Promo

Există viaţă după linoleum?

Nu știu cum se face, dar toate locuințele românești pornesc în viață cu linoleum pe jos – probabil un dar pe care-l primesc la naștere de la zâna blocurilor. La fel cum bebelușii apar pe lume acoperiți cu un puf care le cade la câteva luni, la fel și casele au din născare linoleum, pe care însă proprietarii îl dau jos după un timp, considerându-l un soi de boală a copilăriei, de care trebuie să scape cât mai repede.

Și aici intervine marea problemă: ce punem în locul linoleumului? Desigur, am putea pune paie sau glod (aşa, măcar o să ştim de ce ne spun nevestele atât de des că arată ca la porci casa asta), dar asta nu e prea elegant – cel puţin dacă nu locuiţi sau ţară sau în cartierul Ferentari. Ca urmare, o să fiți nevoiți să apelați la materiale fabricate de mâna omului – parchet, gresie. Problema cu ele, aşa cum puteţi şi în spotul de astăzi de la Praktiker, e cum le montaţi.

În principiu, nimic n-ar trebui să fie de pus mai uşor decât gresia, dat fiind că toate plăcile sunt cam la fel şi nu vă cere nimeni să faceţi pe jos la intrare un frumos mozaic cu gladiatori sau artă bizantină pe pardoseala din bucătărie. Deşi, la cum o vedem noi de hotărâtă pe doamna din acest spot, nu ne-ar mira prea tare să-i trimită pe băieţi înapoi la Praktiker să cumpere toată gresia din stoc – să fie, că nu se ştie niciodată ce idei îi mai vin.

În clipul de azi puteţi vedea o altă eroare curentă: confuzia între gresia pentru baie şi cea pentru restul casei. În realitate, e foarte simplu să distingeţi între ele: cea pentru baie are o culoare şi un model menite să ascundă apăraia pe care aţi făcut-o când aţi ieşit de la duş, pe când cea pentru camerele de zi e gândită să mascheze mizeria pe care aţi produs-o atunci când aţi intrat încălţat în casă. Într-adevăr, mai greu e de ales gresia pentru bucătărie, dar un criteriu bun este culoarea mâncării pe care o vărsaţi cel mai des pe pardoseală. Evident, pentru burlaci e cel mai simplu: culoarea cafelei, fiindcă din păcate nuanţa “şaorma de la colţ” încă nu s-a inventat. Dar întrebaţi totuşi la Praktiker, poate au ceva cât de cât apropiat.

PS: Cităm din textul Simonei Tache pe aceeaşi temă: “Când ai gresie în sufragerie, poţi să verşi bere mult mai liniştit decât atunci când ai parchet, nu?”. Vecină, sigur nu vroiai cumva să zici: “Ce contează? Oricum şterge proasta după tine!” ? Sigur, sigur?

Share:

15 comments

  1. warlock 24 September, 2010 at 23:18

    Ai incercat vreodata sa montezi o oglinda in baie??!! Luptele cu crocodili par a fi mai lipsite de riscuri in comparatie cu lucrarile prin casa 🙂
    Tot in ton cu mesterii casnici autohtoni: http://blog.warlock.ro/2009/01/21/eu-reparatorul-v-ia-oglinda-neamule/

  2. jeu 25 September, 2010 at 00:02

    @warlock Eeeeee tot e bine fata de ce am suferit eu dupa doua zile de lupte seculare am reusit sa montez rezervorul la wc

  3. aNDRIIpOPA 25 September, 2010 at 00:23

    … reincarnare? Alt linoleum in loc!

  4. warlock 25 September, 2010 at 00:58

    @jeu: hmmm … la mine ala urmeaza … ma apuca groaza cand ma gandesc. Partea buna e ca am instalat un dulapior deasupra lui 😀

  5. jeu 25 September, 2010 at 01:32

    @warlock; iti urez mult noroc 😀

  6. bibi 25 September, 2010 at 04:34

    cam multe reclame la praktiker in ultimul timp ….

  7. Bear Grylls 25 September, 2010 at 09:03

    Da,imi place.
    Off topic-pt.Simona Tache:Cine a postat poza aia dementiala din Academia C.de la pagina 18?Caci se apropie perioada culesului la cucuruz.

  8. yoy 25 September, 2010 at 12:53

    E posibil sa existe 🙂

  9. ioana 25 September, 2010 at 13:22

    Cand am cumparat gresia pt bucatarie am mers la magazin cu o felie de paine in buzunar. Si am aruncat firimituri pe toate placile de gresie care-mi placeau. Si nu glumesc defel. Sa nu va mai spun ce fete-fete faceau vanzatorii. Le-am “facut ziua” cu siguranta! Cred ca am ramas si in analele magazinului :))

  10. asteris 25 September, 2010 at 13:58

    Nu.Am deslipit un pic si m-am uitat.

  11. Dan1 25 September, 2010 at 14:21

    Praktiker? Da’ Valea Cascadelor ce-are? =))

  12. N.A. 25 September, 2010 at 18:29

    @Dan1 – De-acolo se imbraca diavolul, n-auzi? 😀

  13. Dan1 25 September, 2010 at 18:57

    @N.A.
    ‘Ai sa nu-mi spui ca asta il deranjeaza pe un eretic liber-cugetator (diabolic :)) )…

  14. N.A. 26 September, 2010 at 14:30

    @Dan1 – Mai tii minte asta?
    http://www.dailycotcodac.ro/2009/12/evanghelia-dupa-julica/
    Cred ca tine destele incrucisate la spate, isi face cruci si zice cate 20 de “Tatal nostru” si 50 de “Doamne iarta-ma” de fiecare data cand scrie cate o mascara… :))

Leave a reply