Evenimentul zilei de ieri

Evenimentul zilei de ieri: ziua lui Tibi

Cand eram eu mic, erau la moda dedicatiile la radio, care invariabil erau fie pe Modern Talking, fie, ceva mai tarziu, pe Ace of Base (iar pentru rafinati, pe Depeche; rockerii, oameni din topor, mai degraba iti faceau cinste cu o berica decat sa dea o dedicatie).

Dupa aia au aparut SMS-urile cu “La multz any cu t0t cetzi doreshti in viatza Gigele” si multe alte expresii frumoase care practic au anulat munca de generatii a Scolii Ardelene, a Junimii si a scolii primare.

Gratie progresului tehnologiei, insa, acum avem si dedicatii pe Wikipedia. Iata un exemplu (uitati-va la anul 1991, intre fondarea Miscarii Pugwash si crearea PDSR):

tibi-pe-wikipedia
Ce putea fi mai util? Acum stiti precis cand s-a nascut “Tibi cel mai bun prieten al meu”, sa va bucurati ca sunteti contemmporani cu el si puteti chiar sa-l felicitati pentru ca are asemenea amici. Si daca dati de el, sa-l si felicitati pentru ca el si cu amicul sau au curajul sa recunoasca public ca-s gay si ca se iubesc foarte mult.

(Desigur, mai exista si posibilitatea sa nu fi stiut ca la feminin e “contemmporana” si nu “contemmporan”, dar nu pot crede ca un om care a stiut sa scrie acest cu 2 de “m” si sa evite atat de ingenios folosirea virgulelor ar fi putut face o asemenea eroare).

Share:

43 comments

  1. bogho 9 July, 2009 at 09:20

    http://ro.wikipedia.org/wiki/9_iulie

  2. Irene 9 July, 2009 at 10:05

    Incredibil ce bizon! Asta cred ca a gasit wikipedia dand cautare dupa manele.

  3. MOARTE COCALARILOR 9 July, 2009 at 10:07

    Bine faceti ca-i aratati poe toti cocalarii astia care polueaza internetul. Mai trebuie sa-i mai si puna cinva la punct din cand in cand. E prima data cand va citesc, dar chair mi-a placut postarea asta.

  4. newsted 9 July, 2009 at 10:11

    Ca tot romanu’, el are impresia ca trebuie sa ia toata mana daca i s-a acordat un deget .

  5. Remusache 9 July, 2009 at 10:15

    @newsted CUm adica? Adica vrei sa spui ca e normal sa isi puna ziua de nastere ca eveniment pe Wikipedia dar ca nu trebuia sa exagereze? Pe cuvantul meu daca inteleg comentariul tau

  6. newsted 9 July, 2009 at 10:38

    @Remusache …Nu nene.Vreau sa spun ca i s-a dat dreptul de a posta date cu caracter informativ prin infiintarea wikipwdiei si el pune , in bunul stil romanesc, date despre pretenaru’ sau.Ca merita si el, doar e baiat bun…

  7. Remusache 9 July, 2009 at 10:46

    @newsted A… sorry, my bad. Dar trebuie sa recunosti ca si ce a pus el avea caracter informativ pentru baietii de la el de la scara blocului macar

  8. newsted 9 July, 2009 at 10:47

    :))

  9. N.A. 9 July, 2009 at 11:56

    “… si sa evite atat de ingenios folosirea virgulelor…”
    Ma, tu esti corector! recunoaste! :))))

  10. noghri 9 July, 2009 at 11:56

    s-ar parea ca pornografia nu mai satisface in zilele noastre cand descoperi internetul ^^. interesant e ca m-am uitat acum pe wiki, cineva a binevoit sa modifice “evenimentul anului 1991” :))

  11. Pirca 9 July, 2009 at 12:14

    @noghri Numai vreun dusman care ii purta pica lui Tibi cred ca ar fi putut sa faca una ca asta.

