Postul nu e post destul

Dureri de Cape Town (3) Un final cu mult roz

Ionuţ Şendroiu

 

Replica lui Sandy m-a cam blocat, dar asupra lui Neil a avut efect invers:

– Dacă am fi mers în Bronx, am fi fost scutiţi acum de … teoriile astea feministe, a mărunţit el nervos din buze. Mi-a aruncat, însă, o privire care urla: “TU ai fost cu ideea să intrăm în bomba asta şi din cauza TA a apărut curva asta la noi la masă!”

Exact în acest moment delicat s-a întors de pe ringul de dans Robert, transpirat ca un parbriz plouat şi cu ochii pironiţi în decolteul negresei.

– Bună, sunt Robbie, ce sâni demenţiali ai!
– Mi-ajunge, băieţi, distracţie plăcută în continuare! a răbufnit dezgustat Neil, ridicându-se în picioare.

A trântit câteva bancnote de 20 Rand lângă paharul de Sprite şi s-a cărat.

You’ll Never Walk Alone
Preocupaţi cu bustul lui Sandy şi plecarea intempestivă a lui Neil, am ignorat zgomotele halbelor ciocnite ritmat de mese şi scandările “EN-GLAND! EN-GLAND!!”, dar în momentul în care din toţi plămânii englezilor aflaţi în cârciumă a izbucnit imnul lui Liverpool, am crezut că s-a prăbuşit tencuiala.

Se pare că prestaţia lui Stefano nu a avut tocmai efectul scontat de italian, care, în loc de bis-uri, s-a trezit pe scenă cu nişte vlăjgani în tricouri roşii, hotărâţi să încerce o improvizaţie pe You’ll Never Walk Alone. S-a retras totuşi ca o vedetă, prin dreptul grupului de turişti asiatici, bătând cuba cu câţiva dintre ei, până când a dispărut în mulţime. A reapărut după câteva minute, însoţit de o prostituată cu picioare interminabile, căreia îi ajungea cam până la subsuori. Ne-a prezentat-o ca fiind o mare admiratoare de-a lui, pe nume Pinky. Buzele ei, de dimensiunile unor sarmale, erau rujate, într-adevăr, cu roz.

Între timp, zgomotul devenise imposibil, se pare că fanii lui Liverpool au mai multe corzi vocale decât oamenii normali, aşa că ne-am decis să plecăm.

Extra Long Street
Revenit în vârtejul de pe Long Street, Robert, lipit de pieptul lui Sandy, a propus să continuăm traseul iniţial, spre Bronx. La auzul numelui Bronx, Pinky l-a tras pe Stefano deoparte, lângă reflectorul de la intrarea în Mama Africa. Umbra cracilor ei imenşi, proiectată pe clădirea de vis-a-vis, semăna cu Arcul de Triumf din Paris.

– Hey, my dear Caro-Mio! Înţeleg că eşti un grande Italian musician şi e obligatoriu s-o arzi prin Bronx în seara asta, da’ să faza e că io n-am de gând să-mi pierd timpul p’acolo. Dacă mai vrei s-o facem, întâmplător am maşina parcată la doi paşi de Bronx. Capisci?

Vocea gravă a lui Pinky avea o senzualitate sado-maso. Ca să mă asigur că Stefano a priceput mesajul, i l-am tradus în italiană. În plus, i-am atras atenţia că e deja 12 noaptea şi eu trebuie să mă trezesc devreme, aşa că o să mă întorc pe navă. El şi Robert nu aveau altă treabă a doua zi decât să ajungă la aeroport după prânz şi să se urce în avionul corect.

Bronxxx
Doi masculi atletici îmbrăcaţi la “bustu’ gol” şi pantaloni albi mulaţi animau intrarea în club, mişcându-şi în ritmul başilor bicepşii unşi cu ulei. În luminile albastre ale firmei, pătrăţelele de pe abdomenele lor păreau cutii cu pateu de ficat Antrefrig. Robert şi Sandy au intrat, în timp ce Pinky şi Stefano au virat nonşalant spre o parcare acoperită cu umbrare de pânză, aflată la capătul unei stradăduţe în pantă.

Taxiurile libere aşteptau vis-a-vis. Pentru câteva momente, m-am gândit amuzat la imaginea mea urcând într-un taxi oprit în faţă la Bronx, publicată a doua zi în, să zicem, Libertatea. Îmi închipuiam grupuri de pensionari citind indignaţi : “Medic român surprins de paparazzi la ieşirea dintr-un gay-club african. Medicina românească, încotro?”. În Cape Town, cursele de taxi se negociază de la început cu şoferul (cel puţin, aşa era în 2008).

