Postul nu e post destul

Daily Cotcodac – raportul guvernării pe luna octombrie

În ultima săptămână, au fost semnalate mai multe deficienţe în activitatea noastră – n-am mai răspuns la comentarii, am încercat să vă păcălim cu câte o conservă, iar Universitatea Craiova a ajuns pe loc retrogradabil. Ştiu ce se spune – “Tiranul s-a rupt complet de popor”, “A plouat, clar a stat în casă şi şi-a numărat banii”, “S-a înhăitat cu Mogulul şi acum dă în cap poporului pe stradă”, etc.

Nu este aşa. În primul rând, am ajuns la nivelul 24 pe FarmVille, deci nu se poate spune că nu fac nimic toată ziua. Am încercat din răsputeri să redresez situaţia Universităţii în clasament – toată săptămâna am urlat: “Sub bară, Trică!”, “Dă-i cu latul!” sau “E liber Costea în dreapta!”. Căcat, nu mă ascultă nimeni.

Să nu uit de la ce m-am luat – de la Daily Cotcodac.

Nu-i uşor să coordonezi atâţia oameni. Adică să te rogi de ei. Câteodată, chiar nu mai înţeleg ce vor: să-i plătesc??!

Mai demult, Vivi se plângea că au un singur calculator în casă: “Băi, n-am la ce să scriu, că se joacă LăptucaPeace toată ziua pe Ogame. Ah, dacă aş avea calculatorul meu…”. I-am dat eu un calculator mai vechi. Acum e la nivelul 29 pe FarmVille (de fapt, la ora când citiţi acest text, probabil a ajuns la 30).

Călăraşu nu prea are timp, că toată ziua face nu ştiu ce căcat – lucrează, sau cam aşa ceva. Sebi mi-a scris, cu totul, un singur text, iar celebrul piscicultor Vlad Petreanu, două (poate se simte uşor complexat de calitatea scriiturii de pe Daily Cotcodac?). Groparu nu se înghesuie nici el (oarecum de înţeles, doar suntem site, nu crâşmă), iar noul idol al femeilor, doctorul aventurier Şendroiu, intră în concediu. 4mall, dacă nu ştiaţi, s-a însurat între timp, aşa că acum poate pretinde că nu-l mai lasă nevastă-sa să scrie. Doar Eftimie şi Pircă ce se mai agită (Pircă pregăteşte un serial de istorie foarte mişto, să sperăm că-l termină în timpul vieţii noastre).

La harnici, sunt obligat să-l menţionez şi pe Mogul. Când am văzut că ne-a scris de la Paris, că s-a gândit la noi din Oraşul Luminilor, ne-au dat lacrimile. În loc să dea fuga să cumpere Turnul Eiffel (sau să le cumpere la alea mici vreo două rochii, cu tot cu casa de modă care le-a creat), a fugit la hotel să scrie pentru Daily Cotcodac. Nouă ni s-a părut emoţionant.

Despre textele scrise de mine n-o să vorbesc – simţul penibilului mă opreşte.

Vă pot dezvălui însă, în premieră, numele editurii partenere la viitorul concurs “Vrei să fii tocilar?”: Univers. De asemenea, vă mai spun că pregătim un transfer-surpriză şi un concurs de talente (apucaţi-vă să scrieţi nişte texte de încălzire, să prindeţi vârful de formă la concurs).

De la Hotel Ritz Dintr-o garsonieră amărâtă, pentru Daily Cotcodac – Julius Constantinescu.

Share:

62 comments

  1. Ciprian 3 November, 2009 at 14:34

    *Cred ca la final trebuia sa te semnezi .. viitor premier interimar.

    Textul lui Groparu, La ocazia 2 este bomba atomica si sper sa apara pe aici cat mai repede,pana nu dispare prin alte mijloace neconventionale, varul nostru Robert din Pascani. (Chiar Robert, ai mai gasit Ghencea?:)) )

    Univers?? De la ei aveam eu manualele de romana. Hmm.. slabut continutul, dar sper ca macar tot ce nu e scris de manuta lor sa merite citit.

