Postul nu e post destul

Adoptă o stradă!

Ovidiu Eftimie

Vizita mea recenta la Bucureşti mi-a dat de înţeles că oraşul are foarte multe probleme cauzate, în general, de Crin Halaicu, Victor Ciorbea, Viorel Lis, Traian Băsescu, Adrian Videanu sau Sorin Oprescu. Am observat că sunt destulte probleme cu străzile, cele care nu sunt ghiftuite cu maşini sunt atât de sparte încât până şi tancurile şi-ar rupe şenilele şi amortizoarele pe acolo.

Întrucât noi la Braşov am rezolvat în totalitate problema străzilor, nemaifiind nicio problemă în acest sens (pe bune, citiţi presa locală), am decis să vin cu o soluţie să scoatem şi burii din belea.

Propunerea mea este concesionarea străzilor către cei care doresc să intre în istorie înainte de vreme. Primăria generală ar putea scoate la licitaţie nume de străzi, care să fie denumite cu celebri ai zilei, în schimbul acestei glorificări urmând ca aceştia să aibă grijă de stradă, să o asfalteze, să ridice maşinile parcate aiurea. Ce rost are să ai o strada „Maşina de Pâine” când poţi avea o stradă Irinel Columeanu (monden) sau Ştefan Bănică Jr. (Elvis). Aş fi curios să-l văd pe curajosul acela care parchează aiurea şi lasă avariile pornite pe strada Nuţu şi Sile Cămătaru (brokeri de asigurări).

Ideea mi-a venit când am aflat că există în Bucureşti o stradă numită „Aleea Borcea”, chestie care îi macină sufletul, bănuiesc, lui Gigi Becali. Cum se numeşte strada aia unde şi-a luat Gigi palat? Aleea Alexandru? Ce căcat a făcut ăla pentru ţară, câte cupe are, a ajuns măcar în Champion’s League doi ani la rând? Ce fain ar fi să se numească Bulevardul Gigi Becali (filantrop). Pentru gloria asta pe care o primeşte, Gigi ar putea asfalta pe acolo, pune semne de circulaţie poleite în aur şi semafoare cu două culori, roşu şi albastru.

Alte străzi ar putea fi denumite Aleea Cătălin Botezatu (heterosexual, fostul prieten al Blondei lui Bote), care va avea multe jardiniere şi intersecţii in formă de chiloţi, Aleea mama Zina Dumitrescu, Aleea Soţul sânilor Nicoletei Luciu (cu ţâţe de granit în loc de borduri), Bulevardul Mihaela Rădulescu (divă) – unde fumatul ar fi interzis, sau Strada George Copos (care va fi singura stradă din Bucureşti ce va putea fi asfaltată cu bani de la bugetul local sau naţional).

Share:

22 comments

  1. Petra 2 April, 2010 at 11:03

    Si Julius merita o strada! Sa scrie cu creta colorata poante mai mult sau mai putin haiose!

  2. Law 2 April, 2010 at 11:22

    Super idee.

    Ar trebui propusa primariei, sau trimisa lui Oprescu pe mail!

  3. punKreas 2 April, 2010 at 11:29

    Pe strada Julius vor fi foarte multe biblioteci şi teatre.
    Pe strada Pirca vor fi foarte multe bodegi şi şanturi.

  4. boga 2 April, 2010 at 11:44

    @punKreas: pai in cazul asta, ma mut pe strada Pirca. sti vr’un agent imobiliar?

    @ovidiu: tare de tot aia cu tatele de granit

  5. kekee 2 April, 2010 at 12:07

    Strada Bahmuteanu, bulevardul Vanghele, parcul Ogica , piata Ciumaca.
    birrrrrr ! parca-i roman hororrr.
    La ritmul in care se indobitoceste poporul, cine stie ce o sa fie peste 10-15 ani.
    Culmea e ca am ajuns sa zic , NU E IMPOSIBIL.

  6. sendroiu 2 April, 2010 at 12:18

    :)) =))
    cum ar fi ambasada Ungariei pe strada vc tudor? :))

  7. punKreas 2 April, 2010 at 12:21

    @boga: Stiu un agent imobiliar bun in Vaslui =))

    @sendroiu: Deja o dam in caracal’isme =))

  8. boga 2 April, 2010 at 12:32

    @punKreas: bre nu Vaslui!
    prefer strada Julius in Craiova, decat Pirca in Vaslui.
    deci pass.