– Salut! Îţi dau 100 Rand până în port, la docurile Duncan.

Taximetristul, un lungan cu plete rasta, m-a cântărit din priviri. Un ochelarist care vrea la miezul nopţii din clubul Bronx direct la docuri nu părea chiar clientul ideal, în viziunea lui. Tocmai când am avut senzaţia că reuşisem să-i câştig încrederea, Stefano m-a strigat, alergând spre mine, cu şliţul larg desfăcut.

Volanul nu e întotdeauna pe stânga
Având în vedere că era a doua oară când îl vedeam în ipostaza asta în aceeaşi seară, presupun că închisul fermoarului din alergare devenise sportul lui favorit. Doar că acum, fermoarul nu îl mai asculta, iar cămaşa îi flutura pe şolduri, scoasă din pantaloni şi descheiată până deasupra buricului. De ca şi cum faptul că fugea în acest mod prin faţa unui gay-club nu i părea suficient pentru a atrage atenţia, Stefano urla “Dottoreee!”, agitând mâna stângă deasupra capului, în timp ce cu dreapta încerca să introducă la loc tot ceea ce i se revărsase prin şliţul desfăcut. Taximetristul a închis discret geamul şi a blocat uşile, de unde am dedus că 100 rand până în port i se părea puţin, în aceste condiţii.

– Dottore, curva dracului a vrut să mă jefuiascăăă! reclamă Stefano, gâfâind cu ochii holbaţi. Şi eventual să mă omoaaareee!! A închis portiera, s-a aşezat deasupra mea şi a început să claxoneze! Să-şi cheme complicii, ticăloasa!!

Ceea ce Stefano nu vedea, fiind cu spatele, era că Pinky venea în mare grabă spre noi, bălăngănindu-se ameninţător pe cizmele ei cu tocuri înalte.

– … abia am reuşit să o dau jos de pe mine, dottore, în cădere mi-a tras un genunchi în faţă, porca puttana, sper să nu fac vreo vânătaie … hai să plecăm dracului de aici!!!
– Hey, Vafanculo, pe ce prafuri eşti, frate? Degetele cafenii, cu unghii roz, s-au înfipt în gulerul cămăşii lui Stefano, care a tăcut instantaneu. De fapt, scuze, e treaba ta ce bagi în tine, dar nu îţi baţi joc de timpul meu, capisci?

Stefano se umpluse de picături de sudoare ca un sportiv dintr-o reclamă la ape minerale. Pinky s-a întors spre mine, cu vocea ei jazzy.

– Mi-a promis că-mi dă banii la sfârşit, că poate facem mai multe jjjmekerii şi se strânge o sumă mai mare, dar când am ajuns în maşină, a început să se zbată, m-a împins într-o parte şi a fugit fără să plătească. Ai grijă de el când îl mai vezi cu prafuri, părerea mea!
– You push claxone to alarme your frendes to kill my asso! You tinke me dranko? Me no dranko!

Negresa şi-a trecut arătătorul pe fruntea lui Stefano, colectând câteva broboane de sudoare în concavitatea unghiei false, ca într-o linguriţă. Apoi m-a privit în ochi:

– Le vezi? Dacă le pun pe limba unei pisici, începe să latre. Transpiraţia asta e semn de supradoză, my friend. Tovarăşul tău are creierul ars: s-a aşezat pe scaunul şoferului, deşi eu îi înclinasem confortabil scaunul de lângă… Am zis că are vreo fantezie cu volanul. Dar când m-am aşezat deasupra, am lovit cu bucile în claxon. Asta e, nu sunt mignonă!

Stefano a scos din buzunar două bancnote de 20 de dolari, pe care Pinky le-a pescuit cu două degete, printr-un gest de foarfecă. Apoi, ne-a făcut cu ochiul şi s-a îndepărtat, mişcându-şi fesele precum obrajii unui hipopotam ce mestecă un balot de chewing-gum.

– Ce cazzo ţi-a zis? m-a întrebat Stefano, ştergându-şi faţa cu poalele cămăşii.

