Postul nu e post destul

Delăsător revine

Ovidiu Eftimie

Într-o postare recentă, mogulul de Julius mă includea printre oamenii care sunt cât de cât hărnicuţi. Întrucât nu îl pot bănui de interese ascunse (J., n-am uitat de berile pe care mi le-ai promis încă de pe vremea Aspirinei lui Dinescu), consider că a aruncat aceste vorbe din pură naivitate.

În fapt, eu sunt o putoare ordinară, un leneş profesionist, fiind cunoscut în mediul meu ca un artist în acest domeniu. Colegii de la Evenimentul au şocuri nervoase când le mai trimit câte un articol, o doamnă a fost luată chiar ieri cu ambulanţa când a aflat, şocată, că am reuşit să trimit un text la timp. (La ora asta doamna se află în afara oricărui pericol, i s-au făcut o perfuzie cu glucoză.)

Nevastă-mea consideră că sunt un delăsător, care începe multe lucruri şi nu le termină niciodată. Asta e o abodare greşită, termin lucrurile pe care le încep, doar că până o fac nu mai sunt oameni în viaţă să povestească asta. Când ne-am cunoscut acu’ vreo cinci ani m-a surprins în timp ce jucam şi eu, ca omul, un Age of Empires II. Interesată de subiect, a început să joace şi ea şi, într-o săptămână, a terminat toate campaniile pe cel mai greu nivel de dificultate. I-am făcut rost de AOE I (despre care unii spun că e mai greu) şi l-a terminat şi pe ăsta într-o săptămână, în condiţiile în care juca doar câteva ore pe seară. AOE III a fost executat în trei zile.

Hotărât să o pun la punct, am cumpărat un cablu, mi-am tras şi eu un AOE II pe laptop şi am provocat-o la un meci în reţea. Cât de greu putea să fie, e ca mersul pe biciletă, nu se uită niciodată. M-a spart în aproximatv 40 de minute, abia am avut timp să beau două beri. În timp ce armatele ei îmi ardeau culturile, ţăranii mei o frecau artistic lângă nişte copaci.

Convins că a fost vorba doar de o greşeală, eu fiind un tip care gândeşte strategii pe termen lung, am zis să ne băgm la un joc de-ăsta de stragie online, cu sate şi alte prostii, adică Triburile. După o lună eu am luat o pauză, găsind alte chestii de pierdut timpul (Julius, vezi că ţi-am fertilizat culturile azi dimineaţă, daaa?). Între timp nevastă-mea a ajuns şef al unui trib cu vreo 100 de utilizatori, a fost destituită, au spart tribul în două şi au fuzionat cu altul, iar ultima oară când am vorbit cu ea ducea războaie şi atacuri pe un nou server deschis recent, unde e plin de utilizatori din Anglia.

Acum, sper să nu afle că abia am ajuns la nivelul 8 pe Farmville că iar o să mă ia la mişto, că nu am cules orezu’ şi nu am muls vaca.

P.S. Era cât p’aci să termin textul ăsta cu o glumă amuzantă da’ tocmai am găsit o nouă aplicaţie cool pentru twitter. S-ar putea să revin.

Share:

30 comments

  1. M3bis 6 November, 2009 at 17:38

    Cum naiba ai reuşit să ajungi la nivelul 8? Eu de o lună mă chinui şi abia sunt la trei. Mereu găsesc căpşunile ofilite. Şi mai zici că eşti delăsător…

  2. Voltron Kulcsar 6 November, 2009 at 18:22

    Nu e domle delăsător…nu-l credeţi…când ne apucăm de băut cafea de la automat, la muncă, mereu termină primul cafeaua aia. Plus de asta, să vedeţi când se apucă de editoriale sau postări pe blog pe chestiuni care-l nervează, dă din deşte mai ceva ca Tom Degeţel în filmul cu acelaşi nume.

  3. http://www.tahemet.blogspot.com/ 6 November, 2009 at 19:33

    Stai la coadă maestre! Io am început un doftorat acu 8 ani şi abia ieri mi-am finalizat de asamblat teza. şi dacă nu-l susţin pân pe 20 nov, mi-am pierdut banii degeaba.

  4. Florian 6 November, 2009 at 19:50

    Profanii o numesc delăsare, dar un adevarat cunoscător ştie ca e vorba de spirit profund, care vrea să pătrundă în toate tainele experienţelor prin care trece. De exemplu, puţini ar fi remarcat, cum ai făcut-o tu, modul artistic în care o frecau pe AOE II ţăranii tăi, lângă copaci. Sunt sigur că ai poposit îndelung să admiri faza aceea, să o studiezi din toate perspectivele, iar novicii au pus oprirea ta pe seama delăsării.

