Postul nu e post destul

Mai tare ca piramidonul: efectul de piramidă

Dr. Ionuţ Şendroiu

Doamna Dorina este o susţinătoare înfocată a efectului de piramidă. Această pasiune i se trage după un concediu petrecut la munte, la Cheia. Revelaţia a avut-o încă din prima seară, la scurt timp după ce şi-a scos bărbatul din cîrciumă. A reuşit să-l care pînă în faţa porţii unui localnic, unde l-a abandonat, epuizată. După care, s-a interesat la un vecin cum se numeşte proprietarul gardului lîngă care şi-a cazat soţul. Ca să ştie de unde să-l recupereze, a doua zi. În rest, vecinul a fost amabil, pe alocuri chiar tandru. Spre dimineaţă a servit-o cu un ceai de muşeţel. Pe la opt jumate, cînd a ajuns înapoi în cameră, soţul era deja acolo, îşi curăţa sacoul şi pantalonii, că noaptea fusese cam ploioasă.

Te scoală din morţi
Vînătaia de la ochiul drept şi-a tratat-o cu decoct de tătăneasă, dar nu şi-a putut explica cum i s-a trezit bărbatul din beţie atît de repede. De obicei, se ducea ea pe la prînz să-l ia acasă, cu un cărucior de butelie, împrumutat de la gazdă. De fapt, aşa îşi şi alegeau gazda, în funcţie de căruciorul de butelie. În plus, i s-a părut suspectă şi erecţia vecinului. Parcă prea era aşa, într-un fel, că ea trei orgasme în aceeaşi noapte nu a mai avut de cînd era fată mare. Oricum, şi-a notat pe o hîrtie numele proprietarului gardului: Gheorghe Ionescu. Ca să ştie pe viitor, cînd mai vine în concediu la Cheia, să nu mai păţească surprize. Curtea o recunoaşte oricum, că avea înăuntru un fel de monument din ăsta modern, cam ca ăla din Piaţa Revoluţiei, da’ mai mic şi fără cartof în vîrf.

Şi te ţine toată noaptea
Misterul l-a elucidat, bineînţeles, cu ajutorul revistei Medicina naturistă. Cînd a citit textul, i-au căzut ochelarii. “Un concetăţean ce s-a dedicat studierii efectului de piramidă în terapeutică este Gheorghe Ionescu. El a construit în staţiunea montană Cheia (judeţul Prahova) o piramidă înaltă de 3,3 metri (şi a început lucrul la alte două), din panouri de aluminiu şi sticlă, în care pot intra două trei persoane odată.”

Pulsul doamnei Dorina s-a dublat în cîteva secunde. A luat un pix şi a compus următoarea scrisoare. “Domnule Ionescu, vă felicit pentru descoperirea efectului de piramidă. Da’ să ştiţi că io l-am descoperit înaintea lu’ matale, cînd eram mai tînără, într-o claie de fîn, la bunică-mea. Claia era piramidală şi tot aşa, ne-a apucat dimineaţa. Da’ n-am putut să pun efectu’ în aplicare ca matale, că n-am curte, stau la etajul patru şi am balconul acoperit. Acu’ sunt femeie serioasă, măritată, nu-mi dau numele. Da’ am şi io cîteva observaţii de făcut. În primul rînd, că efectul de piramidă trece prin gard şi îi trezeşte pe vecini. Te rog să dai efectu’ mai încet pe timpul nopţii, că mai trec pe acolo şi doamne care nu mai e aşa tinere ca tineretu’ din ziua de azi. Şi în al doilea rînd, păi, bine, domnu’ Ionescu, aşa intelectual eşti matale? Încuie, dom’le poarta noaptea, că îţi intră beţivii în piramidă şi ies încurcături!”.

După ce a pus plicul într-o cutie poştală, doamna Dorina a intrat în agenţia de turism de peste drum. Să întrebe cît costă o excursie în Egipt, prin sindicat.

Share:

38 comments

  1. MifTy 7 September, 2009 at 13:19

    plouă, optimismul e la cote abisale, şi n-am zâmbit nici măcar în gând!! 😐

  2. Florian 7 September, 2009 at 14:17

    Plouă, optimismul e ăla de lunea, dar postul are un umor copios şi m-a binedispus, ca toate scrierile doctorului.

  3. MifTy 7 September, 2009 at 14:19

    umor copios????
    înseamnă că ai nişte standarde joase!!
    foarte joase!!! 😐
    @dom doctor: aşteptăm să speli ruşinea cu un articol bine documentat despre efectul de pirandă!!
    poate-poate…

  4. Florian 7 September, 2009 at 14:34

    @MifTy
    Gusturile nu se discută. Dar dacă intri neinvitat într-o casă, doar pentru că ai văzut uşa deschisă şi te înfrupţi din bucatele de pe masă, pentru că erau acolo, iar apoi râgâi şi spui că ai băgat în tine lături, meriţi un picior în dos din partea gazdei.

