Postul nu e post destul

…de unde şi expresia: beat ca floarea

Groparu

Deci prietenul Tică primeşte cadou 2 kile de pălincă (într-un PET de Borsec) pentru că pusese clanţa unei uşi din vecini, şi le reparase şi duşul. Nevasta lui Tică, prevăzătoare – ca orice femeie – ia pălinca şi o ascunde de Tică, spre binele familiei. Vă rog să reţineţi acest aspect!!!

Trec 2 săptămâni.

Vine Tică acasă de la serviciu. Îşi pupă pe bigudiuri nevasta care uda florile, că aveau câtamai taigaua în apartament în ghivece, îl cârpeşte p-ăla mic fincă iar o fumat, o ameninţă pe fie-sa aia mare să-şi bage minţile-n cap dacă vrea să-i cumpere ojă cu sclipici, şi fiindcă ăla mijlociu nu făcuse nimic rău – îl aplică, preventiv, o corecţie. Şi se pune la televizor, că urmau farsele lu’ Jugaru.

După 10 minute de udat florile din cele 60 de ghivece familiale, nevasta defilează prin faţa ochilor lui Tică în capot, şi dintr-o dată îşi scapă – ca din întâmplare – decolteul la lumina becului, la vedere, din greşeală.

Orice mascul însurat şi cu copii ştie că trebuie să profite din plin de asemenea semnalmente (rare, altminteri) ale femeii care intră în rut; aşa că Tică nu stă mult pe gânduri, îl lasă pe Jugaru în plata Domnului, îşi înşfacă muierea de buci şi – zdup! cu ea în dormitor, că aşa ocazie nu mai prinde el decât de ziua lui, în august.

Şi când să – ştiţi voi ce, nevastă-sa zice:

– Bă, Tică, bă! Bă, cât ai băut, bă! Pfuai, cât ai beut la pălinca aia de ţi-am ascuns-o, că puţi de nu pot să te pup, că-mi lăcrimează ochii.

– Ce? zice Tică. Io cred mai degrabă că tu ai beut; fincă tu puţi, şi puţi cu străşnicie, cât un butoi de prune fermentate, plus că dacă nu erai ruptă-n gură de bată nu vroiai sexuleţ cu bărba-tu!

– Mă, barbate, zice femeia. Io nu beu d-astea; pe când tu ai o istorie bogată cu înghiţit tot felul de beuturi cu grade multe pe etichetă.

– Daaaa, siiigur, încriminează-mă pe baza istoricului meu pe care-l cunoşti atît de fragmentar! (lui Tică îi plăcea foarte mult şi serialul „Lege şi Ordine”).

Nu, nu ei beuseră: s-au amuşinat, ca nişte căţeluşi, în toate ungherele trupurilor lor îmbrăcate decât în ciorapi cu şlapii de casă, dar nu din porii lor izvora mireasma de prună. Copiii au fost şi ei mirosiţi, rând pe rând, pălmuiţi, preventiv, după care li s-a expus o prelegere despre efectele nocive ale alcoolului, tot preventitv, deşi nici de la ei nu mirosea. Şi-au întrebat şi vecinii, au scos botul pe geam: mister total.

Peste câteva zile, taigaua lor botanică din apartament (ficuşi, trandafiri japoneji, filodendroni, iguanodoni şi altele), mândria familiei, s-a veştejit subit, ca-ntr-o simulare foarte pesimistă despre efectul de seră. Copiii şi le-au mai căpătat o tură, fiindcă vinovaţi trebuiau găsiţi cu orice preţ; dar peste cîteva zile misterul acestor evenimente paranormale din familia Tică a fost elucidat.

Ţineţi voi minte pălinca ascunsă de femeia lui Tică la începuturile postării? Ei bine, în clipa în care nevasta lui Tică a căutat pălinca să tragă o duşcă – de aperitiv, bine-nţeles – pălinca ia-o de unde nu-i. Şi normal să nu mai fie nicăieri, după ce ascunsese PET-ul de pălincă acolo unde îşi lăsa ea apa de udat florile să capete temperatura camerei, tot în PET-uri. Şi care pălincă fusese confundată cu apa, şi dată la flori, care au murit în comă alcoolică botanică, fără drept de apel. Şi – şi mai normal, nevasta de Tică nu a mirosit pălinca într-o primă fază, că avea nările înfundate, ui – de la mucurile de ţigări din ghivece, lăsate de Tică.

Share:

19 comments

  1. sor'sa 20 March, 2009 at 17:14

    lasă, că am ucis şi eu o floare anul trecut (singura floare pe care am deţinut-o personal vreodată) cu antigel :D, că era sticla cea mai la îndemână de pe balcon, iar chiriaşii de dinainte n-au scris cretinii pe toate părţile ANTIGEL, ci doar pe partea aialaltă, evident! acum am un bonsai, e cea mai longevivă plantă pe care am avut-o vreodată. îl am de-o lună şi-i încă perfect :)) aoleu, mă duc să-l ud!

  2. valyum 20 March, 2009 at 17:21

    foarte tare…
    io personal era sa mor odata ca ai mei parinti fiind plecati la nunti noi copii de la bloc trebuia sa facem si noi nuntile acasa.
    io si sora-mea luam o sticla de pe balcon fara sa mirosim, vecinii scot paharele de cristal ca na, eram boieri comunisti, ciocnim si noi ca oamenii mari cand deodata, vecinu Tibi zice: Frana, ca asta e benzina!

