Postul nu e post destul

Gazeta Spamurilor: abonat pe viaţă

Julius Constantinescu

Prin vară, mi-am făcut un cont pe site-urile GSP ca să pot lăsa un comentariu. Ceva civilizat, nimic de Gigi sau de echipa Dinamo – le-am atras doar atenţia că se poate verifica pe Google dacă un text primit pe mail nu a fost publicat cumva în altă parte, cum ar fi un alt cotidian central (de două zile aveau pe toate site-urile lor un text de-al meu, “primit pe mail de la un cititor al Gazetei”, “trimis de un suporter stelist”, “iată ce cred suporterii lui Dinamo” – de la site la site, funcţie de fantezia adminului).

Ce au înţeles cei de la GSP din asta e că m-am abonat la newsletter-ul Gazetei şi că vreau să aflu prin e-mail când trage Robinson Zapata un semnal de alarmă sau când “Vine Laudrup!”. Cu toată consideraţia pentru marele fotbalist Robinson Zapata, nu vreau să ştiu când vine Laudrup! Aş vrea doar să-mi folosesc după cum cred de cuviinţă propria căsuţă de e-mail (da, ştiu că n-am nici un drept să pretind asta, sunt puţin absurd aici).

Iniţial, le-am trimis un mail în care le-am explicat că ce fac ei e foarte urât (le-aş fi putut spune, de asemenea, că e şi ilegal, dar n-am vrut să par nesimţit) şi i-am rugat să mă dezaboneze (nu sunt sclifosit, m-aş fi dezabonat singur dacă opţiunea “dezabonare” ar fi fost funcţională). Nu mi-a răspuns nimeni, aşa că am pus mâna pe telefon şi am sunat la numărul de contact din newsletter. Mi-a răspuns o doamnă uşor iritată, care nu înţelegea de ce o sună toată lumea s-o întrebe de GSP, că ea n-are nici o legătură. “Doamnă”, îmi venea să-i spun, ca să-i ridic moralul, “vine Laudrup!”.

Vineri, am căutat un număr de telefon pe site-ul Gazetei şi am sunat acolo (de data asta am fost precaut şi m-am scuzat mai întâi pentru deranj, explicând că am găsit numărul de telefon respectiv pe site-ul gsp.ro; m-au liniştit cu greu, spunându-mi că am sunat chiar la Gazetă). Tipul de la online (de fapt, după cum vorbea, cred că mi l-au dat pe portar) mi-a recomandat opţiunea “dezactivare” – mi-a luat cinci minute să-l conving că newsletter-ul lor n-are aşa ceva. “Atunci, trimiteţi un mail”. “Am trimis acum două luni şi n-am primit nici un răspuns”. “Mai trimiteţi o dată, altceva n-am ce să vă fac”, şi gata, mi-a închis telefonul (poate se pregătea omul că vine Laudrup).

Momentan, îmi pregătesc răzbunarea. Am în bloc un moş nepreţuit: reclamagiu, petiţionar şi procesoman de primă mână, chiar săptămâna trecută a făcut o sesizare la DNA împotriva preşedintelui de asociaţie şi acum aşteaptă să vină mascaţii şi să-l salte pe corupt. Mâine trec pe la el să-i spun unde îl poate găsi pe domnul Tolontan – e un om deosebit şi un luptător anti-corupţie, sunt sigur că îl poate ajuta în problema cu DNA-ul. Dacă nu-l lasă secretara să intre (e posibil, asta e cam coruptă şi ea), o să-i spun unde stă, să-l aştepte seara acasă.

LATER EDIT: “Daryo, 30% salariu, 100% puncte” – primit la 5:08 am, in caz ca ma trezeam sa fac pipi

Share:

29 comments

  1. Catalin 26 October, 2009 at 03:05

    Vecinul respectiv pare cunoscut, foc! Daca nu s-ar fi stins taica Ernest Maftei, l-as fi banuit chiar pe domnia sa. In situatia de fata, insa se pare ca va trebui sa acceptam inevitabilul si sa-l primim pe Laudrup asa cum trebuie. 🙂

  2. Alexandra 26 October, 2009 at 04:15

    Eu blochez adresele de mail de la care primesc newsletter, in cazul in care nu merge dezabonarea

