Tentativa moarte n-are

Cumnatul sună întotdeauna de două ori

Julius Constantinescu

 

Florin S. trăia o frumoasă poveste de dragoste cu Ioana C., lucru cu atât mai plăcut cu cât nevastă-sa era plecată la ai ei, la ţară. Marţi noaptea, exact când cei doi amorezi se simţeau mai bine, a sunat soneria. “Hait”, a sărit Ioana ca arsă, “sper că nu-i paraşuta de nevastă-ta!”.

 

Din păcate, n-a avut Florin norocul ăla: la uşă era cumnată-su, Daniel P., fratele soţiei. Or, spre deosebire de nevastă-sa, lu’ cumnată-su nu-i putea spune că nu ştie ce-a fost în capul lui şi că, de fapt, pe el îl iubeşte – cumnată-su era un tip mai puţin sensibil, i-ar fi crăpat capul dacă-l prindea c-o înşeală pe sor-sa.

 

Neavând altă idee mai bună, Florin a stins televizorul şi luminile, sperând ca în cele din urmă cumnată-su să se plictisească şi să plece. Ca să nu se plictisească însă, Daniel P. şi-a făcut de lucru cu uşa lui Florin, în sensul că a spart-o, după care a năvălit peste cei doi. “Da’ ce-ai, cumnate, eşti fudul de urechi?”, l-a întrebat Daniel pe Florin, în timp ce-i bătea obrazul cu un scaun. “Şi asta cine e, că parcă nu-i sor-mea?”, l-a întrebat în continuare Daniel, lovind cu piciorul în Ioana, ca să i-o arate. “Cumnate, nu mai da”, urla Florin, “că regret!”. “Mă, dacă urli, să ştii că n-aud ce spui”, l-a dojenit Daniel, în timp ce mânuia pumnii cu iscusinţă.

 

În jurul orei 3 dimineaţa, Daniel a obosit şi s-a oprit să-şi tragă sufletul. Văzând că Florin nu mai mişcă, l-a întrebat cum se simte. Neprimind niciun răspuns, Florin a clătinat din cap: “Vezi dacă urli? Ai răguşit”.

 

Dacă ţi-a plăcut acest articol, sigur o să-ţi placă şi acesta:

Susţine Daily Cotcodac

 

 

Share:

14 comments

  1. Razvan 30 April, 2009 at 22:09

    :)) Ce imaginatie poti sa ai Julius =))

  2. theheartcollector 30 April, 2009 at 22:45

    Şi vecinii, probabil exasperaţi de la sunetele scoase de cei doi amorezi [că deh, nu în fiecare zi îţi poţi înşela nevasta], nici măcar nu s-au obosit să verifice de ce s-a făcut linişte şi s-au bucurat că pot dormi 😛

  3. Ioana C. 30 April, 2009 at 23:32

    dap,chiar ma numesc Ioana C.,so this was weird! 😀

  4. Ciprian 30 April, 2009 at 23:56

    @Ioana C.. ahaaa…. clar ..tu esti!! . Fara indoiala. Toate se potrivesc. Cum ai putut sa te uiti la OTV in casa omului?:) Pune-ti cablu la casa ta.. 😛

  5. XaeL 30 April, 2009 at 23:58

    astea sunt niste stiri de la ora 5 spuse un pic mai altfel? 😕

  6. dorinho 1 May, 2009 at 10:53

    xael
    nu-s spuse, ca-s scrise 😉

  7. Stephanie 1 May, 2009 at 18:33

    Dumnezeule, esti defect! 😀

  8. WaTzaP 2 May, 2009 at 00:15

    adu-mi aminte sa nu-mi aduc amanta acasa :))))))))0

    prea tare. cum ziceam, posturile cu tarani..sunt specialitatea ta

  9. victorblog 2 May, 2009 at 02:47

    În jurul orei 3 dimineaţa, Daniel a obosit şi s-a oprit să-şi tragă sufletul. Văzînd că Florin nu mai mişcă, l-a întrebat cum se simte. Neprimind niciun răspuns, Florin a clătinat din cap: “Vezi, dacă urli? Ai răguşit”.

    Aici m-am oprit din râs şi am cugetat puţin. Bine, am şi vreo câteva beri pe lângă mine. Cred că Daniel a clătinat din cap şi a spus replica de încheiere…
    Asta e bine de reţinut in cazul în care aveţi cumnat solid.

  10. brightie 5 May, 2009 at 21:52

    multumim frumos 😀 si ne vedem de treabaa… fara violenta!!!

