!
    Pisi face aceasta demonstratie simpla si clara ( “ori eu, ori prietenii!” ) toata seara ce urmeaza intilnirii, iar daca el persista, timid, in greseala ( “i-am promis amicului ca il conduc la aeroport, scumpo” ), Pisi reia ideea pina ce avionul e demult plecat.
    Orice asemanare cu realitatea etcetcetc.

  85. Insignifianta 14 September, 2011 at 18:24

    Ca eu ce sa mai comentez? Decat ca, pe FB, “Dumnezeu Tatal a fost etichetat în poza adăugată de Sfantul Dumnezeu.” =))
    P.S. Doamne iarta-ma! =)) Si tu, frate Andryusha! =)) Da’ se vede treaba, ca daca simtul umorului nu e, nimic nu e! =))

  86. Dan1 14 September, 2011 at 18:26

    @Stephanie & @Ina_adevarata: Bah de unde le-oti sti voi asa bine?! Ca nu cred ca din experienta! =))

  87. Ina_adevarata 14 September, 2011 at 18:27

    @Dan1:
    Nu, bre, ne-au povestit niste prieteni.

  88. andryusha 14 September, 2011 at 18:32

    @Insignifianta:
    Iert, ca să mi se ierte şi mie. Că, uite, numai aseară ce-am parcat maşina strâmb, lucru cu adevărat de neiertat. =))

  89. Insignifianta 14 September, 2011 at 18:41

    @andryusha: Da’ locu’ de parcare l-ai mai gasit liber? Nu era ocupat? Ca la ora aia…intreb si eu… =))

  90. andryusha 14 September, 2011 at 18:49

    @Insignifianta:
    La mine în urbe e jale. Care cum pleacă la şedinţa cu părinţii, s-a lins pe bot de loc de parcare în seara respectivă.

  91. Dan1 14 September, 2011 at 18:51

    @andryusha: Daaa, ca cu transportu-n comun nu poate sa mearga la sedinta! :))

  92. Insignifianta 14 September, 2011 at 18:56

    @andryusha: Vezi, de-aia, la mine in urbe, nu ma mai duc la nicio sedinta cu parintii. Sa nu-mi pierd locul de parcare. Nu c-as avea masina, dar orisicat…

  93. andryusha 14 September, 2011 at 19:09

    @Dan1: Şi, când te-ntorci, unde parchezi ditamai autobuzul? :))
    @Insignifianta: E bine să te înveţi să conduci preventiv. Păzitul parcării e prima lecţie de şoferie… =))

  94. Insignifianta 14 September, 2011 at 19:20

    @andryusha: Pazitul e a doua. Prima e sa ai. Parcare, zic. Si-a treia, dupa ce o ai si dupa ce o pazesti, sa-ti iei si masina. Ca altfel n-are farmec si pici si de proasta. Ca ma refer la mine. Parerea mea.

  95. Stephanie 14 September, 2011 at 19:32

    @Dan1 Nuuuu, Doamne-Fereste!!! Mie mi-a povestit faza amicul lu’baiatul posesor de Pisi, mi-a zis ca nu i-a picat bine seara respectiva (omul este un gentleman nu a povestit magarii),el era de fapt suparat ca celalalt e sub papuc. No, si dupa aia l-am mai tras eu de limba, l-am intrebat daca macar Pisi era vreo bunaciune, el: “neah, cam uratzica”. Da’ treaba s-a rezolvat, actualmente baiatul nu mai are Pisi…

  96. Stephanie 14 September, 2011 at 19:38

    @Ina_adevarata: =)) =)) =))

  97. Raluca 14 September, 2011 at 19:51

    @dc: La mine pe facebook l-ai gasit?

  98. Belle d”Imagination 14 September, 2011 at 19:52

    @Udrescu

    Acuş porneşte procesul de divorţ, declaraţiile despre statusul meu sentimental le fac după ce se pronunţă sentinţa.

    Bat de 40 de toamne aşa că pot zice că am ceva mai puţin de 20 pe un picior!

