Postul nu e post destul

Ieftin şi bun – alegerea tocilarului isteţ

Dacă n-aţi nimerit pe site-ul nostru doar pentru concursul cu laptopul, atunci ştiţi că suntem o adunătură de tocilari de cartier care o ard toată ziua citind pe scările din faţa blocului şi comenteaza cu voce tare când trece vreo ochelaristă: “Ce funduleţe de borcan ai, pisi!” sau “Fetele, ce citeşti de eşti aşa frumoasă?”.

În caz că ştiţi deja asta, e timpul să vă învăţăm din nou la prostii şi să vă spunem unde puteţi să spargeţi banii pe cărţi aşa fel încât să vă rămână ceva şi pentru de-ale gurii, adică pentru băutură şi ţigări.

Prietenii noştri de la Editura Univers sunt prezenţi la Târgul de cadouri de Crăciun de la Sala Palatului şi, dacă vreţi să cumpăraţi nişte cărţi, puteţi da o fugă fiindcă aici le găsiţi cu până la 40% mai ieftine decât în librării. Standul Editurii Univers e la etaj. Ca de obicei, avem şi câteva recomandări.

Gomora micaGomora, cealaltă mafie a Italiei (20 de lei)
O carte excepţională despre mafia din sudul Italiei de astăzi, scrisă de jurnalistul italian Roberto Saviano. Cartea a fost atât de apreciată de mafioţi, încât Saviano a fost condamnat la moarte de către Camorra şi e nevoit să trăiască păzit de carabinieri; la fel de adevărat e că Mafia nu uită niciodată, aşa că, până la final, noi parcă n-am paria pe Saviano.

TURNUL.jpgTurnul, William Golding
William Golding a câştigat Premiul Nobel pentru Literatură în 1983 (imediat după Gabriel Garcia Marquez şi puţin înainte ca recunoaşterea internaţională să devină un handicap insurmontabil în faţa Academiei Suedeze). Dacă vă sună oarecum cunoscut, este exact acelaşi Golding care a scris “Împăratul muştelor” (sigur aţi citit filmul).

Arhipelagul_Layout-1-6Arhipelagul Gulag, Alexandr Soljeniţîn
Publicarea în Occident a romanului “Arhipelagul Gulag” de către disidentul rus Alexandr Soljeniţîn, în 1973, spulberă definitiv imaginea idilică pe care unele medii intelectuale din Vest o mai aveau încă despre Uniunea Sovietică (este ştiută, de pildă, atracţia pe care J-P Sartre a avut-o multă vreme pentru paradisul comunist din URSS). Tot la Editura Univers găsiţi şi romanele “Pavilionul canceroşilor” (pentru care, de altfel, a şi luat Nobelul în 1970) sau “Primul cerc” (pentru prima oară tradus în limba română).

O ultimă recomandare: toate titlurile apărute în colecţia “Cotidianul” (exact, alea care se dădeau cu ziarul) sunt la 70.000 de lei. Un preţ ridicol de mic pentru titluri ca “America” – Franz Kafka, “Mascarada” – Alberto Moravia, “Arta de a nu scrie un roman” – Jerome K. Jerome sau “Zgomotul şi furia” – William Faulkner, ca să vă dăm doar câteva exemple.

Share:

23 comments

  1. Tweets that mention Daily Cotcodac »  Ieftin şi bun – alegerea tocilarului isteţ -- Topsy.com 19 December, 2009 at 23:20

    […] This post was mentioned on Twitter by JuliusDC, sebra. sebra said: RT @tweetmeme Daily Cotcodac» Ieftin şi bun – alegerea tocilarului isteţ http://bit.ly/51lEXy […]

  2. sebra 19 December, 2009 at 23:40

    Recomandările astea nu le-ai avut şi la premii? 😀

  3. kekee 19 December, 2009 at 23:46

    @ sebra
    şi ce ? se poate lauda careva dintre noi că le-a luat toate ?

  4. JULIUS 19 December, 2009 at 23:48

    @sebra: pe unele. “Turnul” e aparut acum, de pilda. Azi am fost pe-acolo si m-am mai uitat.

  5. Ciprian 19 December, 2009 at 23:57

    @Julius
    Sa vezi ce o sa se arunce intelectualii si la postul asta. Or sa creada ca le dai cartile premiu. Caci asa fac si dincolo, cum au vazut poza cu laptop cum s-au apucat de cersit. :))

  6. JULIUS 19 December, 2009 at 23:59

    @ciprian: vezi ca ti-am trimis cartea 🙂

  7. sebra 20 December, 2009 at 00:01

    Ce-aţi sărit, bre, aşa?? Io doar am întrebat, să văd dacă mă mai ţine memoria :))

  8. Ciprian 20 December, 2009 at 00:05

    @Julica
    Mersi. Te anunt cand o primesc, sa nu te ingrijorezi daca o sa am sau nu un Craciun Fericit! 😛

  9. Ciprian 20 December, 2009 at 00:09

    @Sebra
    Doamna profesoara, deci nici dumneavoastra nu va uitati peste poze, ci cascati ochii doar peste texte.. ? Eheei! Pai e frumos asa?