  12. Omu Negru 9 July, 2009 at 13:00

    Da si wikipedia in limba romana parca e scrisa de Richi Dandel: azi s-au nascut Mirabela Dauer, Angela Similea, Margareta Paslaru si Daniel Iordachioaie. Numai personalitati ale istoriei si culturii mondiale…

  13. Florian 9 July, 2009 at 13:02

    @noghri
    Convingerea ta că evenimentul anului 1991 a fost şters de pe Wiki porneşte de la iluzia că, iniţial, textul respectiv ar fi existat. Pircă aplică aici o subtilă tactică de manipulare psihologică. In realitate, textul inserat în articolul lui Pircă este cel falsificat, prin introducerea anului 1991, an care pe Wiki nu a existat niciodatã.
    Motivul acestei strategii este că Pircă a vrut să-i transmită pe DC un mesaj de dragoste iubitului său Tibi şi a ales această cale subtilă.

  14. valyum 9 July, 2009 at 13:22

    floriane, asta tot de la bunicu Sade a iesit sau de la unchiul Freud?

    in cateva momente amicul Pirca va recunoaste ca el a postat dedicatia pe Wiki si va plange ca de ani de zile el are o atractie ne-platonica cu Tibi.

    Acuma ca finalizare, sunteti de acord ca autorul dedicatiei a reusit? Deja se discuta de tibi mult prea mult

  15. Pirca 9 July, 2009 at 13:27

    @Florian
    Pe langa ca m-ai facut gay, m-ai facut si curios. Asa ca m-am uitat in istoricul paginii de Wikipedia si iata ce am gasit:
    http://ro.wikipedia.org/w/index.php?title=9_iulie&diff=prev&oldid=3048153
    Acum, cititorii Daily Cotcodac pot afla, plimbandu-se un pic prin istoricul paginii, cum il cheama cu adevarat pe Tibi, ce alti prieteni mai are prietenul lui Tibi (socant, printre ei se afla si o femeie, probabil cu standarde foarte scazute) dar si ce IP are genialul amic al lui Tibi, ca eventual sa-l gaseasca si sa-i stranga mana.

  16. noghri 9 July, 2009 at 13:40

    una din concluzii ar fi ca stim despre tibi si despre faptul ca a marcat “intr-un mod pur existential” anul 1991, dar nu stim cine este iubitul lui?^^

  17. clara 9 July, 2009 at 14:07

    doamne, in ce lume am ajuns sa traim, cocalari sa isi dea dedicatii in wikipedia…. clar nu mai e mult pana la sfarsitul lumii…. inca sunt marcata de ceea ce i s-a intamplat mamei lui cabral, comentariul ala a fost atat de josnic, slinos si murdar, mai ales ca autorul nu este decat un ghertoi retardat, un roman care s-a transformat singur in “cioara”, culoarea pielii nu defineste omul, ci ceea ce face, spune….

    imi pare rau, dar nu pot mai vad lucrurile aste atat de “light” cum le vede julius, daca as trai in alta parte poate ca ar fi altfel, dar sunt aici si ma lovesc de ele mult prea des.

  18. cosanzeana 9 July, 2009 at 14:13

    Ce ciudat, văd că Alexandru Graur a murit chiar de ziua lui.

  19. Florian 9 July, 2009 at 14:14

    @valyum
    Nici, nici, mi-a şoptit-o amantul bunicii şoferului bunicului, Gustave le Bon, că el le-avea cu psihologia maselor, asta de-o exersă Pircă pe naturelul nostru simţitor.
    Dar ceva – ceva ai ghicit tu când ai zis de unchiu’ Freud. Din partea lui, i-am transmis lui @N.C. un mesaj mai adineauri, la articolul ăla cu corectorii şi virgulele. Ti-am trimis şi tie un răspuns, tot acolo, da’ n-are treabă cu Freud, ci cu lecţiile de dicţie ale (stră)10 bunicului Cicero.
    @Pircã
    Eşti diabolic, te-ai gândit şi la asta, să falsifici istoricul Wikipediei. Norocul cititorilor DC este că veghez eu la corecta lor informare.
    P.S. Sper că ştii de glumă.

  20. Florian 9 July, 2009 at 14:18

    @cosânzeana – de ziua lui Tibi?

  21. cosanzeana 9 July, 2009 at 14:28

    @Florian
    Nu, măi, uită-te sus în stânga paginii DC, chiar deasupra de Acasă, unde scrie că pe 9 iulie 1900 s-a născut Alexandru Graur. Apoi mergi pe urmele lui Tibi în pagina wiki şi vezi că mai jos apare la decese Alexandru Graur, pe 9 iulie 1988.