    Ma duc sa-mi iau un toc nou ca poate poate daca-mi dau interesul, castig si eu candva un semn de carte.

  2. Şi la vară cald 3 November, 2009 at 14:43

    Wow, ce mişto! Intră il dottore în conced?! Păi, asta înseamnă că vine în ţară! Poate ajunge şi pe la Tîrgu Mureş, că la Sighişoara văd că o fost! Mă’c la coafuior şi la coxmetică, să mă aranjez şi io o ţâră pentru eveniment. Paaa!

  3. vasilissa 3 November, 2009 at 14:45

    Lasă, mă, nea tirane, că îţi scriem noi, ăştia micii, de belesc ochii în site aşteptând până dă amocul în tastatură. Uite, bunăoară, deunăzi, veneam pe stradă ochind băbuţa de la şapte care hrăneşte câinii. Perferatul blocului, Florică, care suferă de oareşce boli de piele urâte la aspect, e un caz special, dar mai sunt şi ăilalţi, lăţoşi, mici, mari, gălbiori, negri ca pana corbului, cu coada în vânt, colac sau târâtă pe pământul jilav şi care, de cum cade înserarea se adună ciucure la uşa garajului băbuţei. Băbuţa nu are maşină, aşa că a transformat din trei învârteli în aer ale cozii de mătură garajul în coteţ de patrupede. E bine, pentru că odată ce iese luna, nu-ţi mai e frică de haita metamorfozată peste noapte şi indivizii blănoşi nu mai fac şedinţe ad-hoc în jurul gleznelor trecătorilor. Iată, aşadar, cum un gest mic, din partea unei băbuţe şi mai mici poate face diferenţa. E drept, Florică mai scapă neînţărcuit. Chestiune care mă enervează doar în serile când vin acasă cu Smartul, maşină pe care Florică nu dă nici doi scuipaţi obosiţi. În schimb, dacă intru pe alee cu ics-cinciu, sare de zici că-l arde prin zonele fără fără blană, se postează pe mijlocul drumului şi dă semne clare de respect aproape omenesc. Acu, zi şi tu, dacă până şi câinii înţeleg diferenţa, ce să mai zicem de un tiran, un mogul sau mai ştiu ce alt pârlit…

  4. N.A. 3 November, 2009 at 14:47

    Io n-am vazut nici o conserva..

  5. pepe 3 November, 2009 at 14:49

    Mie sa-mi platesti F5-ul ( nu avionu’ bre!) de la tastatura ca deja l-am uzat.

  6. N.A. 3 November, 2009 at 14:49

    Aaa??!! sa vina don’doftor in tara? Stai, fata (slvc), ca vin si eu la cosmeticareli!
    Dom’ doftor, dom’doftor! nu luati si gravide in evidenta? 😀

  7. mifty 3 November, 2009 at 14:58

    “cosmeticăreli”?????
    asta ar mai lipsi, să apară un soi de serviciu de ambulanţă pre nume “CosmetiCare”… bănuiţi voi după nume ce “urgenţe” şi “griji” ar avea… :))))

  8. N.A. 3 November, 2009 at 15:06

    @mifty – “Alo, salvarea? avem nevoie de un epilat inghinal de urgenta in Rahova si o pedichiura in Sebastian! Urgent! E pe viata si pe moarte!!”
    :))))

  9. mifty 3 November, 2009 at 15:09

    să trec la lucruri mai serioase, că sindicatul zici că are marijuana zilnic…
    deci:
    1. la echipă lipseşte dom’ doctor. sau nu e oficial inclus???
    2. problema cu “top 5 dailycotcodac” tot n-ai rezolvat-o.
    3. mai intră şi tu pe messengereanu… tot voiam să întreb de un logo dc ca să fac shortcut grafic pe blogea la mine în blogroll, şi după 2 zile am apelat la copy/paste şi la paint, că arăta blogrollul ăla ca claudia schifffer fără un dinte. din faţă.
    4. poate reuşeşti să bagi “pe felie” şi nemira. editura. ştiu că e grele, da’ tre să ai challenge ca să suceeded… ptiu, ce exprimare corporatistă am!!! :))

    @NA: la ce concentraţie de pitzipoance şi pitziponci pe mm pătrat are bucureştiul, n-ar fi deloc de mirare!!! 😀
    nu subestima puterea de-a dreptul hipnotică a fitzelor!!!