  5. Şi la vară cald 6 November, 2009 at 20:07

    Şi eu cred la fel cu Flo, că Eftimie e un profund profundor, altfel nu-mi explic dezacordul lăsate de el INTENŢIONAT în text:
    “i s-au făcut o perfuzie cu glucoză”
    Când ai timp, între două munci agricole, poate mai tai un “u” din propoziţia asta. Sau măcar pune doi de “i”, la început, să fie la plural! =))

  6. nevasta lui eftimie 6 November, 2009 at 20:10

    As vrea sa precizez aici ca nu am fost destituita din conducerea tribului.

  7. lulu 6 November, 2009 at 20:50

    @eftimie, vivi, julius, nevasta lui Eftimie si restul echipei
    Nu conteaza la care nivel al jocului ati ajuns. Nici care joc e. Important e sa nu cumva sa lasati din mana tribul, ferma, imperiul etc si Doamne fereste sa va cuprinda cumva microbul muncii. Ca asta e mai rau decat gripa alfabet.

  8. sebra 6 November, 2009 at 21:12

    @nevasta lui eftimie,
    Auzi fată? Tu eşti aia de-ai spart tribu’n două ,de a trebuit să sar în ajutorul ccolegilor tribali şi acum ,de oftică i-ai pus pe foştii tăi duşmani,dar care erau şi ai noştri,cu care acum eşti tu aliată să mă atace şi să-mi strice frumuseţe de ziduri şi să nu mai am linişte nici noaptea???
    Bre Eftimie,fă-i nevestii un copchil,i-ai o maşină de cusut,caută-i o ocupaţie ceva!!!!! Să pot dormi şi eu liniştită,să mă mai ocup şi eu de familie,îmi taie ăştia netu’..zău aşa.

  9. eftimie 6 November, 2009 at 21:29

    @M3bis Nu ştiu exact, am tot dat click până când cineva mi-aoferit o văcuţă. De-acolo a fost uşor.

    @Tahement Baftă!

    @Florian În sfârşit cineva care mă înţelege

    @şvlc n-am schimbat de lene. Julius e de vină

    @lulu bun îndemn!

    @sebra are şi copchil, e deja level 22 la farmville 😀

  10. Florian 6 November, 2009 at 21:31

    @eftimie
    Cum să nu te înţeleg, eu eram unul dintre ţăranii ăia :))

  11. sebra 6 November, 2009 at 21:34

    @eftimie,
    Are? Da’ tu n-ai,de toată ziua îţi pierzi vremea pe net??? Ha???Că succesuri văd că nu înregistrezi pe niciun joc 😀
    Mă’c să-mi fac cont pe farmville,nu se mai poate fără 😐

  12. mifty 6 November, 2009 at 21:43

    … şi eu care eram ferm convins după ce-am terminat de citit articolul că sebra e clar nevasta lu’ eftimie!!!
    uite, dom-le, cum ratai cu deducsiunile!!! :))
    gata, dom-le, nu mă mai dau de sherlock, de-acum mă dau de watson!!! 😛

  13. sebra 6 November, 2009 at 21:54

    @mifty,
    Lasa deducţiile că eşti varză!
    Bărbatu’miu a început să se priceapă la fifa,e aşa de bun,încât şi fi’miu îl mai lasă câteodată să câştige!

  14. Laura 6 November, 2009 at 21:56

    Mifty, eu nici măcar nu am habar cum intri pe triburile alea sau ce şi cum. Vezi boala asta nu m-o prins. Eu a cui nevastă-s? Asta în cazul în care ajungi la concluzia că-s 😀

  15. mifty 6 November, 2009 at 22:01

    @Laura: “Dracula” îţi spune ceva??? ;))
    @sebra: care fifa, că a ajuns şi ăsta ca “tânăr şi neliniştit”!!! :)))

  16. Laura 6 November, 2009 at 22:07

    @ mifty Nuuu… doar castelaşul acela comfortabil Bran, pe unde-mi umblă din cand in cand oscioarele 🙂

  17. sebra 6 November, 2009 at 22:19

    @mifty
    E vorba de PES!!!( mai bun ca fifa,din surse sigure stiu asta!)