  22. Florian 9 July, 2009 at 14:50

    @cosânzeana
    Hai, măi, că am glumit, o luasem deja pe urmele tale şi ştiam care-i treaba, da’ am vrut să te necăjesc şi să văd dacă te prinzi. 1-0.

  23. cosanzeana 9 July, 2009 at 15:09

    Ca să vezi ce cumsecade sunt îţi ofer chiar 2-0.

  24. valyum 9 July, 2009 at 15:26

    auzi, da Tibi totusi da ceva de baut?
    sau azi tre sa bem la carciuma de ziua lui Tibi….

  25. noghri 9 July, 2009 at 16:17

    daca nu tibi, macar miscarea pugwash, ca pdsr-ul o fi fugit cu prietenul lui tibi din tara.

  26. George78 9 July, 2009 at 17:20

    Felicitari Tibi! Ai niste prieteni sa-ti traiasca! Poti sa le multumesti ca te-au facut de bafta pe internet de ziua ta.

  27. Florian 9 July, 2009 at 18:26

    @cosânzeana
    Pardon, abandonul te costă 3-0. Asta dacă-i doar aşa, o întrecere, altfel…

  28. Florian 9 July, 2009 at 19:40

    @noghri
    I-am sunat pe toţi de pe listă si-s ocupaţi, doar Mike Tyson şi-ar putea face puţin timp pentru tine.

  29. N.A. 10 July, 2009 at 00:11

    @Florian – Aaaaa, deci gata, this means war!! Mai intai insinuezi ca nu m-as prinde la poante, acuma ma botezi N.C. (dai un miel pe chestia asta!)… War, I say!! 😀

  30. noghri 10 July, 2009 at 01:04

    @florian

    nu stiu daca am fi pe aceeasi lungime de unda…el are o abordare mai neanderthala in ceea ce priveste limbajul semnelor iar eu unul nu m-am sinchisit sa invat dialectul OG.

    ps: pai daca zici ca i-ai sunat pe toti de pe lista, inseamna ca il cunosti si pe tibi si pe prietenul lui ^^.eu cred ca doar pe tine te-au invitat la petrecere si le-a fost jena sa ne refuze live pe noi restul carcotasilor :p

  31. Florian 10 July, 2009 at 08:40

    @N.C.
    Indurare, războinică a luminii (eşti cumva neam cu… ?), dar egzistă o explicaţie: Atunci când în nemernicia mea, ca un câine turbat, ţi-am pocit numele scriind A în loc de N, mă gândeam la tine ca la Afrodita, iar emoţia momentului m-a făcut să-ţi atribui iniţiala zeiţei.
    Ce zici, ţine vrăjeala de-o băgai? Nu de alta, da’ io-s un tip paşnic, nu le am cu războaiele. Totdeauna am acordat Peace Day toate onorurile cuvenite.
    Miel n-am, da’ dacă vrei îti împrumut puţin leul care-mi păzeşte casa, că-l cheamă Mielu’. Ii zic aşa de la Anul Nou, când m-a lăsat fără Vasilică ăla de ieşeam cu el la gura metroului, să-l mângâie lumea şi să fac şi io un ban cinstit.

    @noghri
    I-am sunat pe toţi din adevărata lista de pe Wiki, nu de pe aia măsluită de Pircă. Da’ acu’, dacă Tibi ţi-a citit mesajul şi a văzut că jinduieşti după o invitaţie, precis că o să-ţi dea un semn de viaţă.

  32. Florian 10 July, 2009 at 08:52

    @N.A.
    Stai cã m-am zãpãcit de tot, iar am încurcat borcanele cu iniţiale. Si nici măcar n-am golit azi-noapte toată damigeana, am mai lăsat de-un deget pe fund. Acu’ ce mã fac, cu A de la Afrodita o bunghisem io cumva, da’ cu C cum s-o dau la-ntors? A, da, era unu’ Charon, un luntraş pe care-l tocmise Hades să-i facă nişte transporturi fluviale, la el mă gândeam când am scris NC. Acu’ te-ai mai îmbunat, aşa-i?