  10. M3bis 3 November, 2009 at 15:23

    Bre, io nu m-apuc de scris de pe acum. Să fie clar. Că, până începeţi voi concursul, o să termin un roman. Şi pe urmă iar ziceţi că mă lungesc…..

    Aşa, @mifty, ceartă-i.

  11. Miorlaupufos 3 November, 2009 at 17:13

    Te rog frumos sa nu te iei de Dl. doctor Sendroiu.

  12. Arsulici 3 November, 2009 at 18:28

    @slvc
    Te spalai, te pieptanai, funda rosie-ti puneai? 🙂

    @N.A.
    Cred ca daca dom’doftor vrea gravide, si le “prepara” singur, nu cred ca vrea probleme “implementate” de altii 😀

    @Julius
    Nu numai ca a inceput U Craiova sa joace prost, dar a si disparut Florian de aici… Nasol….
    Avind in vedere cit te-a criticat, nu cumva te-ai “ocupat” de el?

  13. Şi la vară cald 3 November, 2009 at 18:34

    @Miorlaupufos
    Cu cine vorbeşti, miorlăici?! Cine se ia de dom’ doctor? Ia aşează-te tu frumos la coadă, că prima-s eu, apoi NA… Nu, invers, că-s o doamnă, ce pepenaşii mei. Deci, prima e NA, că au prioritate graviduţele sexy, după aceea eu, şi abia pe urmă grupa mică! Eeei!
    🙁

  14. Şi la vară cald 3 November, 2009 at 18:39

    @Arsulici
    N’aşa că-mi stă bine?! Da’ să vezi cu extensia de gene ce m-am mai chinuit… Vezi aici

  15. Mazanga 3 November, 2009 at 18:45

    @slvc, Miorlaupufos, N.A.: fetelooor, vestea buna e ca vin si eu in Romania, in acelasi colet cum doctorul Aumadoare 😀

  16. Şi la vară cald 3 November, 2009 at 18:57

    @Mazanga-boy
    Nu ştiu cum să-ţi explic -ca să nu zici că-s rasistă- că nu m-aş risca cu (scuze!) tine. Ştii, io-s mai modest dotată, dacă înţelegi ce vreau să zic, aşa că nu mă rod curiozităţile în aşa hal încât să… săă… săăă… să mă tragi în ţeapă, de să zică lumea că mi-a crescut subit coadă. Nah, c-am spus-o până la urmă! Deci, oi fi tu la pachet cu domnu’ doftoru’, da’ sincer îl prefer pe el. Pentru o dezbatere colegială, bineînţeles; sper că nu s-a înţeles altceva.

  17. Arsulici 3 November, 2009 at 19:24

    @slvc
    Ma tem ca va trebui sa lasi visurile cu dr.Sendroiu, chiar si pentru dezbateri colegiale. Daca vine la pachet cu Mazanga, poate exista o explicatie trista pentru fete: Il aduce pe Mazanga pentru a-l prezenta familiei, daca intelegi ce vreau sa sugerez 😀

  18. Şi la vară cald 3 November, 2009 at 19:39

    @Arsulici
    Ei, uite că la asta nu m-a dus capul… Ooof, Doamne! 🙁

  19. lulu 3 November, 2009 at 20:17

    Doamnelor!
    Sper ca urmatorul pas in cucerirea doctorului nu este lupta in ciocolata. Putina mandrie va rog. Sau macar imaginatie 🙂

  20. lulu 3 November, 2009 at 20:31

    @Julius
    Daca tot n-ai guvern(halal prieteni: te-au parasit cand iti era mai greu, nu puteau sa scrie macar pana ajungeai la nivelul 30 al jocului…), lasa-ne pe noi sa-ti guvernam site-ul o vreme. Intai facem aliante, propunem un lider, il veneram, il renegam, il sacrificam, ne imbatam, propunem alt lider, declaram pandemie, sacrificam doctorul(nuuu, nu pe-al nostru), transformam pionul in regina/sau in nebun si traim fericiti pana la urmatoarele alegeri.
    Deci?

