Postul nu e post destul

De la mobra la motocicleta

Vivi Floricica

Hazardul a facut ca sotul meu sa-si cumpere acum vreo doi ani o motocicleta. Acum vorbesc corect si ii zic motocicleta, pe atunci ii ziceam minimobra si, dupa ce mi-a explicat el cateva detalii tehnice, pe care nu le-am inteles, evident, am inceput sa-i zic motoreta. Asa imi venea, stiti chestia aia cu reflexul… Cu timpul, reflexul a capatat si motocicleta.

Motoreta era singurul nostru mijloc de transport, am facut toata tara cu ea, saraca…

Ne-a venit randul sa mergem si la mine, in Oltenia. Acu’, in mintea mea, ma si gandeam cum o sa apar eu la mine in sat cu motoreta, pfuuu, nebunie curata. Ma gandeam si la ai mei, cand or vedea ei ditamai zmeul (asa ii ziceau prietenii sotului meu), o sa ramana cu gura cascata. Parca o si vedeam pe mamaia cum alearga prin sat sa spuna ca a venit nepoa-sa cu un motociclist pe acasa si ca e baiat bun, are meserie, e dintolog…

Plecam la drum. Toate bune si frumoase, facem Bucuresti-Pitesti de n-am apucat sa vad nimic, basca imi mai venea si sa vomit ca mancasem carnati inainte sa plec si ragaiam in casca.
Cand mai aveam vreo 30 de kilometri, hop, ne opreste politia. Taman bine, in gandul meu, ca ma durea noada pe saua aia. Ma dau jos, cu gandul sa ma plimb un pic ca intepenisem de tot, si aud: “Moama, ce e asta? Honda? Vino, ba, sa vezi si tu!”. Cand ma intorc, nea politistul cu ochii cat pumnul si cu gura cascata isi chema colegul, timp in care ocolea motoreta ca hienele alea hamesite de le vad eu pe Discovery. N-avea omul nicio treaba cu acte si alte faze de genul asta, pe el interesa in cat timp am ajuns de la Bucuresti pana acolo. In fine…

Plecam. Ajungem, intr-un final, la mine in sat. Barbati-miu mergea cu viteza. Imi venea sa-l strang de gat, “stai dracu, mai incet, sa ma vada si pe mine a lu’ Gagiolea ca ma dau pe motoreta.” Ajungem, cat ai zice prima silaba din “peste”, la mine acasa.

Acolo, ati ghicit, iese tot neamul in strada, rasete, hahaieli… “cat prinde?”, “cat a costat?”, “n-am vazut asa ceva decat la televizor”, “nu ti-e frica, Vivi?”…

Tataie, omul a carui parere conteaza mult pentru mine, se uita de la distanta. Nu s-a bagat in nicio discutie, dar cand am ajuns in langa el: “Ma, taica, frumoasa motoreta, da’ n-ati gasit, ma, si voi una cu atas? Rade lumea de noi cand te vede cocotata in spinarea astuia…”

Share:

8 comments

  1. FwoRD 21 March, 2009 at 18:31

    Frumos 😀

    “Concluzia” e geniala

  2. redandblue 21 March, 2009 at 18:41

    De acum sa stea el cocotat in spinarea ta , sa fie multumit si tataie 😛

  3. Clopotzel 21 March, 2009 at 18:46

    Politistii de pe autostrada Pitesti-Bucureşti chiar sunt de oameni de înţeles. Pe noi ne-a ajutat unul să schimbăm roata de la maşina.Si-a lasat si farurile sa lumineze toata procedura, ca apoi să-l impingem noi ca sa nu-i moara bateria. Om bun, ce sa mai.

  4. Oly 21 March, 2009 at 23:41

    Foarte morometzian tataie al tau 🙂

  5. Nea Costache 22 March, 2009 at 18:27

    Tataie avea dreptate: cred c-o fi ras lumea zile-n sir! Sa mergi cocotata-n spinarea omului? Stii ce zis olteanul meu (si se pare ca si-al tau) cand a vazut prima oara un om cocotat pe motocicleta?
    “Uite Doamne un nebun,
    C-o juma’ de tren in cur
    Paraie si iese fum!”
    Batranii nostri de la tara tin foarte mult la ce zice lumea! Excelenta povestirea!

  6. mira 22 March, 2009 at 22:43

    :)) stia tataia ce stia! motoreta cu atas rulez!

  7. radu 23 March, 2009 at 00:14

    de curiozitate…ce motor e? 😀

  8. artistu 23 March, 2009 at 11:32

    Si la motoreta cu atas aveai parte si de o cashcheta din aaia ca in al doile razbel mondial. Plus ca prea tare nu ii “poti da in goarna”. Asa ca puteai defila ca o “mare doamna jmechera pe la tine prin sat”. 😉

Leave a reply