Postul nu e post destul

Câți bani are un bărbat însurat?

Julius Constantinescu

Există, mai ales în rândul bărbaților, credința destul de răspândită că femeile sunt cheltuitoare. Prin urmare, și aceea că, dacă nu ar exista femei în viața lor, bărbații ar înota practic în bani.

La prima vedere, s-ar părea că așa și este – gândiți-vă doar la cât de puține lucruri are nevoie în casă un bărbat care locuiește singur. În mod sigur n-are nevoie de trei seturi complete de veselă și minimum două de pahare, așa cum au nevoie cuplurile, să nu se facă de râs „dacă vine cineva pe la ei” (nu se cunoaște cu exactitate numărul maxim de persoane ce pot servi simultan masa într-o garsonieră, dar se pare că femeile îl estimează undeva pe la 18). N-are nevoie nici de o duzină de cearșafuri de pat, nici de două rânduri de draperii, nici de cutii colorate așezate pe dulap (oricum n-ar avea unde să le pună, casa lui e ocupată în întregime de blugi și ciorapi murdari – sau, cum li se mai spune, „mai merg până aici la colț, la magazin”). De asemenea, un bărbat singur nu-și va cumpăra niciodată friteuză, storcător de roșii, aparat de ras morcovi, aparat de feliat cartofi, tocător electric de usturoi și alte obiecte de genul ăsta pentru care femeile manifestă un interes maladiv – bineînțeles, atâta timp cât acestea se află pe rafturile magazinelor; odată cumpărate și depuse în bucătărie, e de la sine înțeles că nu se vor mai apropia niciodată de ele.

Toate aceste economii nu înseamnă însă, așa cum s-ar părea, că bărbatul singur are mai mulți bani decât cel însurat. De fapt, lucrurile stau exact pe dos.

În primul rând, trebuie avut în vedere că un bărbat neînsurat e dispus să cheltuiască sume mari de bani în oraș. Dacă există cea mai mică șansă să facă sex în seara aia, nu va ezita nici o secundă să prăpădească până la ultimul leuț pentru atingerea acestui nobil scop. Orele mici sunt ore ale dârzeniei și sacrificiului de sine, când bravul nostru luptător va lua decizia eroică de a nu părăsi câmpul de bătaie decât cu scut sau pe scut. Asemeni jucătorilor de poker cu clasă, n-are decât două variante onorabile: fie să plece acasă cu potul cel mare, fie în cămașă și chiloți. Nu trebuie să pierzi de prea multe ori partida asta ca să ajungi lefter Popescu pentru o perioadă lungă de timp.

Bărbatul însurat scăpat singur în oraș nu dispune de o asemenea tărie de caracter (însuși faptul că e însurat ne sugerează că nu ne putem baza prea mult pe coloana lui vertebrală). El își va face mereu calcule meschine, încercând să afle până la ce sumă merită să riște. Nu va fi dispus să cheltuiască nimic peste această sumă și aici va pleca, el având și varianta să încerce acasă, poate face totuși sex cu nevasta. Practic, șansele lui în acest sens sunt egale cu zero, dar teoretic se poate întreține această iluzie.

Nu trebuie uitat nici faptul că bărbatul singur cheltuiește o mică avere pe haine elegante, parfumuri și diverse accesorii care îl ajută să pară mai atrăgător în ochii femeilor (cititoarele noastre vor fi probabil revoltate să afle că pe lumea asta există și femei frivole, care nu pică după primele trei nume de scriitori ruși; sincer, și eu sunt!). Iar dacă stă rău de tot la capitolul literatură rusă, e posibil chiar să-și cumpere o mașină mai scumpă decât își permite. Ei bine, ce face, în tot acest timp, un bărbat însurat? Face foarte bine, nu scoate din buzunar nici un sfanț, el oricum umblă cum l-a îmbrăcat nevastă-sa, în pantaloni cu dungă și cămașă cadrilată. Nici nu se pune problema să-și cumpere un parfum sau niște haine mai drăguțe – ar fi perfect inutil, nu poate ieși nicăieri puțin mai aranjat fiindcă bate la ochi, e clar că se întâlnește cu vreo femeie.