  9. boga 2 April, 2010 at 12:37

    Bre, hai ca nu mai stau la servici.
    Un Pasti fericit si linistit va doresc la toti!

    ne vedem marti. sau ne citim…

  10. radu 2 April, 2010 at 12:56

    “Aş fi curios să-l văd pe curajosul acela care parchează aiurea şi lasă avariile pornite pe strada Nuţu şi Sile Cămătaru (brokeri de asigurări).”=))

    Cat despre idee, cred ca e misto. Dar la modul serios acum ar fi mai misto sa dai strada in concesionarea locatarilor de pe strada, si sa li se dea lor o suma de bani de la stat/primarie/etc .. si sa faca ei strada, zic eu ca ar fi mult mai organizati decat “inginerii/aia cu burta” care sunt pusi sa supravegheze asfaltarile si restu… Cred ca locataru ar sta cu paru langa muncitor si s-ar termina de asfaltat mult mai rapid, si cred ca ar fi si mai durabil carosabilul pentru ca nu si-ar mai lua partea fiecare (ar fi cantitatile necesare de asfalt sau ce anume trebuie pentru asfaltat o strada).
    Gata ca am mancant cam mult … :”>

  11. EstNordEst 2 April, 2010 at 13:04

    Si eu vreau strada mea. Sa se numeasca strada EstNordEst. In intersectie sa fie un indicator “catre A2” si sa afisez 4 sageti in 4 directii diferite 😀

    Vizavi… magazin de GPS-uri.
    Vizavi de magazinul cu GPS-uri… un alt magazin… cu incarcatoare de GPS… :p

  12. N.A. 2 April, 2010 at 14:47

    @punkreas – Pe strada Julius tre’ sa fie minim 3 shaormerii! Bodegile si santurile n-ar trebui sa fie pe strada lui Eftimie? Ca Pirca e un om al muncii.

  13. lulu 2 April, 2010 at 20:09

    Noi astia din provincie daca ne luam strazi in Bucuresti va trebui sa le intretinem? Sa le trimitem pachete prim soferul de microbuz sau, mai rau, sa le trimitem bani pus plombe?

  14. toader 2 April, 2010 at 21:08

    si parcul Julica Divinu’? ai uitat?

  15. silavaracald 2 April, 2010 at 21:25

    Numai străzile?
    Dar un “Lac Şendroiu” n-ar suna bine? Că tot s-a obişnuit el cu apa… Piraţi, s-ar găsi câţiva prin împrejurimi. Tot de culoare, ca somalezii! 😀

  16. sendroiu 2 April, 2010 at 22:01

    nttz: nu mi-as lua un lac: prefer o strada cocheta, cu nishte carciumi pline de viatza si un hotel cozy pe coltz (eventual, hai! si o piscina, pe terasa hotelului, ca sa fie in loc de lac)

  17. Laura 2 April, 2010 at 22:28

    In Thüringen (Germania) poti cumpara cu 50 de euro o gaura in asfalt. Bineinteles ca dupa cumparare nu mai e gaura, ci devine o gaura astupata, dar poti sa-ti scrii numele pe ea :))

  18. N.A. 2 April, 2010 at 23:10

    @Laura – Si-asa s-ar ajunge la vorba “numele desteptilor pe toate gropile”.. :))

  19. N.A. 2 April, 2010 at 23:11

    @lulu- Iar provincialii care sed prin Bucuresti, cand hotarasc sa se intoarca in localitatea de bastina, pot sa-si ia strada cu ei? sau numa’ gropile?

  20. Tetelu 3 April, 2010 at 00:45

    Pe Nicoleta Luciu vreau sa locuiesc, sa ies dintre sani spre locul de munca in fiecare zi.

  21. Roxy 4 April, 2010 at 21:39

    pai si-atunci ce ne facem cu celebra replica: “ce ma, ti-a luat ma-ta strada?!?” ?

  22. Daily Cotcodac »  Lipscanii, pe urmele Pompeiului 12 April, 2010 at 17:11

    […] din alte lucruri pentru care romanii erau celebri cum ar fi administraţia eficientă, apeductele, şoselele excelente, băile publice. Noi credem însă că ideea e foarte bună. De ce? Fiindcă din frescele romane […]

Leave a reply