Postul nu e post destul

Social Media şi pisici

Ovidiu Eftimie

Am citit pe blogul unui tip că “Networking is a must”. Partea cu “must” m-a atras, se ştie, e toamnă şi, vorba lui Blaga poetul, “se coace pelinul în boabe de struguri şi-n guşe de viperi veninul”. Era cu băuturică să înţeleg.

De fapt nu. Era cu social media. Iar tipul care deţinea blogul tocmai îmi explicase pe twitter principiile concurenţei în materie de site-uri de promovare a Braşovului, cam în ce nişă se încadrează site-ul meu şi în ce nişă sunt ălea care apar odată pe săptămână şi cum… oo căcat, m-am plictisit doar scriind despre ce era vorba.

Dracu’ ştie ce-a fost în capul meu, probabil nu eram suficient de beat, în loc să-mi văd de treabă (halbă), m-am uitat şi pe alte site-uri de genul ăsta, făcute de oameni care vorbesc despre social-media, networking şi web 2.0, şi am reuşit să trag nişte concluzii.

Prima, şi cea mai importantă este: nu vă uitaţi pe astfel de site-uri, o să orbiţi. Dacă aveţi copii şi-i vedeţi că umblă pe astfel de site-uri plezniţi-i şi deschideţi-le dracului un site cu pornache sau nazisme, ceva uşor. Vă spun eu ce e acolo: nişte oameni care scriu despre cum s-au întâlnit cu alţi oameni (fiecare având minimum două bloguri) şi îşi dau link-uri între ei. Când termină de linkuit se apucă de făcut conferinţe în care povestesc ce fain e să te întâlneşti şi să dai link către ăla cu care te-ai întâlnit. După care dau link-uri spre site-ul dedicat acelei întâlniri.

Plus facebook, hashtag pe twitter, şi butoane de like şi link-uri şi smile-uri şi explicaţii, un film pe youtube despre cum a fost acolo, trei pe vimeo, şi un articol pe un site de business obscur dar care nu pare aşa întrucât are cuvântul business în el (ia încercaţi cu orice cuvânt şi bussines să vedeţi ce bine iese: netbussines.ro, combussines.ro, newmediabussiness.ro sau chiar dailybusiness.ro).

Ca să înţelegeţi gravitatea fenomenului şi să vă reveniţi din plictiseală, vă doi da un exemplu: eu am pisică, Julius are pisică , Pircă are pisică. În mod logic, din ce am învăţat din desenele animate, asta ar explica de ce peştii lui Petreanu au zile grele. Totodată explică de ce suntem nişte puturoşi, animalul seamănă cu stăpânul, ştiţi cum e.

Dar noi vorbim de web 2.0 şi social media, ceea ce înseamnă că facem fiecare dintre noi un site dedicat celor ce vor să ştie cum e să ai pisică, în care vom povesti despre conferinţele ce le vom face, vom invita specialişti în sfaturi pentru oamenii care au pisică şi ne vom da link-uri între noi. Totodată, întrucât l-am pomenit şi pe Pircă, acesta va scrie o scurtă istorie a pisicilor persane, în care va povesti cum medita Mahomed odată în deşert şi, când să plece, a văzut că pisica sa adormise aşa că a tăiat o bucată din cearşaful pe care sta, astfel încât să poată lua restul fără să deranjeze putoarea. Important este că, după doi ani de zile în care vom face numai de-astea, nu vom scrie absolut nimic util despre pisici şi nici măcar nu vom da vreun sfat, şi nici măcar o poză simpăticuţă cu pisici. În schimb online-ul românesc va fi plin de noi şi ideile noastre despre cum poţi să-ţi faci un site, cont de facebook, twitter, magazin online şi youtube despre pisici.

Până la urmă adevăraţii specialişti în social media ne vor demasca drept impostori, fiindcă e clar că nu poţi să vorbeşti cu competenţă despre pisici dacă ai una acasă, deci ştii cam despre ce-i vorba.

PS: Julius, ca să mai salvăm ceva din mizeria asta de text bagă o poză cu o pisicuţă ceva, că noi nu suntem genul ăla de oameni care trăiesc din social media.