Dacă tot nu v-am convins, faceți un mic test: cereți niște bani cu împrumut de la un burlac și de la un bărbat însurat. În zece cazuri din zece, ăla care o să vă dea e ăla însurat. Ultima dată i-am cerut câteva sute de euro unui tip însurat. În două ore ne-am întâlnit într-o parcare să-mi dea banii. M-a rugat doar să nu-i spun nevesti-sii, „că-s scoși din firmă, e mai complicat, mai bine să nu știe”.

Citește și:
Toţi bărbaţii sunt la fel
Mic ghid de agăţat propria nevastă
Femeile nu negociază cu teroriştii

De câte ori dai like unui text scris de Julius, Dumnezeu ajută un bărbat neînsurat să scape și de data asta!

Share:

71 comments

  1. Fratele Andryusha 24 November, 2011 at 08:24

    E cazul să mă împrietenesc cu mai mulţi bărbaţi însuraţi, atunci. Da’ nu pe Facebook, mai bine ne întâlnim direct în parcări…

  2. Cristi 24 November, 2011 at 08:30

    Nu dau bani cu imprumut (decat daca imi da voie nefasta).

  3. boemul 24 November, 2011 at 08:36

    “câţi îi lasă nevasta”. asta scrisă înainte să citesc textul 🙂
    acum că am citit, o să zic ca rabinul: şi tu ai dreptate!

  4. ionut 24 November, 2011 at 08:52

    si din cauza asta vreau sa ma insor 🙂

  5. Cristina 24 November, 2011 at 08:57

    @ionut:

    Ionut, tu vrei sa te insori ca sa-ti faci prieteni 🙂

  6. Raluca 24 November, 2011 at 09:00

    Vai J, dar ce bine cunosti tu subtilitatile comportamentului unui barbat insurat! Parca ai fi unul din ei, zau asa! Uite de-asta nu vreau eu sa ma marit!

  7. NNA 24 November, 2011 at 09:00

    “Gura pacatosului adevar graieste.” 🙂

  8. Cristina 24 November, 2011 at 09:03

    🙂 deci am tratat si subiectul combi “sex si bani” din pachetul “crima, sex, bani, coruptie, iubire ..”

  9. ionut 24 November, 2011 at 09:19

    @Cristina: :)) Nope:
    Pune-ma langa orice grup mai mic sau mai mare de omuleti din orice categorie sociala, indiferent de nationalitate, educatie, varsta sau sex, iar eu o sa gasesc un sub-grupulet care sa ma placa si care sa vorbeasca si sa stea langa mine de placere: nu asta-i baiul (uneori e chiar prea repede si prea usor) 🙂
    Nici macar sxul nu e baiul :))
    Si niiiici chiar gatitul…. 🙂

  10. ionut 24 November, 2011 at 09:23

    @Raluca,@ionut: S-a-ntors lumea cu fundu-n sus, maica:))

  11. Raluca 24 November, 2011 at 09:31

    Ionut, poate tu vrei sa fii sot, dar mie mi-e groaza de ideea de a ma transforma in “nevasta”.

  12. ionut 24 November, 2011 at 09:40

    @Raluca: nu e chiar asa groaznic, te-au mintit: mai sunt si neveste fericite(nu orice sotie e si “nevasta” ) :))

  13. Fratele Andryusha 24 November, 2011 at 09:43

    Oarecum offtopic: primesc zilele astea o avalanşă de propuneri de afaceri pe email. Bunăoară, este unul, Daniel Craig pe numele său, care are nevoie de un partener de afaceri în Asia. Puteţi să-mi daţi ceva referinţe despre acest domn, e un tip de încredere? Mulţumesc.

  14. Cristi 24 November, 2011 at 09:48

    @Fratele Andryusha: Bond, James Bond.:)) Dar mai de incredere pare a fi domnul Sean Connery.

  15. Sare'n Ochi 24 November, 2011 at 09:49

    barbatul insurat inoata in bani (dar nu se poate lauda, ca vine militia economica peste el :D)
    este ca in bancul acela in care rabinul intr-o zi de sambata a dat cea mai extraordinara lovitura la golf si a nimerit gaura de la 1 km, sau cam asa ceva; de sus, de pe un norisor, il priveau tac’su si Dumnezeu. “bine Doamne”, zice tatal,”asta pacatuieste la greu si joaca golf in zi de sabat si tu-l ajuti sa dea o asa lovitura”? la care Dumnezeu, zambind: “da, dar cui se poate lauda”?!

