Postul nu e post destul

Odă Porcului

Adrian Călăraşu

Vegetarienii sunt împrăştiaţi omogen peste tot, ca să dea impresia că sunt mult mai mulţi. Fiecare dintre voi are un prieten vegetarian, îi ştiţi: sunt singurii oameni care îşi asezonează garnitura cu o altă garnitură. Ăia palizi, care baga in ei frunze. Unii, si mai simpatici, mai baga si câte două pachete de full flavor pe zi, compensând probabil astfel surplusul nociv de sănătate.

O parte dintre ei sunt vegetarieni pe criterii religioase, dar pe ăştia îi excludem din start, sunt de înţeles. Se ştie doar că, la Judecata de Apoi, eşti întrebat mai întâi de toate despre ce ai în stomac. Dacă n-ai mancat cârnaţ, eşti ok, inseamnă că ai fost un om bun.
Ceilalţi în schimb nu sunt decât nişte traumatizaţi încă din vremea când, copii fiind, îşi luau bătaie de la mămica din cauza că refuzau să pape legume.

Nu-mi plac vegetarienii, nu pot avea încredere în ei. În primul rând din cauză că sunt ipocriţi: se dau mari ecologişti în timp ce îşi îndeasă în gură cu ambele mâini toate plantele de pe planetă. Vrei să faci un bine celorlalţi? Mănâncă oaia. Oaia poluează, nu plantele! E demonstrat stiintific.

Apoi, cum poti avea încredere în cineva care disociază până şi legumele între ele? Nu ştiu ce e în neregulă cu ei dar dacă mă întrebi pe mine, eeh, mie îmi place friptura în sânge, din porc nevegetal, chiar dacă risc salmonela. Şi îmi mai place ca atunci când râgâi să simt cum ultima fărâmă din sufletul prăzii se eliberează din mine, odată cu ultima ei fărâmă de demnitate.

Poate că o să aveţi impresia că sunt tendenţios şi dispus a-mi asuma mărturisirea de mai sus numai din cauză că cei vizaţi sunt mai slabi decât mine. Exact! Poftesc să muşc din tine, ierbivorule, şi să spun: “Mda, are gust de iepure. Probabil, a mâncat morcovi toată viaţa…”
Da!
Eu, unul, nu pot accepta ideea că am coborît din copac, am învăţat să vânez şi am urcat la mama dracu’, până în vârful lanţului trofic, numai ca să mănânc gulii.

Share:

19 comments

  1. Shady21 20 March, 2009 at 23:18

    Lol +1 de aici de obicei vegetarieni is niset nemernicii mai pe romaneste si apropo nu am nimic cu ei dar daca poti de ce sa nu te bucuri de bucuriile vieti ?

  2. parintele 21 March, 2009 at 01:07

    porcu’ e baza!

  3. camytzi 21 March, 2009 at 01:39

    Pentru cand ragai tot porcul din tine, iti urez un sincer “Sa’ti fie de bine” :)))) (ma refer la porcul mancat, da? sa nu se inteleaga gresit :)) )

  4. cipoc 21 March, 2009 at 11:07

    cea mai buna leguma e porcu`, se stie:D

  5. RaziCuGura 21 March, 2009 at 11:22

    Soia, amice, Calaras. Ai uitat de soia 🙂

  6. vick 21 March, 2009 at 13:16

    Cum ar putea cateva frunze verzi sa fie mai bune decat cateva medalioane de vita cu niste ciuperci in sos de vin rosu… deja am depasit limita legala de excretii salivare

  7. Robintel 21 March, 2009 at 14:04

    :)) Haide bre, fii mai tolerant. Nu poţi să te ca*i în plăcerile oamenilor. După părerea mea cea mai bună legumă e puiul crocant. :))

  8. rux 21 March, 2009 at 14:49

    salmonela?

  9. krossfire 21 March, 2009 at 15:42

    Robintel : Ba da, dupa unii poti sa o faci, mai ales daca are continut inalt de fibra vegetala.

  10. Marian 21 March, 2009 at 21:09

    110% corect.
    Cum e vorba aia: “Nu e pasare ca porcu’ si dintre toate plantele, cel mai mult imi place carnea”.
    Iar intr-o interpretare personala, mincarea creste pe os.

  11. Oly 21 March, 2009 at 23:45

    Si mie imi place Ron White 🙂

  12. Oana 22 March, 2009 at 00:58

    Cea mai buna leguma…carnea de porc…Vegetarienii saracii ce sa faca si ei….baga ierburi in ei ca sa zica ca traiesc sanatos!!…Eu stiam ca si carnea e sanatoasa…chiar recomandata…dar asta e poate sunt eu deplasata!

  13. sor'sa 22 March, 2009 at 12:46

    am şi eu o dilemă: de ce cele mai multe femei (mari consumatoare de porc (şi aici mă refer şi la carne)) de la o anumită vârstă nu mai suportă decât puiul şi peştele? (nu băgaţi aia cu cura de slăbire, că eu una nu mai suport nici măcar miros de porc prin bucătărie)

  14. Calarasu 22 March, 2009 at 17:21

    parintele – porcu’ e, da, ca cartofu’

    camytzi – hai mersi

    RaziCuGura – wtf is soia?!

    vick – io zic ca-i mai bine secretii, decat excretii, parerea mea…

    Robintel – nu ma c*c, constat doar

    rux – Salmonellosis

    Marian – si cel mai bun peste tot porcu’ e

    Oly – normal, doar am cititori inteligenti, nu? 😉

    sor’sa – nu stiu ma, probabil va rafinati o data cu varsta si incepeti sa nu mai mancati toate… porcariile
    ps: vz ca acolo mergea paranteza patrata

  15. sor'sa 22 March, 2009 at 17:39

    @Calarasu: mie-mi plac chestiile mai curbate

  16. Nea Costache 22 March, 2009 at 18:32

    Adriane, taica, ai perfecta dreptate: dintre toate zarzavaturile, tot porcu-i mai de soi! Chit ca traiesc mai putin, nu ma voi hrani numai cu ierburi: ce-s rumegator?

  17. simona 22 March, 2009 at 19:12

    Eu nu mai am niciun prieten vegetarian. M-a parasit acum cativa ani in momentul in care a aflat ca nu am renuntat inca la carne. ;(

    Vegetarienii ca vegetarienii…ca parca totusi ei mai consuma branza, lapte, iaurt. Veganii in schimb sunt parca de pe alta planeta…refuza sa consume orice produse ce provin de la animale. Pe motiv ca nu am avea niciun drept sa furam laptele de la botu’ vitelului.

  18. artistu 23 March, 2009 at 11:28

    Ma copii lasati ma porcu! Pastrama de oaie e si mama si tata “leguminoaselor”, cu un pahar de vin rosu, casa se curete “traseul”! 😉

  19. JuliaD- JD 25 March, 2009 at 02:02

    Eu am alta teorie.
    So: porcu’, oaia, vaca se hranesc cu carne? NU! Cu legume! Asa ca si ele tot vegetariene sunt, de unde= pe sistemul daca A congruent cu B si B congruent cu C, rezulta ca nu sunt toxice, iar pt cunoscatori:sunt tot de post!
    Asa ca oricate animale as manca tot vegetariana raman! 😉

Leave a reply