Postul nu e post destul

Vecin bun ai nimerit, mare brânză ai dobândit

De vreo câteva săptămâni mi-e frică să mai deschid uşa de la intrare. Să vă explic: când stăteam la mama aveam o vecină care, în ciuda faptului că ea şi cu familia ei deţineau trei autoturisme personale – deci nu erau tocmai săracii satului – venea aproape zilnic să împrumute de la familia mea un pahar de zahăr, ba o cană de făină, două ouă, un pahar de ulei sau alte chestii d-astea pe care evident nu le mai aducea niciodată înapoi, că aşa sunt vecinii de la bloc, se ajută între ei.
  
Între timp eu m-am mutat de la mama, nu prea departe, la numai cinci minute, în capătul străzii.
Săptămâna trecută s-a mutat şi ea cu familia ei, şase blocuri mai la vale, adică fix lângă mine! Dă-o dracu de treabă, zic, adică ştiu că-i mică lumea, da’ nici chiar aşa! Ne-am întâlnit întâmplător într-o seară, iar eu am făcut prostia să-i arăt unde m-am mutat. Nu înţeleg nici acum ce-o fi fost în capul meu. Acuma sunt nevoit să stau tot timpul cu ochii pe vizor, să mă asigur că nu e fosta / actuala vecină, de fiecare dată când sună cineva la uşă. Nu că n-aş vrea să-i mai dau ulei pe motiv că nu mi-l mai aduce înapoi, întotdeauna am mers pe bună credinţă, dar vreau să evit momentul ăla penibil în care va spune că va aduce mâine înapoi iar eu, ca prostu’ am să spun că nu e nevoie.
  
Şi mai e ceva: mi-e teamă că, dacă e într-adevăr de bună credinţă şi a auzit întâmplător şi vorba aia care zice cum că de unde dai de acolo vei primi înapoi înzecit, o să mă trezesc dracu’  într-o dimineaţă că n-am să mai pot ieşi din casă din cauză că am să găsesc uşa de la intrare blocată de câţiva saci de zahăr şi făină, stive de sticle cu ulei, câţiva euro-paleţi cu cartoane de ouă şi o vacă de lapte priponită de balustradă palierului…

Share:

15 comments

  1. @ 1 May, 2009 at 23:23

    Daca totusi iti calci pe inima si deschizi sau te prinde la coltul balustrazii si iti cere cana de zahar, ca ti-o inapoiaza maine, spune-i ca maine esti acasa si o astepti la ora 17. Cu cana.

  2. liviu amza(nadie) 2 May, 2009 at 03:38

    la protv nu?la stirile de la ora 17 sa o vezi pe teveu.:)

  3. Oly 2 May, 2009 at 09:22

    Aaaii, vecinii…ce-mi plac mie animalutele astea. Eu am unul care in permanenta stie cati suntem in casa, cand am venit, cand am plecat, ce aveam in picioare dupa zgomotul de pe scari, daca am trantit usa la lift sau nu, in fine, toate detaliile. Mai aveam si doua drogate care radeau ca proastele toata ziua de-mi zbarnaiau peretii de rasul lor cristalin, da’ alea s-au mutat, slava domnului.
    Cat despre vecinica ta…eu zic ca e o conspiratie (sau o constipatie?) ca v-ati mutat iar vecini. Te urmareste, cipuri, microfoane, masoneria si guvernul mondial, alea alea 🙂

  4. asa, si 2 May, 2009 at 12:51

    si ce ar fi daca i-ai raspunde odata: “nu tanti, nu am. nici zahar, nici faina, nici ulei.” ?

  5. Razvan 2 May, 2009 at 18:34

    Oly, dar ce spui de vecina mea care a vazut ca vine mereu prietena mea la mine si s-a dus sa vorbeasca cu aia de la asociatie sa o bage la intretinere? :))

  6. Oly 2 May, 2009 at 18:49

    Razvan, este o vecina foarte vigilenta, asta spun 🙂 eh, asta e, ce sa faci, nu poti trai cu ei, nu poti trai fara ei, is sarea si piperul vietii la bloc. Ca te spioneaza, ca-ti fura locul de parcare, ca te acuza ca infunzi ghena sau blochezi liftul, faci prea multa galagie sau vii prea tarziu acasa (!),viata la bloc ar fi anosta fara ei.

  7. Ionut 3 May, 2009 at 04:34

    pai vezi.. considera ca pui deoparte… cand vei fi la ananghina, te trezesti cu sacii la usa

  8. Che Guevara 3 May, 2009 at 20:23

    Eu aveam o vecina ramolita si cam chioara. A venit o data cu mainile pline de carne tocata si mi-a sunat la usa. Voia orez ca se apucase de sarmale. Si tot gesticula in prag si-i sareau particule de carne tocata de jur imprejur. A trebuit sa o gonesc si sa curat tot holul si casa scarii in urma ei. Imi mai lasase si ditamai pata de sange pe sonerie… YUCK!

  9. B 4 May, 2009 at 14:19

    Fa o cruce si zi merci ca nu-ti pune manele. In timp ce-ti cere faina.

    Deci se poate si mai rau.

  10. blocnotes 4 May, 2009 at 14:36

    si eu care credeam ca sunt singurul darnic de pe fata pamantului 🙂

  11. Ana 9 June, 2009 at 21:29

    Dar tu cum crezi ca se strang banii pt o masina?Incetul cu incetul….

  12. van-gogh gallery 8 June, 2010 at 16:09

    It wonderes me to see how many comments this blog is getting. I guess it have a lot of enteries. how do you accomplish that kind of traffic?

  13. Adi 8 June, 2010 at 16:11

    Intra lumea sa rada de ei , van-goage galerie.

  14. Alt Marian 23 July, 2013 at 19:04

    @Oly: Si atunci sa nu te enervezi pe statul politienesc, cum arunca el bani cu nemiluita sa te asculte, cu facebook si google si celulare, când cel mai ieftin ar fi traga la xerox notitele babei de vis-a-vis?

  15. Alt Marian 23 July, 2013 at 19:07

    @Che Guevara: Trebuia sa o servesti imediat … nu stii din care vecin era obtinuta carnea aceea de sarmale 🙂

Leave a reply