Promo

Cum desfaci o bere fără desfăcător

Julius

 

Pentru cititorii noștri însurați: e ok, o să scriem și pentru voi ceva zilele astea, momentan avem un text pentru bărbații care pot ieși la bere când vor ei.

 

Știți care e cel mai rău lucru care ți se poate întâmpla când ești cu o femeie? Ok, scuze, reformulez: știți care e al doilea cel mai rău lucru care ți se poate întâmpla când ești cu o femeie? Exact: să n-ai tirbușon. Nu există probabil pe lumea asta vreun bărbat care să nu fi trezit tot blocul la 2 noaptea încercând să deschidă o sticlă de vin izbind-o cu fundul de o pernă proptită în perete (practic, asta e una dintre acele situații în care a doua zi poți să spui, fără să exagerezi absolut deloc, că ai făcut sex de-ai trezit tot blocul).

 

Dar care e cel mai rău lucru care ți se poate întâmpla când ești cu un bărbat știți? Da, Cătălin, să fie str8, am înțeles, dar nu cu tine vorbeam. Deci? Exact: să n-ai desfăcător de bere. Ce ne deosebește însă pe noi, bărbații, de maimuțe? Tocmai abilitatea de o folosi unelte pentru a desface o sticlă de bere (bine, conform soțiilor și iubitelor noastre, nu ne deosebește nimic, dar asta e altă poveste). Provocat de berea SKOL să desfac o bere 100% malț fără desfăcător, am identificat rapid câteva dintre cele mai simple metode a face asta. Fiindcă ori bem bere, ori bem bere. Așa că scoateți repede o foaie de hârtie (o să vă ajute la punctul 4) și notați:

 

1. Cu bricheta
Cea mai simplă metodă de a desface o bere fără desfăcător: se face o pârghie din brichetă și cam asta e tot, capacul sare imediat. În principiu, n-ar trebui să fie greu de găsit o brichetă, sigur e și un fumător cu voi la masă. Singura problemă e să nu cumva să fie hipster, ăștia de regulă folosesc chibrituri, bricheta e prea mainstream.

 

2. La ușă
Metodă old school folosită pe scară largă în anii ’70, ’80 și chiar ’90, când existau broaște. În anii 2010 e cam greu, fiindcă majoritatea yalelor au acum găuri mici și rotunde.

 

3. De colțul mesei
Se proptește capacul pe muchia mesei și se lovește puternic cu podul palmei. Metoda se poate folosi la cârciumă sau la un prieten acasă, în nici un caz nu-ți distrugi masa de acasă pentru așa ceva.

 

4. Cu o foaie de hârtie
Se împăturește foaia pe lung de cât mai multe ori, până ce devine foarte groasă, astfel încât să o putem folosi ca pârghie, întocmai ca pe o brichetă. Prezintă totuși un mare devantaj: cine naiba mai are o foaie de hârtie acasă în 2015?

 

5. Cu dinții
Asta e o metodă doar pentru cei cu dinți puternici, 100% smalț.

 

6. Cu altă sticlă de bere
Din păcate, dacă ai două beri nu poți desface decât una. Ideal ar fi să ai vreo zece beri, desfaci nouă și pe ultima dă-o naibii, că oricum nu mai intră.

 

Cam asta e în teorie, la asta ne pricepem cam toți. În practică, iată ce am făcut împreună cu colegul Doru Panaitescu ca să nu lăsăm să ni se-ncălzească SKOL-ul – o bere adevărată, făcută doar din malț, hamei, apă și drojdie.

 

 

PS: Dacă știți și alte metode simple, dar eficiente de desfăcut berea fără desfăcător, lăsați un comentariu. Căci în definitiv, dacă ar mai fi ceva care ne deosebește de maimuțe, asta e capacitatea de a fi generoși unii cu alții și de a împărtăși aceste utile cunoștințe cu semenii noștri, consumatorii. Și poate faptul că ele nu au proverbul ”Fiecare maimuță are dreptul la o bere, iar după o bere ești deja altă maimuță, care și ea are dreptul la o bere”.

Share:

25 comments

  1. sor'sa 25 September, 2015 at 02:35

    La noi, femeile, e simplu, ne folosim de un bărbat adevărat, făcut doar din malț, hamei, apă și drojdie 😀

  2. JULIUS 25 September, 2015 at 04:19

    @sor-mea: dar nu chiar pe Daily Cotcodac ai povestit tu cum v-ati chinuit două tute (scuze, Cristina!) să deschideți o sticlă de vin? 😀

  3. bogho 25 September, 2015 at 07:18

    O altă marcă de bere are capacul cu un trăgaci. Iar la alta capacul e de tip şurub.