  21. Şi la vară cald 3 November, 2009 at 20:32

    @lulu
    Nu, drhagă, că suntem doamne, ce naiba! Am făcut listă de aşteptare. Te bagi? Hai că ai fi pe un promiţător loc 4! Dacă-l aduce şi pe Mazanga, cred că ne vine rândul mai repede… 😀

  22. Arsulici 3 November, 2009 at 20:32

    @lulu
    O dovada de imaginatie ar fi, probabil, renuntarea totala la luptele in ciocolata, prea banale, si initierea de lupte in iahnie de fasole sau in sos de marar, nu? 😀

  23. Şi la vară cald 3 November, 2009 at 21:05

    @Arsulici
    Da-n frunze de urzici nu ne vrei?! 😀

  24. N.A. 3 November, 2009 at 21:23

    @slvc – Ei, stiam eu de ce te placeam! Considera ca-ti bat din gene languros si recunoscator, ca Tiranel nu ne da posibilitatea de asa emoticoane burgheze.. 😀
    @Mazanga – Imi exprimasem eu odata admiratia pentru nigerieni, da’ mai mult pentru mentalitate. Aia fair-play, ca nu se suparau daca le luau albii nevasta o tura. Da’ io dintotdeauna am avut o slabiciune pentru doctori, deci raman tot la Dr. Hausu’ nostru de pe coclauri.
    @Arsulici – Deci tu n-ai auzit de aia care cauta pe net “porno cu gravide”? Sunt nitel mai in urma alora cu “porno cu pitici” 😀

  25. Şi la vară cald 3 November, 2009 at 21:32

    @N.A.
    Bine că-mi amintişi. Că tot e bilanţul guvernării…
    @Julius
    Bre, Tirănel, ai zis că ne dai emoticoane de-alea isteţe, să ne facem cu ochiul unul altuia, să ne trimitem bezele, să ne scoatem limba… chestii de adulţi, deh! 😀

  26. Arsulici 3 November, 2009 at 21:34

    @slvc
    nuuuuuuuuuuuuuu, nu-mi plac urzicile… Propun in schimb seminte de chimen si de susan…

    @N.A.
    Sa inteleg ca ai pozat intr-un pictorial mai… kinky??? 😀

  27. Şi la vară cald 3 November, 2009 at 21:40

    @Arsulici
    Da’ ni ungi tu cu miere înainte, că altfel pchică elea di pe noi şi ramânem în chielea goală… Şi-i ruşâne!

  28. Arsulici 3 November, 2009 at 22:05

    🙂

  29. JULIUS 3 November, 2009 at 23:36

    Bai, voi observarati ca astia pe care-i zisei acilea nu comentara nimic? Am impresia ca nu numa’ ca nu prea scriu, da’ nici macar nu citesc DC…

  30. M3bis 4 November, 2009 at 08:05

    @Julius
    Ştii tu vorba aia, avem echipă, avem valoare. Cum adicălea să comenteze? Acu’ aştia strâng idei pentru următorul articol, vrei să-şi piardă şirurile?

  31. Şi la vară cald 4 November, 2009 at 09:19

    Julius, vezi cine-ţi trage de poalele zelistului în jos?! Că noi pontăm zilnic, după cum vezi. Şi după cum NU vezi câteodată, că nu comentăm întotdeauna, dar pe blog ne băgăm să vedem noutăţile. Deci, cum stăm cu emoticoanele?…
    Şi mai am o propunere, că ăsta-i rolul meu şi la sindicat… Mai schimbă şi tu lista aia cu echipa şi bagă-i pe alţii, mai harnici în ea. Pe doctorul Aumădoare nu-l văd, de exemplu…

  32. 4mall 4 November, 2009 at 09:33

    @Julius: Ma, de ce esti rau? Cine ti-a trimis mesaj de felicitare cand a dat Craiova gol? Pai cate compromisuri sa faca si coana Aldehida? Ma lasa sa ma uit la meciuri, vrei sa ma lase si sa scriu?? Pai cand sa-i mai fac masaj la talpi???

