Postul nu e post destul

Ti fac io pi tini

Julius Constantinescu

O categorie de cetăţeni extrem de simpatici o reprezintă tipii care, în caz că te cerţi cu ei, îţi promit că te aranjează ei, că ti fac ei pi tini, că eşti un om terminat. Nu-şi găsesc liniştea pînă cînd nu te ameninţă cu suprimarea fizică, cu extincţia, cu anihilarea totală; cînd or să termine cu tine, o să ajungi precum Cartagina arsă din temelii şi arată cu plugul de învingători.
Prima ameninţare o reprezintă cea cu bătaia – tipii ăştia nu-ţi promit niciodată ceva de genul: “Bă fraiere, lasă-mă puţin să mă gîndesc şi-ţi dau un argument deductiv valid de te-aduni de pe jos”. De altfel, sînt convins că şi Mike Tyson a fost ameninţat pe stradă în numeroase rînduri cu bătaia şi că o groază de gali i-au promis lui Cezar că-i rup picioarele dacă-l mai prind vreodată prin Galia.

O altă ameninţare comună este aceea că află el cine eşti şi că te dă afară de la serviciu. Dacă lucrezi la o firmă oarecare, pune mîna pe telefon, îl sună pe patron şi-i spune să te dea afară; dacă, de pildă, eşti agent CIA şi tocmai ai prins 20 de terorişti, îl sună pe directorul CIA şi-i spune că degeaba ai prins 20 de terorişti, că tot un prost eşti, trebuie neapărat să te dea afară.

Cu cît tipul e mai tare, cu atît pericolul e mai mare: pe lîngă faptul că te lasă fără slujba pe care o ai, o să aibă grijă să nu te mai angajeze nimeni; te dă afară de la serviciu, din Bucureşti, din Europa. Mîna lui lungă te va urmări pretutindeni şi n-o să te simţi în siguranţă nici mîcar în jungla amazoniană. De altfel, se pare că foarte mulţi tipi care au slujbe modeste în orăşele gen Huşi sau Năsăud sînt, de fapt, oameni daţi afară din Bucureşti şi intraţi într-un program de protecţie a martorilor.

Deşi te pasc deja bătaia şi şomajul, calvarul tău e abia la început. Vei afla cît de periculos e să ieşi din casă, că nu e bine să mergi pe jos, dar nici cu maşina, că n-o să mai carnet mult timp, că o să te părăsească nevasta şi că, în general, lumea o să se ferească de tine ca de un ciumat. N-o să-ţi mai curgă apa caldă niciodată, iar vara, cînd o să te duci la mare, o să aibă el grijă să plouă (asta, în cazul puţin probabil că te mai primeşte vreun hotel).

N-ai cum să scapi de el nici pe lumea cealaltă: în caz că dai ortu’ popii, îl sună pe Dumnezeu să-i spună să nu te primească în Rai, că eşti un idiot. De altfel, se pare că nici măcar Iisus n-a reuşit să intre în Rai, după ce mai mulţi locuitori ai Iudeii l-au prevenit pe Dumnezeu că e un şarlatan care se dă drept fii-su.

Share:

26 comments

  1. Oly 24 May, 2009 at 21:57

    :)) prea tareeeeeeeeee!! Asta e un fel de “tata meu il bate pe tata tau” :)) amenintari din astea invarteam la 11 ani, nu credeam ca si adultii le folosesc :))

  2. clara 24 May, 2009 at 22:34

    cred ca in cazul de fata, asta e manifestarea verbala a neputintei de facto… genul “nu uita si nu iarta” nu are cu ce altceva sa isi umple existenta. spre exemplu, chiar ieri seara am golit un sifonier intreg de haine (erau, culmea, si ordonate la milimetru), manata de o inversunare demna de o cauza mai buna (zic eu acum, dupa ce mi-am satisfacut nevoia) ca sa prind o molie minuscula care mi se paruse mie ca ma luase la misto pe cand o fugarisem prin camera… asa ca i-am aratat ca nu ea ma face pe mine… si pe urma mi-am petrecut restul sambetei aranjand maldarul de haine la loc, dar, atentie, satisfacuta si mai ales implinita ca i-am aratat cine e sefa…..

