Postul nu e post destul

Fascinanta discuţie despre natura şi viitorul relaţiei voastre

Julius Constantinescu

Un semn clar că vei avea parte de o seară magică de tipul “Ce bine era dacă eram singur” îl reprezintă dorinţa nevesti-tii/amică-tii de a discuta despre relaţia voastră.

Discuţia despre natura şi viitorul relaţiei voastre poate surveni din senin sau precedată de mici semne, cum ar fi trântitul uşilor şi al vaselor în bucătărie, dusul demonstrativ al gunoiului (care seamănă destul de mult cu dusul normal al gunoiului, doar că se lasă toate uşile deschise, se trânteşte capacul de la ghenă aşa încât să se-audă până-n casă, se izbeşte uşa de la intrare şi se aruncă găleata goală cât colo) sau închisul în camera ei pentru că vrea să stea singură (de unde va ieşi peste o jumătate de oră plină de draci, reproşându-ţi că nu-ţi pasă deloc de suferinţa ei şi că n-ai avut bunul simţ s-o întrebi măcar ce are).

Această discuţie poate avea loc, practic, oricând: dimineaţa, în timpul săptămânii, în concediu, când ai ajuns acasă rupt de oboseală de la serviciu sau exact când joacă Ştiinţa. Nu eşti niciodată în siguranţă; în orice moment, trebuie să fii pregătit să răspunzi la întrebări-capcană: “Ce crezi tu despre relaţia noastră?” (de fapt, această întrebare e un pretext pentru a-ţi spune ea ce crezi tu despre relaţia voastră), “Când o să avem şi noi un copil?” (iar n-ai fost atent şi-ai scăpat-o la prietenele ei, unde a vizionat bebeluşi) sau “Tie îţi pasă măcar un pic de mine?” (ah, cu câtă plăcere ai strânge-o de gât aici!).

După epuizarea acestor teme de interes general, nevastă-ta/amică-ta va trece la chestiuni mai mărunte, de zi cu zi. Dar, despre cum răspundem la întrebări de genul “Chiar trebuie să mă rog de tine ca să mă scoţi şi pe mine o dată la teatru?” sau “Dacă joacă Universitatea Craiova, pot să şi mor că nu te uiţi la mine, nu?”, vom discuta într-unul dintre episoadele viitoare…

Share:

38 comments

  1. 4mall 31 July, 2009 at 13:56

    Si mai radeai de mine ca sunt obligat sa port sepcuta alba la plaja…

  2. Robintel 31 July, 2009 at 14:00

    =)) Cred că cel mai evident semn de probleme este ăla cu migrene, 7 zile din 7… :))

  3. Ancuta 31 July, 2009 at 14:02

    Se raspunde cu oricare din urmatoarele variante… “da iubita!”, “ai dreptate, sunt un dobitoc!”, “intr-adevar am gresit si regret enorm”… + mutra de catel batut.
    Scapi cel mai repede si relativ nevatamat. Sper. Tu incearca!

  4. roknight 31 July, 2009 at 14:22

    Cind joaca Stiinta,eu o trimit sa duca gunoiul.
    In orasul vecin,la 32 km…

  5. Zen d-acvariu: marea foamete 31 July, 2009 at 14:26

    […] Până atunci, vă puteţi antrena aflând mai multe despre durere pe Daily Cotcodac, în „Fascinanta discuţie despre natura şi viitorul relaţiei voastre”. […]

  6. petronia 31 July, 2009 at 15:26

    Julius cel de disparitia caruia se plangea cineva in comentariile la post-ul despre racelile apocaliptice s-a intors. Alive and kickin’.
    In alta ordine de idei, e greseala ei ca se plange, cand nu asta e solutia.
    PS: Dar asa, de curiozitate: 1. tu speli vreodata vasele? Si 2. tu ce faci cand ea se uita la romance-uri (observ ca “telenovele” nu mai e un termen la moda) sau la filme care difuzeaza gaze lacrimogene prin ecranul tv-ului?
    PPS: De fiecare data cand t

  7. petronia 31 July, 2009 at 15:27

    :)) Mi-a innebunit laptop-ul.
    Reiau PPS: De fiecare data cand te pandeste o discutie din asta prevestitoare de tragedii, inventeaza o urgenta.

  8. Florian 31 July, 2009 at 15:34

    Finalul cu mersul la teatru este varianta soft. De obicei, minunata părere pe care o avem despre relaţia care ne umple viaţa (cu ce ne-o umple, nu e momentul să detaliez) trebuie demonstrată cu fapte mult mai convingătoare, însoţite de regulă de lichidarea rezervelor adunate cu trudă pentru biletele la meciurile din sezonul următor şi pentru bericile aferente.

