Postul nu e post destul

Cum scapi de vânzătorii de flori ambulanţi?

Adrian Călăraşu

Nu-i suport pe nesuferiţii ăia care vin şi-ţi bagă în ochi un buchet ofilit de trandafiri şi se uită la tine precum ofiţerul de credit, atunci când te văd cu o gagică la terasă.

Am încercat odată să le explic că, în ciuda aparenţelor, eu şi cu nevasta-mea nu suntem împreună, deci n-aş avea un motiv destul de întemeiat ca să-i iau flori. Săptămâna aia am învăţat să calc!
Ultima dată i-am zis că, ce rost are să-i iau flori, că ne cunoaştem deja de mult timp…. Încă mai am degetele creţe de la spălat vase, a fost “rândul meu” toată săptămâna…

Nu ştiu ce-am să le mai zic data viitoare, ca să scap de ei, dar în acelaşi timp să pot păstra şi onoarea şi integritatea familiei neafectate. Dacă m-aş scuza şi le-aş spune că nu e nevoie, că i-am luat flori pe anul ăsta, că a fost deja ziua ei, mi-e frică. Mi-e frică de integritatea bugetului familiei, de tot ce înseamnă acel proces complicat de administrare a cheltuielilor şi facturilor, de eventuala lipsă a minunatelor spaghete cu ton, mi-e frică de vasul de la veceu, care a început iar să curgă, de bicicletele alea care scârtâie ca dracu şi li s-au slăbit de tot frânele, de plinta aia care s-a desprins de la perete şi cel mai şi cel mai mult mi-e frică de faptul că avem, şi anume, două dormitoare!

Share:

23 comments

  1. Capitanu 16 May, 2009 at 17:57

    Ai descoperit de curand ca esti alergic la florile alea de care zice el. Sau ca sunt urate si culese de pe marginea drumului, pline de urina de caine, prafuite, cu urme de ulei si motorina de la masinile care au trecut pe langa ele. Sau mai ai optiunea: “Vai, saracele flori…dupa ce ca si asa traiesc putin nenorocitul ala le reteaza si bruma de viata pe care ar putea-o petrece in libertate si printre suratele ei! Stii ca si plantele au un suflet?” Dupa care ai putea sa il gonesti in suturi pe vanzatorul de flori.

  2. sendroiu 16 May, 2009 at 18:09

    solutzia esta sa spuna EA cuvintul NU! catre vanzatorul de flori

  3. sor'sa 16 May, 2009 at 19:51

    He he, nu se spune că nu suntem împreună! Fostul meu s-a uitat galeş la ea şi a spus zâmbind: ”Mulţumesc, da’ suntem deja căsătoriţi!”. A plecat urgent, râzând şi nemaiinsistând.

  4. 4mall 16 May, 2009 at 20:53

    @sendroiu: Mai, intrebarea era cum scapi tu de vanzatori, nu ea! Ce zici tu acolo se numeste cheat!
    @sor’sa: De curiozitate, te-ai simtit flatata?

  5. Narcisa 16 May, 2009 at 22:10

    Am patit-o in Bucuresti. Am stat cateva ore asteptand pe cineva si au venit “floraresele” din ora in ora. Vai de aia cu gagici!

  6. Glumetzu 16 May, 2009 at 22:28

    Eu i-am taiat-o scurt (erau trandafiri): ti-i fac salata si ti-i bag pe gat de n-o sa mai ai in viata ta probleme cu amigdalele.

  7. el_pollo_diablo 17 May, 2009 at 00:06

    Ai putea sa-i cumperi un buchet de flori mai frumos decat vand astia inainte sa ajungeti in barul/restaurantul in care mergeti, asa o sa te pui bine si cu ea si nici ala n-o sa incerce sa-ti mai vanda flori ofilite *ho! nu mai aruncati!*

    Uita-te la vanzatorul respectiv cu privirea “sunt nebun! Te omor si te dau la caini!” in timp ce dai din cap ca nu vrei sa-i cumperi marfa (este de preferat o miscare rapida a capului). La mine merge asta… nici macar nu se mai apropie de mine vanzatori/cersetori/martori ai lui Iehova.