  33. Arsulici 4 November, 2009 at 11:24

    @4mall
    Cui ii faci tu masaj la talpi? lui Julius????? 😀

    PS: M-ai uitat cu reteta aia? 😀 😀 😀

  34. 4mall 4 November, 2009 at 11:49

    @Arsulici: Bravo mah, ai imaginatie! Mai, stai asa ca tre sa negociez cu soacra-mea ptr reteta aia!

  35. N.A. 4 November, 2009 at 12:29

    @Julius – Dar a fost vorba vreodata si de obligatia de a citi? Sau le-ai zis doar sa scrie, omitand amanuntul cu cititul?

    @Arsulici – Da, astept sa-si faca sotu timp sa-mi faca un pictorial d-ala incendiar, sa apar si io pe la reviste.. Ce? oi fi mai fraiera ca altele? 😛

  36. N.A. 4 November, 2009 at 12:41

    @4mall – Apropo, casa de piatra! Invitatiile noastre cred ca s-au ratacit pe drum… ai? 😀

  37. Arsulici 4 November, 2009 at 13:17

    @4mall
    Da, am imaginatie!

    Casa de piatra, felicitari!

    @N.A.
    Pina-si face sotul tau timp, nasti. Mai bine roaga-l pe amant sa-ti faca pictorialul! 😀

  38. 4mall 4 November, 2009 at 14:45

    @N.A.: Nu te supara, dar am vrut o ceremonie simpla, ferita de ochii presei, ca sa nu fiu obligat sa dau interviuri in revistele de scandal explicand de ce nu port sepcuta alba la costumul de ginerica. Dar apreciez tare urarile! Pe cand cu pictorialul?
    @Arsulici: Mai, la tine ma asteptam sa-mi urezi o casa din materiale usoare si rezistente, dar fie si asa :))
    @Julius: Uite bre ca-ti fac iar trafic!

  39. Arsulici 4 November, 2009 at 14:54

    @4mall
    Soc: te-ai insurat in costum, nu in treining?

    PS O pup pe Aldehida, felicitari si ei!

    Pe cind sporesti traficul lui Julius cu un nou cititor dupa metoda N.A.?

  40. 4mall 4 November, 2009 at 15:08

    @Arsulici: Ce vrei mah, daca nu sunt din Vaslui…
    P.S. Mai incet cu pupatul, ca acum e doamna. Iti permit totusi sa o saluti :))))
    P.P.S. Ma, io credeam ca imi vrei binele!!!

  41. Arsulici 4 November, 2009 at 15:26

    @4mall
    Iti vreau binele! Ar avea o ocupatie… pina il scoate la plimbare, pina ii schimba scutecele, tu te poti uita la meci sau poti comenta aici…

  42. 4mall 4 November, 2009 at 15:34

    @Arsulici: Mda…e si asta un mod de a pune problema. Mie doar mi-e frica sa nu fie invers…

  43. si-la-vara-cald 4 November, 2009 at 15:58

    @4mall
    Casa din materiale antiseismice, tie si coanei Aldehida, ca aud ca va mutarati in Bucuresti! 🙂

  44. Arsulici 4 November, 2009 at 16:15

    @4mall
    Va mutarati in Bucuresti?

  45. mifty 4 November, 2009 at 16:21

    @arsulici: şi dacă te muţi din pierduţii de vale în bucureşti, tot “decădere socială” se cheamă!!!! 😛

  46. 4mall 4 November, 2009 at 16:41

    @slvc: De unde ai auzit tu asa ceva mai?
    @Arsulici: Tu crezi ce citesti, sau crezi ce-ti spun eu?
    @mifty: Eu sunt din pierdutii de mare…

  47. M3bis 4 November, 2009 at 17:09

    @4mall
    Acu’ te dai mare că eşti de la mare. Astă vară ai tăcut mâlc, să nu te audă văru’ Costel.

  48. N.A. 4 November, 2009 at 17:48

    @4mall – Ce? ai innebunit? cum sa te muti din Constanta in Bucuresti? vrei sa mori aici? tu stii ca astia n-au mare??!!