Nota redacţiei: Puteţi să vă prefaceţi că v-a plăcut textul ăsta dând un RT (aveţi sus buton de tweetmeme), un like şi un share pe facebook . Diseară, maestrul Eftimie este invitat la Ceasu’ rău , unde e posibil să vorbească şi despre social media, printre alte subiecte abordate îndeobşte de oameni la băutură.

Share:

30 comments

  1. vizy 22 October, 2010 at 08:09

    Aplauze pentru text..ma inclin.Astept informatii despre pisicile de dorobanti:)))

  2. M3bis 22 October, 2010 at 08:35

    Gata, m-am prefăcut.
    P.S. Eu am căţel, merg pe altă nişă.

  3. 4mall 22 October, 2010 at 09:13

    @M3bis: E clar, de aia imi esti simpatic, avem nisa comuna! P.S. Cu ce te ajuta ca am dat like la comentariu tau?

  4. warlock 22 October, 2010 at 09:13

    Si eu m-am prefacut … Sa scrie Pirca, ca numai el stie !!!
    Apropos nea’ Eftimie, sa imi spui cand ajung la discutii despre Web 2.0 Mashups, ca sa stiu daca au trecut de limita berilor admise!!

  5. Tweets that mention Daily Cotcodac »  Social Media şi pisici -- Topsy.com 22 October, 2010 at 09:24

    […] This post was mentioned on Twitter by claus and Oana Portase, Gabi. Gabi said: Social Media şi pisici Daily Cotcodac» http://bit.ly/9fOcri […]

  6. Kilroy 22 October, 2010 at 09:28

    Pornbussiness e de doua ori mai fezabil decat ceilalti termeni.

  7. Adi 22 October, 2010 at 10:14

    Banuiesc ca n-ai baut nimic inainte de-a scrie textul asta , altfel nu-mi explic …

  8. sebra 22 October, 2010 at 10:20

    Poate ma invata si pe mine cineva, cum sa anunt decesul unei pisici. Adica pisica soacrei. Si tre sa-i spun si nu stiu cum.Duminica seara se intoarce(soacra). 🙁

  9. eftimie 22 October, 2010 at 10:34

    @M3Bis am si caine si pesti. PS Am dat like la comentariul lui 4 mall, sa se imparta like-urile frateste intre noi.

  10. M3bis 22 October, 2010 at 10:34

    @4mall
    Habar n-am cu ce mă ajută. Eu l-am pus că aşa a venit comanda. Uite că dau şi eu liche la comentariul tău. Te ajută cu ceva?

  11. M3bis 22 October, 2010 at 10:37

    @sebra
    Îi spui că s-a săturat de viaţa din România şi a plecat spre locuri mai bune.

  12. M3bis 22 October, 2010 at 10:40

    @eftimie
    Boierul tot chiabur. Câte camere ai la vilă de poţi să-i împaci?
    Ţi-am dat şi ţie un like, pentru căţel.

  13. Xanax 22 October, 2010 at 10:42

    mda, inca un text mimat despre bautura. si incepuse asa de bine cu citatul din Blaga…

  14. anndryusha 22 October, 2010 at 11:20

    Nici nu vreau să ştiu cum va fi web 3.0. Probabil, va fi suficient să fii capabil să-ţi imaginezi cum arată o pisică, pentru ca toate căutările legate de acest subiect să ducă automat la tine. =))

  15. silavaracald 22 October, 2010 at 11:21

    Gata, de-acum dau doar like-uri, nu mă mai obosesc cu comentariile.
    Xanaxule, îmi rămâi dator cu unul, că oricum nu mai scriu de-acum, doar citesc (când am ce) și butonez.

