Postul nu e post destul

Gigi, poartă-ţi tava!

Julius Constantinescu

Obişnuit cu rolurile mari, de compoziţie, Gigi Becali s-a trezit peste noapte distribuit în rolul unei figurant care cară tava şi are de rostit prea puţin memorabila replică: “Domnule, ceaiul dumneavoastră”. Pentru un monstru sacru al comediei, care a făcut stagiuni la rînd sala să se tăvălească de rîs, să bată din picioare şi să strige, printre sughiţuri: “Gigi, mai vrem!”, e un moment trist; pentru fotbalul de revistă, e un moment de cumpănă.

Prins între comedie şi tragedie, maestrul Gigi a reuşit încă o dată să găsească o portiţă şi să se strecoare cu abilitate pe scenă, propunînd onoratului public o tragi-comedie cam trasă de păr, dar în care măcar nu-l împiedică nimeni să creadă că are rolul principal. Aşa se face că, în timp ce ştirile din sport încep cu Dan Petrescu, cu Poli Timişoara, cu Răzvan Lucescu şi chiar cu Cristi Borcea, Gigi Becali se distribuie pe sine în centrul unor evenimente care există doar în mintea lui mereu în alergare. Marele Gigi e angrenat în fuziuni de care ştie numai el, vede etape 100% favorabile Stelei acolo unde alţii căştigă campionatul, ghiceşte în meciuri, psihanalizează şi, în general, gîndeşte pe picior mare. În sinea lui, Gigi Becali ştie că joacă, de data asta, cu sala goală, însă e condamnat s-o facă, pentru că pînă şi lui îi e greu cu Becali.

Omeneşte, frustrarea lui Gigi Becali e de înţeles: e luna iunie şi în mod sigur nu e prima dată cînd i se sugerează că n-are niciun rost să vină la serbare. Acolo, Gigi, se dau premii, nu rîde nimeni la behăiturile din ultima bancă. (www.dailycotcodac.ro)

Publicat in ziarul 7 plus

Share:

13 comments

  1. Robintel 1 June, 2009 at 21:38

    Ai fost rău şi ai învârtit cuţitul în rană… :))

  2. RedAndBlue 1 June, 2009 at 22:18

    Ce bine imi pare de “saracul” jijel :))

  3. Fusese Saspus 1 June, 2009 at 22:39

    Îţi dai sema ce mare e Gigi dacă rămâne mare şi când e mic. Şi îţi dai seama ce mici suntem noi dacă îl luăm în seamă ca pe ceva mare şi când după toate aparenţele el e în continuare mic?

    Delicios articolaş, însă pe dedesubt mişună un “hai să scriu de becali” inerţial şi nu foarte conştient … care-i boală grea.

    Descoperim acest blog, ne place.

  4. yogibeer 1 June, 2009 at 23:53

    @robintel, in rana cui? si eu sunt stelist si ma mandresc cu asta, in schimb nu ma mandrescc cu primul bahaitor al tarii, chiar imi provoaca greata.
    ps: nu ai jignit niciun stelist adevarat cu afirmatia ta.

  5. Robintel 1 June, 2009 at 23:57

    @yogibeer

    În rana lu’ Berbecali, bre. :)) Io am simţul umorului şi nu-s stelist. De fapt nu-s cu fotbalul. :))

  6. yogibeer 2 June, 2009 at 01:52

    bravo tie, ai cu un motiv mai mult sa sarbatoresti ca mine sau ca julius(tine cu craiova).

  7. PussyCat 2 June, 2009 at 03:12

    lasa ca se razbuna Gigi campionatul viitor :))

  8. db 2 June, 2009 at 10:28

    Se tot bate moneda ca “Julius tine cu Craiova”. V-ati intrebat vreodata si “de ce?” 🙂

  9. yogibeer 2 June, 2009 at 12:11

    E oltean? I-a placut dobrin?

  10. db 2 June, 2009 at 12:44

    Oltean nu si cam prea mic sa-l fi prins pe Dobrin live … desi nu prea vad legatura cu Dobrin …

  11. marian 2 June, 2009 at 13:17

    Foarte frumos, maestre, insa articolul asta imi aminteste ca nu ai suflat nici un cuvintel dupa meciul Craiovei in Ghencea. Bata-le sa le bata de coincidente…

  12. yogibeer 2 June, 2009 at 13:41

    pai de asta a fost picat saitu`, isi lingea ranile.

  13. newsted 3 June, 2009 at 17:58

    Ar trebui sa-i explice cineva si lui Gigi ce vrei sa spui cu ultimele randuri.Dureroasa concluzia pe care in sinea lui o va trage.

Leave a reply