Postul nu e post destulTentativa moarte n-are

Aventurile unui om gospodar

Julius Constantinescu

Maricel V., din satul Ozun, se întorcea joi seara de la serviciu. Abia aştepta ca, după o zi de muncă, să ajungă acasă şi să se relaxeze bătându-şi nevasta sau copiii, funcţie de cine avea să-i cadă mai întâi în mână. Din nefericire, efortul depus în timpul serviciului îl făcuse să piardă foarte multe minerale, aşa că Maricel s-a oprit să bea o apă minerală, la crâşma din capul satului. După vreo două ore, Maricel reuşise, în sfârşit, să termine sticla de apă minerală şi să-şi recapete voiciunea – aici sunt nevoit să fac precizarea că în crâşma respectivă apa minerală nu se serveşte decât în şpriţ, aşa că îţi ia ceva să dai gata o sticlă.

Întremat complet, Maricel a purces spre casă. Fericită că i-a venit bărbatul acasă, nevasta lui Maricel a alergat într-un suflet să se ascundă – ea luase bătaie şi cu o seară înainte, iar astăzi era rândul lu’ ăia mici. Din păcate, ăia mici nu erau nici ei dornici de bătaie, aşa că au şters-o rapid, pretextând că au meditaţie la matematică.

Dezamăgit de atitudinea familiei, Maricel s-a văzut nevoit să iasă în sat pentru puţină distracţie. |ntrucât afară era cam frig, Maricel şi-a luat şi parul, să-i ţină de cald, şi s-a îndreptat spre curtea vecinului Constantin D., unde bănuia că se refugiase nevastă-sa. Bănuiala i-a fost confirmată imediat de nevasta lui Constantin, care i-a cerut beţivanului să se care din târla ei (în apărarea nevestei lui Constantin, trebuie precizat că ea nu văzuse parul lui Maricel, atât din cauza întunericului, cât şi a faptului că acesta îl ţinea ascuns la spate, dorind să-i facă o surpriză soţiei). Maricel a croit-o scurt cu parul, însă vecinul Constantin, care era un om extrem de gelos şi nu suporta gândul că nevastă-sa ar putea fi bătută şi de altcineva, a pus mâna pe o furcă (obiect despre care orăşenii cred, în mod eronat, că este o unealtă agricolă), şi i-a înfipt-o mişeleşte în fund. Din cauza furcii pe care o avea în fund, Maricel a fost nevoit să abandoneze, pentru că nu mai putea roti parul deasupra capului fără să-şi piardă echilibrul.

Share:

20 comments

  1. Ciprian 14 August, 2009 at 08:08

    De unde putem concluziona ca un consum excesiv de apa minerala dauneaza grav violentei domestice.

  2. aversiuni.wordpress.com 14 August, 2009 at 08:27

    decat sa faci ceva la repezeala, mai bine astepti inspiratia.

  3. ceapa.nova 14 August, 2009 at 08:29

    N-am inteles de ce nevestele trebuie sa astepte cuminti sa-si ia papara. Impreuna cu aia micii pot pregati o ambuscada de pomina, dupa toate regulile guerillei urbane …sau rurale, dupa caz. Un super-glue pe felia de cascaval sau niste praf de stranutat sau scarpinat i-ar da ceva de lucru sotului belicos, fara mari varsari de singe. Traiasca Miscarea de Eliberare de sub Pumnul Barbatului !

  4. Ciprian 14 August, 2009 at 08:48

    @ceapa.nova
    Din cand in cand, consumul in exces de hamei lichid, apa de cazan sau concentrat de vita-de-vie sensibilizeaza sufletul barbatului si mai aduce pe langa pumni si cate un kil de peste femeii sa il incinga in ulei, o mana de dropsuri la copii, un sfert de sacarica lu’ tata-mare sau un pachet de Piknik celei batrane. Normaaal sa il astepte familia, daca le aduce si se supara omul si nu le mai da nimic?

  5. Seful de post 14 August, 2009 at 09:08

    Maricel nu locuieste in Ozun. Conform datelor, in Ozun nu locuieste nici un roman – in afara de seful de post, restul numai etnici maghiari si secui. Multumesc !

  6. macanta 14 August, 2009 at 09:36

    aha,deci tu ti-ai batut vecina:)

  7. macanta 14 August, 2009 at 09:37

    poti sa-ti pui piercing acum,daca tot furca aia si-a facut treaba :p

  8. Ciprian 14 August, 2009 at 09:38

    @macanta
    Deci el s-a fericit c-o furca. :))

  9. macanta 14 August, 2009 at 09:58

    :p ,sa stii

  10. Arsulici 14 August, 2009 at 10:19

    Daca avea soacra, ar fi putut-o viola, si scapau aia mici de bataie 😀

    Ce fel de furca era? cu 3 dinti, sau cu 4?

  11. zibusor 14 August, 2009 at 10:22

    Oare exista “etnici maghiari si secui” de origine rroma? Care sa aiba rude prin Sacele? Ca parul lui Maricel seamana foarte mult cu parii folositi de cei din Sacele sa testeze, la fel ca in emisiunea Mythbusters, daca aruncand un bat spre o roata de bicicleta a) poti sa nimeresti intre spite , b) se rupe lemnul sau roata si c) cate capete sparte rezulta. De altfel cred ca asta faceau si restul pe acolo, testau diverse cazuri de echilibru instabil.

  12. Ciprian 14 August, 2009 at 10:27

    @Arsulici
    Astfel de detalii si informatii despre alte senzatii doar Seful de post le poate relata.
    Cred ca trebuie sa te urasti excesiv de mult incat sa accepti sa fii singurul roman intr-un sat de bozgori.

  13. SickA(alias Fernando Fantastik de la Librarie) 14 August, 2009 at 12:31

    Parerea mea e ca Maricel era constipat,iar vecinul lui a incercat sa-i faca un bine infingandu-i furca in fund, dar ca si la stirile de la ora 5, DC dramatizeaza foarte mult lucrurile incercand sa ne arate doar jumatatea stricata a marului.

  14. si-la-vara-cald 14 August, 2009 at 16:05

    eu cred ca seful de post se lauda ca ar poseda un par. mai degraba o surcica. numai asa imi explic de ce l-a refuzat vecina. iar sotul ei nu l-a agresat cu furca, ci i-a facut o sedinta de acupunctura pentru marirea…vreascului, dar cum deficitul de dimensiune al respectivului organ era cam mare, si acele trebuiau sa fie pe masura. parerea mea. uite cum banalizati si aruncati in derozoriu un act medical de inalta valoare recuperatorie!

  15. si-la-vara-cald 14 August, 2009 at 16:05

    derizoriu, scuze!

  16. Florian 14 August, 2009 at 17:18

    Tehnologia de fabricare a sssalamului ssssăsssesc e mai comlicată decât crede lumea. In prima fază carnea trebuie bine înţepată, ca să se scurgă tot alcoolul şi eventualele urme de sânge.

  17. Ciprian 14 August, 2009 at 17:34

    @SickA(alias Fernando Fantastik de la Librarie)
    Valabil doar daca era o furca de tors lana, dar improbabil sa fi stiut vecinul sa o manuiasca atat de dibace.

  18. Moroi 14 August, 2009 at 17:39

    Back in bizznes. Genială postare.

  19. şi-la-vară-cald 14 August, 2009 at 19:34

    @ Moroi
    hai că iei cartea, de data asta!

  20. tested 17 August, 2009 at 15:32

    la ozun doar politistii sunt romani cu origini in BT si BZ

Leave a reply