  16. ThoR 24 November, 2011 at 09:51

    Hai sa ii gasim lui Julius o nevasta ca pr-istele si cele de dau like&share nu tin de cald noaptea=)) sa se bucure si el de benefiiciile casniciei.Putem face chiar cu preselectii incepand cu orasul Vaslui: Alege Mogulita. Juriul: Sebra, Rosen N.A. Simona Catrina si Indragitul care normal va lovi devastator cu intrebari de genul : ce ii dai omului sa il trezesti din mahmureala=))

  17. mih 24 November, 2011 at 09:57

    Eu zic ca te poti imprumuta si de la un burlac si de la un barbat insurat singura diferenta ar fi ca la barbatul insurat intodeauna nevasta nu stie de banii aia, cum a facut si tipul care te-a imprumutat :).

  18. Fratele Andryusha 24 November, 2011 at 10:00

    @Cristi: Domnul Connery o fi însurat, că ies acuşi din casă şi aş avea o parcare în apropiere?…

  19. sebra 24 November, 2011 at 10:02

    @ThoR,
    Problema e ca pe Julius au inceput sa-l placa barbatii. Era totusi de asteptat dupa excesul de parfumel si hainitze.

  20. Cristi 24 November, 2011 at 10:10

    @Fratele Andryusha: Domnul Connery e scotian(parca) asadar mai multe sanse ai sa te imprumute Julius cu bani. 😀

  21. RoseN 24 November, 2011 at 10:16

    @ThoR: Excelenta idee :-bd De abia astept sa lacrimez neştiind pe care concurenta s-o elimin, pe cea blonda sau pe cea roscata =))

    P.S.OnTopic Ce-s aia bani?

  22. Cristina 24 November, 2011 at 10:16

    @ionut:

    deci e o diferenta intre “sotie” si “nevasta” .. si probabil si intre “casatorit/a” si “insurat/maritata” 🙂

  23. Fratele Andryusha 24 November, 2011 at 10:17

    @Cristi: Ai dreptate, am auzit că irlandezii sunt ceva mai deschişi la pungă… =))

  24. Old John Wheel 24 November, 2011 at 10:29

    Da’ io tot nu ştiu, că nu reiese din articol: cum se numeşte soţu’ care împrumută bani şi-l află nevasta ulterior? Viitor răposat? 😕

  25. Cristina 24 November, 2011 at 10:33

    e timpul pentru un concurs Miss Cotcodac 🙂

    p.s. ce e disperarea asta dupa secs? ca vad ca e mai mare ca cea dupa bani!

  26. ThoR 24 November, 2011 at 10:34

    @RoseN: fatuca ce pare mai cumincioara clar trebuie eliminata…..ar trebui pastrate doar alea hai sa le spunem….cu un caracter puternic ( putem sa le zicem si alea care par mai a dracului, dar nu e frumos). Sa se bucure omu cand ajunge acasa seara=))

  27. Cristina 24 November, 2011 at 10:35

    intrebare: Citi bani are un barbat insurat?
    raspuns: Citi vrea nevasta-sa.

  28. mih 24 November, 2011 at 10:38

    @Old John Wheel: chirias de ghena si totodata un fan inrait al “publicatiilor” Billa, Kaufland, etc.

  29. sabina 24 November, 2011 at 10:39

    @ThoR: Big, big mistake sa le eliminati pe-alea “cumincioare”! Acum depinde si pentru ce o vrea…dar pentru secs eu pariez pe alea cu fete gingase si gesturi de ingerasi!

  30. Matei 24 November, 2011 at 10:39

    @Cristina: E gratis, daca iei de unde trebuie.

  31. Cristi 24 November, 2011 at 10:47

    @ThoR: Oricum o sa castige aia cu pieptul cel mai generos. :))

  32. Old John Wheel 24 November, 2011 at 10:47

    @mih: habar n-ai matale ce opere literare se găsesc în publicaţiile alea! Ce conflicte psihologice, ce intrigi, ce umor involuntar sau ce acţiuni de te lasă cu sufletu’ la gură! 😀

  33. Belle d”Imagination 24 November, 2011 at 10:53

    Se strânge laţul Divinule?

