Postul nu e post destul

Frumoasa si bestia

Julius Constantinescu

Oamenii sufera de diverse fobii. Claustrofobii, de pilda, nu s-ar sui nici morti intr-un lift;
altii au frica de inaltime, de apa, de injectii si asa mai departe. Mie, de pilda, mi-e frica de ursi. E o teama irationala, nu pot sa spun cu exactitate de ce mi-e frica de ursi. Se pare chiar ca exista oameni care se tem de crocodili, rechini sau tigri.
Fiind mai delicate, femeile se tem de animale mai mici. Un soricel – animal de prada extrem de feroce – le poate declansa un atac de panica, in timp ce vederea unui paianjen le poate paraliza genunchii. Cat despre omizi, este cunoscut faptul ca acesti monstri sunt facuti pentru a ucide.
Incerc sa inteleg de ce romanii le aruncau pe femeile crestine la lei – probabil, dintr-un soi de mila pagana. Altfel, cu adevarat crud ar fi fost sa le arunce in groapa cu gandaci de bucatarie.

Share:

21 comments

  1. warlock 3 April, 2009 at 13:23

    Aruncatul femeilor la lei era pentru a le induce leilor un sentiment de vinovatie ca iar au stat tavaliti uitandu-se la meciuri cu gladiatorii, si scobindu-se intre dinti cu oase de martiri in loc sa stea frumos acasa cum stau leii de savana

  2. dush 3 April, 2009 at 13:45

    julius..zi cu crucea-n gura ca nu stai in racadau…ca zau ti-ar trece frica de ursi..si ai deveni atat de indiferent c-ai simti nevoia zilnic sa iti iei pulsul sa fi sigur ca nu esti mort.

  3. John 3 April, 2009 at 13:47

    Heh.. intra pe phobialist(dot)com, sa vezi fobii MULT mai dubioase.. Inteleg teama de spatii inchise, de exemplu.. Insa oamenii care sufera de metrofobie (teama de POEZII) trebuie lichidati.. O astfel de “boala” e un semn sigur ca produsul este defect, de aceea trebuie retras de pe piata..

    Eu stiu ca sunt prost, da’ cand ma uit in jur, prind curaj..
    Some people are alive only because it’s illegal to kill them.

    Cirs,
    John – idiofob (frica de idioti)

  4. ailime 3 April, 2009 at 14:17

    Nu stiu de ce, nu stiu cand a inceput aceasta frica de paianjeni… dar desi familia rade de crizele mele, eu simt ca nu am aer. Daca m-a luat si prin surprindere sau e pe mine, devin chiar isterica. Si nu e absolut deloc calculata reactia. Pur si simplu simt ca nu am aer si trebuie sa scap, dau din maini si tip, iar in mintea mea “animalul” creste in dimensiuni de ajunge cat mine si are niste picioare care imi provoaca fiori si ma face sa tremur necontrolat, gandindu-ma permanent daca am scapat. In principiu cam tot ce au multe picioare imi provoaca fiori, dar numai de paianjen mi-e frica.
    Cu timpul am inceput sa invat sa ma controlez, mai ales daca nu sunt singura, dar nu a disparut.
    Soriceii…sunt niste fiinte adorabile. Desi sunt fata, imi placea sa ii prind, sa ma joc cu ei pe camp dupa ce se strangea fanul, iar nu demult am avut si un hamster. De gandaci mi-e greata, dar nu frica si nici fobie.
    Frica e una… fobia e alta(mult mai intensa si mai terifianta)… asa ca as prefera sa ma arunce la lei decat intr-o groapa cu paianjeni. Ar fi o moarte mai rapida si mai usoara decat o criza de isterie si sufocare.

  5. Lirca 3 April, 2009 at 15:04

    zilele trecute mi-am vazut viitoarea nevasta stand cocotata in varful patului si strigand in gura mare ca e o goanga pe perete…intradevar era un puiut de gandacel…l-am luat si l-am aruncat afara…

  6. parintele 3 April, 2009 at 16:45

    plm, mie mi-e frica de babe virgine

  7. castan 3 April, 2009 at 16:56

    Teama “irationala”? wtf.Nu-i deloc irationala,te prinde ursu, te rupe in 2 si te papa.
    Marea mea fobie sunt papusile. Ma termina. E de ajuns sa le vad ochii ,si incep sa ma crizez.Prieteni spun ca-s dusa, dar eu stiu ca ele nu asteapta decat sa ma intorc cu spatele….
    Ah!!! ce fraiera sunt, imi fac frica singura.:))))))