  99. N.A. 14 September, 2011 at 21:07

    @Stephanie: Tu vrei sa-l cunosti mai bine pe Toader? =)) Ca io doar ce ma intorsei de langa el… 🙁

  100. mifty 14 September, 2011 at 22:21

    @andryusha: … am și uitat ce mama dreq voiam să scriu!!!…

  101. Stephanie 14 September, 2011 at 23:17

    @N.A.: Draga, tu imi propui un menage a trois cu Toader? Nebunatico… :))

  102. borg 15 September, 2011 at 01:19

    Hai mai fetelor, a trois, a trois, da in beci?

  103. N.A. 15 September, 2011 at 11:54

    @Stephanie: :>

  104. N.A. 15 September, 2011 at 11:56

    @borg: Dupe posibilitati, bre…

  105. Dinu 17 September, 2011 at 09:58

    Genial! Bravo Julius!

  106. evictoras 17 September, 2011 at 22:27

    @Raluca: Si ar fi imbatranit inainte de timp

  107. Cele mai populare posturi de pe bloguri romanesti pe Facebook 2011 15 December, 2011 at 00:23

    […] Apocalipsa dupa relatii (dailycotcodac.ro)223  shares /  624 likes […]

  108. Maria-Magdalena Hisum 16 December, 2011 at 00:40

    Eu as inlocui “spre deosebire de tipii însuraţi, care ar face orice să arate bine pentru consoartele lor” cu “spre deosebire de tipii însuraţi, care ar face orice sa atraga privirile oricarei dame (urata, proasta, blonda sau bruna), pentru a-si confirma ca nu e chiar suport de toc pentru iubirea vietii lui. 🙂

  109. Marlenis 5 January, 2012 at 12:48

    Foarte adevarat si ai si ceva de invatat, fie ca esti fata sau baiat 🙂 Felicitari ! frumos articol

  110. bubbles 31 January, 2012 at 12:26

    CE AR fi sa va alegeti si voi niste femei care nu dau in apocalipsa dupa o despartire, cu care sa ramaneti prieteni si sa va intelegeti, invatand din experienta anterioara si mergand inainte cu capul sus 🙂

  111. Analfabetu' 7 March, 2012 at 16:50

    Romani nosti inc a sunt retarzi,comparand-u-i la supraomul lui Zarathustra. Pacat ca asao scrisa treaba nu pote fi inteleasa. Se perde zama genial-educationala a ganditorului ce ne atrage atentiunea spre adevar. Ps: poate sunteti prea superior timpului ce va contureaza existenta,domnule creator. Din partea mea toata consideratia de care pot da dovada.

  112. Andrei 23 March, 2012 at 11:24

    Orice sut in fund e un pas inainte 🙂
    Sunt curios cum se vad lucrurile in cealalta tabara.
    Intre timp am gasit un articol asemanator scris de o femeie, pe aceeasi tema ca cea de mai sus :

    http://impresive.ro/blog/?p=535

  113. Citatele Daily Cotcodac. Azi, Anne Boleyn 2 October, 2012 at 12:51

    […] Apocalipsa după relaţii […]

  114. Caruno Inchirieri auto Cluj 14 February, 2013 at 15:20

    Intr-un fel asa e , ce ne-am face fara ele ….

  115. Brinzovenescu Cla 7 June, 2013 at 08:48

    @ErRon: Asta e un fel de Reveltie,care a fost tot prevestita de multi altii….Si inca e in desfasurae.Misoginii si Homosexosii sa se abtina!Alcoolistii ,NU

  116. ana 16 October, 2014 at 20:05

    La partea cu mancarea cred ca te referi la o generati mai tanara :). Daca in considerare femeile pe la 45 ani, cu soti trecuti de aceeasi varsta o sa vezi ca situatia e cu totul alta! Cu bucataria stau in general bine, cu economia cel putin la fel, ori sotii lor deja obisnuiti cu un confort familial nu prea se impaca cu autonomia la treburile gospodaresti.
    pe de alta parte generatia aia nu se prea gandeste la divort statistic..

Leave a reply