    PS: În calitatea mea de proaspătă divorţată (dar şi jurată că nu mă mai prinde nici dracu la oficiul stării civile în calitate de jună eroină) vreau şi eu să fiu numită-n juriu. Voi da fiori prin prezenţa mea catindatelor la titlul de next moguliţa şi le voi face să se manifeste ca atare.

  34. JULIUS 24 November, 2011 at 10:58

    mai nou imi plac mult comentariile fratelui Andryusha. Mi se pare peste Cougar.

  35. Marcica Belearta 24 November, 2011 at 11:00

    Toț au bani dacă ai țâțe.

  36. Old John Wheel 24 November, 2011 at 11:02

    Andryusha, fătu’ Oldului, fuga-n juriu! :))
    @Belle d”Imagination: stai liniştită, de când ai fost matale ultima dată pă la starea civilă, am auzit că s-au mai schimbat lucrurile. Ofiţeru’ nu mai merge cu anticul “Cetăţene/ cetăţeană …, de bună voie bla-bla-bla” ci te ia direct cu “Ai dreptul să taci! Dacă totuşi renunţi la acest drept, tot ce spui poate fi şi va fi folosit împotriva ta”…

  37. RoseN 24 November, 2011 at 11:06

    @JULIUS: Bine ca-ti plac comentariile, da’ un like n-ati da la articolele cu care participa la concurs 😀 AICI

    P.S. Cârcotasule :P!

  38. ionut 24 November, 2011 at 11:14

    @Cristina: Din punctul meu de vedere(si nu numai al meu), nu e nicio diferenta: daca doar unul e fericit, aia nu mai e relatie(de orice tip ar fi ea):).

    Atata doar ca astia mici sunt speriati cu tot felul de povesti(pe buna dreptate: sa nu aleaga stramb si apoi sa traga ponoasele), iar pentru ei e nevoie de o diferentiere 🙂

  39. Fratele Andryusha 24 November, 2011 at 11:21

    Am citit de curând cartea “Tata Jaguar” de Karl May. Cred că de acolo am prins unele mişcări, de am ajuns peste Cougar. =)) =)) =))

    P.S. Dumnezeule, oribilă carte, Old Surehand şi Winnetou sunt parfum, retrag (parţial) ce am scris într-un text anterior…
    P.S.2: Nu se numeşte “Tata Jaguar”, e ceva “Moştenirea incaşului”, da’ personajul principal e Tata Jaguar. Brrrr….

  40. Old John Wheel 24 November, 2011 at 11:24

    @Fratele Andryusha: În toate e un început, fătu’ Oldului. Iete aşea, încet- încet, vei ajunge şi la citit opere de nivel Dănilă Prepeleac, să nu mai zic de Scufiţa Roşie, care e deja la alt nivel filozofico-moralist 😛

  41. Old John Wheel 24 November, 2011 at 11:27

    @Fratele Andryusha: E “Testamentul incaşului”, cumva? Că io zic că da.
    O, tempora…:))

  42. Fratele Andryusha 24 November, 2011 at 11:28

    @Old John Wheel:
    Dacă mai aud o dată expresia “fătu’ Oldului”, o să… cred că o să iasă ceva foarte urât. Adică, sper. 😀

  43. Sorin 24 November, 2011 at 11:29

    Misto articol, ma duce cu gandu la un vechi banc : 2 femei se intalnesc. -Draga, ce mai face barbatu tau ? … -Ce-i spun eu!