  3. Sadd 24 May, 2009 at 22:55

    Cati d-astia sunt…multi si prosti..sau prosti si multi…

  4. Ti fac io pi tini » visurat.ro 25 May, 2009 at 00:09

    […] sînt convins că şi Mike Tyson a fost ameninţat pe stradă în numeroase rînduri cu bătaia (more…) De la Julius citire X1_AdParams = { ‘pub’ : ‘560302451683403’, ‘site’ : ‘visurat’, […]

  5. dorinho 25 May, 2009 at 00:10

    las’ ca de aceea s-au inventat excursiile spatiale. mergi pe Luna si scapi de amenintari si amenintatori ;))

  6. Neamtu' 25 May, 2009 at 00:15

    Mama-mama si cati din astia sunt. S-au trezit dimineata cu senzatia ca sunt buricu-pamantului si ca sistemul solar graviteaza in jurullor, sau ca joaca zaruri duminica, in parc, cu dumnezeu. Le recomand, cu caldura, o vizita la psiholog, sau la un pietrar, sa se ocupe de soclu!

  7. IceDr3am 25 May, 2009 at 00:15

    @Sadd

    sau prosti da multi 🙂

  8. DrLyana 25 May, 2009 at 00:19

    Astia au prea multa imaginatie? Sau viseaza cu ochii deschisi?

  9. CID 25 May, 2009 at 01:33

    Simpatic mesaj,Clara.Mai posteaza cate ceva,cine stie,poate te ia Julius in echipa.

  10. clara 25 May, 2009 at 01:56

    @CID no way, i am just a groupie…. 🙂

  11. delise 25 May, 2009 at 09:35

    Haha merci ptr rasul de luni dimineata draga Julius. Mai ales faza cu “are el grija sa ploua”:)). Deunazi mi s-a intamplat o chestie exact cu genul de personaj din articol. Eram la a 3 a sedinta de scoala de soferi si invatam sa dau cu spatele…eu, fiind mai aeriana de felul meu, si, ptr ca instructorul citea in stele in acel moment, l-am lovit din greseala foarte usor pe unul care tocmai ce parcase in spatele meu.Instructorul se da jos din masina, isi cere scuze si out of nowhere il vad pe nea soferul cum sare la bataie la instructor. Eram impietrita…in fine, il calmeaza instructorul, ii da 50 de lei ptr pagube si incepe asta “o sa te tin minte ba, nu o sa mai ai tu licenta de instructor in veci” si catre mine “si tu, tampito, o sa ma asigur ca nu vei avea carnet in viata ta…stii cine sunt eu ba? va fac eu, va dreg eu” samd. L-am lasat sa tipe si sa urle singur pana s-a saturat si a plecat in viteza. A trecut aproape o luna de atunci si instructorul meu e bine merci :).

  12. spiceberry 25 May, 2009 at 11:19

    @delise: Ori a trecut o luna ori era deunazi :))? Hotaraste-te!

  13. ioana 25 May, 2009 at 11:53

    Ai omis-o chiar pe aia care circula printre bloagări.
    Dau citat ezact din mail: “Eu te stiu pe tine, si te stiu prea bine. Habar nu ai de unde si cum, dar asta e o parte pe care prefer sa o tin nedezvaluita. Poate daca vei continua sa ma jignesti o voi face publica, si nu cred ca e deloc in avantajul tau. Nu sunt atat de sigur ca ti-ar placea sa fie numele tau cautat pe google, iar articolul meu sa fie primul rezultat gasit.”

  14. Cip 25 May, 2009 at 17:23

    lasand la o parte “ti fac io pi tini” care suna la fel de realist si in varianta “te fak eo bai jmekere care esti”… uneori trebuie totusi sa iei aminte…

    Acum vre-o 6-7 ani, ma pregateam sa plec din Iasi cu Marcica (Dacia mostenita de la tata) si imi dau seama ca nu am roata de rezerva (cea veche mi-a fost furata in noaptea de Craciun – probabil se imbatase vre-un ren ca porcu si nu mai avea bani de-o suta de Jamaica). Opresc la o vulcanizare si ma interesez de o geanta si cauciuc sh… Tipul imi cere 450.000. aveam la mine 400.000 si incerc sa negutez: “Dai cu 400 iau, daca nu, nu-mi trebuie ca n-am mai facut pana de cel putin 6 ani!” – ma dau eu cocos.
    Nenea isi sterge mainele de-o carpa, ma masoara din cap pana’n picioare si zice:
    – Da 400 si 50 mi-i aduci tu pana la sfarsitu lunii…
    Eu socat: nu-l vazusem in viata mea, de unde pana unde atata incredere:
    – Da-o domnle cu 400 sa nu mai bat drumul pentru atat lucru ca nu-mi place sa raman dator, bat eu mai departe saua.
    – Lasa lasa ca ce-ai sa ma mai cauti! – mi-a trantit-o nenea si am batut palma cu el asa.