  3. Ensi 26 October, 2009 at 09:15

    Mdeah, asa patim toti. Crudul adevar este ca de multe ori butonul dezabonare nu merge pentru ca acest lucru nu este posibil.Adeca nu are optiunea bre nici la admin, si nimeni nu se apuca sa caute de mana intr-o lista de distributie de cateva sute de mii de oameni. Apoi, datorita legaturilor de sange dintre paravenele media si multe alte companii care vand, de ex., melci la sticla, adresa ta tocmai a fost inclusa in alte 100 de liste de distributie de la magazinele online, banci etc. In final, adminul sitului va VINDE pe sub mana lista actualizata tuturor spam-erilor de V A I A G R A, mints that make it harder and wider, mama X care vindeca de toate bolile etc. Asa ca demersurile tale, draga cititor de GSP, sunt de mult inutile. Cea mai buna solutie ramane o adresa dedicata de Yahoo, unde sa toarne cat vor; deranjul de a dedica propriul server de mail mi se pare totusi prea mult, decat daca nu vrei si tu sa le intorci cu buna cuviinta intentia si sa ii pui nitel in fund (de obicei, astfel de motoare de bulkmail sunt simple Qmail/Postfix instalate pe cel mai vechi computer posibil din firma, ala despre care se stie sigur ca nici nu va trebui sters de praf in urmatorii 10 ani)

  4. wickerman 26 October, 2009 at 09:46

    pai la noi e regula de aur, si ma mir, un webmaster ar trebui sa isi dea seama cand bombardamentul cu email-uri face mai mult rau decat bine, pentru ca apare sentimentul de enervare, si atunci, chiar daca articolele trimise sunt de nota 10, cel care le primeste ajunge sa le priveasca cu ura, si le arunca la trash pur si simplu. Dar sa trec la alti practicanti de spam-uri. ORANGE, compania de telefonie mobila, intr-o vreme, prin vara, imi trimiteau aproape zilnic, mesaje cu promotiile lor. Am intrat pe site-ul lor, i-am contactat, mi-am dat toate datele, nume, nr. tel etc. si i-am rugat f. frumos sa nu mai imi trimita asemenea mesaje, pt simplu motiv ca nu ma intereseaza. Ghici ghicitoare daca au incetat? Au rarit intervalul. Unul (sau doua/zi) la 4 zile. Si mi-au cerut sa trimit eu un mesaj la un numar cu ‘dezabonare’ sau asa ceva. THIS SUCKS

  5. robert 26 October, 2009 at 11:19

    la fel am patit si eu, primeam newsletterele alea in fiecare zi si mie nici nu-mi place fotbalul si n-am intrat in viata mea pe siteul lor. le-am blocat adresa definitiv, si n-au decat sa trimita cat vor.

  6. chevantonje 26 October, 2009 at 11:23

    Si totusi, cand vine Laudrup ? Si daca vine, sta mult ?

  7. eftimie 26 October, 2009 at 12:03

    În momentul în care scriu acest “comment” de compătimire mă gândesc cu groază că ai supărat adminii de la GSP şi acum, prin magie neagră şi SEO, mi-au spămuit deja căsuţa poştală electronică. Amin.

  8. Tweets that mention Daily Cotcodac »  Gazeta Spamurilor: abonat pe viaţă -- Topsy.com 26 October, 2009 at 12:22

    […] This post was mentioned on Twitter by The Fuck U Award!, Ovidiu Eftimie. Ovidiu Eftimie said: Gazeta Spamurilor: abonat pe viaţă http://ff.im/-awwuY […]

  9. N.A. 26 October, 2009 at 13:58

    Cine mama naibii e Laudrup??!!
    (intrebare retorica, desigur, ma doare fix la basca)
    In alta ordine de idei, gsp-urile nu sunt ale mogulului? De ce nu-i ceri ca in locul banilor alora muuulti cu care te cumpara, sa nu te mai spameze? 😀

  10. Newsted 26 October, 2009 at 14:21

    =))
    Sunt patit…chiar mai rau ca tine, ca eu am fost mai dastept si mi-am facut un cont si la sport.ro.
    Sa revin la GSP, pasatoarea de sport…poate prea mult.
    Astia au angajat pentru inceput doar stelisti. Dupa care au inceput sa scape de stelistii destepti. Mai sunt cativa, dar nu pentru mult timp. Ce a ramas pe acolo? Pai uita-te la meciurile Stelei ( cand joaca cu spectatori ) si o sa vezi o redactie intreaga. :))
    Le-am trimis si eu la un moment dat un mail…si tot fara raspuns am ramas. Sa nu-ti mai spun ca am certitudinea ca mailurile alea nu sunt citite de catre nimeni. Informeaza sursele de incredere din cadrul GSP…sub protectia anonimatului…asta e clar. :))
    Apropos…vezi, ca apare dvd maine, numai cu GSP. Cu cine e? Ca Steaua ma! Ca doar “Steaua e …numai una!” :))

