Concursuri

Cablu vs wireless

Călin Turcu

Deşi tema concursului este “poveste haioasă despre cabluri”, eu am să pun problema altfel: de ce iubim cablurile . În primul rând vreau să vă zic că suntem nişte amatori, profesioniştii nu le zic cabluri ci “cable”; cel puţin aşa se exprima domnul de la Romtelecom care ne-a făcut nouă prima reţea la firmă. E drept, după o scurtă perioadă ne-am dat seama că omul se pricepea la cable la fel de bine ca şi la limba română, aşadar o imprimantă din asta wireless ne-ar fi prins bine. Totuşi iubim cablele (observaţi că încerc să imit limbajul profesioniştilor) pentru că prin 2003, la CeBit, un mare târg de calculatoare, a venit un domn cu laptop la standul firmei (nu era Stan, dar nici Bran) şi ne-a întrebat dacă aia e reţeaua noastră. “Aia” fiind mai exact reţeaua noastră wireless nesecurizată care-i permitea accesul la calculatoarele noastre aflate la târg şi la informaţia confidenţială de pe ele. Şeful meu a fost aproape de un moment Kodak combinat cu o apoplexie şi de atunci ne-am îndrăgostit de cablurile care-ţi permit să ştii cine-ţi accesează reţeaua iar dacă te supără poţi să-i iei mufa şi să nu-l mai inviţi la ziua ta.

PS: Acest text a fost inscris prin e-mail la concursul nostru, care are drept premiu o imprimata HP Photosmart Wireless. Nu l-am publicat neaparat pentru ca e cel mai bun, ci pentru ca e cel mai concis. Am mai primit cateva texte haioase (de pilda, de la G.N. sau Warlock, dar si de la altii), doar ca sunt atat de lungi incat l-ar plictisi chiar si pe Faulkner. Pe Faulkner, bre!!

Share:

49 comments

  1. M3bis 2 October, 2009 at 14:36

    Bre, de asta l-am împărţit pe episoade. Să nu se plicitsească Faulkner aşa cum m-am plictisit eu când l-am citit scris.

  2. JULIUS 2 October, 2009 at 14:44

    @M3bis: al tau era cel mai haios, dar n-am putut sa rezist, crede-ma :)))

  3. aNDRIIpOPA 2 October, 2009 at 14:53

    Parca tot mai fain era cu cablu wireless. Da’ noa…. asta e parerea mea! Hic!

  4. skag 2 October, 2009 at 14:57

    Bre julica, povesea mea nu iti placu? Cei daca e lunga domne? Discriminare, chem pe astia cu drepturile omului neom, sa imi faca dreptate:D

  5. m1ha1 2 October, 2009 at 15:12

    deci “cable” multe pentru Romtelecom 😉

  6. Laura 2 October, 2009 at 15:26

    Măi Julică, şi care va să zică ca s-o spun aşa şi poezia mea nu ţi-a placut deloc, da’ chiar deloc şi nici măcar umpic 😉 ?

  7. si-la-vara-cald 2 October, 2009 at 15:28

    Zarurile fiind cazute intr-o dunga, va anunt ca renunt si la imprimanta, asa ca nu-l mai lingusesc pe Tiran, ca era sa-mi pierd si pozitia importanta din sindicat din cauza lui.

  8. kuk 2 October, 2009 at 15:36

    OAMENI BUNI , NU MAI TRIMITETI NIMIC , e minareala , ( ca de obicei ).
    O sa dea premiu lu’ mogulu’ , ca sa se puna bine cu el .
    SIGUUUUUR , AM AUZIT IO !!!!

  9. M3bis 2 October, 2009 at 15:38

    @Julius
    Haios ha? Mătăluţă ti cam râzi di mini, bag seama. Las’ că ti-nsori tu. Atunci sî ti văd.

  10. si-la-vara-cald 2 October, 2009 at 17:23

    @kuk
    De-aia ti s-a pleostit cucul… pardon, trompa, ca parca-i furtunul meu de la aspirator?