  5. Florian 7 September, 2009 at 14:37

    Oare mumiile faraonilor or fi virile? Mă gândesc să-mi fac şi io o piramidă pentru mai târziu, poate mă vizitează babele din Vaslui, când o fi să ajung scrumbie afumată.

  6. sixtyniner 7 September, 2009 at 15:56

    Lu’ Gheorghe Ionescu nu i se mai spune şi Costi Ioniţă, ăla care cântă ca un dentist şi scoate măsele ca un lăutar? Am văzut io la un program TV că el şi-a făcut piramidă la mansardă, de i se scoală limba şi când începe să cânte “ooo, viaţa mea!” nu mai ajunge niciodată la “viaţă”.

  7. yeosaeng 7 September, 2009 at 16:00

    de ce nu ca fuzarolidonu ?

  8. Miorlaupufos 7 September, 2009 at 16:01

    Delicios, delicios, delicios…si comentariile de 100 de puncte!

  9. si-la-vara-cald 7 September, 2009 at 16:14

    @Flor & @MifTy
    Imi pare rau pentru voi, da’ la TGM e-un soare de mai mare dragu’! Iar piramidon mai gasesti doar in varful piramidelor, nu prin farmacii, sa va pot trimite ca sa nu va mai doara capu’ si sa va luati la harta din nimic.

  10. M3bis 7 September, 2009 at 16:22

    @şlvc
    TGM? Asta e tot un fel de TGP şi TGO?

  11. MifTy 7 September, 2009 at 16:24

    @şlvc: mersi că mi-ai adus aminte, dragă!!! şi în treacăt fie spus, ce e aia TGM??
    @Fleur-de-lis: dacă ai fost invitat, şi gazda te-a spurcat numai la mâncăruri fine, şi apoi îţi oferă zâmbăreţ pe o tavă de argint un triunghi de pizza expirată, cam ce-ai face??? (nu, gazda nu e secsi, nu e negresă, nu e bogată, nu e…)

  12. si-la-vara-cald 7 September, 2009 at 16:32

    @M3bis
    Nu, mai degraba GGT! 😀
    @MifTy
    Vezi raspunsul de mai sus.
    Plus, iti rapund eu in locul lui Flori, ca gandim cam la fel pe tema asta: se poate spune, politicos: Multumesc, a fost foarte bun ce am “servit” pana acum, fac o pauza, desi arata foarte apetisant. Adica, in mai putine cuvinte: te poti abtine. 😀

  13. M3bis 7 September, 2009 at 16:35

    @şlvc
    Gama-Glutamil Transferaza?

  14. si-la-vara-cald 7 September, 2009 at 16:43

    @M3bis
    YESSSSSSSSS!
    Esti de-al meu, mancati-ash_

  15. Florian 7 September, 2009 at 16:54

    V-aţi făcut pateul praf cu teghemeuri, tegheouri şi teghepeuri, în loc să-l întrebaţi pe mandea care-i treaba. TGM e un Vaslui cu babe mai multe, că-i mai mare.

  16. Florian 7 September, 2009 at 17:04

    @Mifty
    Gazda n-a invitat pe nimeni, ce mă aiureşti de cap. Aici nu-i cu invitaţii şi rezervări, vine cine vrea şi bagă-n el ce vrea şi cât vrea. Dacă nu-i place, pleacă şi vine data viitoare dacă are chef. Da’ când pleacă nu trânteşte supărat uşa, că doar n-a dat niciun ban, a halit pe daiboj.

  17. Florian 7 September, 2009 at 17:10

    @y
    Ce păţişi fosto, te stricaşi la maţe de la zacuscă şi-o dăduşi pe furazolidon d’ăla turcesc, de-i zice fuzarolidon?

  18. yeosaeng 7 September, 2009 at 18:44

    @fe
    cam ashe cum zici mata; numa ca am mai gasit o varianta in DOOM..ii zice fuzorolingidon

  19. Florian 7 September, 2009 at 18:48

    @yo
    Până-l pronunţi p’ăla îţi dai drumu’n nădragi.

  20. yeosaeng 7 September, 2009 at 18:54

    @fofo:))

    numa daca nu`s ai tai; altfel nu-ti permiti.zic si eu

  21. Florian 7 September, 2009 at 19:32

    @yoyo
    Aici nu merge cu îţi permiţi sau nu, e voie sau nu-i voie. Când te taie e jale, ori că, ori căcă.

  22. yeosaeng 7 September, 2009 at 19:37

    @fofo
    :))ma impresionezi,mylord

  23. yeosaeng 7 September, 2009 at 19:40

    @fofo,slvc
    unde barba mea l-ati ascuns pe cipriallah?