  11. Newsted 26 October, 2009 at 14:22

    Da’ chiar ma…vine Laudrup?:))

  12. bogho 26 October, 2009 at 14:39

    Julius, pe ce adresa de email iti vin spam-urile de la gsp !? Ca daca e aia de g-m.ro te rezolv eu cu spamurile alea 🙂

  13. Arsulici 26 October, 2009 at 14:46

    @bogho
    ia-o ca gluma:
    Cum il rezolvi? aranjezi sa primeasca mai multe spamuri din alta parte, astfel incit cele de la gsp sa i se para nesemnificative?

  14. JULIUS 26 October, 2009 at 14:48

    @bogho: pe g-m e :))

  15. bogho 26 October, 2009 at 15:32

    julius, se rezolva in seara asta, cand ajung acasa.

    @arsulici
    sunt admin-ul serverului de mail de la g-m.ro si pot seta spam filter personalizat pentru casuta de email a lui Julius.

  16. M3bis 26 October, 2009 at 15:44

    @bogho
    Păi să-l setezi. Personalizat. Adică toate spam-urile de la GSP să înceapă cu “Dragă Julică…. “

  17. Ciprian 26 October, 2009 at 15:46

    Nu stiu cum apasati voi pe butoane, dar la mine a mers, m-am dezabonat imediat. Ciudat e ca de atunci imi vin de la Sport.ro

  18. JULIUS 26 October, 2009 at 15:58

    @ciprian: de fapt, mailul cu dezabonarea nu era de la gsp, era o clona trimisa de sport.ro. cand ai dat “dezabonare gsp” te-ai abonat de fapt la sport.ro 😀

  19. Ciprian 26 October, 2009 at 16:50

    @N.A.
    Oamenii normali poarta pijamale cu Superman, iar Superman le poarta pe cele cu Laudrup. Te-ai prins?:P

  20. M3bis 26 October, 2009 at 18:14

    Cine pocnetu’ e Laudrup ăsta?

  21. 4mall 26 October, 2009 at 18:23

    @m3bis: Brian

  22. M3bis 26 October, 2009 at 19:24

    @4mall
    Ha?

  23. tudor1231 26 October, 2009 at 19:28

    chiar asa, nu se intampla doar la gazeta; apropo- care-i treaba cu verificatul unui articol pe google?

  24. zaone 26 October, 2009 at 20:35

    GSP, gazeta cocalarilor romani, nu stiu de ce-ti mai bati capul cu ei…

  25. Skag 27 October, 2009 at 00:26

    @ m3bis: Frate..nu ai auzit de fratii Laudrup? Nici eu=))

  26. JULIUS 27 October, 2009 at 00:45

    @tudor 1231: daca vrei sa afli cine a scris un text sau daca a aparut pe undeva, iei cu copy/paste primul rand si cauti pe google 🙂

  27. bogho 27 October, 2009 at 00:58

    Julius nu o sa mai aiba in Inbox mesaje de la gsp.ro

  28. mifty 27 October, 2009 at 19:48

    laudrup e un fost fotbalist olandez, generaţie cu maradona, parcă, azi antrenor…
    şi nu, nu sunt microbist… adică nu mai sânt de când mi se par miuţele puştilor de clasa a 4-a mai interesante decât meciurile naţionalei sau a frecţiilor de “cluburi” din .ro.
    şi nu numai!!!

  29. Gusti 28 October, 2009 at 17:28

    Julius, scuze, problema nu e reala. exista buton de dezabonare si functioneaza. In baza NL-ului este textul acesta:

    “Primiti acest mesaj in urma abonarii dvs pe site-ul nostru sau printr-un site partener. Daca nu mai doriti sa primiti mesaje de la noi sau considerati ca abonarea dvs s-a produs din greseala, va rugam sa acceptati scuzele noastre pentru neplacerile provocate si sa va dezabonati. Va multumim. “

Leave a reply