    @Arsulici – N-am, bre, asa ceva. 🙁 Sotul meu nu e un tip de gasca deloc, nu ma lasa sa ma joc cu alti baietei. Degeaba ii tot zic eu ca e la moda casnicia moderna; ca in Nigeria, de exemplu, se poarta altfel de mentalitati… O tine pe-a lui, ca cica numai cu el..

  49. 4mall 4 November, 2009 at 17:50

    @M3bis: Ma, dupa ce ca am scris si eu un articol asta vara (bine, s-a bagat si coana Aldehida peste mine, dar acum nu mai pot sa-i reprosez nimic, ca divorteaza), din care reiesea ca stau in “Costantza”, exact atunci te-ai nimerit sa nu citesti! Ntz ntz ntz…

  50. 4mall 4 November, 2009 at 17:52

    @N.A.: Tocmai pentru ca stiu, de aia nu ma mut! Sunt foarte CURios ce o fi auzit slvc, de a tras ea ce a tras (concluzii, care este). Cat despre sotul tau, cred ca se uita la aceleasi emisiuni cu nevasta-mea, ca vad ca au aceleasi apucaturi referitoare la monogamie…

  51. Arsulici 4 November, 2009 at 18:08

    @4mall
    Eu cred ce zici tu!

    @4mall & N.A.
    Monogamia e tot ce poate fi mai rau la o femeie, e un dublu defect: dupa ce ca e maritata, mai e si fidela… ihhhhhhhhh, cum e mai rau….
    N.A., explica-i sotului tau ca natura insasi cere ca orice pasarica sa se poata hrani cu mai multe rime 😀

  52. 4mall 4 November, 2009 at 18:48

    @Arsulici: Macar de dragul aparentelor, puteai sa zici si tu pasare in loc de pasarica. Pe bune ca m-as fi prins oricum la ce te refereai!

  53. M3bis 4 November, 2009 at 18:56

    @4mall
    Să înţeleg că soaţa nu-i acasă? Că prea te dai în comentarii pe aici…. 😀

  54. Arsulici 4 November, 2009 at 19:00

    @4mall
    Special am ales diminutivul, ma gindeam la ceva delicat, dragut, nu la vre-un vultur!!!!

    PS ce se intimpla cu site-ul tau? ca nu am putut intra pe el…

  55. Arsulici 4 November, 2009 at 19:06

    Julius,
    fiindca e vorba de raportul guvernarii, ia spune tu frumusel pe unde e sora-ta (adica a mea), de ce n-a mai dat pe aici?

  56. 4mall 4 November, 2009 at 20:25

    @M3bis:Ba e, dar cred ca am prins-o in toane bune!
    @Arsulici: Se pare ca tipul care se ocupa de el, nu se mai ocupa :)) o sa vad ce trebuie facut…

  57. M3bis 4 November, 2009 at 20:48

    @4mall
    Crezi? O să-ţi aducă aminte (citeşte reproşeze) când ţi-e lumea mai dragă.

  58. 4mall 4 November, 2009 at 21:02

    @M3bis: Nu cred ca ar face ea asa ceva! (mai, as fi fost de acord cu tine, dar daca o apuca maine cheful de citit, ce ma fac?)

  59. M3bis 4 November, 2009 at 21:12

    @4mall
    😀

  60. Şi la vară cald 4 November, 2009 at 22:18

    @4mall
    1. Nu ştiu de unde am auzit, dar numai de pe blogul ăsta putea fi, că nu prea inventez decât când vorbesc despre mine. 😀
    2. Ca să rămâi în continuare guru-l meu, trebuie să fac cerere cu-sută la dosar către coana Aldehida sau rămâne cum am stabilit?

  61. 4mall 4 November, 2009 at 23:19

    @slvc:stai linistita, esti discipoala mea in continuare!

  62. Daily Cotcodac »  Delăsător revine 6 November, 2009 at 16:44

    […] postare recentă, mogulul de Julius mă includea printre oamenii care sunt cât de cât hărnicuţi. Întrucât nu […]

Leave a reply