  44. Old John Wheel 24 November, 2011 at 11:30

    @Fratele Andryusha: Nuuu iese, că mă gândii io! Cineva tre’ să te enerveze şi pă tine, nu? 😀

  45. Andra 24 November, 2011 at 11:31

    Extraordinar: “un bărbat singur nu-și va cumpăra niciodată friteuză, storcător de roșii, aparat de ras morcovi, aparat de feliat cartofi, tocător electric de usturoi și alte obiecte de genul ăsta pentru care femeile manifestă un interes maladiv” -> Oh ba da, ba da, cunosc eu unul :)) Este o exceptie, desigur 😀

  46. ionut 24 November, 2011 at 11:32

    @JULIUS: Clar peste 🙂

  47. Fratele Andryusha 24 November, 2011 at 11:43

    @Old John Wheel:
    Nu, bre, nu trebuie. Că eu nădăjduiesc, după cum scrie la Sfânta Carte, să moştenesc într-o zi Pământul.
    Atunci să vedeţi parcelări şi speculă imobiliară, cum n-aţi mai pomenit. =)) =)) =))

  48. geo 24 November, 2011 at 11:43

    am citit doar titlu … jale, mah de ce puneti intrebari fara sens ?

  49. Old John Wheel 24 November, 2011 at 11:49

    @Fratele Andryusha: Treaba ta… da’ după ce termini cu parcelarea pământului, nu dea dreaq să te prind pă lună ori Venus, că alea-s luate deja 😀

  50. Old John Wheel 24 November, 2011 at 11:53

    Mi se pare mie ori aici chiar se trollează? :-”
    >:)

  51. Fratele Andryusha 24 November, 2011 at 11:53

    @Old John Wheel:
    Nu scrie nimic la Carte de Lună sau Venus, pentru mine sunt ca şi cum n-ar exista! =)) =))

  52. Old John Wheel 24 November, 2011 at 11:57

    @Fratele Andryusha: No, aşe! Ie bine dacă am stabilit asta! :))

    Am mai eliminat un concurent la terene du pe lună, mua-ha-ha-ha-ha! 😀

  53. gargui 24 November, 2011 at 12:08

    Hm, nu trebuie sa citesti tutoriale de imperechere pentru adulti facute de profesionisti ca sa iti incolteasca in gand ca ar mai exista o alternativa la cheltuirea de mici averi pentru a deveni mai atragator ca barbat singur. ‘Profesorii’ zic ca purtarea unei verighete (e usor de achizitionat si ieftin ca solutie), cat mai mari, mai stralucitoare, ca sa sara-n ochi, ar putea fi cheia unei reusite la agatat. De ce? Cica femeile sunt fascinate de barbatii insurati Sa crap cand am auzit si alta nu! Evident, psihologia din spatele acestei atitudini este urmatoarea: daca o alta femeie a ales acest barbat, inseamna ca e ceva de capul lui. 😀 Ideea e sa mergem la sigur cu tupeu, sa nu ezitam. Magia acestui fruct interzis, barbatul insurat, o sa faca restul pentru noi, barbatii culti, cititori de tutoriale de imperechere 😛 Cica le rupi cu verigheta in supermarket. Asa ca frate, care nu esti insurat, cumpara-ti una, asa, pur si simplu nici prea subtirica, nic prea lata, de tractor. Si apoi scrii istorie. Ieftin si bun, ce rost are sa aruncam cu bani aiurea, no?!
    Ok, intotdeauna mi-a fost lehamite de mine ca n-am fost destul de cretin sau tupeist sa aplic la faza cu verigheta. Ce istorie scriaaaam……. :))

    PS: ..si cand te gandesti ca aia insurati, care traiesc din cati bani le lasa nevasta, isi scot verigheta la bar, amaratii :))

  54. MonicaS 24 November, 2011 at 12:09

    Excelent!

  55. Radu Udrescu 24 November, 2011 at 12:12

    TRO-LO-LO-LO-LO-LO…. 😀

    PS: P’asta il stiati?
    http://www.youtube.com/watch?v=mghhLqu31cQ

  56. Insignifianta 24 November, 2011 at 12:42

    Sincer, ce? Esti si tu scriitor sau esti si tu rus? Ca sintagma “scriitor rus” n-ai cum, ii cunosc personal pe amandoi.