  18. M3bis 6 November, 2009 at 22:51

    @Eftimie
    Lasă , bre, că văcuţă am şi eu. Azi am muls-o. După ce am dat foc la toate culturile, că erau toate maro. Mă gândeam s-o vând. Vaca. Da’ s-a uitat aşa galeş la mine, că i-am dat să mănânce din merele alea care au scăpat neofilite. Mai am un balot de fân. Pătrat. Poate trec de iarna asta, eu, văcuţa, balotul şi cu mărul. Că cireşele au picat toate pe jos. Oare nu dă guvernul ăsta de pe farmville nişte ajutoare pentru însămânţările de iarnă? Să am şi eu bani să cumpăr grăunţe….

  19. mifty 6 November, 2009 at 23:28

    @sebra: pes??? nu contează, o să mă uit pe “goangăl”…
    @restu’: m-am tâmpit, la ora asta îmi fac cont pe moacă.carte ca să joc oraşufermă!!! :)))))
    btw, bye-bye ogame… m-am plictisit de el ca de mere.
    pădureţe!!! :))

  20. yeonsaeng 7 November, 2009 at 00:03

    aloooo,sendecatuuu! ce-ati facut domne cu comentariile alea? si pe astea tre sa le car de-acasa?

  21. M3bis 7 November, 2009 at 00:17

    @yo
    Cre’ c-a stat şefa prea mult pe lângă tava Laurei….

  22. XaeL 7 November, 2009 at 02:10

    @echipa D.C., pentru ca alt mod de contact nu am gasit:
    Claudia, una dintre cele mai bune studente din anul 6 de la medicina din Craiova, are un cancer al ganglionilor limfatici – un limfom, intr-o forma din care in lume exista doar cateva sute de cazuri. Are nevoie de 100.000 euro pentru urmatoarea faza a tratamentului, un transplant de celule stem, la Viena. Noi, colegii ei, incercam sa o ajutam sa stranga aceasta suma si sa ii oferim sansa de a-si vedea visul implinit: o viata de medic, in care sa ajute la randul ei sute si mii de alti oameni sa traiasca.
    Va rugam, uitati-va pe site-ul dedicat ei, http://claudiachelan.wordpress.com/ , si dati-ne o mana de ajutor donand si/sau postand despre ea pe D.C. si blogurile voastre personale. Ajutati-o sa traiasca, ajutati-o sa devina doctor, ajutati-o sa salveze la randui ei vieti!
    Alex Popescu

  23. Victor B 7 November, 2009 at 03:09

    heh, AOEII ce vremuri. Am jucat triburile vreun an până mi-am dat seama că e cam dependent.

  24. punKreas 7 November, 2009 at 09:39

    @Eftimie: e grav daca nevasta iti spune ca incepi anumite lucruri si nu le mai termini. Asta seamana cu o scena dintre Peggy si Al Bundy 😀

  25. N.A. 8 November, 2009 at 21:18

    @Xael – Mie mi s-a pus un nod in gat.. Multa sanatate si noroc bietei fete! E incredibil cat de frumoasa si desteapta poate sa fie!! Ar fi fost mult mai simplu daca ar fi a avut o colaborare cu un operator de telefonie, sa poti trimite si sms-uri de cate 2,5,10, etc euro, s-ar fi strans mult mai repede mai multi bani. Dar, pentru ea, n-o sa-mi cada fundul pana la un sediu de banca.

  26. Călin 9 November, 2009 at 11:28

    Pfu! Mi-ai adus aminte de ceva…

  27. ionutu 9 November, 2009 at 14:13

    E atît de delăsător încît e contagios. Bunăoară, astă-vară cît a fost în concediu deci n-a avut vreme de prinbrasov.com, toţi cei care contribuim acolo i-am urmat exemplul. 😀
    Nu cred să păţiţi la fel şi aici, aveţi cotcodaci suficienţi care să nu lase publicul necitit. 😉

  28. eftimie 9 November, 2009 at 14:43

    Eu sunt un puturos devotat cauzei mele

  29. mifty 9 November, 2009 at 15:27

    puturos??? mai spală-te!!!
    aaaa… “puturos”, aka “leneş”… ok 😀

  30. De ce urâm femeile » Daily Cotcodac 11 December, 2010 at 10:32

    […] povestit acu’ vreun an cum nevastă-mea a devenit mare maestru al unui joc de-ăsta de pe internet. Acum e admin acolo. Adică e la fel ca Admin de la Daily Cotocodac, cu o […]

Leave a reply