  11. aNDRIIpOPA 2 October, 2009 at 17:31

    Mânărie-mânărie, dar să ştim şi noi!

  12. Florian 2 October, 2009 at 19:17

    Aaah, ce relaxat sunt că nici nu m-am înscris la concurs, nici n-am recurs la linguşeli şi-la-vară-calde. In plus, m-am distrat pe cinste zilele astea, văzând câte tone de lucrări are de corectat Tiranul.
    @M3bis, hai bre la o bere, că opera ta va fi apreciată de posteritate. Aici la Tiran n-ai cu cine mă, n-ai cu cine. Pe @şlvc n-o luăm cu noi la bere, că duhneşte a linguşeli de la o poştă.

  13. Şi la vară cald 2 October, 2009 at 19:31

    @Flo
    Vezi să nu! N-ai pic de subtilitate în tine. Ai remarcat doar grosierul şi evidentul, nu subtilul. Cum crezi că se compromite Maestrul cu tine la o bere, mai ales că eu l-am invitat înaintea ta la un pahar de ambrozie!…

  14. Moroi 2 October, 2009 at 19:33

    nici eu nu m-am înscris …mi se pare aiurea. Hmmm…totuşi poezia aia scrisă de o domnişoară parcă, era cea mai tare. În rest mulţi lingăi, mulţi profitori, mulţi “combinatori”. De asta nu am vrut să mă confund cu restul turmei … Felicitări câştigătorului.

  15. Laura 2 October, 2009 at 19:51

    @ Moroi
    Domnule Moroi mulţumesc, mulţumesc… măcar unul care apreciază ce se poate face din dragostea unei strigoţe pentru un măgăruş… doar iubirea…

  16. bolborosici 2 October, 2009 at 20:03

    Domne nu stiu altii cum sunt…dar eu cand ma gandesc la visurile copilariei mele realizez ca eu nu am nimic comun cu tehnica moderna; si ca in principiu n-am chef sa scriu despre ceva pentru un premiu. Fie el si multifunctional. In plus, intre noi fie vorba, multifuntionala suna a tehnic, tehnic suna urat de tot. Suna a imprimanta, calculator, laptop, telefon, videoproiector. Nici unul din astea nu-s, in parctica, subiecte simpatice. De ce domle sa scrii ca sa castigi un netrebnic de instrument care niciodata nu functioneaza asa dupa cum il planuiesti? Cat de mare sa-ti fie pana de imaginatie? zic, nu dau cu parul

  17. Somebody 2 October, 2009 at 20:10

    Bai, poate il plictisesc pe Faulkner, dar pana nu-l depasesc pe Sadoveanu eu nu ma las batuta.

  18. M3bis 2 October, 2009 at 20:31

    @Florian şi Şlvc
    Îmi pare rău, dar trebuie să declin invitaţiile la bere şi ambrozie. M-a invitat nevasta, frumos, să pun mâna să o ajut la bucătărie, că altfel…..

  19. Florian 2 October, 2009 at 20:44

    @M3bis
    Bine faci că nu te duci la paharul ăla de ambrozie. Cu siguranţă face parte dintr-un plan de linguşeală. Cine ştie de ce are nevoie de la tine.

  20. Florian 2 October, 2009 at 20:52

    @Laura
    Lasă dragostea mea, că totul e bine când se termină cu bine. Pierderea concursului, dar câştigarea unei iubiri, are în ea ceva shakespearian. Nouă să ne fie bine şi la vară noapte cald.

  21. Laura 2 October, 2009 at 21:09

    @ Florian

    şecspirian… oh iubite măgăruş… mă sperii! Nu vreau să te văd cu copituţele tale scumpe amortite in sus… si tu ca la romio si julieta. Nu-i mai bine laurenscian…? sau cum îi zice la ăla cu doamna şaterli?

