Tentativa moarte n-are

Tentativa moarte n-are

Julius Constantinescu

Claudiu Muntean, din Bacău, e un tânăr simpatic, proaspăt eliberat din penitenciar, unde ispăşise o pedeapsă pentru tâlhărie. Ca mulţi alţi tineri, Claudiu nu este foarte priceput în a-şi exprima sentimentele şi adeseori foloseşte în acest scop o rangă, un cuţit sau alte obiecte asemănătoare, ceea ce duce la reale probleme de comunicare cu cei din jurul său. Intr-o seară de sâmbătă, pe care şi-o petrecea în mod plăcut, la cârciumă, Claudiu a început să arunce în nişte consumatori de la o masă alăturată cu cocoloaşe de pâine – şi nu cu cuţite sau cu steluţe ninja, cum ar fi fost mai normal dacă tot vroia să le arate că îi simpatizează.

Unul dintre ghemotoace l-a lovit pe Constantin Aelenei, tip cunoscut pentru dezvoltatul său simţ al umorului. Drept urmare, Constantin s-a ridicat în picioare şi a răspuns şi el cu câteva glume de foarte mult bun gust legate de mama lui Claudiu. Lucrurile, însă, s-au oprit aici, niciunul dintre cei doi nesimţindu-se pregătit pe moment pentru o glumă decisivă, care să-l determine pe adversar să se tăvălească pe jos de râs.

Mai mult decât conciliant, Constantin chiar a părăsit localul la un moment dat – însă, bineînţeles, doar pentru a-i aduce şi pe amicii săi, Ion S. şi Adrian C. Flancat de cei doi, Constantin s-a apropiat de masa lui Claudiu şi i-a adresat câteva vorbe de pace, cum ar fi: “Ce, bă, eşti şmecher?”. Mai cu pumnul, mai cu vorba bună, Clau a încercat să aplaneze conflictul, invocând argumentul ieftin că un cocoloş de pâine n-ar fi un motiv suficient de bun pentru o bătaie cu cuţitele până la moarte (după cum probabil v-aţi imaginat, adevăratul motiv pentru Claudiu vroia să evite o bătaie cu cuţitele era acela că el nu avea unul, întrucât avusese un lapsus şi-l uitase acasă).

După o scurtă bătaie lipsită de pitoresc, Claudiu avea să regrete amarnic acest lapsus. Cât despre Constantin şi amicii săi, aceştia abia aşteaptă să-şi facă noi prieteni în penitenciar, pe care să-i înţepe puţin, ştrengăreşte, cu cuţitul.

Share:

11 comments

  1. cosanzeana 11 July, 2009 at 14:32

    Iar Constantin şi amicii lui vor fi, la rândul lor, înţepaţi de noii prieteni din penitenciar, dar nu cu cuţitul. 🙂

  2. Florian 11 July, 2009 at 16:56

    Aştia cred c-au aflat de la Pircă de isprăvile vasluienilor şi s-au simţit frustraţi.
    P.S. Mi-ai furat poanta, Cosânzeano, îmi vine să te fac să te tăvăleşti pe jos de râs, dar mi-am dat gâdiliciul la ascuţit.

  3. yioanna 12 July, 2009 at 12:01

    in sfarsiiiiit!!:D

  4. Sadd 12 July, 2009 at 13:10

    Povestiri din fundul Moldovei :))

  5. UnSoricel 12 July, 2009 at 16:07

    e tot mai clar …cit de neinteleasa e dragostea intre barbati… altfel spus qui s’aime se taquine …avec les couteaux

  6. N.A. 12 July, 2009 at 22:34

    Julius, astia doi – Florian&Cosanzeana – isi fac de cap pe acilea cat esti tu plecat! Esplica-le, te rog, ca asta-i site de cetateni seriosi, nu de “loaze” puse pe imprietenit si gadilat. Rusine! Ca asa ajunge DC in categoria porno pentru unii admini 😀
    @ Florian – Ca tot ma facusi puritana, na! :))))

  7. Florian 12 July, 2009 at 23:13

    N.A.
    Nu eşti numai puritană, eşti şi pârâcioasă şi intrigoasă şi nesuferită şi linguşitoare şi tot ce-i mai rău pe lumea asta. Nu ştii ce să mai faci ca să te pui bine cu Jurius pentru următorul concurs, piloaso. Numai că geaba te zbaţi ca peştele pe uscat, locu-ntâi e arvunit de mult, eticheta cu numele meu este deja lipită pe imensul pacheţoi legat cu fundă roşie.

  8. cosanzeana 13 July, 2009 at 09:25

    @Florian: “imensul pacheţoi”? Asta înseamnă că în el e un pacheţoi mai mic, în care e un pacheţoi şi mai mic, şi tot aşa, cale de vreo câteva pacheţele. Dar să nu-ţi faci griji, probabil în ultimul pacheţel vei găsi un cip cu poza premiilor.
    http://denisuca.com/poza-nu-gluma.html

  9. N.A. 13 July, 2009 at 12:25

    @Florian – Nu-i adevarat!! Spusa!!

  10. Florian 13 July, 2009 at 15:03

    @cosânzeana
    Dacă umbli pe bloguri de coşmar, e normal să ai coşmaruri d’astea cu Matrioşte d’alea care nu se mai isprăvesc. E un singur pacheţoi şi’năuntru-i Naomi Campbell, nu-i cipul cu poza ei.

    @N.A.
    Spusă? Ai îndrăznit să spui „spusă”? M-ai dat de gol că atunci când nu-i nimeni prin preajmă, în intimitatea apartamentului meu, umblu-n tanga şi-n sutien? Asta deja nu mai e pâră, e turnătorie şi, n-avea grijă, e ultima care ţi-a fost să o mai comiţi în această viaţă.

  11. Bulina Neserioasa 18 July, 2009 at 01:09

    Asta sigur e din Vaslui.
    N-are unde altundeva.
    Numai la noi exista oameni cu atata bun gust si umor care sa se distreze asa frumos si sa rada la glumele de calitate.

Leave a reply