Tentativa moarte n-are

O noapte cu ghinion

Julius Constantinescu

Cinci tineri dintr-o comună vasluiană foarte celebră s-au înghesuit, sâmbătă noaptea, în Opel-ul lui Vasile P., permiţându-i în cele din urmă şi acestuia să urce, mai ales că cineva trebuia să şi conducă, iar Vasile era persoana cea mai indicată, fiind cel mai puţin beat dintre ei. După ce-au reuşit să se îmbarce, iar Vasile i-a prevenit să nu care cumva să borască la el în Opel că-i ia mama dracului şi-i pune să plătească spălatul (aici a fost cam măgar, putea să fie mai îngăduitor şi să-i ameninţe doar că-i taie cu cuţitul), cei şase au plecat spre o discotecă, în ideea că de pilit au pilit destul, ar cam fi timpul si de-o bătaie ca lumea. În timp ce goneau pe şosea în căutarea aventurii, Vasile şi compania s-au lovit însă de un copac de pe marginea drumului, care nu le-a acordat prioritate (bineînţeles că ei aveau prioritate, ce, aţi văzut în vreun test auto să scrie “copacul trece primul prin intersecţie”?).
În urma acestui incident, Opel-ul s-a rupt în patru bucăţi, iar tinerii, nefiind material solid, nemţesc, în mai multe bucăţi, împrăştiindu-se pe o rază de vreo 40 de metri. În aceste condiţii, problema mersului la discotecă nici nu s-a mai pus: Vasluiul este un judeţ sărac, ce tânăr şi-ar permite să plătească 6-8 bilete, câte ar fi trebuit să cumpere fiecare ca să intre la discotecă întreg?

.

Share:

17 comments

  1. chupacabra 28 July, 2009 at 21:33

    Ma simt jignit de acest post. Eu sunt de loc de pe langa Suceava, si ma tot uit aici cum scrii despre moldoveni, in speta vasluieni. Nu-mi vine sa cred. Nu esti documentat deloc. Cei mai betzivani sunt sucevenii, stie toata lumea asta.

    PS: As mai zice si de babofilie, as mai zice si de fotbal, dar astea le las pentru viitoarele post-uri.

  2. toader 28 July, 2009 at 22:17

    desigur, julius ignora mandria locala a fiecaruia dintre noi. dar, eu zic sa nu il condamnam. e la inceput si are nevoie de incurajarile noastre.

  3. O noapte cu ghinion » visurat.ro 28 July, 2009 at 23:15

    […] a fost cam măgar, putea să fie mai îngăduitor şi să-i ameninţe doar că-i taie cu cuţitul)(more…) De la Julius citire Niciun comentariu X1_AdParams = { ‘pub’ : ‘560302451683403’, ‘site’ : […]

  4. petronia 28 July, 2009 at 23:39

    Ba “O noapte cu noroc” ca nu a fost o alta masina in calea lor. Niste oameni nevinovati au scapat.

  5. jasmine 28 July, 2009 at 23:42

    Nu uita ca accidentul petrecut in Vaslui se putea petrece oriunde, dar absolut oriunde in tara. Asa ca te-as ruga sa nu te mai legi gratuit de moldoveni.

  6. bbcversus 29 July, 2009 at 00:19

    Posturile scrise in stilul asta mi se par foarte tari, de fiecare data cand citesc ma bufneste cateun ras, keep it up!
    Aviz la ceilalti comentatori dinaintea mea, nu va mai atacati aiurea, a fost un post nostim despre o noapte norocoasa (pentru niste oameni nevinovati, vorba lui petronia), putea sa se fi petrecut oriunde 🙂

  7. unmihai 29 July, 2009 at 00:26

    ca tot ii place lu’ Julica sa le arda cu istorii… zicea undeva despre unu’ Torquemada, care evreu crestinat fiind prin Spania ii belea pe ailalti evrei de numa’ numa..
    Tare mi-i ca Julica al nostru e un fel de Torquemada al vasluienilor. Cred ca se trage si el dintr-un pui de vasluian ori barladean combinat cu vreo frantuzoaica :))

  8. Arsulici 29 July, 2009 at 01:00

    Ei, dintr-un pom din asta, solid, mi-as face eu mobila pentru cavou 😀

  9. JULIUS 29 July, 2009 at 01:03

    @arsulici: apropo, stii ce-o sa scrie pe piatra ta funerara? “Sincer, nu te vom uita niciodata!” 😀

  10. Florian 29 July, 2009 at 08:13

    Fraţilor (şi surorilor, treacă de la mine), e timpul să punem de-un referendum în care să lămurim două probleme importante pentru naţiune:
    1. Declararea judeţului Vaslui drept monument al naturii umane dezlănţuite şi înfrăţirea lui cu oraşul Caracal (ce te strâmbi, Julius, oltenii nu e şi ei oameni?).
    2. Stabilirea inscripţiei care va împodobi piatra funerară al lui Arşulici. Cred că din text nu trebuie să lipsească sincerele felicitări pentru pasul făcut. Cât despre locaţie, nu poate fi alta mai potrivită decât cimitirul vesel din Săpânţa.
    Problema referendumului poate fi rezolvată pe blogul lui Petreanu, ca să găsească si omul o bucurie când s-o întoarce din preumblări.

  11. valyum 29 July, 2009 at 09:09

    florian e mai rau ca mine!

    putem in cazul asta up-grada culmea prostiei:
    politista blonda nascuta in Caracal, educata la Campina si detasata cu serviciul la Vaslui !

  12. SickA 29 July, 2009 at 09:25

    Julius, un nou subiect pentru povestirile din jud Vaslui:http://stirileprotv.ro/stiri/eveniment/gravida-in-luna-a-sasea-batuta-si-violata-de-un-consatean.html

  13. 4mall 29 July, 2009 at 09:34

    @Florian:
    1.Ideea e foarte buna, dar ce ne facem cu soferii de Alba? Ca sa nu cream discriminari, trebuie gasita o solutie!
    2.Intru totul de acord.
    3.Care blog????

  14. Oly 29 July, 2009 at 10:22

    Pfoaaii, ce misto, un sucevean d-al meu prin zona 🙂 subscriu la ce a zis chupacabra, se poate scrie si despre Suceava un roman intreg cu subtitlul “Soc si groaza!” 🙂

  15. Ionescu Latul 29 July, 2009 at 11:48

    E discriminare! Ia-te si de Prahoveni.

  16. andreea lu' 4mall 29 July, 2009 at 11:49

    da de neamt de ce nu te iei?

    si acolo avem ceva stiri fermecate

  17. Florian 29 July, 2009 at 14:20

    @4mall
    1. Mda, ai dreptate, trebuie să-i rezolvăm cumva şi pe şoferii de Alba. Mă gândeam la niste nitroglicerină, ce zici?
    2. Eu aduc piatra funerară, tu o inscripţionezi.
    3. Gata, l-a şi făcut praf Julius? Păcat, mi-ar fi plăcut să ne mai jucăm cu el o ţâră, cum făceam când eram mici şi legam tinichele de cozile câinilor.

Leave a reply