  8. John 3 April, 2009 at 16:58

    @castan: Chucky, anyone?? ^_~

  9. artistu 3 April, 2009 at 19:07

    Cea mai tare e nevastea-mea care am pune sa alerg tot timpul cate un paianjen! Si cand era mica cica se juca cu ei. Iar acu fuge de ei! 😉

  10. castan 3 April, 2009 at 19:16

    @John: No, thanks!
    Mai naspa e cand ma duc la nepotica in vizita si ma alearga prin casa cu papusi.
    Ciudat, Barbie ma lasa rece. Must be the hair colour!:)

  11. Moroi 3 April, 2009 at 19:19

    Şi? … au scăpat leii? Sau nu au avut nici o şansă ?
    Acuma pe bune ,fobiile tale expuse mai sus sunt pipi ,pe lângă ce am auzit eu. Există teama de o foaie de hârtie (îmi scapă acum numele exact dar se termina în…fobie, of course. Dar ceea ce mi se pare mie din cale afară de stupid este FOBOFOBIA …definiţia din DEXONLINE este:

    FOBOFOBÍE s. f. teamă patologică de a nu avea stări obsesive de frică. (< engl. phobophobia)
    Cu alte cuvinte îţi este frică să îţi fie frică. Tari nu bolile omului modern ,mai ales alea inventate … Oare oamenii contemporani cu Cagula ,sau Gigis Han aveau fobofobie ??? Cred că nu …

    Off topic: Va trimis domnul Sebi nişte mailuri cu ceva postări de ale mele. Ce părere aveţi? Sau ştiţi măcar despre ce e vorba ?

  12. John 3 April, 2009 at 22:20

    @ Moroi: As previously stated, intra pe phobialist, sa vezi acolo fobii care te fac sa te crucesti.. 🙂

    Cagula.. Gigis Han.. “elouel” ^_^

    In aceeasi tema (boli inexistente, inventate doar pentru ipohondri) intra si ADD (Attention Deficit Disorder – Boala lipsei de atentie). Right.. boala asta a “aparut” datorita faptului ca nu se mai “practica” palmele dupa ceafa, sau “castanele” in crestet..

  13. Moroi 3 April, 2009 at 22:54

    @John …domnul meu. Omul este într-o continuă evoluţie ,şi odată cu el evoluaeazş şi “bolile”. Dacă bolile nu evoluează .nu-i nimic. Lasă că inventăm noi altele noi. Cum “fabricile” de antiviruşi ,creeaza viruşi cărora ei le găsesc (cam brusc ,nu-i aşa) leac…aşa şi omul inventeaza boli ciudate. Eu am prins 7 ani în counism şi credeţi-mă că nimeni de la mine de la grădiniţă nu avea ADD… Ciudat nu ?

  14. castan 4 April, 2009 at 01:02

    @John,@Moroi
    In Olanda am cunoscut un pusti de 15 ani , ce fusese “diagnosticat” cu ADD, si caruia medicul ii recomanda marijuana.
    Oftica mare pe mine, ca ala si-o lua gratis cu reteta de la farmacie.
    sweet phobic dreams.

  15. parintele 4 April, 2009 at 12:43

    mai sunt o gramada de fobii. unele foarte, foarte ciudate. link below:

    http://parintele.blue-fx.org/?p=376

  16. Moroi 4 April, 2009 at 20:40

    Domnul Julius ,ce credeți …aș putea să scriu și eu umor de calitate aici pe DC? Îmi puteţi da o şansă ? eu pot scrie minim 3 postări pe săptămână. Ce ziceţi?

  17. JULIUS 4 April, 2009 at 21:17

    @moroi: in primul rand, nu stiu unde ai vazut tu umor de calitate de DC 😀 apoi, domnul sebi nu mi-a trimis nimic… o sa ma uit luni si-ti raspund 🙂

  18. Julia- JD 6 April, 2009 at 02:28

    Mda, mi se pare prostie frica asta de soricei, etc! Cand eram mai mica ii invatam sa inoate intr-un lighean! Inotatul ca intotatul ca era misto, dar cand nu mai miscau, incepea panica!
    ahhahha

  19. puiu 6 April, 2009 at 08:51

    “Altfel, cu adevarat crud ar fi fost sa le arunce in groapa cu gandaci de bucatarie.”

    O da…cata dreptate ai…poate cu lei m-as fi inteles cumva..sau cel putin muream din prima – a doua gheruta…da cu gandacii…cred ca as fi zbierat o zi pana faceam infart, sau faceam din prima daca aveam noroc…ce ganduri de luni dimineata :))

  20. filip 6 April, 2009 at 14:57

    julica zi un scor cu dinamo …

  21. leroiv 25 March, 2010 at 14:34

    moroi…da cite palme dupa ceafa ai incasat??!!!

Leave a reply