Postul nu e post destul

Exclusiv: Gripa porcină este bună!

Julius

Toată săptămâna am suferit de o răceală uşoară şi complet neinteresantă. Mi-a curs puţin nasul, am tuşit şi am făcut febră 37,5 pentru câteva ore. Miercuri seara, am văzut la ştirile PRO TV că ar trebui să fiu pe moarte; noroc că m-am uitat pe urmă pe site-ul National Health Service (www.nhs.uk) şi m-am liniştit, englezii sunt mai puţin isterici. Cel puţin la ei, în Regatul Unit, gripa porcină nu-i aşa o calamitate, încă se moare mai mult de gripă obişnuită. Plus că ăştia mor cu demnitate, nu se smiorcăie atât.

Noi, cercetătorii britanici de la Daily Cotcodac, am mers puţin mai departe şi, în urma unor studii serioase, am demonstrat ceva ce poate o să vi se pară surprinzător: gripa porcină e bună. Cât de bună? Să spunem că suficient de bună încât, după ce citiţi concluziile noastre, să vă prezentaţi la Institutul de Boli Infecţioase şi să-i rugaţi pe doctori să vă dea şi vouă puţină gripă porcină.

Vom publica studiul nostru luni, în jurul prânzului, pentru că mai avem puţin de lucru la testarea pe oameni. La ora la care citiţi aceste rânduri, suntem în mijloacele de transport în comun şi tuşim pe oameni.

Share:

11 comments

  1. Agregator 8 November, 2009 at 23:32

    E 11:30 pm, care mijloace de transport in comun?

  2. Arsulici 8 November, 2009 at 23:47

    Bravo, Julius, multumim pentru indemnul mobilizator…

  3. Şi la vară cald 9 November, 2009 at 00:15

    Bre, nu ştiu ce fel de cercetători sunteţi voi, că nu prea sunteţi informaţi. Cu tusea vreţi voi să daţi porcină la tot poporul?! Dacă-i uscată, vă strofocaţi degeaba. Strănutul, nene, ăsta-i baza, aşa că umpleţi-vă batista cu piper, pentru stimulare, şi daţi atacul! Măcar odată să facei şi voi o treabă ca lumea, ce naiba!

  4. Cougar 9 November, 2009 at 00:27

    ‘nteresant că aici nu apare numele de familie.

  5. Florian 9 November, 2009 at 01:28

    Mijloace de transport în comun? Slăbuţ, slăbuţ de tot. Stadioane, frate, cu astea daţi lovitura. Imbuibaţi-vă bojocii cu porceaină şi faceţi un test la stadionul Ion Oblemenco. O să-mi mulţumiţi pentru idee, dacă o să mai fiţi în stare.

  6. Ciprian 9 November, 2009 at 04:24

    Eu de o saptamana ma chinui sa-mi conving prietenii din Iasi sa mai iasa din casa, ca s-a facut frumos si merge de o plimbare. Ei nu si nu, ca e porcina in oras. “Bai voi sunteti prosti” , le zic, “Voi nu stiti ca prima data toate boalele pamantului navalesc pe fricosi? E vrajeala cu porcina. Doctorii de frica sa nu aiba lumea chiar gripa porcina, diagnosticheaza (ce urat sa scrie cuv. asta :)) )oricui are o raceala simpla : AH1N1 si s-a ajuns asa la o mie de cazuri si acum va sperie pe voi, astia slabii de inger si nu mai iesiti la aer curat”. Or sa vada ei cand or sa stea in case, ca porcii gripati, ca am avut dreptate: Totdeauna o plimbare prin parc intr-o zi insorita este mai sanatoasa.

  7. declique 9 November, 2009 at 06:33

    @Agregator: wow, ce sugubat esti tu

  8. petrescs 9 November, 2009 at 08:45

    Titlul imi aduce aminte de reclama aia la nus’ ce detergent, “Murdaria este buna”, unde se vedea clar ca ai liber la tavalit in noroi cu porcii (care nu aveau nici muci pe vremurile alea, dar’mite gripa) doar daca ai marca XYZ acasa, sa nu o doara capul pe mama care scotea vesela din posetuta cutia minune.

    Imi imaginez spotul similar la “gripa porcina este buna” in care o mama grijulie isi imbie copilul sa nu se mai spele pe maini, sa faca schimb de fluide pe strada cu toti jegosii si sa iasa descult in parc pe ploaie, iar seara, dupa ce il baga in pat cu febra 41, ii arata cu un zambet sugubat fiola de vaccin din frigider si-i face cu ochiu’ “Maine vei fi ca nou! Tamiflu scoate 99 dintre cei mai cunoscuti virusi, inclusiv AH1N1!”. Urmata evident de taticul care racneste lejer euforic “Cititicuatentieprospectuldacaaparmanifestarineplacutesiconsultatimediculsaufarmacistul”.

  9. N.A. 9 November, 2009 at 13:17

    Aaaaaahhhh, in sfarsit, subiectul zilei! De cand te asteptam cu gripa porcina! 😀 Hai ca suntem nerabdatori de rezultatele studiului!

  10. mifty 9 November, 2009 at 13:41

    @petrescs: vezi că te iau “adventiştii”, (nu aia cu biblie, ăia cu advertisingul) în serios, şi după aia… poate ai noroc să ai “drepturile de publicaţie”, să mai scoţi un ban.
    că la ce foame de bani e, nu m-ar mira deloc o reclamă d’aia!!!!

  11. Agregator 9 November, 2009 at 20:06

    @declique:

Leave a reply