  11. lau 15 May, 2009 at 21:33

    doamneeeeeeeeeee,rad cu lacrimi…………..

  12. Hate^You 17 November, 2010 at 19:38

    Vineri seara.
    Floricelele sar-n ceaun mai ceva ca ideile in capul Ioanei. “Ce-are de gand cu facaletu'”, -care era in sertar, numai oala fiind manjita de mamaliga care-a facut-o sa scape de raceala care-a prins-o, Florin S., in ultimul week-end c-s stat prea mult cu gura deschisa-, “dar cu sticla aia de vin nedezvis…facuta , ca stie ca duc pana-mi gasesc echilibrul sprijinita cu capu-n podea ??”. “De ce se-aud asa tare floricelele sarind cand tii gura deschisa ?”. “Si nu-nteleg de ce mi se deschide gura ori de cate ori m-aplec sa mai ridic cate-o scama. Se produce un magnetism la nivel intermolecular, intre corpul meu electrizat (ca la) manual, -Chiar ! Mi-au ramas si semne de la… :”>. Da’ mi-a placut !-, si scama aia electrizata natural, de mi se deschide gura asa haotic ??” “De ce picioarele mi se distanteaza treptat pe masura ca inchid gura ?? ” “De ce… mlblomlboblmlo”.
    Actul 2 se consuma… rece ca sampania. Aia cu care-a amenintat vanzatoarea c-o sparge, Florin S., daca nu-i da o tigara ca bonus, ca era client fidel, la litrul de vin imbuteliat manual pe care tocmai l-a achizitionat cu mandrie din locatia unde-si lasase dintii, -din dreapta-, incercand sa demonstreze ca… poate… lua bataie si din picioare, nefiind nevoie acum sa se mai injoseasca… ingenunchind. Acu era baiat mare. Si-o lua voiniceste rezemat, involuntar, de tocul usii, ori de cate ori vanzatoarea avea… crampe. Gasea ea pe cineva sa-l-nvete pe Florin sa… aaaaa… Or’ce. Or’ce era nevoie. Iar Florin… avea mare nevoie, dupa spusele martorilor.
    Actul 3 se consuma si mai rece. Apoi, Florin S. si-a adus aminte ca uitase usa de la balcon deschisa.
    Ioana (C.)… printese (prinsese) turturi de… bu… bu… bucurie.
    O ia si-o arunca-ntru-n colt, unde era caloriferul… in extaz, vibrand, la impactul cu zambetul, -al Ioanei-, inghetat de hospitalitatea de care-a dat dovada prietenul ei.
    Dar!,… toate trec.
    Bine ca nu e vopsea si e doar sange care se poate sterge mai usor.
    Ioana se ridica, pe un picior, al II-lea nu-l mai simtea de bucuria produsa, si lua cuvantul.
    Florin, mare meserias in ale exprimarii non-verbale, de unde si ticul lui de-asi arunca bratele care-ncontro, o face sa-nteleaga pe aceasta, -‘bine’nteles, tot prin mesaje non-verbale-, ca e asa cum spune el.
    Ioana statea ca caloriferul, neputand sa-si de-a seama… ce-a lovit-o. Caloriferul statea calm. Era pe pozitie. Asteptand…
    Florin o lasa pe saraca Ioana sa intre-n comuniune cu caloriferul cat acesta ii deschide, -cam cat ai deschide o sticla, ca s-a si reintors la fata sa vada ce mai spune, si mai important… pe UNDE!-, unui vecin usa.
    Caloriferul… nu se lasa impresionat.
    Nici vecinul, care a-ncercat s-o faca sa-nteleaga, -ei stiu ce-, lund-o deoparte, apoi de parte-ailalta, si tot asa pana osteni si el.
    Ioana transcendeta catre… necunoscut. Adesea, o atrageau necunoscutii.
    Caloriferul… incepuse sa-si manifeste un zambet rosiatic, putin cam ironic fata de situatia in care se aflau… cei 4 vrand a zice “atat poti ?!”.
    Fapt care l-a infuriat pe Florin.
    “Nah, -dand din el tot ce era mai bun-, sa nu te mai dai cu spoieluri ca-mi faci p… curcubeu!”
    =
    Si eu pot mult mai mult. N-aveti idee…
    cate idei am.

  13. Didinutza 10 July, 2012 at 23:26

    nu pot sa-mi dau seama cum am ratat textul ăsta :)))))) priceless!

  14. Didinutza 10 July, 2012 at 23:26

    pentru că pe cumnatul meu îl cheama Florin!!!!!

Leave a reply