Postul nu e post destul

Dra Mchumba, don Pepino şi dl Chang din China

Pe vremea când aveam un comportament autodistructiv şi încă mai băgam cultură pe site-ul ăsta, v-am prezentat cartea “Gomora – Cealaltă mafie a Italiei”, scrisă de jurnalistul Roberto Saviano. Dacă aţi şi citit-o, nu doar i-aţi dat like, vă amintiţi despre “falsurile adevărate” – haine de o bună calitate făcute de domnul Chang în China, tranzitate de mafie prin portul Napoli şi trecute niţel pe la secţia de pus etichete înainte să ia drumul magazinelor. Sunt probabil chiar hainele “originale” pe care le cumpăraţi din mall-uri.

Blogul de modă Fashion avec Passion prezintă povestea interesantă a sandalelor unicat făcute de domnişoara Mchumba din Uganda pentru Sseko Design.

Cumpărând sandalele astea – nu-s deloc mai scumpe decât săndăluţele din mall-uri -, poţi face mai multe lucruri bune deodată. În primul rând, o ajuţi pe domnişoara Mchumba să-şi plătească studiile. Apoi, îl împiedici pe don Pepino să-şi mai cumpere un elicopter şi doi, trei judecători. Iar dacă nici aşa nu v-am convins, gândiţi-vă că l-aţi opri pe domnul Chang din făcut copii.

Share:

15 comments

  1. deaddy 11 May, 2013 at 09:05

    Nu ma bag sa cometez ca sa nu stric placerea cuiva de a fi primu’ 😛

  2. Ferdinand 11 May, 2013 at 10:43

    Petreanu e cumva în concediu pe blogul tău?

  3. stalker 11 May, 2013 at 13:32

    eu înţeleg cã portul Napoli e închis şi de-aia tînjim pe-aici dupã sincere felicitãri, de-alea adevãrate

  4. RoseN 11 May, 2013 at 13:44

    Frumos, frumos, da’ na…la tăţi ni greu! Support DC 😀 (parca asa era), apăsati pe butonul galben fratilor, ca e mai aproape pielea decat cămasa! plus ca autorii nostri-s mai frumosi ca tănticile ălea 😀

  5. Radu Vasile 11 May, 2013 at 18:37

    O groaza de oameni amarati pe lumea asta si o groaza de smecheri care ii exploateaza ca sa traiasca.
    M-am plictisit de cauzele de tipul flower power, haideti sa haidem, care nu fac nimic concret pentru aia amaratii, sau le arunca o frimitura doua, dar in schimb pe urma la astfel de campanii se platesc niste salarii serioase la aia din ONG-uri.
    E atit de misto chestia asta incat se tin cursuri, workshopuri despre cum sa iti faci ong-ul tau si sa traiesti bine, tu, familia ta si toti prietenii tai.

    Nu mai zic nimic nici despre amaratii aia de care se folosesc, pentru ca la acei oameni chiar daca ai vrea sa faci ceva, sunt cauze pierdute, sau nu poate mai nimeni sa faca nimic pentru ei.
    Faptul ca cumperi o pereche de sandale spre exemplu, nu ii va face viata mai buna aleia, aia o vor folosi in continuare pentru asta, iar ea asta va face, va face sandale si sandale si sandale si niciodata nu va face altceva, iar bani va avea cat sa mai traiasca de azi pe maine.
    Vrea cineva sa faca ceva, foarte bine sa o scoata din mizerie, sa ii dea un trai decent si sa vedem pe urma cum evolueaza lucrurile, dar fac ei asta? Nu, evident ca nu, pentru ca daca asta va avea un trai decent si va face altceva, cine va mai face sandale?

    Nu vorbesc din povesti, vorbesc din experienta anilor in care am vazut din interior, atit de interior, astfel de lucruri si am inteles curand ca ele erau destinate sa ajute pe oricine, dar nu pe beneficiar.
    Beneficiarul tot singur a trebuit sa isi gaseasca calea, fara un prea mare ajutor din partea campanistilor.

    In experienta acelui beneficiar, un singur caz de campanie din multe tinute a avut un oare care beneficiu, in rest….
    Nu va dau numele beneficiarului ca nu are rost:p

  6. Alex 11 May, 2013 at 18:56

    Alo ! Domnu’ ! Aici sunt inscrierile la “Cateii au talent” ?

    PS. Unii au fost atat de buni incat juriul a crezut ca e playback! La altii ….nu la noi ! Si la x factor….ca la BTG e nebunie anul asta !
    http://www.youtube.com/watch?v=I-NHu-1Yu74

  7. Dan1 11 May, 2013 at 20:46

    “domnişoara” Mchumba? In Uganda, unde… 😐

  8. Serban 11 May, 2013 at 21:04

    Ne sutor ultra crepidam.

  9. M3bis 11 May, 2013 at 22:23

    @Serban: Eu mi-am luat unele noi! Cu toc!

  10. Serban 11 May, 2013 at 22:32

    @M3bis: Și eu. Dar motanul nu vrea să le poarte. Lui i-au plăcut alea cu platformă. Nu mai sunt la modă…

  11. Savantu' 11 May, 2013 at 23:58

    Domnul Chang din China are mari probleme daca face mai mult de un copil.

    De domnisoara Mchumba nu stiu, dar oaresce impresie am ca sigur nu se va opri la un numar de copii ce poate fi numarat pe degetele de la o mana.

    In Romania se mai fac sandale???

  12. stalker 12 May, 2013 at 17:12

    dacă tot e duminică, vi-l prezint pe vărul din america al lui don pepino:
    http://www.youtube.com/watch?v=RkP_OGDCLY0

  13. Dan1 13 May, 2013 at 07:56

    Don Julino, se fac doo zile de când n-am mai primit niciun text de trollat! Se poate? 😐

  14. Alt Marian 13 May, 2013 at 16:23

    Corporatiile nu se vor împiedica în astfel de fleacuri. Ajutându-l sau nu pe Gheorghe din China sa aibe un singur copil, firma italiana de moda se va orienta spre Indonezia, apoi spre Brazilia, si de ce nu, va reînvia vechile contracte în lohn cu România, care duduiau pe vremea lui Ceausescu

  15. Che Guevara 13 May, 2013 at 16:47

    Julius mai scrie si tu cate un e-mail poate reusim sa facem niste bani.

Leave a reply