    Tata saracu prevazator pusese pe balcon pe langa sticlele de vin si vreo cateva cu benzina ca pe vremea lu’ cizmaru faceai rost greu de ea, dar uitase sa si puna etichete ca inca nu-si daduse seama ce poame are acasa!

  3. borg 20 March, 2009 at 17:34

    Lasa ca io am gustat dintr-o canistra care stiam ca e utilizata la carat apa. Numa ca ultimu care o umplut-o nu o scris pe ea ca e acid sulfuric. Noroc ca am simtit ca e acru si nu am inghitit. Si furtunu de udat gredina aproape.

  4. castan 20 March, 2009 at 18:05

    cea mai tare faza e sa bei apa statuta din vaza cu flori, intr- noapte de vara sufocanta, cand veri tai se plictisec si fac experimente pe tine. yackkk, nici acum nu am uitat gustul. Macar nu era pipi.Sper ….
    Ba , ziceti-mi ca nu era pipi.

  5. castan 20 March, 2009 at 18:07

    ah, nu ma, ca pipi are alt gust.
    upssss

  6. julius 20 March, 2009 at 18:18

    @sor-mea: esti foarte haioasa. ti-as da si rubrica, dar nu vreau sa fiu acuzat de nepotism 😀 in schimb, de aia 3.000 de euro pe care ti-i datorez, iti pot oferi spatiu publicitar pe DailyCotcodac.ro 😀

  7. db 20 March, 2009 at 18:35

    @castan: deci ai gustat si pipi la alta plictiseala a verilor … bleah … 😛

  8. sor'sa 20 March, 2009 at 18:46

    @frate-mio: ştii ce-ar fi haios? să-mi oferi spaţiu pentru următorul anunţ publicitar: CAUT RECUPERATOR! :))

  9. JULIUS 20 March, 2009 at 18:49

    @sor-mea: tocmai te-ai despartit de unul. nu uita ca ne-ai promis ca de data asta iti gasesti si tu un barbat normal 😀

  10. castan 20 March, 2009 at 18:50

    macar am avut o copilarie fericita.
    imi aduc aminte ca in ac vacanta de vara, era sa ma calce tiru. Era ffff cald, si ne intindeam pe sosea sa ne mai racorim, numa ca unii(IK) mai si adormeau.
    happy friday!!! eu ma duc ca mi se incalzeste berea si taman au inaugurat terasele.

  11. iahu 20 March, 2009 at 19:18

    Io cand fusei mic aveam un fetis, imi venea sa fac pisu cand altcineva facea pisu, deci baie ioc. Si-ntr-o zi ashe de tare m-o trecut ca nu m-am mai putut tine si-am facut intr-o sticluta, dar s-o nimerit sa fie sticluta lu’ sora-mea care tocmai o cauta. Luai eu sticluta cu lichidul inCA CAldut si-l turnai la floare. Care floare nu muri, se facu mai frumoasa pe zi ce trece. Si tot pe zi ce trece mama tot scutura si scotea asternuturi, paturi, haine la aerisit. “Dom’le, da pute aici de parca s-o pisat o balena!!!”

  12. camytzi 20 March, 2009 at 22:06

    Ba, bine c-au fost pruncii la mijloc si si-au luat abtziguiala de la taica Tica si nu fomeia, ca dupa aia nici p’atata chef de hatzaneala nu ar mai fi avut ea :)) Si imi aduce si mie aminte cum am luat o dusca sanatoasa de tuica de Maramu’. De vina o fo’ setea, s-o ivit cand nu era momentul si nici apa in casa 😀

  13. parintele 21 March, 2009 at 01:13

    ai de plm cum miroase palinca! odata m-am imbatat ca porcu dupa ce am baut juma’ de kil de palinca si am lasat sticla pe masa. a doua zi mirosul de palinca din camera, coroborat cu starea mea de mahmureala, mi-a dat o stare magistrala de greata.

  14. aspovi 23 March, 2009 at 09:49

    Amuzant postu’
    De cand se utilizeaza in limba romana exprimari ca “îmbrăcate decât în ciorapi “? Cuvantul “numai” a fost scos in afara legii?
    Intreb si eu, nu dau cu paru’

  15. artistu 23 March, 2009 at 11:25

    Mai copii, palinca nu cred ca le place, da bere cu siguranta, camereu ramane cate un pahar pe fundul petului si dimineata io il arunc pe la leandru sau muscate. Ei bine sa vezi ce flori sanatoase or dat la ele! 😀

  16. JuliaD- JD 30 March, 2009 at 23:46

    alambicata treaba, comunista familie

  17. LittleDot 17 April, 2009 at 08:54

    Văd că e tradiţie treaba cu lăsatul chiştocului în ghiveciul cu flori (lol) şi la mine e plin.

  18. carmen 22 April, 2009 at 21:29

    da’ am o intrebare nedumerita: daca nevasta nu o baut palinca, de ce a vrut sex cu barbac-su??!!!

  19. dorinho 1 May, 2009 at 00:00

    carmen
    a afectato vaporii din timpul irigatiei 🙂

Leave a reply