  22. Şi la vară cald 3 October, 2009 at 01:13

    @Laura
    Jerome K. Jerome, fată! Aşa-l cheamă. În traducere, Vlad Muşatescu! ( 😉 )

  23. Florian 3 October, 2009 at 08:41

    @şlvc
    Ce vorbeşti soro? Jerome ăla al tău le avea el cu datul în bărci, da’ n-a violat-o pe şaterloaica de care zice Laura. P’ăla de i-o trase şaterloaicei îl cheamă Bozorog şi acu’ e la pârnaie. S-a dat şi film la Casa de Cultură a Sindicatelor, nu fuseşi să-l vezi?

  24. Şi la vară cald 3 October, 2009 at 09:05

    @Flo
    Cum să nu! Chiar am reflectat pe marginea lui, la mine acasă. Iar şaterloaica aia n-a fost violată, ci s-a lăsat de bună voie; ba chiar avea iniţiative… Mama lui de citit la seral! 🙁

    Iar în privinţa linguşirii Maestrului, nu-ţi fă griji! Ar trebui să am o limbă de girafă, şi înalţimea ei, s-o pot face. N-ai auzit că omu’ are 1,90 m?!

  25. M3bis 3 October, 2009 at 09:24

    @Şlvc
    Linguşirea n-are nimic de-a face cu linsul. Pentru asta am bichonul.

  26. Şi la vară cald 3 October, 2009 at 09:30

    @M3bis
    Zăăău?! O greşi DEX-u’!
    A LINGUȘ//Í ~ésc tranz. A lăuda în mod exagerat (pentru a câștiga bunăvoința); a măguli; a flata; a adula. /v. a linge
    Măi, tu de-aia ţi-ai luat bichon! 😀

  27. M3bis 3 October, 2009 at 10:18

    @Şlvc
    Nu, DEX-ul nu greşeşte

    LINGUȘÍ, lingușesc, vb. IV. Tranz. și refl. A căuta să câștige bunăvoința, favoarea etc. cuiva satisfăcându-i vanitatea, a se pune bine cu cineva prin atitudini și vorbe măgulitoare la adresa lui, prin laude exagerate și ipocrite; a flata, a măguli, a peria. – Cf. l i n g e.

    Confer Termen prin care se face o referire, o trimitere comparativă de la un text la un izvor sau la o lucrare lămuritoare. [Scris și prescurtat: cf.]

    Da’ te-ai prins. Şi nu, nu mi-am luat bichon. A apărut în casă, adus de nevastă, pentru o săptămână, că cică stăpâna lui pleca la mare şi nu avea cu cine să-l lase. Ghici câte zile are săptămâna aia.

  28. lulu 3 October, 2009 at 10:22

    @M3bis
    Cred ca saptamana aia nu are sigur tot atatea zile cat are o saptamana de concediu. Probabil aduce putin cu o saptamana in compania soacrei 🙂

  29. M3bis 3 October, 2009 at 10:25

    @lulu
    Te-ai prins. Săptămâna aia are deja vreo mie patru sute de zile. Şi e abia marţi.

  30. lulu 3 October, 2009 at 10:28

    Bine ca ai scapat da luni. Se zice aia e cea mai lunga zi.

  31. Şi la vară cald 3 October, 2009 at 11:30

    @M3bis & lulu
    Da, aşa e cu lunea. Statistic, cele mai multe cazuri de deces la populaţia activă apar lunea, la serviciu. Concluzia unui hâtru: Oamenii preferă să moară decât să muncească.

  32. Şi la vară cald 3 October, 2009 at 11:32

    Scuze, am uitat de moderare. Hai că modific, că până se trezeşte moderatorul, îmi pierd ideea. Deci:
    Da, aşa e cu lunea. Statistic, cele mai multe cazuri de deces la popu.laţia activă apar lunea, la serviciu. Concluzia unui hâtru: Oamenii preferă să moară decât să muncească.

