Evenimentul zilei de ieri

Evenimentul zilei de ieri

Julius & Pircă

24 iulie
1824 În SUA se desfăşoară primul sondaj de opinie din lume, întrebarea la care americanii erau invitaţi să răspundă fiind, probabil: “Unde credeţi că se află Europa pe hartă?”.

25 iulie
1799 Napoleon îi învinge pe turci în bătălia de la Aboukir. Neştiind din istorie că turcii pot fi învinşi doar prin tactica pămîntului pîrjolit, adică distrugînd totul în calea lor, Napoleon are ideea nebunească, şi totuşi de succes, de a folosi împotriva lor oameni înarmaţi cu puşti şi tunuri.

26 iulie
1953 Fidel Castro încearcă să declanşeze revoluţia în Cuba atacînd cu o duzină de oameni cazarma Moncada, ştiut fiind că în general în cazărmi nu se găsesc soldaţi care la nevoie să le apere.

27 iulie
1214 În bătălia de la Bouvines, francezii îi înving şi-i masacrează pe invadatorii germani, după care, ruşinaţi, promit că n-or să mai facă aşa ceva niciodată.

28 iulie
1540 Cu ocazia celei de-a cincea căsătorii, Henric al VIII-lea îşi decapitează primul-ministru, o mică demonstraţie de forţă menită s-o descurajeze pe nevastă-sa în caz că pe viitor îi vine vreo idee să-i facă scandal că vine acasă tîrziu şi mirosind a slujnică.

29 iulie
1890 Vincent Van Gogh îşi zboară creierii cu un foc de pistol, dezamăgit că, în toată viaţa lui, nu vînduse decît o singură pînză, şi aia de bomfaier.

30 iulie
1619 În Virginia sînt aduşi, din Africa, primii sclavi negri. Ulterior, la presiunea organizaţiilor care luptă împotriva discriminării, aceştia vor putea fi numiţi doar “sclavi americani de origine afro”.

Share:

5 comments

  1. Florian 24 July, 2009 at 09:10

    Mult mai ţine frate ziua asta de ieri din titlu, de azi până peste o săptămână. Cred că aplică tehnici Kama Sutra, altfel nu-mi explic. Acu’ n-o luaţi ca pe o critică pentru că mi-a plăcut, da’ mă miram si eu aşa, că-i mai lungă şi decât ziua cea mai lungă.

  2. Robintel 24 July, 2009 at 14:17

    =)) Nu pot să cred că francezii i-au bătut pe turci… :))

  3. N.A. 24 July, 2009 at 14:53

    Intrebarea aia (la primul punct) inca ii mai chinuie pe americani.. Da’ nu foarte tare, totusi..

  4. Sangerica 24 July, 2009 at 16:01

    io cred ca Henric, cu nr. 8 pe spate, l’a decapitat pe primu’-ministru, doar sa’i arate nevesti’si care e diferenta dintre una tare si una bleaga…la sabie ma refer.

  5. Sweeper 24 July, 2009 at 21:18

    “27 iulie
    1214 În bătălia de la Bouvines, francezii îi înving şi-i masacrează pe invadatorii germani, după care, ruşinaţi, promit că n-or să mai facă aşa ceva niciodată.”

    Mda, cunoastem. Fix niciodata n-au mai facut!

Leave a reply