Evenimentul zilei de ieri

Evenimentul zilei de ieri

Julius Constantinescu

 

23 aprilie

1616 Moare Miguel de Cervantes. A luptat în celebra bătălie navală de la Lepanto şi, în urma rănilor primite aici, şi-a pierdut braţul stâng. Patru ani mai târziu, Cervantes este capturat de piraţi şi ţinut în sclavie timp de cinci ani la Alger. Întors în sfârşit acasă, Cervantes se confruntă cu drama veteranilor care nu se pot reintegra în societate, fiind nevoit, ca să poată supravieţui, să facă diverse munci nedemne de un soldat, cum ar fi aceea să scrie cărţi foarte bune.

 

24 aprilie

1970 Este lansat primul satelit chinez. Lansarea decurge fără incidente majore, cu excepţia faptului că satelitul se dezlipeşte puţin, însă inginerii chinezi îl repară imediat cu puţin superglue.

 

25 aprilie

1214 Se naşte Ludovic IX, cunoscut şi sub numele de Sfântul Ludovic, singurul rege al Franţei care a fost canonizat. De-a lungul vieţii a săvârşit mai multe minuni, cea mai mare dintre ele fiind aceea că a ajuns pe tronul Franţei fără să fie cretin sau măcar nătâng.

 

26 aprilie

1731 Moare scriitorul englez Daniel Defoe. În celebra sa carte “Robinson Crusoe”, Defoe prezintă povestea unui naufragiat care a trăit 28 de ani pe o insulă pustie. Secretul supravieţuirii lui Robinson este acela că a naufragiat fără nevastă-sa, aşa că a putut să-şi vadă liniştit de treabă fără să-i facă nimeni scandal că vine acasă la 2 noaptea mirosind a parfum şi fără să-i pretindă cineva să devină directorul insulei.

 

27 aprilie

1985 Coca-Cola anunţă schimbarea reţetei de producere, întrucât chimia făcea progrese remarcabile şi se descoperiseră deja mai multe elemente chimice noi cu proprietăţi răcoritoare.

 

28 aprilie

1945 Mussolini şi Claretta Petacci, amanta sa, sunt împuşcaţi de partizani. Cadavrele lor sunt duse la Milano şi spânzurate cu capul în jos în piaţa publică, iar curajoşii italieni pot acum să-i scuipe, să arunce în ei cu diverse chestii şi să le spună că mare noroc au că sunt morţi deja, că altfel vedeau ei pe dracu’.

 

29 aprilie

1945 La doar o zi după ce s-a însurat, Adolf Hitler realizează că viaţa lui s-a terminat şi se sinucide.

 

Share:

7 comments

  1. Nedu Merit 27 April, 2015 at 21:31

    Primul, că eram aici. Acum citesc şi articolul.

  2. Nedu Merit 27 April, 2015 at 21:35

    Aprilie 2015, Bucureşti.
    Primul concurs de pisici fără sincere felicitări şi alte mânării pe dailycotcodac.

  3. dyers_eve 27 April, 2015 at 21:52

    Ma Julius, Louis IX nu e tipul care a reusit sa piarda doua cruciade? Deci nu era cretin, natang, si nici macar sarac cu duhul, nu? Damietta, unde ti-e batista, Damietta?

  4. Belle dImagination 27 April, 2015 at 23:35

    O tempora, o mori!
    Desigur că soţia nu i-ar fi făcut gălăgie în nicio situaţie lui Robinson Crusoe. Omul se unsese singur regele insulei, ceea ce e mai important decât director al acesteia. În plus, n-avea de unde veni puţind a parfumul alteia fiindcă Vineri nu părea a fi ”din ăia” care să aibă la îndemână mereu o sticluţă de Channel no 5.

    Şi în atenţia tuturor persoanelor căsătorite. Există şi viaţă după căsătorie. Începe la divorţ.

  5. althea 28 April, 2015 at 14:02

    29 aprilie
    La doar o zi după ce s-a măritat, Eva Braun a aflat ce pățesc femeile care bat la cap burlacii de succes să se însoare.

  6. Adrian 28 April, 2015 at 19:49

    Se pare că Eva Braun nu avea talent de Șeherezadă.

  7. althea 29 April, 2015 at 15:12

    @Adrian
    N-avea nimic în comun cu Șeherezada, clar.
    Cine știe ce o fi vrut, de la astfel de femei te poti astepta la orice după ce se mărită. Poate i-a făcut observație că a lăsat capacul de la budă ridicat. Sau că își iubește mai mult câinele decât pe ea.
    Vorba lui Basescu: ”Nu știu, o fi spus copilul ceva, o fi vorbit urât…”

Leave a reply