– Să-ţi amintesc, pentru data viitoare,  că în Africa de Sud se circulă pe stânga. Adică, volanul e pe partea cealaltă …

Share:

38 comments

  1. Megami 23 January, 2013 at 06:44

    Citind seria asta, am impresia ca locurile pe unde mergem noi la distractie in Osaka sunt un fel de manastiri de maici…

  2. Mariana 23 January, 2013 at 07:14

    Aha, deci inteleg ca Babatunde n-a mai ajuns. 🙁

  3. dyers_eve 23 January, 2013 at 08:22

    Toti isi trag gagici cu prima ocazie ivita, numai Doc e cuminte, cast si responsabil de zici ca acum a coborat din calendar :))

  4. miki 23 January, 2013 at 09:19

    @dyers_eve: daaa, din ala cu pompieri :p

  5. Petronius. 23 January, 2013 at 09:31

    Multumesc mult, Doc ! 🙂 Am inceput ziua zambind.

  6. dc 23 January, 2013 at 09:49

    @Mariana: Pai nu si-o fi revenit omu’ din erect lesin …

  7. Mariana 23 January, 2013 at 09:50

    @dc: Ma mir, parea genul care se recupereaza repede.

  8. RoseN 23 January, 2013 at 10:35

    Vai de mine si de mine ce continent periculos, deci clar eu nu pun piciorusele p’acolo, ori te omoara unele cu ţâţele ori altele cu fundu =))

  9. Mariana 23 January, 2013 at 10:37

    @RoseN: Am un singur cuvant de spus: Babatunde! :>

  10. Dan1 23 January, 2013 at 10:55

    @RoseN: Mai sunt şi muşte ţeţe! =))

  11. Belle d”Iimagination 23 January, 2013 at 11:05

    Gagicile, mai bine punem mână de la mână, îi oferim lui Babatunde casă, masă şi 1000 euro bani de cheltuială şi-l invităm să muncească pe platformele de forare din România. Ce părere aveţi?
    Scăpăm de zborul cu avionul, de lei, leoparzi, gheparzi, hipopotami, musca ţeţe, crocodili, şerpi veninoşi şi mai ales de felinele cu picioare până-n gât şi cu busturi care să le depăşească pe ale noastre.

  12. Dan1 23 January, 2013 at 11:22

    @Belle d”Iimagination: Ce Babatunde? Ca nici Cabral nu cred ca sta rau la capitolul respectiv! Si e român de-al nostru, din România! =))

  13. coradob 23 January, 2013 at 11:55

    Mmm, eu n-am reusit sa trec de faza cu Antrefrigul.
    Si macar o poza sa fi facut Doc, sa ne dam si noi cu parerea… Adica, poate n-o fi fost Antrefrig, o fi fost Mandy 😀

  14. chocolate 23 January, 2013 at 11:59

    Bietul Stefano, din 2 oferte, n-a apucat nici s-o scoata din pantaloni. Al dracu’ şliţ!

  15. Ina_adevarata 23 January, 2013 at 12:25

    Doc, ăsta a fost episod pentru băieți. Noi, fetele, încă îl așteptăm pe Babatunde!

  16. sendroiu 23 January, 2013 at 12:54

    @coradob: asa mi s-a parut mie, in lumina aia, ca seamana cu conservele de porcusor isteric 😉
    http://www.yourcapetown.co.za/club/cape-town/bronx-action-bar.html

  17. Andreea 23 January, 2013 at 13:03

    Mie vocea aia jazzy a lui Sandy imi cam da de banuit, cred c-avea ceva intentii necurate cu bietul Stefano. Adevarul trebuie sa fie undeva pe la…mijloc :))

  18. Camelia 23 January, 2013 at 13:15

    @RoseN: Rozico… dar ce treaba ai tu cu tzatze si funduri? sa-ti faci griji doar daca zburda jupanul dupa ele :)))

  19. Camelia 23 January, 2013 at 13:16

    @sendroiu: aoleu doc, am dat click pe calcul de la munca:))

  20. Stephanie 23 January, 2013 at 13:21

    @ Doc: “În plus, i-am atras atenţia că e deja 12 noaptea şi eu trebuie să mă trezesc devreme, aşa că o să mă întorc pe navă”- =)) ca sa vezi, unde statea puritatea si inocența!!! Fetele, doctorul NOSTRU nu NE inseala! =))

  21. dory 23 January, 2013 at 13:22

    Un articol foarte frumos. Abia asteptam sa mai scrii, doctore!

  22. RoseN 23 January, 2013 at 13:25

    @Camelia:
    aaah, eu sunt mai fricoasa asaaaaa :)) pai daca ma ataca vreo duduie d’asta, ce ma fac? cu ditamaaai @-) @-) @-) armele din dotarea dânselor, cum sa te mai lupti? =))

  23. Dan1 23 January, 2013 at 13:41

    @RoseN: Cu dinţii! Ups! Adica noi, barbaţii, ne-am lupta cu dinţii! 😀

  24. Ana 23 January, 2013 at 14:09

    “Multumesc mult, Doc ! Am inceput ziua zambind.”

