Postul nu e post destul

Cu Naţionala, spre oraşe şi sate!

Julius Constantinescu

Meciul cu Austria a recirculat ideea că echipa naţională n-ar trebui să mai joace la Bucureşti. Cunoaşteţi argumentele, să le detaliem puţin. Bucureştenii sunt prea needucaţi ca să aprecieze actul artistic în ghete şi chiloţi al tricolorilor. Normal, după interpretarea de excepţie a Simfoniei a III-a “Eroica” de la Paris, publicul iubitor de frumos ar fi trebuit să inunde stadionul Ghencea, doar se deschidea stagiunea de toamnă la Bucureşti, aveam vals vienez în program! Numai că, în loc de valsuri vieneze, plătitorii de bilet au trebuit să se mulţumească doar cu trupa pe ţurloaie a lui Răzvan Lucescu – băiat tânăr, de viitor, adept al fotbalului minimalist, fără risipă inutilă de fantezie.

A doua: în loc să strige “Bravo!”, “Bis!” sau “Maestro!” (mă rog, ultima e cam ieşită din uz, doar bătrâneii ăia care ţin cu Progresul o mai folosesc), publicul de pe Ghencea s-a cam foit în sală, ba a şi fluierat la final. Urât şi impardonabil, domnilor ultraşi, nu ştiţi să apreciaţi un luft făcut ca lumea, o pasă laterală de rafinament, un porţelan fin ca Rădoi, vă lipseşte educaţia! Fotbaliştii au suflete sensibile, pastelate, au făcut pian când erau mici, îi afectează, faptul că nu mai vor să joace în Bucureşti vine firesc.

Dar, totuşi, cam unde aţi vrea să evoluaţi, iubiţi artişti, reputaţi intelectuali? La Heidelberg? Poate la Cambridge, sau la Scala din Milano, unde jucaţi mai bine? Aud că Naşul vrea să vă ducă la Piatra Neamţ, dar eu vă sugerez oraşe şi mai mici. Sau aţi putea merge direct la sate, acolo oamenii se bucură când vine circul ambulant.

Publicat in 7 Plus

Share:

6 comments

  1. Cu Naţionala, spre oraşe şi sate! » visurat.ro 14 September, 2009 at 02:15

    […] – băiat tânăr, de viitor, adept al fotbalului minimalist, fără risipă inutilă de fantezie.more De la Julius citire Niciun comentariu X1_AdParams = { ‘pub’ : ‘560302451683403’, ‘site’ : […]

  2. XaeL 14 September, 2009 at 02:18

    io v-am zis ca a inceput sa posteze mai mult noaptea…

  3. done8989 14 September, 2009 at 09:38

    dacă ar fi măcar 2 jucători de la Craiova la Naţională, atunci ar trebui să se joace aici

  4. yogibeer 14 September, 2009 at 11:51

    Pai sa-i aduca la tecuci ca avem gazon bun, dar nu prea sunt tribune.:)) A mai fost o data nationala de u21(cu radoi, ogararu si multi altii care cred ca mai joaca inca) si au batut pe saraca moldova cu vreo 8-0. Poate s-ar reedita istoria.

  5. anca 14 September, 2009 at 11:55

    Ufff ce m-a racorit textul!

  6. şi-la-vară-cald 14 September, 2009 at 19:54

    Uite că mă bag şi eu în vorbă, deşi nu mă pricep la fotbal (de parcă s-ar pricepe cineva în afară de ăi din tribune!), da’ am auzit de la Julius că fotbaliştii au “suflete sensibile, pastelate, au făcut pian când erau mici”… Începe să mă intereseze subiectul. Credeam că a dispărut genu’ ăsta de bărbaţi, da’ văd că mai e o speranţă la ei… Propun deci să joace în Tîrgu Mureş, că-i plin oraşul de fete iubitore de “artişti şi intelectuali”, bune la centrări spectaculoase.

Leave a reply