  8. sendroiu 17 May, 2009 at 01:12

    @4mall: cheat? oOo ce baiat sensibil!!!
    e o metoda simpla si eficienta: daca nici frantzuzoaica nu vrea flori, asta e! nici o shansa cu garoafa la masa aia

  9. liviu amza(nadie) 17 May, 2009 at 12:47

    şi cel mai mult mi-e frică de faptul că avem, şi anume, două dormitoare!ASTA ASA ESTE MAI IULICA.SA STI CA ESTE ACASA SOTIA TA SI SA NU POTI DORMI CU BOTU’ INTRE PARANTEZELE EI.ACOLO LA CALDURA LA ADAPOST DE INTEMPERII PARCA-TI VINE SA PLINGI NU? :))

  10. sor'sa 17 May, 2009 at 15:35

    @4mall: m-am distrat pe moment, da’ n-am uitat-o, i-am întors-o mai târziu 😀

  11. 4mall 17 May, 2009 at 17:43

    @sor’sa: Ce-ar fi sa ne povestesti cum?
    @Liviu amza: Maestre, esti in eroare, Adrian Calarasu are probleme cu floraresele, nu Julica. Nu are rost sa ne intrebam de ce…

  12. BLOG VEDETE 17 May, 2009 at 19:06

    nu stiu daca este vreo spolutie pentru ca sunt inarmati cu multe nesimtire si impertinenta

  13. bogho 17 May, 2009 at 22:15

    azi eram la o terasa, cu cativa prieteni, veneam dupa 2 ore jumate de fotbal si in timp ce ne beam frumos berile (eu baui suc, fiind cu masina) veni o tipa sa ne vanda flori.

  14. DrLyana 17 May, 2009 at 23:31

    Pur si simplu le ignori. Alea ataca [e oricine, fata, baiat, cuplu…
    Si daca insista le spui clar ca nu.

  15. dfsd 18 May, 2009 at 00:56

    zi-le “sunt un fatalau care sta la c… femeii”. o sa ti le dea pe gratis.

  16. N.A. 18 May, 2009 at 01:32

    Ma, sau, ca alternativa, poate chiar ii iei muierii niste flori! O fi chiar asa rau?:))

  17. N.A. 18 May, 2009 at 01:33

    Eventual si tovarasilor de fotbal.. asa, sa le arati cat ii apreciezi! :)))

  18. RAMONA 18 May, 2009 at 09:25

    Foarte simplu:te uiti in ochii lui,ii usurezi bratul de flori si mergi mai departe,siplu nu ?La un restaurant din Brasov(bine,astia sunt peste tot)un vanzator d-asta de flori a fost batut rau de un cetatean(nu era sotul meu) indignat.Pai,frate parca floraru’ era inclus in meniu ,deabea facusem si noi cheta de o cafea (vezi doamne luam masa in oras)hop si el,nici ospatarul nu apare asa repede la masa .Eram incantata pentru ca niciodata al meu sot nu-mi cumparase un asa mare buchet de flori cu aroma de mai ada !

  19. Adriana 18 May, 2009 at 10:55

    vanzatorii aia nu urmaresc decat sa puna partea masculina a cuplului intr-o situatie penibila. cu alte cuvinte, cum bah tarane, nu-i cumperi flori prietenei/sotiei? nu vezi cum asteapta cu nerabdare sa ii iei floarea asta pleostita?
    eu prefer sa trimit eu la plimbare din start vanzatorul pentru ca nu-mi plac situatiile penibile. pana la urma flori cumperi pentru ca vrei sa faci un gest frumos, nu pentru ca ti le indeasa pe sub nas vreo piranda.
    nu de putine ori am fost pusa in situatia asta. el stand si uitandu-se incurcat la mine, cu o privire de genul “vrei flori?!/la naiba vrea si flori!”. din situatia asta se iese elegant spunand “nu! multumesc!”
    asa respira si el usurat ca nu l-ai saracit si in plus e si…recunascator ca nu l-ai pus intr-o situatie penibila 😀

  20. Adrian Calarasu 18 May, 2009 at 11:37

    @dfsd – faci pe curajosul sub protectia anonimatului, ti-e teama ca cineva anume din viata ta ar putea afla ceea ce gandesti cu adevarat de fiecare data cand te prezinti regulamentar cu buchetul, pisi?

  21. Nitu 18 May, 2009 at 16:55

    Eu ma gandesc sa imi fac un banner cu “NU cumpar flori!” si sa il iau cu mine la fiecare iesire la “terasa”, insa acum depinde si cat de “eruditi” sunt cei care vand florile :).

  22. Bogdan 18 May, 2009 at 19:28

    Asta e cea mai tare faza…imi plac la nebunie fazele astea! Stau aia cu niste ochi milogitori, poate poate ai si tu ceva sentimente/frica/interese pentru domnisoara de langa, si ii arunci si lui un ban..chestia cea mai tare este ca au niste preturi foarte mari, pentru florile uscate care le vand!

  23. Andreea 18 May, 2009 at 20:36

    Invat-o pe doamna sa spuna ca nu-i plac trandafirii/floarea respectiva. La mine merge. Daca baga si o figura infuriata, sigur nu mai incearca aia sa mai vanda nimic.

Leave a reply