    =)) =)) =)) Bine, ma!

  25. Stephanie 23 January, 2013 at 14:21

    @Stephanie: (P.S. la comentariul anterior) Facand un exercitiu de imaginatie, sa presupunem ca are loc evenimentul de o importanta interplanetara, intalnirea mea cu Doc. Sa alegem la intamplare un oras: Paris. Sa spunem ca are loc un “coup de foudre” de indata ce ne aflam fata in fata; ne retragem pentru cateva ore intr-o camera de hotel unde se intampla niste chestii memorabile, managerul hotelului cheama pompierii si politia, spunand ca nu a mai auzit in viata lui asa gemete si urlete si ca sigur e pe cale sa se petreaca o crima, dar se dovedeste ca de fapt Doc si Stephanie incearca doar sa se cunoasca mai bine… in fine, dupa intalnire ,Doc posteaza pe Fb: “Am avut, in sfarsit, bucuria sa o cunosc pe Stephanie!!! E o persoana extrem de placuta, are un umor foarte fin, mi-a facut placere sa beau un pahar cu ea la un bistrou foarte sic aflat pe o straduta ingusta din centrul Parisului! Cele doua ore petrecute in compania lui Stephanie au fost minunate! La despartire ea mi-a intins cu gratie manuta mica si alba pe care am depus, recunoscator un sarut ! Merci, Stephanie!”

  26. Camelia 23 January, 2013 at 14:31

    @RoseN: daca te ataca vreo duduie oricum nu scapi, deoarece duduile respective au cu min 20 de kile mai mult decat tine si nu neaparat la arme:D

  27. miki 23 January, 2013 at 15:17

    @Stephanie: Fată, vezi la Nemira, că poate te publică în colecţia Nautilus =)) (

  28. Mariana 23 January, 2013 at 15:22

    @Stephanie: Mai multe detalii despre “gemete si urlete” si mai putine despre ce postam pe FB, se poate? :))

  29. Stephanie 23 January, 2013 at 15:35

    @miki: : Incerc sa ma lansez in lumea literara cu un stil… cum sa-ti zic eu… ceva intre Arkadi & Boris Strugatki si Sandra Brown… :))

  30. miki 23 January, 2013 at 15:42

    @Stephanie: invidia din mine te incadra mai degraba la science-fiction/fantasy :p

  31. Alina C. 23 January, 2013 at 15:45

    @Stephanie: Ce-i drept, e drept. Doua stiluri memorabile in comentariul tau, ala cu P.S.

    Iti dai seama cum ar fi sa citim pe bune aceeasi poveste, scrisa de fiecare dintre voi doi, separat?

  32. Stephanie 23 January, 2013 at 16:16

    @Alina C.: Adevarul n-o sa-l aflati niciodata!!! =))

  33. N.A. 23 January, 2013 at 16:45

    Hmmmmm… eu stiam ca Doc si Stephanie s-au intalnit deja, pe cand facea don’doftor o escala prin Franta… 😀

  34. sendroiu 23 January, 2013 at 20:28

    @N.A.: pe asta ai citit-o intr-un calendar mayas, precis! 😉

  35. N.A. 23 January, 2013 at 22:06

    @sendroiu: ceeee? Vrei sa zici ca nu v-ati intalnit? 🙁
    Hm, de unde mi-oi fi imaginat eu asta, eram atat de sigura.. O fi fost wishful thinking. 😀

  36. Cms 23 January, 2013 at 22:48

    @Stephanie: =)) =)) =))

    P.S. “ne retragem pentru cateva ore intr-o camera de hotel unde se intampla niste chestii memorabile, managerul hotelului cheama pompierii si politia, spunand ca nu a mai auzit in viata lui asa gemete si urlete”…
    Îmi şi închipui cum jucaţi voi “Angry Birds” pe telefoanele mobile acolo, în camera de hotel, cu sonorul dat la maximum. 😛

  37. sendroiu 24 January, 2013 at 11:12

    @Cms: daca o sa te inchizi cu Piersicuta intr-o camera dintr-un hotel cozy vreo cateva nopti si faci ce-ti spune ea, vei constata ca imaginatia ta va produce si alte scene decat barbati si femei jucand angry birds pe mobil 😉

  38. Cms 24 January, 2013 at 12:00

    @sendroiu: Să ştii că ar merge de minune, în cazul nostru, un “Fruit Smasher” sau “Fruit Shoot” pentru Android. 😉

Leave a reply