  33. Florian 3 October, 2009 at 11:51

    @şlvc
    Stiam că şaterloaica nu fu violată, da’ am pus şi io de la mine o transfigurare artistică, aducând scenele fierbinţi în registrul care îmi place, cel al violului. Dar tu nu eşti niciodată sensibilă la fiorurile mele artistice, iguano, numai eu rezonez la aberaţiile tale. Ce, eu ţi-am zis ceva că l-ai amestecat pe Jerome K Jerome în ciorba şaterloaicei? Si chiar dacă am zis am făcut-o doar aşa, de sanchi, ca să ies la înaintare cu violatorul meu, n-a fost o contrazicere pe bune.
    Si să mai ştii că am trecut şi pe la tine acasă, na.

  34. Laura 3 October, 2009 at 11:53

    Păi cum nu slvc… doar lunea e cea mai intesivă zi in ce priveşte munca… trebuie să rupi trei foi din calendar 🙂

  35. Florian 3 October, 2009 at 11:59

    @şlvc
    Dacă tot e ziua corectărilor, punctul ăla de-l puseşi când ai scris popu.laţia trebuie mutat cu două litere mai în faţă.

  36. Florian 3 October, 2009 at 12:00

    @Laura
    Mai bine rupi cinci şi ajungi direct în weekend.

  37. M3bis 3 October, 2009 at 12:12

    Şi să fi scris po.poluţie? @Floriane, tu nu cumva eşti fecioru’ lu’ Dolănescu?

  38. yeonsaeng 3 October, 2009 at 12:28

    @tetris
    dupa glas,as paria ca el e

  39. Florian 3 October, 2009 at 12:38

    @yoyo
    Te rog să nu mă jigneşti, că ăla nu-i în stare să ragă ca un măgar.

  40. Laura 3 October, 2009 at 13:55

    @ Florian
    da’ bine le mai zici… mă duci la o idee…
    cine munceşte mult, face greşeli. Cine nu numceşte, nu face greşeli. Şi cine nu face greşeli va fi avansat… 🙂

  41. Florian 3 October, 2009 at 14:16

    @Laura
    Da, numai că avansul ăla depinde cine, unde şi cu ce ţi-l dă. Dacă îl primeşti sub forma unui morcov în fund, nu prea mai e vorba de plăcere. Doar dacă…

  42. N.A. 3 October, 2009 at 14:23

    @Florian – Vorbesti ca un cunoscator.. 😀

  43. yeonsaeng 3 October, 2009 at 14:40

    @n.a
    =))

    @floflo
    ba cum nu! i-auzi aici
    http://www.trilulilu.ro/Buica123/508ad0a903a1d3

  44. Florian 3 October, 2009 at 16:54

    @N.A.
    M-ai ghicit, numai că eu sunt de partea cealaltă a morcovului.

  45. Florian 3 October, 2009 at 16:57

    @yoyo
    Unde mă trimiseşi moţato, că n-am dat de nicio melodie. M-ai băgat din greşeală în bloaga ta de agaţamente, pe unde umbli brambura de când te-a părăsit cipicao.

  46. yeonsaeng 3 October, 2009 at 18:13

    @floflo
    de fapt te-am trimis in compartimentu laurei. il tine pe dolanescu in buzunar.si noaptea-i canta …
    si nu m-a parasit cipcirip…eu l-am parasit pe el,da?:))..(vezi ca la sindicat,printr-o camera pe-acolo,ai sa gasesti ceva asemanator:)) )

  47. Laura 3 October, 2009 at 19:18

    @ Florian
    unde ne trimise yoyo? pe o insula pustie… doar noi doi si briza mării?

  48. N.A. 3 October, 2009 at 19:45

    @Laura – Ai grija ca umbla cu morcovi la el. Si nu cu intentii pasnice!

  49. N.A. 3 October, 2009 at 19:45

    @Florian – hahahahahahahahaha, buna asta!

Leave a reply