  57. gargui 24 November, 2011 at 12:43

    @Radu Udrescu: tro-lo-lo, indeed! incredibil i! colosal i! absolut genial i! =))

  58. valeria 24 November, 2011 at 12:57

    Moare toata lumea de pe pamant si se duce in Rai.
    Dumnezeu vine si spune:
    – Vreau ca barbatii sa formeze doua cozi. Una cu barbatii care in timpul vietii si-au dominat nevestele si una cu barbatii care au fost dominati de ele. Iar nevestele sa plece cu Sf. Petru….
    Zis si facut. Cand Dumnezeu se uita din nou, femeile plecasera si barbatii formasera doua linii. Coada celor dominati de neveste avea peste 100 km, iar coada celor care isi dominasera nevestele era compusa dintr-un singur om.
    Dumnezeu se enerva:
    – Ar trebui sa va fie rusine! V-am creat dupa chipul si asemanarea mea si v-ati lasat tinuti sub papuc…!!!
    Priviti-l pe singurul meu fiu care a stiut sa stea drept si m-a facut sa fiu mandru de el! Spune-le, fiul meu, cum ai reusit sa fii singurul barbat din aceasta coada?
    – Nu stiu…., nevasta-mea m-a pus sa stau aici ……..:D

  59. sabina 24 November, 2011 at 13:43

    @gargui: True, true! Da’ sa stii ca mai sunt vreo cateva metode care functioneaza garantat, tot pe baza de psihologie inversa! Le-as spune, da’ mi-e ca-mi sar suratele in cap! :))

  60. Iulian Rinder 24 November, 2011 at 14:17

    Domnule Julius greşeşti. Orice domnişoară la căsătorie doreşte iubire, respect, înţelegere, toleranţă reciprocă, scopuri comune, nevoie de dialog, spirit de aventură, speranţa de a creea un viitor comun afiliat familiei, dorinţa exprimată de a te srijini la greu, dragostea neţărmurită, convingerea că doar tu eşti cel ales, ş.a.m.d. Şi pentru că toate trebuiau să poarte un nume, li s-a spus simplu: bani.

  61. calin 24 November, 2011 at 14:23

    @Cristina: Genial :-))

  62. gargui 24 November, 2011 at 14:38

    @sabina :))))aaai maaah, de ce ti-ar sari in cap? Le faci un bine. Daca zici ca metodele pe care le cunosti functioneaza garantat inseamna ca raspunde dorintelor lor intime cu ceva validat de practica. Prin urmare, informand comunitatea de masculi alfa (nu beta sau omega ca cei care alcatuiesc acea coada de 100 de km in Rai) ai face un serviciu ambelor parti.
    Mare pacat ca nu ai considerat ca ar fi de interes general . Acum nu te mai vad insirandu-le pe puncte. Te speriasi de surate! Esti beta! :))

  63. emilia 24 November, 2011 at 15:14

    Intrebare:Cum poate face o femeie dintr-un barbat, milionar?
    Raspuns: Daca inainte de a o cunoaste, barbatul era miliardar!

  64. Suminona 24 November, 2011 at 15:14

    Deci clar raspunsul la titlu e ” Niciodata destui !”

  65. Catpig 24 November, 2011 at 17:55

    Zau asa Julius, era mai simplu sa dai anunt la mica publicitate: “Burlac, relativ comentat, caut partenera pentru a nu mai fi nevoit sa ma rad de 3 ori pe zi. Rog persoane serioase.”

  66. N.A. 24 November, 2011 at 23:41

    Am dat like, dar eu cred ca nici Dumnezeu nu poate sa faca atatea minuni..

  67. N.A. 24 November, 2011 at 23:46

    @gargui: Am auzit si eu varianta asta, dar nu o cred nici in ruptul capului. N-are logica. Femeile sunt puse pe maritat, in general, constient sau nu.

  68. N.A. 24 November, 2011 at 23:47

    @sabina: Zi, zi! 😀

  69. Alex 25 November, 2011 at 04:20

    barbatul insurat nu are bani… doar daca isi insceneaza spargerea locuintei … ca sa nu isi de seama nevasta ca a cheltuit bani :)))

  70. Cougar 29 November, 2011 at 11:17

    @JULIUS: ai un like de la mine pentru faza cu andryusha. ce-i drept, singurii doi oameni care pot veni după mine aici sunt andryusha şi sebra. în rest, zob.

  71. Fratele Andryusha 29 November, 2011 at 11:22

    @Cougar: Ai un like de la mine pentru că îmi eşti simpatic. Lui Sebra îi dau mai încolo, după ce produce dovada că s-a lăsat de fumat.

Leave a reply