  4. bogho 25 September, 2015 at 07:20

    PS.
    Pentru astfel de situații s-a inventat doza

  5. Ina_adevărata 25 September, 2015 at 07:46

    Știu un prieten care desfăcea berea “cu ochiul”. Punea berea la ochi și făcea pîrghie, berea se desfăcea. Nu am știut niciodată cum reușește. Acum, amintindu-mi, mă gîndesc că aranjase la bar să-i fie aduse berile desfăcute și cu capacul pus doar de formă, ca să impresioneze fetele de la masă.

  6. JULIUS 25 September, 2015 at 08:26

    @Ina: nu aranja nimic, am avut şi eu colegi în cămin care o desfăceau aşa. Mi se făcea rău doar uitându-mă.

  7. AlexM 25 September, 2015 at 09:16

    @Julius Cu desfacutul berii vad ca nu ai avut probleme, dar in halul ala se pune gura pe sticla? E frumos sa irosesti bunatate de bere lasand-o sa curga pe masa?

  8. boemul 25 September, 2015 at 09:19

    am zis şi o repet: skol nu e bere, nu văd rostul în a te obosi să deschizi aşa ceva.

  9. Dumitrescu Constantin Bogdan 25 September, 2015 at 09:37

    cea mai buna scula ( unealta ) pentru desfacerea berii e o femeie.

  10. oake 25 September, 2015 at 09:37

    La casele de marcat de la Jumbo exista niste brelocuri in forma de desfacator de sticle, si mai au si led pentru lanterna; iei unul, il pui la chei si il ai la purtator tot timpul. O jucarie distractiva pentru copii de la Jumbo !

  11. dyers_eve 25 September, 2015 at 10:13

    Bautorii adevarati beau berea adevarata la pint. Sau la doza. Aia la sticla de sticla e pentru pensionarii carpanosi care dau fuga la magazin sa ceara banii pe garantie.

  12. Jordan 25 September, 2015 at 11:58

    Text pentru barbatii neinsurati care pot iesi la bere cand vor ei, dar numai in locuri unde nimeni nu le desface berea – there, fixed.

  13. Gabriela 25 September, 2015 at 12:28

    Dar, cu cheia, n-ati incercat?

  14. deaddy 25 September, 2015 at 12:48

    Cu catarama de la curea. Daca forma nu se preteaza inseamna ca ti-a cumparat-o nefasta, deci nu iti trebuie deschizator, sau mama, deci nu ai auzit cuvantul “bere”. La targetul postului e simplu, intotdeauna ai pantalonii, ergo cureaua, la indemana: ori sub buric, ori sub masuta pe care e berea. Sau oricum, intr-un loc foarte vizibil, langa sosete.
    Alte metode: cu o moneda de 50 de bani, sau si mai bine cu capul cheii de la apartament. Care cap al cheii, in forma clasica, merge si ca fisa pt carucioarele de supermarket.

  15. deaddy 25 September, 2015 at 12:53

    Na, ca pana am scris pe puturosul asta de telefon m-a depasit @Gabriela, acuma-s coleg cu ponta.
    PS: ati gresit sloganul, totusi, era “ori bem bere, ori bem Skol”.

  16. deaddy 25 September, 2015 at 13:01

    Si-nca una si ma duc: nu prea le aveti cu actoritul, din analiza clipului reiese ca ati tras un numar impresionant de duble, hac!

  17. JULIUS 25 September, 2015 at 14:03

    @deaddy: suntem la început, dar măcar avem rolul principal, nu cărăm tava.

  18. Nero 25 September, 2015 at 17:12

    A zecea bere o deschizi cu telefonul…

  19. Luke 26 September, 2015 at 13:50

    Nu am nevoie de desfacator …doar ma uit la bere si sare capacul singur.

  20. Dan1 26 September, 2015 at 15:25

    Cum zice si Nero, cand v-am vazut smartfoanele pe masa, mi-a si venit ideea: cu smartfonu’!
    Eu beau la pet, ca sunt mai insetat, asea, si unele sunt insurubate cu rautate; ei, pentru alea am cleste papagal, una nu mi-a scapat! :))

  21. aNDRIIpOPA 28 September, 2015 at 20:01

    Un pont pentru “cine n-are brișcă” (vorba bancului) sau vrea să fie hipster până-n capăt: deschizi berea cu iPhone-ul.

  22. dush 1 October, 2015 at 15:14

    less talk more drink! wtf? barbati sunteti!?

  23. Alt Marian 2 October, 2015 at 14:32

    Vad ca nineni n-a zis solutia corecta si asta ma face sa cred ca sunt singurul care a facut armata… Nu-i lucru de lauda, îmi aduce aminte doar ca nu mai sunt tânar…. ca altadata.

  24. Robert 12 November, 2015 at 19:20

    Cu inelul sau vergheta , faci parghie cu degetul .

  25. Cum sa desfaci o bere cand nu ai desfacator! (video) - Mahmur.Info 15 June, 2016 at 02:42

    […] Julius Constantinescu a desfacut berile cu mainile goale (folosind o carabina). ? […]

Leave a reply