  9. http://www.tahemet.blogspot.com/ 31 July, 2009 at 15:38

    Eşti numai tu de vină, julivă maică.
    Daca o vezi ca tranteste usile, sari să le deschizi pt ea, se va topi toată. duce cu dracu gunoiul la ghenă? niica toată! i-l iei din mănă duios şi te duci tu.
    şi dacă se apucă de cântat în timpul meciului iepocal al ştiinţei, (de preferinţă la fază de gol), atunci iar numai tu porţi vina. trebuia să faci dragoste cu ea cu vreo 2 ore înainte de meci (counting down până la primul fluier) şi o să steie ca o mieluşea.

  10. b.m 31 July, 2009 at 15:39

    `“intr-adevar am gresit si regret enorm”… + mutra de catel batut.`
    Hahahahhaha :))

  11. SickA 31 July, 2009 at 17:33

    Bine ca n-ai ajuns la texte de genul “cum de ai dat atatia bani pe porcaria aia de calculator(aparat foto, video, etc), la familia noastra nu te gandesti de loc?” sau “mai fa si tu ceva in casa asta, misca-ti fundul de la calculatorul ala!”

  12. SickA 31 July, 2009 at 17:34

    …lasnad la o parte faza :”iar iesi cu baietii si pe mine ma lasi ca proasta singura?!”

  13. SingurEu 31 July, 2009 at 18:56

    Bai, ce naspa este cand gagica vrea sa poarte discutii!
    ERATA: ERA naspa! :))))))

    Vedeti, daca va intereseaza, ca tocmai am scris eu despre femei si forumurile lor. ,,Viata de cuplu” este al doilea subiect, ca intensitate de discutii, dupa ,,moda & frumusete”.
    Deci baieti, daca vreti sa stiti de ce v-ati dus pulii de suflet, intrati pe forumurile revistelor pt femei.

  14. Somebody 31 July, 2009 at 21:40

    @SickA: hey, sunt si femei si fete amatoare de gadgeturi. Dar normal, sunt mai valoroase cumparate pe cheltuiala amicului/sotului. 😀

  15. Pufuletz 31 July, 2009 at 22:47

    Stiti cat costa un pistol de airsoft? Nu stiti dar eu is altruist si va explic: pretul din magazin plus bonus o discutie despre bugetul familiei cu sotia (initiata de ea, bineinteles)si o saptamana de migrene (tot ale sotiei). Scump, domne scump…

  16. Arsulici 31 July, 2009 at 23:49

    @Julius
    Pe cind un articol al prietenei tale? ”ultimul meci al lui Julius” 😀
    nevasta ta/prietena ta are camera separata???? semnificativ!
    Cind duce gunoiul, tu incuie usa! 😀
    Caci daca o apuca o migrena de 7 zile din 7, o sa te doara miinile prea tare ca sa mai scrii aici 😀

  17. Carmen 1 August, 2009 at 03:04

    Nu stiu de ce se plang barbatii atata, ca solutia e simpla: femeia detine cardurile si toate sursele de venit, dupa care imparte banii cum considera ea de cuviinta. Sa vedeti ce fericiti o sa fiti atunci daca va da bani de o bere pe zi!

  18. Arsulici 1 August, 2009 at 08:18

    @Carmen
    Nu peste tot femeia are doua slujbe ca sa-si tina mototolul acasa 😀
    Sint si cazuri in care ele sint fericite daca primesc bani pentru inca o poseta noua, care se asorteaza cu chiloteii tanga si cu cerceii 😀

  19. Adriana 1 August, 2009 at 09:01

    @Arsulici: nu, dar ar trebui. E cea mai grozavă soluţie. Eu am două slujbe, ţin injineru’ acasă, şi nu mă doare capu’ de nimic. E fain, pentru că bărbaţii n-au figuri cu “nu mă scoţi niciodată în oraş” şi “tu nu mă apreciezi deloc, uite câte fac eu pentru tine”.

    p.s. Mă iertaţi că mă bag, n-aveam ce căuta aici, că am cam depăşit faza aia. Voiam doar să vă împărtăşesc secretul căsniciilor fericite.

  20. yoanna 1 August, 2009 at 09:04

    ma descurajati,sa stiti…de cate ori imi iau avant si zic c-o sa ma marit,dau ca prin minune cu nasu de revista voastra,citesc,si-mi trece chefu :(…chiar asa de rau o fi maritata?!

  21. Arsulici 1 August, 2009 at 10:14

    @Adriana
    Da, cam ai dreptate

  22. Carmen 1 August, 2009 at 11:35

    @Adriana: Go, girl!
    @Arsulici: cand “mototolul” avea el doua slujbe, cardurile se aflau tot in portmoneul meu negru cu libelule rosii :))

  23. Florin 1 August, 2009 at 12:05

    Femei: nici cu ele si nici fara ele.