  33. Artistu zice… » Echipa de soc aduce iar ZAMBETELE de VINERI - 10.07.2009 10 July, 2009 at 11:46

    […] comentarii, fara adaugiri: Frate’meu e badigard! Racnul conservele si bautura Tibi importantu’ UIKEND PLACUT! (Sursa imaginii Andrei Aciobanitei) Andrei KIP IN TACI You can follow any […]

  34. punKreas 10 July, 2009 at 11:58

    Vorba aia … La multi ani, Tibi draga :)))

  35. N.A. 10 July, 2009 at 12:44

    @Gigel.. aaaa.. pardon, Florian! – Hahahaha, merge, corect, ce mi-e Afrodita, ce mi-e Charon, una cu frumusete si dezmat, altu’ cu tranzit de mortaciuni.. da’ tot p-acolo prin mitologie se gasesc amandoi..
    Da’ tot mai bine era daca ziceai ca te gandeai la Cosanzeana

  36. cosanzeana 10 July, 2009 at 14:33

    @N.A. Nu putea să mintă chiar aşa. Cine l-ar crede că îi plac brunetele ce tricotează ciorapi pentru Făt Frumos?

  37. Florian 10 July, 2009 at 20:12

    @N.A.
    Mă gândeam eu şi la Cosânzeana, ce-i drept, că tocmai îmi dăduse un mail să-mi spună că s-a săturat să-mi tot tricoteze ciorapi. Am văzut eu că-n ultima vreme se cam uită galeş la Zmeul Zmeilor, dar ce nu ştie este că eu l-am rugat pe tip să o vrăjească şi s-o fure în prima noapte fără lună, că m-am săturat de ciorapii ei fără degete.
    Altceva mi-a amestecat însă iniţialele alea în cap, tocmai ce avusesem un vis în care se făcea că eram tăntălăul blogului şi că toată lumea îmi zicea Gigel.

  38. noghri 10 July, 2009 at 21:20

    sper ca nu era toata lumea pe capul tau ca aici sa ceara invitatii la ziua ta ^^.

    invitatia, nu tanjeam dupa ea, doar berea si probabil povestea de viata care l-a dus inspre aparitia, eronata sau plasmuita, in wiki. dar nu e panica, daca e doar bere, m-oi multumi si cu mike, cat despre conversatie o sa incerc sa dau din cap, ori ca sunt de acord cu OG-urile ori ca incerc sa ma eschivez de argumentele imbatabile pe care le detine.

  39. cosanzeana 10 July, 2009 at 22:11

    @Florian
    Eu cred că tu ai lecturat ceva din biblioteca lui Robintel: am zis că tricotez ciorapi pentru Făt Frumos, nu pentru tine. Şi oricum te bănuiesc că eşti un zmeu sub acoperire, ţi-ai luat nume paşnic ca să nu ne prindem noi.

  40. Florian 10 July, 2009 at 23:48

    @noghri
    La-ntâlnirea cu Mike nu-i nevoie să te forţezi tu să dai din cap că te ajută el. E un tip tare de treabă, ai să vezi asta şi singur dacă o să mai apuci.

    @cosânzeana
    Ce-ai făcut nesăbuito, mi-ai făcut praf masca sub care-mi ascundeam zmeiasca-mi făptură. Acu’ nu mai putem zăbovi pân’ la prima noapte fără lună, cum ne-nvoisem, trebuie să te fur degrabă şi n-am nici cal, că mi-am făcut mezeluri de recesiune. O să te duc în cârcă, ce să fac. Câte kilograme ai?

  41. noghri 11 July, 2009 at 16:08

    @tibi daca mai rezist un weekend in advertising-ul romanesc, apuc sa vad si cat de amiabil e mike ^^

  42. N.A. 12 July, 2009 at 01:04

    @ Cosanzeana – vezi? suspectam eu corect ca se gandea la tine!
    @ Florian – voi consemna in Wikipedia ziua in care s-a nascut povestea voastra ( cu precizari gen : numai in DC puteti afla cine cu cine s-a mai cuplat, ce parerea mai are vedeta Florian despre ciorapii fara degete si cum a jignit el toti purtatorii nevinovati ai numelui Gigel ) :)))))))

  43. Florian 12 July, 2009 at 20:14

    @N.A. (na c-am nimerit-o)
    Dacă dai ştirea asta pe Wiki, o să crească traficul pe DC mai ceva decât ratingul lui Dan Senzaţionescu. Ti-ai pus în gând să câştigi următorul concurs şi umbli cu fitile d’astea? Ruşine!

Leave a reply