Postul nu e post destul

O cafea cu suflet, îndoieli, alegeri

Julius Constantinescu

Într-un supermarket din Bucureşti, aceeaşi marcă de cafea are două promoţii diferite pentru cele două sortimente pe care le vinde. Cumpărînd pachetul albastru şi trimiţînd codul de bare, poţi cîştiga o excursie pentru două persoane la Viena; dacă, în schimb, iei pachetul galben, ajuţi un designer de obiecte de decoraţiuni interioare sau un designer de genţi să-şi deschidă prima sa expoziţie.
Să recapitulăm: în primul caz, pleci cu cine vrei tu (pentru cititorii însuraţi: am glumit, mă; pleci cu nevastă-ta) cîteva zile la Viena, moca. În cel de-al doilea, îl ajuţi pe tipul care vinde obiectele alea frumoase cu care vine acasă prietena ta să facă şi mai multe obiecte frumoase, pe care, în mare parte, tot prietena ta le va cumpăra.
Grea alegere, mai ales pentru o femeie care vrea să-i facă o surpriză plăcută partenerului ei în fiecare zi! Pe de o parte, i-ar putea oferi un concediu în străinătate – e un cadou consistent şi care l-ar bucura sigur. Pe de altă parte, una e să-i spui, cînd intri pe uşă: “Vino, dragă, să vezi ce roşii frumoase am găsit azi în piaţă la Gorjului!”, şi cu totul altceva să-i faci cu adevărat o bucurie: “Dragă, ştiu că nu ne permitem, dar astăzi nu m-am mai uitat la bani şi am cumpărat suportul ăsta superb de lumînări, care ţi-a plăcut ţie atît de mult săptămîna trecută!”.

Share:

23 comments

  1. theheartcollector 18 May, 2009 at 00:24

    @Juluis: Bre, vorbeşte şi tu cu Gogu’ ala care ţi-a proţăpit reclama din partea de sus a site-ului să pună la DIV-ul cu ID-ul “polaroids” poziţionare relativă pentru că altfel face urât la persoanele care folosesc Adblock Plus 😀

    Iote un print screen cu târâşania. 😛

  2. A. 18 May, 2009 at 01:14

    Nu stiu cand te-am descoperit, habar n-am ce m-a determinat sa citesc ce-ai scris, dar ceva stiu sigur. Cred ca te iubesc. Asa, putin.
    Acum sper doar sa nu fi un nene casatorit. Sau, daca esti (casatorit, adica), macar sa fi usor carunt si s-arati ca George Clooney. Si-ai putea, te rog, sa fi si inalt? Adica… foarte inalt?
    Multumesc!
    Cu drag,
    A.

  3. N.A. 18 May, 2009 at 01:29

    Eu te-am descoperit de pe cand scriai la Ziarul si te urmaresc neincetat! Te pierdusem intr-o vreme.. cate lacrimi.. cate nopti nedormite.. Dupa care te-am regasit, ce fericire! Iar de cand ti-ai facut blog (cat am mai asteptat sa inceapa sa functioneze!) viata a inceput sa capete sens!
    Glumesc da’nu prea tare! :))) Esti ziaristul/scriitorul/pamfletarul/mazgalitorul (sau cum oi vrea tu sa te intitulezi) meu preferat!! Si, fiind maritata cu un oltean, apreciez in mod deosebit poantele cu olteni!:)

  4. Carmen 18 May, 2009 at 08:51

    Julius, desi admiratia mea pentru tine e la fel de netarmurita ca intotdeauna, vad ca nu ma mai iubesti… Noroc ca ai facut site-ul asta, ca altfel sigur ajungeam sa ma arunc si eu in fata unui tren si iti dai seama cati oameni ar fi intarziat la munca din cauza mea?
    Pentru “A”: Iti garantez ca Julius arata mai bine ca George Clooney, de aia nu garantez pentru starea lui matrimoniala.

  5. RAMONA 18 May, 2009 at 09:31

    NO COMMENT !

  6. Ciprian 18 May, 2009 at 10:11

    baaaaaa!!!.. ce e aici?.. concurs de ode marelui julius… gura mica si joc de glezne!
    Ce cafele dom’le sa iei fimeii? Adica sa nu aiba somn noaptea si sa nu ma lase nici pe mine sa dorm?
    Era o reclama la tv cu una care statea toata ziua in buda, ca nu se putea tine pe ea. Partea proasta este ca s-ar putea sa am si eu nevoi urgente la baie si o sa trebuiasca sa imi chinui vezica, dar macar nu imi mai tipa in ureche toata ziua . De unde tragem concluzia ca femeile constipate sunt tari (si)in gura :)). As servi-o numai cu laxative, daca promite ca sta numai pe buda la meciuri si cand incepe sa se dezbrace vecina de vizavi.