  24. Florian 1 August, 2009 at 12:23

    @yoanna
    Asta e singura utilitate practică a lui DC, că mai stăvileşte din avântul cititoarelor în a distruge fericirea holteilor. Cel care până la urmă va zice în faţa altarului „Da, vreau să devin robul hachiţelor Yoannei” trebuie să-i mulţumească echipei DC, pentru amânarea acestui moment fatal.

  25. toader 1 August, 2009 at 13:54

    acest text ar trebui inclus in programa scolara a baietilor.

    oooffff ….

  26. Carmen 1 August, 2009 at 14:09

    Julius, te distrezi? Eu propun sa-ti faci si un post TV, ca sigur ai/am face audienta :)))

  27. yoanna 1 August, 2009 at 15:24

    @Florian
    :)) esti culmea…ca sa fiu sincera,noi,femeile,am avea mult mai multe motive de nemultumire.sa fim seriosi,aveti momente cand sunteti ingrozitor de penibili.bine,trecem cu vederea ca asta se intampla cam zilnic

    musiu cucurigu ( tot Florian)
    referitor la postul tau anterior,si anume “”Femei: nici cu ele si nici fara ele.””..iti recomand calduros sa-ti faci rost de barbati.:) astea fiind zise…CASA DE PIATRA,amigo!!!:*

  28. Tzone 1 August, 2009 at 22:18

    @Ancuta

    ““intr-adevar am gresit si regret enorm”… + mutra de catel batut.”

    Whoaa…si eu mai mint,da’ nu o dau in S.F-uri :))

  29. Florian 1 August, 2009 at 23:50

    @yoanna
    Când ai drepate ai, nimic de zis. Zi de zi vă nemulţumim prin refuzul noatru penibil de a recunoaşte minunatele binefaceri ale matriarhatului. Norocul nostru este că nemulţumirile diurne sunt compensate de mulţumirile nocturne.
    Cu postul ăla „Femei: nici cu ele şi nici fără ele” ai zbârcit-o că nu-mi aparţine şi, oricum, varianta cu bărbaţii pe care o propui nu se potriveşte cu mesajul. Cred că o gonflabilă răspunde mai bine nehotărârii autorului.

  30. Catalink 2 August, 2009 at 00:54

    Din experienta personala spun ca exista un set de intrebari la care nu avem raspunsul corect. Indiferent daca raspundem repede sau mai greu, daca spunem ce (credem ca) vor ele sa auda, tot nu e bine. Ce spuneti de intrebari de genul: iubitule, ce iti place la mine? sau: ma iubesti? sau: noi de ce nu putem merge in cutare loc? Si lista este deschisa…

  31. Me 2 August, 2009 at 10:51

    Hmm iti recomand sa-ti schimbi urgent nevasta/amica sau atitudinea.
    Este evident ca nu le poti avea pe amandoua.

  32. yoanna 2 August, 2009 at 12:36

    @Florian
    bine ca esti tu destept

  33. Florian 2 August, 2009 at 13:50

    @yoanna
    Ce-am zis, flocirica mea dragă, de te-ai opărit aşa? Te oftici că nu mă răzbeşti în luptă dreaptă şi te-ai bosumflat? Hai că-ţi dau un premiu ca să te îmbunez, nişte sincere felicitări pe care le păstram pentru Arşulici. Că din partea lui Julius cred că nu ne mai putem aştepta nici măcar la atât. Se aude că a luat-o din loc definitiv, cu bocceaua de VSFT-uri la spinare. Asta da mânăreală, marfă de marfă.

  34. Catrina 2 August, 2009 at 16:26

    Julius, hai ca iar incerci sa schimbi subiectul! Unde e cartea? Vreau cartea! Iubi al meu iar a plecat in deplasare si a lasat dulapul schiop! Vreau cartea!

  35. yoanna 2 August, 2009 at 18:50

    @Flo
    da,ma oftic

  36. Florian 3 August, 2009 at 13:45

    @Catrina
    Parcă te-aş cunoaşte de undeva:
    http://www.trilulilu.ro/elladeea91/f1b3680052ded1

  37. Delice 3 August, 2009 at 16:07

    julica, ce te faci cand stai intr-o garsoniera? 😀 e cam greu cu “ma duc in bucatarie” sau “ma duc la buda”. statul pe buda dupa o discutie dinasta nu e prea fun 🙂

  38. albert 13 February, 2012 at 22:34

    Bravo,Adriana…Te remarci stralucit intre toti misoginii astia ..si barbati pe deasupra…

Leave a reply