  10. sebra 20 December, 2009 at 00:36

    Cipri,
    Nu-mi mai spune Doamna profesoară, c-o să creadă lumea, că stau bine mersi acasă, bucurându-mă fără plată, de cadoul lui ăla micu’ 😀

  11. Şi la vară cald 20 December, 2009 at 00:38

    Pfuai, ce înghesuială aici la cărţi! Ia faceţi loc, bre, să mă uit şi eu!
    Mda, bune titluri. Şi uite, “Împăratul muştelor” mi-a scăpat! Şi cartea, şi filmul! Musai mi-o aduce Moşul cadou (dacă mi-o iau singură =)) )
    Bine, bine, mă dau deoparte, să las loc celorlalţi 695 de comentatori, să se uite şi ei… 😉

  12. Şi la vară cald 20 December, 2009 at 00:42

    @sebra
    Da’ di ce nu recunoaşteţi că sunteţi profesoară, că doar e o meserie onorabilă. Şi, cu atâtea zile libere (de plată), sunteţi chiar de invidiat! =))

  13. Ciprian 20 December, 2009 at 00:52

    @slvc
    :)) Nici profesorii nu mai sunt ce erau o data. Mai tii minte cand ieseau pe poarta scolilor cu piepturile pline de martisoare, cu bratele incarcate de flori, cu plasele pline de lucrari? Ce viata aveau.
    Lasati dna profesoara Sebra ca o sa se mai indrepte lucrurile.

  14. sebra 20 December, 2009 at 00:57

    @slvc, cipri ( nu te supăra, da’ntâi doamnele )
    =)) =))
    Io fac parte din categoria părinte cotizator 😀

  15. Ciprian 20 December, 2009 at 01:02

    @sebra
    Pai da doamna, acum trebuie sa cotizati sa poate sa fie invatat copilul carte. Pe vremuri din astea ti se cere sa dai si in stanga si-n dreapta. Mama lor de corupti! Nici macar pentru cei din breasla nu mai au bun simt.

  16. Arsulici 20 December, 2009 at 05:43

    Mă coalizez cu sebra. Și eu sunt acum în concediul fără plată impus de fostul guvern. 😀

  17. Scufita Rosie 20 December, 2009 at 07:27

    Uite o sugestie din partea mea, ca sa fie in linia cu “ieftin si bun”: o autobiografie de-a mea ati putea sa publicati si voi, fratilor, la Univers! Nu stiu daca stiti dar povestea mea e mai citita decat Biblia si Capitalul! La un loc! Orice prunc din lume a luat cunostinta de tineretea mea revolutionara, din padure, de pe vremea in care aratam ca El Comandante (nu Base, hei, putina decenta nu strica totusi!)…Che! (Adica aveam o chestie rosie pe cap pt cei ce au inceput sa citeasca textul asta acum 10 cuvinte)
    La primii 100 de cititori Daily Cotcodac le voi da autograf in direct si la o ora de maxima audienta!!!
    Si va mai ofer un deal: las jos, jos de tot drepturile de autor asa ca ce iese din vanzare sunt de acord sa se imparta in mod egal (precizez: fifty-fifty ca sa nu ma trezesc cu interpretarea lui Geoana din noaptea de dupa turul doi!)intre Tiran si Sindicat!
    Mai faceti si voi un ban cinstit, mai copii, ca va secara aia cu laptopul!!

  18. Şi la vară cald 20 December, 2009 at 11:51

    @Scufiţa Roşie
    Io intru, fată!
    Da’ să-mi zici ce variantă publicăm. Aia americănească, grijulie cu minţişoarele inocente? Aia originală, fără prea multe farfuzeli de-alea psihologice? Sau aia pentru adulţi, cu presupusul viol? 😉

  19. MILF 20 December, 2009 at 14:03

    ia uite – 18 raspunsuri! slab slab… pai voi nu stiti ce face trafic? trebuia sa bagati si voi o raduleasca sau pe bucataru’ ala pufos – bill gates-ul gastronomiei!

  20. Scufita Rosie 20 December, 2009 at 14:17

    @Si la vara cald
    Eu zic sa fim moderni, pe gustul generatiei Tweet. Deci hai sa o bagam pe aia cu Scufita Rosie SF! Imagineaza-ti ce lovitura: Picard, Data si toti din Next Generation sa se teleporteze in padure? Pai ce sanse mai are Lupul in fata fazerelor astora? Aproape ca ne strica povestea!
    Si mai avem un avantj: il luam pe CTP sa ne faca cronica! Succes garantat!(doar ca trebuie sa vorbim cu Tiranul sa il brifeze inainte sa nu care cumva, mama draq, sa ne trezim ca scrie ceva despre Federer! C-atunci chiar o sa aratam ca Scufita Rosie!)

  21. viorel_oltean 20 December, 2009 at 22:14

    Pentru articolul cu Laptopul HP cadou de craciun sunt peste 700 de mesaje si din cauza asta se incarca foarte greu pagina. Consider ca ar fi bine sa fie sterse cam 90% din mesaje sau sa se faca o paginare la comentarii. Totusi, prima varianta ar fi cea mai buna

  22. Şi la vară cald 20 December, 2009 at 23:53

    @Scufita Rosie
    =)) =)) =))
    @viorel_oltean
    Optez şi eu pentru prima variantă, dar nu acelaşi procent. Hai să-l urcăm la 99,99%, că nu pierdem nimic. 😉

  23. Daily Cotcodac »  Premii surpriză pe Daily Cotcodac 21 December, 2009 at 00:14

    […] şi să suplimentăm puţin numărul premiilor în următoarea perioadă. Astfel, împreună cu prietenii noştri de la Editura Univers, vom oferi câteva premii de consolare participanţilor la concursul Dă-i un […]

Leave a reply