  7. Moroi 18 May, 2009 at 10:29

    Moooama domnule Julius, ce ode citesc in comentarii. Ce declaratii. ce imnuri de amor, cata admiratie. Foarte tare ca le mai gadilati libidoul la domnisoare/doamne cu slovele dumneavoastra. Bravo. Eu incercam ca prostul cu florile din postarea dlui Calarasu uneori ineficient..dar acum vad unde am gresit. :))

  8. 4mall 18 May, 2009 at 10:52

    Avand in vedere ca A. doreste ca Julica sa fie foarte inalt, se poate presupune ca A. este un superb fotomodel de 1.85 m, care daca se incalta ca Elena Gheorghe, are nevoie de un Julius extins cel putin pana la 2 m.
    Pe de alta parte, N.A., isi etaleaza frumusetea interioara, dezvaluita prin intermediul cuvintelor “maritata cu un oltean”.(santaj emotional pe fata, chiar daca Julius a recunoscut ca desi tine cu Stiinta,e ardelean)
    Asa ca am ajuns ca in bancul ala celebru, si ramane de vazut ce alege Julica.

  9. bogho 18 May, 2009 at 10:56

    Julius e foarte inalt. E mai inalt decat mine (deci are mai mult de 180 cm). Nu e inca insurat, dar cred ca nici mult nu mai are, asa ca fetelor, trebuie sa va grabiti.
    Puteti sa lasati nr de telefon aici, ca si comentarii, si o sa va suna el.

  10. JULIUS 18 May, 2009 at 11:15

    BAAA, TERMINATI CU PROSTIILE!
    @carmen: intelege lumea alte alea. citeste barba-tu si-ti rupe picioarele degeaba…
    @george: ti-ai luat-o, ha? 😀

  11. sor'sa 18 May, 2009 at 11:28

    frate’mio: Vreau să-ţi dau un şut în cur şi să urli: Nu mai da, fă, sunt băiatul care AM numai admiratoare, CARE ESTE!

  12. George Clooney 18 May, 2009 at 13:12

    @Julius: Da, mi-am luat-o, dar tu nu ai reusit sa furi dintr-un cazino. Si mai zici ca esti roman…!

  13. 4mall 18 May, 2009 at 13:14

    @sor’sa: Poti sa fiiii(multi de i) mandra cu un asemenea frate! In ritmul asta, il bate si pe Margineanu…

  14. delice 18 May, 2009 at 13:16

    Julica, pachetul 2 cu tinerii designeri…s-a terminat promotia in ianuarie 😛 Dar nah, pachetul e inca la raft 😀

  15. Carmen 18 May, 2009 at 14:43

    Barbatul meu e ocupat cu jocul de scrabble :)) Tot nu dai o fuga pana aici? A zis ca daca pierzi la o diferenta mai mica de 200 de puncte, se pune ca l-ai batut.

  16. JULIUS 18 May, 2009 at 14:59

    @carmen: ai grija cu el, sa nu vina intr-o zi acasa si sa-ti zica: “Hai, strange-ti lucrurile, ca te-am pierdut la scrabble” 😀

  17. db 18 May, 2009 at 16:11

    Hai, mah, chiar credeti? Si-a scris singur comentariile sa faca in ciuda amicilor … 😛

  18. clio 18 May, 2009 at 17:30

    Padre, tata, sezi pe curu’ tau, nu ti-o lua in cap, ca te repudiez !!!

  19. A. reloaded 18 May, 2009 at 17:43

    Se cade sa facem niste precizari:

    1. Va suspectez ca suferiti de invidie acuta
    2. N-am cum sa fiu fotomodel, c-am auzit c-ar fi cam proaste (ele, fetele, zic). Dar sunt inalta si-arat bine. Din ce in ce mai bine.
    3. Sunt la randul meu olteanca. Ce chestie, huh?!!

    Salutari si voie buna!

    P.S.: Domnul Julius nu catadicseste sa-mi adreseze doua vorbe? Cum ar fi .. “Te vreau!”, “Unde esti?”, “Vino acum?”. Zic si eu, nu dau cu parul.

  20. db 18 May, 2009 at 18:12

    @A. poate c-o fi si pe-aici cu “cititorii la fel de inteligenti ca ei”; de ce nu faci o oferta generala, poate mai e careva sa-ti satisfaca exigentele, chiar daca n-are blog (nu te gandi la mine; sunt ocupat); posteaza si tu o poza, doua sa ne dam cu parerea … 😀
    Si niste raspunsuri la precizari:
    1. ei, as, cel putin eu unul ma distrez …
    2. ceva, totusi, nu e in regula
    3. nu e o lauda, nu?
    la P.S.: ‘Domnul Julius’ cred ca mai studiaza pentru articolul cela cu lumea fara femei

    Numa’ bine, rau la nime’!

  21. Arsulici 18 May, 2009 at 20:39

    Julica, pustiule, ai grija cum selectezi pretendentele… sa le intrebi dinainte daca tin cu Stiinta, ca altfel ai pus-o, risti sa dai peste vreo dinamovista care sa-ti schimbe viziunea asupra vietii….

  22. oblivion 19 May, 2009 at 00:42

    Pentru adminii cotcodacului
    Vindeti la Acasa TV scriptul anului: telenoveaua cu bloggerul Julius mai aratos ca George Clooney (de unde decurge un status marital incert), asaltat de coduri de bare de la cafeaua albastra trimise de admiratoare mai mult sau mai putin oltence, in timpul conceperii lumii perfecte :))

  23. N.A. 22 May, 2009 at 00:15

    Hahahahahahahaha, mi-a placut treaba cu frumusetea interioara, 4mall! Cat despre incerta apartenenta “etnica” a lui Julica, puteti sa spuneti ce vreti, pentru mine e suflet de oltean! 🙂

Leave a reply