    Iau roata, plec in drumul meu si nu stiu cum se face ca in urmatoarele 2 saptamani nu mai am treaba prin zona de unde am luat rezerva si ma prinde 1 a lunii cu roata neplatita…
    Eu nu-s supersititios si nici nu ma indoi cu una cu doua dar de pe 2 dimineata viata mea a fost un cosmar: coboram dimineata in fata blocului – pana; dau sa plec seara de la servici: pana. Am facut pană până şi cu o tăbliţă de la pungă de pufuleţi!!!
    Dupa aproape o saptamana, fac pana intr-o seara si plec glonţ la tipul cu vulcanizarea:
    – Buna seara! Aveam drum prin zonă şi m-am oprit sa plătesc datoria, zic eu de parcă nu mâncasem usturoi în viaţa mea!
    – Bine, zice nenea şi începe a zâmbi…
    – Da să ştiţi că nu sunteţi serios, i-o trag eu. Mi-aţi tras ţeapă! Geanta-i crăpată!
    – Cum asa!?! ia să văd!
    Întradevăr la una din piuliţe rânjea o crăpătură destul de…
    – Păi hai să ţi-o schimb, zice nenea şi pune mâna pe cric…
    – Nu, nu, nu.. il calmez eu. Decât eu dator la tine mai bine tu dator la mine!

    Vă rog să ma credeţi că din ziua aia şi până am vândut maşina (vre-o 3 ani de zile) nu am mai făcut nici o pană!!!

    Aşa că aveţi grijă şi la cine-ţi pune gând rău că nu se ştie!

  15. Dexter 25 May, 2009 at 20:17

    Si ai uitat o amenintare clasica “Te zic lui mama”:))
    Foarte faina articolul…

  16. Clauciune 25 May, 2009 at 20:40

    Cand eram mai mic si paduri cutreieram, mi-au rupt fîşu niste stimabili cetateni.
    Stiu ca in momentu in care m-au implorat sa plec, ca pe unu il luase carceii de la jocu de glezne care-l facuse pe mine, si nu mai putea, ca poate-l tinea si-ntr-o parte, am patinat ca in Feerie pe gheata prin iarba aia, iar eu tot nu ma urneam din loc.
    Cand am ajuns pe la vreo 6 km, am strigat din toti raruncii…Ba, las` ca va prind eu, baaa, noroc c-ati obosit !!

  17. ciococioco 25 May, 2009 at 21:10

    nu ma uluieste ce scrii tu aici dar ma intristeaza. ma aflu intr-o astfel de situatie mizerabila in care o domnita politician, sfioasa foc, dupa ce ne-a angajat cu acte in regula sa lucram pentru ea (pe mine si pe partenerul meu) a hotarat ca nu trebuie sa ne mai plateasca pentru ca foarte multe cheltuieli i-au cazut pe cap, dintr-o data, dar nici actele nu ni le mai da, pentru ca nu are timp sa se ocupa de chestia asta, fiind ocupata cu treburile tarii. fireste ca banii nostri sunt luati de cineva in timpul asta dar nu de noi. putem sa mergem la personal in acea institutie importanta si sa reglam lucurile dar, cu siguranta, i-am face praf imaginea daca s-ar afla cam cum procedeaza, imagine pe care tot noi i-am facut-o, de-aia ne-a si angajat si ne-a muncit luni de zile. voi cum ati proceda? e clar ca banii nu-i mai vedem.

  18. RedAndBlue 25 May, 2009 at 21:11

    Daca esti din alta localitate ai terminat-o cu orasul din care e amenintatorul. Iti jura ca nu vei mai calca prin orasul lui. Desi el e un parlit , te face el cumva.

