Postul nu e post destul

Hitler – o plimbare cu taxiul

Julius Constantinescu

Mie îmi plac taximetriştii care sunt întotdeauna de acord cu clientul. Îi ador. Să mergi o jumătate de oră cu un tip care îţi dă încontinuu dreptate, orice nerozie debitezi, e unul dintre lucrurile pentru care merită să trăieşti.

Taximetristul care e întotdeauna de acord cu clientul nu emite nici o părere până când nu află de la tine ce gândeşti vizavi de cutare chestiune. Deschide discuţia cu câteva remarci neutre, de genul: “Ce spuneţi de …?” sau “Aţi auzit că…?”. Funcţie de răspunsul primit, taximetristul se mişcă vioi în orice direcţie: îl iubeşte pe Băsescu ca pe mă-sa sau i-ar crăpa fericit capul cu toporul , crede că Elodia trăieşte sau că a omorât-o Cioacă şi e convins că România face zero puncte în grupă sau că şterge pe jos cu toată lumea. Practic, nu există nimic cu care să nu poată fi de acord. Să dau doar un exemplu: un taximetrist care avea un fanion cu Steaua atârnat de oglindă mi-a declarat odată cu toată sinceritatea că, în opinia lui, Universitatea Craiova practică cel mai încântător fotbal din lume.
Cred că nici Hitler nu s-ar fi hotărât să invadeze Rusia dacă n-ar fi făcut, în timp ce mergea cu taxiul la serviciu, următoarea remarcă: “Cred că ar trebui să invadez Rusia”. Vă daţi seama că o armată de lideri nazişti demenţi n-ar fi pledat mai bine cauza invadării Rusiei decât un taximetrist care e întotdeauna de acord cu clientul: “Aveţi dreptate, mein Führer! Nu mai ai loc nicăieri de bolşevicii ăştia. Ar trebui împuşcaţi cu toţii, fără milă!”.

Share:

15 comments

  1. M3bis 5 October, 2009 at 13:00

    Data viitoare, când mai dai peste vreun taximetrist de ăsta, eu zic să-l pui în faţa unui paradox. Plânge-te de halul în care conduc taximetriştii, inclusiv el, pe străzi. Să-l vezi atunci dacă îţi mai dă dreptate.

  2. Newsted 5 October, 2009 at 13:23

    Hai bre…stelist sa spuna asa ceva? Nu se poate ma, bagi in ele =))

  3. Marius B. 5 October, 2009 at 13:23

    Ce sa-i faci mai Julius…CLIENTU’ nostru, STAPANU’ nostu.

  4. Russian Mafia 5 October, 2009 at 14:03

    Am pus eu intrebarea asta unui taximetrist, iar replica lui a fost “Da, asa este, unii nu sunt cuminiti, fac prostii si se cred regii soselelor”. Bineinteles intrebarea mea s-a referit la felul cum conduc ei, cum se baga in trafic s.a.m.d., dar el si-a permis sa raspunda insa contra concurentei, din moment ce la mine in oras sunt 2 firme de taximetrie.

  5. Skag 5 October, 2009 at 16:02

    Ce imi plac emie la taximetristi este faptul ca sunt uniti. A fost un scandal odata la brasov, in care a fost implicat un taximetrist. In urmatoarea jumate de ora toata zona era plina de taximetristi, indiferent de companie:D

  6. Laura 5 October, 2009 at 18:06

    Morala: Hitler a dat peste acelaşi taximetrist ca şi Napoleon. Deci aveţi grijă cine s-a pârţâit înainte in taxiu.

  7. Florian 5 October, 2009 at 20:28

    Mi-a povestit odată un taximetrist cum i-a zis unuia: Da, domnule, este minunată ideea să-ţi deschizi un blog unde să mânăreşti premii.

  8. Şi la vară cald 6 October, 2009 at 00:57

    Dacă e adevărat ce spui, m-am hotărât: mă mărit cu un taximetrist! 😀

  9. Florian 6 October, 2009 at 08:07

    @şlvc
    Alegere perfectă. Obligat în timpul serviciului să le dea dreptate clienţilor, acasă îşi scoate pârleala. O să te distrezi pe cinste.

  10. N.A. 6 October, 2009 at 13:20

    @Si la vara cald – Nu-i nevoie! Orice barbat va deveni asa dupa nunta, daca excelezi in a-l bate la cap. Nu rezista nici un psihic, oricat de tare ar fi, la o cicaleala meseriasa! 😀

  11. Şi la vară cald 6 October, 2009 at 15:05

    @N.A.
    Aşa mă gândeam şi io, da’ uite că veni megheruşu’ şi-mi spulberă iluziile… Da’ uite c-am găsit soluţia: când vine soţioru’ acasă, obo de atâta dat dreptate, şi mă prind că mie mi-ar da -bucuros- altceva, plec pe traseu, cu ăla care îl schimbă în tură, şi îl las pe el să-mi dea dreptate până mă satur. 😀

  12. oaie 6 October, 2009 at 19:50

    “Clientul are intotdeauna dreptate!”
    Eu “m-am imprietenit” la un moment dat cu un taximetrist si pe el il sunam de fiecare data cand aveam nevoie de astfel de servicii.
    @ N.A.: ma antrenez de acum la nebagat in seama 🙂 ma si imaginez stand in fata televizorului/pc-ului cu o bere in mana zicand din cand in cand: da, draga…

  13. Hitler – o plimbare cu taxiul « Blogu' lu Tzone(scu) 6 October, 2009 at 21:10

    […] Scris de Julius […]

  14. N.A. 6 October, 2009 at 23:22

    @oaie – misto asa! mai ales cand pune intrebari mai neprevazute gen “vezi ca ti-am luat cardul ala si il sparg la mall”, “pot sa-ti iau toti banii din portofel?” sau de-alea mai tricky gen “crezi ca sunt grasa?”, “aia de la 7 arata mai bine ca mine?” 😀

  15. N.A. 6 October, 2009 at 23:24

    @slvc – D-aia ar trebui sa aiba fiecare om taximetristul lui! 😀

Leave a reply