  16. Xanax 22 October, 2010 at 11:28

    @slvc
    sa mutualizez… sa nu mutualizez..?
    hai c-am mutualizat :))

  17. mifty 22 October, 2010 at 12:05

    cotcobusiness 4 ever!!! 😀
    mie-mi plac pisicile… și alea cu coadă și “miau” în gură, și alelalte!!! 😀
    din păcate, n-am: cu 2 copii mici acasă, ar fi un iad și pentru ei, și pentru ea/ele, și pentru noi (eu și nevastă-mea).
    așa că așteptăm 1 pic… un an-doi…

    P.S. mă întreb cum o să cheme matei pisica, că deja e nițel bilingv: pis-pis sau kitty-kitty!!! ;))

  18. Dan1 22 October, 2010 at 12:16

    Eeeei maestre, lasati modestia!… Cum sa spui “suntem nişte puturoşi” când matale mergeti la Tâmpla sparta sala, Pirca scrie texte bune in draci, iar Julius… sunt convins ca nici el nu se lasa mai prejos, daaa? =))

  19. sebra 22 October, 2010 at 12:42

    @M3bis,
    E complicat. Că povestea pisicii ăsteia, e la fel ca cele cu adopţiile la distanţă. Era pisică europeană, bre! Avea şi cip.
    p.s. Cumpără cineva un cip şi documente de mâţă comunitară la s.h.? Alb tărcat.

  20. mifty 22 October, 2010 at 13:09

    domnu eftimie… ce-ar fi să mai înființați un blog colectiv, pe nume “dailymiorlau”, unde să posteze triumviratul harun&pircă&eftimie (nu știu cum le cheamă pe ultimele 2 feline, așa c-am pus numele… ăăă… stăpânilor. deși e discutabil cine e de fapt stăpânul în relația om-pisică!!! :P), și să comenteze animalele comentatorilor??? 😀
    (șlvc, sper că nu toți “colocatarii” tău sunt alfabetizați, că nu mai avem loc de ei dup’aia!!! :D)

  21. Dan1 22 October, 2010 at 13:28

    @mifty
    Pa’ n-auzi ca Ochisori baga câte-un text prost de câte ori Eftimie e la Tâmpla sparta sala!? Deci e clar alfabetizata! =))

  22. mifty 22 October, 2010 at 13:36

    @Dan1: nu de Ochișori sau de mister miau-ul lui pircă mi-e mie, ci de menajeria lui șlvc!!! ;))
    are destui, și mâțe, și căței, de ăia mi-e teamă mie, că dacă se pun pe comentat, noi (comentatorii) o să fim în plus!!!
    ba chiar și ea o să fie în plus!!! :))

  23. Miorlaupufos 22 October, 2010 at 15:07

    Eftimie, am adormit ca o pisica citind ciorba lunga de mai sus.

  24. CID 22 October, 2010 at 16:24

    Si eu am pisica.Numai eu pun mana pe ea,altii care au incercat s-au ales cu mainile insangerate ca are niste gheareee…

  25. pigpromoter 22 October, 2010 at 19:28

    Felicitari, ai subliniat perfect atmosfera din online-ul romanesc.

  26. silavaracald 22 October, 2010 at 19:47

    @mifty
    Nu te sfii!
    Eu de obicei sunt în plus! 😀

  27. Dan1 22 October, 2010 at 19:52

    @slvc
    Hai bre, ca glumea…
    Da’ totusi, cate pisici ai? (in afara de avatar) =))

  28. N.A. 22 October, 2010 at 22:12

    Vezi, Eftimie, daca pusasi asa poveste despre ceva plicticos? Ne-am apucat sa vorbim de animalele noastre, ca prea cascam pe-acilea (si stii doar ca, altfel, vorbim strict despre ce ziceti voi in articole!)…
    Eu am avut pesti (si unii cica in ca mai exista pe la fosta noastra casuta) si catei & muuulte matze (acasa, la mama) si tare mi-as dori o matza si aici, da’ sotu-i pisicofob… 🙁

  29. Xanax 23 October, 2010 at 12:34

    parca-i asociatia “posesori de pisici, anonimi”.
    ok, recunosc, am si eu pisici. 7 🙂

  30. Ciprian 25 October, 2010 at 01:49

    Ce texte lungi scrie Eftimie. Se cunoaste ca vantul de la rusi a dus pana-n Brasov aromele de tulburel.

    De la ultimul comentariu de pe DC legat de pisicile mele din batatura au mai aparut cateva modificari, ca tot m-a intaratat NA, mai am trei pisicute si posibil sa se fi aciuat si motanul vecinilor, doar ca el viata buna nu prea o sa aiba in curtea mea.

Leave a reply