  24. şi-la-vară-cald 7 September, 2009 at 19:49

    @Mărite
    Ciprinolus de Sigmaringen face preparative pentru sărbătorirea naţională a zilei lui de naştere, peste 3 zile. Eu am terminat de exersat în baie urarea aia muzicală, aşa că-ţi poţi de-acum scoate dopurile alea din urechi, seara. Mâine am repetiţie cu orchestra condusă de MifTy, aşa că să nu mă aştepţi cu cina. Ca cadou de ziua lui, îţi proun să-i acorzi un titlu de nobleţe, ceva care să înceapă cu Presedintele etc., că altfel s-o uita lumea la mine cruciş când oi începe să-l felicit cu “Happy birthday, Mister President!”…

  25. MifTy 7 September, 2009 at 19:58

    … de pildă, îi oferi titlul nobiliar de preşedinte, cu apelatvul complet “President Csipike von Bârladum”…

  26. Florian 8 September, 2009 at 00:05

    @şlvc
    A scris în Obiectiv de Vaslui că un preşedinte de bloc a răpit o locatară, cunoscută sub numele de Bulina Neserioasă şi a fugit cu la un trib de canibali, să-şi deschidă o şaormărie. Bulina va fi material promoţional, dar ăsta-i un aspect secundar. Important e că a rămas vacant postul de Preşedinte pentru Cipriallah, iar Vasluiul e la o aruncătură de băţ de Bârlad.

  27. Florian 8 September, 2009 at 00:15

    @yoyo
    Nu l-am ascuns noi pe Cipriallah, el se ascunde împreună cu sârboaica. Cică se joacă dea v-aţi ascunselea cu tine. Când i-am văzut eu, erau în claia de fân. Nu i-aş fi descoperit, dar se mişca fânul ca la cutremur şi era acolo o chirăială de ziceai că au luat foc.

  28. Ciprian 8 September, 2009 at 13:31

    @Dna Florian, Florian
    Nu poate omul sa se duca dupa struguri ca deja intrati cu scenarii pe aici.
    Furazolidonul ala e bun si dupa must?:)) Ca daca nu se acreste pana pe 10, fac programari la baie invitatilor :)).

    Bulina Neserioasa cred ca s-o prapadit, am auzit ca in balciul vasluian s-a defecat defectat o parasuta si i-o tasnit uleiul in ochii unei fatuce de a necesitat clisme oftalmologice la Urgente.

  29. Ciprian 8 September, 2009 at 13:32

    @slvc Si acusi ma duc sa caut niste pui recolta 2009 sa se bronzeze pe gratarel. Pui, pui, pui, pui, pui, puiiiii…

  30. Florian 8 September, 2009 at 14:10

    @Ciprian
    Dacă paraşuta era mai veche de 50 de ani e naşpa, că alea uzate au un ulei toxic de zici că-i stors de la Bivolaru.

  31. Florian 8 September, 2009 at 14:15

    @Ciprian
    Fără programări tot n-o scoţi la capăt, dacă n-a avut timp să se aşeze şi el cât de cât.

  32. Ciprian 8 September, 2009 at 14:15

    @Florian
    Vechituri. Dar stii de ce ma ingrozesc eu, ca alea dupa ce pleaca din Vaslui la noapte se duc la Husi si acolo nu stie lumea ce e apa. Cand spala husenii butoaiele miroase si-n Barlad a tescovina. :))

  33. Ciprian 8 September, 2009 at 14:18

    @Florian
    De fapt, materia proprie pentru tulburelul de maine e culeasa in ajun de Sf Ion. Acum eu sper sa imi iasa must din strugurii de ieri. Sa ma tina lumea minte :)).
    I-as da lui Julius un paharel de must, dar mi-e sa nu scrie niste postari de ra.hat.

  34. Ciprian 8 September, 2009 at 14:21

    @Dl dr. Sendroiu
    Ce s-ar putea intampla daca as combina must cu niscaiva efect de piramida? Ma kac extramartieni?:))

  35. krossfire 8 September, 2009 at 17:45

    Pufai, l-ati adus si pe Ionut Sendroiu. Pai e gata revista 🙂

  36. JULIUS 8 September, 2009 at 17:48

    @krossfire: mai trebuie sa-l aducem pe Dinescu sef si abia atunci vom fi siguri ca am terminat-o 😀

  37. MifTy 8 September, 2009 at 18:50

    dacă vine orătania, sigur vă pune să schimbaţi numele blogelui în “plai cu puicuţe”!!! 😀

  38. Costin 16 September, 2009 at 22:10

    Stiam ca prostia se regasteste intr-un om si incape destula, dar atata inghesuiala de prostie in atatea personaje,……. de unde va adunati? Eu unul nu as vorbii de subiecte despre care n-am habar….numai ca altii sunt mai deosebiti si stiu sa-si dea cu parerea… si atat, ca parerea ramane de voi. Cat despre doamna… nu am cuvinte.. este cu adevarat o doamna la casa ei asezata, serioasa si cu multe in plasa. In ultima vreme am dedus ca inaintea numelui oricarei persoane, cand te prezinti oricarui grup de persoane, si ca sa nu precizezi ca esti PROST, te folosesti de prescurtarea DR. (ex: Dr. Ionuţ Şendroiu). Voi sa nu faceti asa..!!!

    Cu respect!

Leave a reply