Postul nu e post destul

Vrei să renunţi la cetăţenia română?

Groparu

Io vă zic p-a dreaptă, aşa cum le-am zis şi tuturor: io, dacă nu erea telemeaua de Sibiu, demult plecam din România, în ceva ţară unde nu există bloguri.

Ei! Dar soru-mea nu şi nu, că ei îi trebe o ţară normală, cu străzi, bulevarde şi curăţenie, şi care să nu fi fost implicată în nici un război mondial: şi s-o dus în Germania, şi s-o şi măritat cu altu. Şi i-o turnat doi prunci nemţălăi apsolut superbi, şi o vrut să renunţe la cetăţenia română, ca să devină nemţoaică grasă cu acte-n regulă. Că nemţii nu au nimic cu străinii din ţara lor, câtă vreme cât ei renunţă la cetăţenia originală. (Continuarea o puteti citi pe blog la Groparu…)

Share:

4 comments

  1. Ciprian 11 October, 2009 at 18:39

    Am o prietena din Basarabia, de fapt am o droaie de prieteni si amici din Basarabia, dar tipa asta, fiica unui mare om de stat basarabean s-a chinuit cativa ani sa-si ia cetatenia. Intr-o dimineata ma suna, cred ca era 9 dimineata, exact cand Cindy Crawford ma rugase sa o ajut sa-si dea sutienul jos, si ma anunta zbierand de fericire ca si-a luat cetatenia romana. Somnoros cum eram, ii zic ce imi trecu prima data prin minte: Imi pare rau, dar lasa ca te sun eu acusi si vedem cum rezolvam problema si ii inchid. Am mai incercat eu sa revin la Cindy Crawford dar nu mi-a mers.. Ma suna iar, Baa tu esti nebun, mi-am luat cetatenia,sunt de-a voastra acum, nu te bucuri?
    Io: AA, deci tu esi fericita? Paiii .. ce sa zic si eu.. ma bucur pentru tine, dar nu sunt sanse sa te mai respinga? Ca sa fii roman nu e mare lucru. Ai putea face lucruri mult mai utile.. Si cand depui juramantul? (se procedeaza asa.. si cred ca ma duc ca sa lasa cu ceva gustari :)) )
    Ea: Mai dureaza juma de an.. dar te iau cu mine, ca o sa fie prima zi cand o sa fiu romanca si nu stiu daca o sa ma descurc la voi in tara acum.

    De 2 luni ma gandesc ca obiceiuri romanesti sa o invat in prima zi: sa scuipe pe strada, sa arunce hartii pe langa cos, sa o duc sa urle pe stadion…

  2. Laura 11 October, 2009 at 19:33

    Amu că Românica-i în UE nu e nevoie să renunţi la nici o cetăţenie, numa’ dacă vrei. Dacă sorela ta s-o grăbit ca fata mare la măritat…

  3. toader 11 October, 2009 at 22:12

    cipriane, invat-o sa se vaite ca-i romanca, ca toti sunt necivilizati si ca s-ar fi realizat daca ar fi emigrat in alta tara. atunci ar deveni o romanca veritabila. sa se planga de nesimtirea celorlalti, sa scrie pe blogu-i rromania si alte cele. stii tu … ca un roman de soi.

  4. liviu amza(nadie) 12 October, 2009 at 01:02

    @toader trebuie sa recunosti ca sint si oameni necivilizati.sa nu spui NICIODATA:pai si la aia care sint mai avansati ca noi este asa.trebuie sa aduni ce-i mai bun de la fiecare.trebuie sa demonstrezi ca esti cu mult mai sus decit cel din occident.se poate crede-ma.nu-i greu sa arunci hirtia si mucul de tigare la cos.nu-i greu sa fi respectos amabil calm.@Ciprian nu sint toti romanii asa.poate ca or sa dea niste legi care sa-i puna pe drumul cel bun pe cei care se cred axa pamintului.

Leave a reply