  19. BLOG VEDETE 25 May, 2009 at 22:13

    pt ciococioco: ati incercati sa o amenintati: Aveti in articolul de sus un model numai bun de urmat

  20. BLOG VEDETE 25 May, 2009 at 22:15

    car despre acesti “cetateni simpatici”…problema e ca nu-i duce mintea sa aduca argumente intr-o discutie, asa ca daca sunt contrazisi incep imediat sa ameninte

  21. Gabi 25 May, 2009 at 22:43

    Şefu’
    Da’ înâuntru’ nu pot să mă dea?
    Că îi fac io pe ei…. deh

  22. writeman 26 May, 2009 at 13:34

    coreeeeect! doamne, dar stiu c-am ras!!!

  23. Delise 26 May, 2009 at 20:22

    @spiceberry: A trecut o luna, vorba vine cu deunazi 😛

  24. Razvan 27 May, 2009 at 12:26

    de unde te-ai luat cu husiul?

  25. Cei care trimit amenintari impreuna cu reputatia negativa - Craiova Forum 28 May, 2009 at 00:49

    […] mulţi locuitori ai Iudeii l-au prevenit pe Dumnezeu că e un şarlatan care se dă drept fii-su. http://www.dailycotcodac.ro/2009/05/ti-fac-io-pi-tini/ __________________ Campioana unei mari […]

  26. Cei care trimit amenintari impreuna cu reputatia negativa - Page 2 - Craiova Forum 30 May, 2009 at 10:12

    […] Ti fac io pi tini Julius Constantinescu O categorie de cetăţeni extrem de simpatici o reprezintă tipii care, în caz că te cerţi cu ei, îţi promit că te aranjează ei, că ti fac ei pi tini, că eşti un om terminat. Nu-şi găsesc liniştea pînă cînd nu te ameninţă cu suprimarea fizică, cu extincţia, cu anihilarea totală; cînd or să termine cu tine, o să ajungi precum Cartagina arsă din temelii şi arată cu plugul de învingători. Prima ameninţare o reprezintă cea cu bătaia – tipii ăştia nu-ţi promit niciodată ceva de genul: “Bă fraiere, lasă-mă puţin să mă gîndesc şi-ţi dau un argument deductiv valid de te-aduni de pe jos”. De altfel, sînt convins că şi Mike Tyson a fost ameninţat pe stradă în numeroase rînduri cu bătaia şi că o groază de gali i-au promis lui Cezar că-i rup picioarele dacă-l mai prind vreodată prin Galia. O altă ameninţare comună este aceea că află el cine eşti şi că te dă afară de la serviciu. Dacă lucrezi la o firmă oarecare, pune mîna pe telefon, îl sună pe patron şi-i spune să te dea afară; dacă, de pildă, eşti agent CIA şi tocmai ai prins 20 de terorişti, îl sună pe directorul CIA şi-i spune că degeaba ai prins 20 de terorişti, că tot un prost eşti, trebuie neapărat să te dea afară. Cu cît tipul e mai tare, cu atît pericolul e mai mare: pe lîngă faptul că te lasă fără slujba pe care o ai, o să aibă grijă să nu te mai angajeze nimeni; te dă afară de la serviciu, din Bucureşti, din Europa. Mîna lui lungă te va urmări pretutindeni şi n-o să te simţi în siguranţă nici mîcar în jungla amazoniană. De altfel, se pare că foarte mulţi tipi care au slujbe modeste în orăşele gen Huşi sau Năsăud sînt, de fapt, oameni daţi afară din Bucureşti şi intraţi într-un program de protecţie a martorilor. Deşi te pasc deja bătaia şi şomajul, calvarul tău e abia la început. Vei afla cît de periculos e să ieşi din casă, că nu e bine să mergi pe jos, dar nici cu maşina, că n-o să mai carnet mult timp, că o să te părăsească nevasta şi că, în general, lumea o să se ferească de tine ca de un ciumat. N-o să-ţi mai curgă apa caldă niciodată, iar vara, cînd o să te duci la mare, o să aibă el grijă să plouă (asta, în cazul puţin probabil că te mai primeşte vreun hotel). N-ai cum să scapi de el nici pe lumea cealaltă: în caz că dai ortu’ popii, îl sună pe Dumnezeu să-i spună să nu te primească în Rai, că eşti un idiot. De altfel, se pare că nici măcar Iisus n-a reuşit să intre în Rai, după ce mai mulţi locuitori ai Iudeii l-au prevenit pe Dumnezeu că e un şarlatan care se dă drept fii-su. http://www.dailycotcodac.ro/2009/05/ti-fac-io-pi-tini/ […]

Leave a reply