Promo

10 poze penibile din vacanţă obligatorii pe facebook

Julius Constantinescu

 

A venit, în sfârşit, vacanţa. Până acum ai stat pe facebook de la birou, abia dacă puteai şerui horoscopul doamnei Stela şi un articol de pe cocoon.ro toată ziua, nu aveai timp să te faci prea tare de râs. Din fericire, acum eşti în concediu, distrându-te cam 20% din timp, în restul de 80% fiind ocupat/ă să faci poze şi să le pui pe facebook ca să arăţi ce mult te distrezi. Iată zece poze pe care trebuie neapărat să le urci pe facebook ca să îndrepţi situaţia în care te găseai până nu demult – adică atunci când nu aveai timp să te faci prea tare de râs.

 

1. Poză cu picioarele în apă
Te-ai dus până la capătul lumii, eşti pe o plajă exotică unde nisipul e alb, apa e ca smaraldul şi palmierii sunt ca în wallpaper-ul de la birou, dar tot ce te-ai gândit să fotografiezi şi să arăţi lumii sunt labele tale în apă, cu degetele răşchirate. Imaginează-ţi că Gauguin, odată ajuns în Tahiti, şi-ar fi pictat picioarele în apă. Ştii ce s-ar fi întâmplat?

 

Acum nici noi n-am fi ştiut cine a fost Gauguin, nu doar tu.

 

2. Poză cu răsăritul din Vamă
Îţi mulţumim că împarţi cu noi acest moment unic, e posibil să ne fi scăpat toate celelalte 27 de milioane de poze cu răsăritul din Vama Veche postate până acum pe facebook. Peste 4,5 miliarde de ani, când Soarele îşi va termina combustibilul şi va deveni o gigantică stea roşie, Terra se va desprinde de pe orbita acestuia şi va dispărea undeva în Universul rece şi întunecat. Oamenii vor trăi atunci sub pământ şi generaţiile următoare nu vor cunoaşte altceva decât lumina artificială. În timp ce Pământul va călători prin Universul îngheţat, acei oameni se vor uita la diapozitive cu pozele tale din Vamă şi vor exclama: „Acum miliarde de ani, Soarele răsărea în fiecare zi. Priviţi acest răsărit în Vamă, este absolut superb!”

 

Practic, ţi-am zugrăvit singurul scenariu în care cineva îţi va aprecia pozele cu răsăritul.

 

3. Poză de pe Autostrada Soarelui
Check-in-ul pe Autostrada Soarelui trebuie însoţit neapărat de explicaţia „În drum spre mareeee!” – altfel de unde să ştim unde mergi tu pe Autostrada Soarelui??

 

4. Poză pe Otopeni
Ai putea să mai aştepţi 2-3 ore şi să-ţi dai check-in direct la Roma sau Londra, dar nu mai ai răbdare, trebuie să te lauzi acum. Probabil în curând atentatele vor putea fi dejucate foarte uşor fiindcă teroriştii nu se vor putea abţine şi vor nota pe facebook: „Carlos Şacalul traveling to Beirut – feeling determined”.

 

5. Poză cu aripa avionului
E o poză atât de banală încât trebuie să ai un noroc porcesc să ne atragă atenţia. De pildă, s-ar putea să ne placă dacă, atunci când verifici cum a ieşit, observi mici flăcări pe aripă.

 

6. Poză cu camera de hotel
Şi nu doar camera, absolut toate facilităţile hotelului trebuie pozate. Are piscină, faci şi la piscină şi pui pe facebook. Are privelişte? Neapărat o poză şi cu asta. Te întâmpină cu un platou de fructe lăsat pe masă? Îl pozezi, să se vadă ce meseriaş stai.

 

Eşti genul care la plecare ia un prosop cu el, să-i arate şi lu’ alde mă-sa ce prosoape de calitate aveau la hotel.

 

7. Poze cu orice
O uşă, o clădire, o pisică, un ghiveci cu flori, pozează orice banalitate îţi iese în cale şi pune-o pe facebook. Important e să pui un număr cât mai mare de poze. Dacă ar fi existat aparate de fotografiat pe atunci, Ulise însuşi nu ar fi făcut în drum spre Itaca atâtea poze câte ai făcut tu în 7 zile în Grecia.

 

8. Poză cu cockteil
Arată-ne cât de bine te simţi pozând cockteilul din faţa ta. Adaugă „feeling perfect”, ca să înlături orice dubiu. Orice dubiu că eşti o piţi adevărată (hai că până la urmă tot am făcut o glumă ca doamna Stela).

 

9. Poză în costum de baie
Dacă nu eşti Heidi Klum sau pe-acolo, să ştii că, oricât de mult ţi-ar plăcea ţie să crezi asta, costumul de baie nu te avantajează deloc. În plus, nimeni nu vrea să te vadă în costum de baie – în afară, desigur, de onaniştii de pe facebook, noii tăi admiratori. Şi de colegii de serviciu, care îşi vor da coate. Şi de colegii de şcoală ai lu’ fii-tu. Mă rog, scuze, probabil am greşit, de fapt există mulţi oameni care ar vrea să te vadă în costum de baie pe facebook.

 

10. Poze tip crenvurşti cu picioarele îndoite
Dacă nu îţi pui poza asta din care să rezulte că stai pe spate şi te doare la başcheţi, e ca şi cum nici n-ai fi plecat în vacanţă. Te rugăm din suflet însă ca înainte să postezi aşa ceva să te asiguri măcar că picioarele tale seamănă cu doi crenvurşti, nu cu doi lebărvurşti sau cârnaţi polonezi.

 

crenvursti la plaja

 

În fine, dacă nu eşti genul ăsta, poţi să-i trollezi fin pe cei care te asasinează cu pozele din vacanţă făcându-ţi şi tu unele, fără să fii însă nevoit să pierzi vremea prin concediu pentru asta. Cum? De pildă, la KFC, unde de câte comanzi Hot Box cu Piri Piri Wings, Italian Twister sau Greek Salad ai pe tăviţă nişte imagini de vacanţă, pe care le poţi folosi cam aşa:

 

 

În afară de trolling, dacă urci poza ta fake de vacanţă pe http://www.kfc.ro/cainvacanta/ , poţi câştiga o vacanţă pe bune în Spania, Italia sau Grecia.

 

Ei bine, odată ajuns acolo ştii ce ai de făcut, deja te-am învăţat ce poze trebuie să postezi.

Share:

28 comments

  1. dyers_eve 12 August, 2015 at 06:37

    Bre, nu toata lumea are ocazia sa-si faca vacanta cu mama, ca sa aiba poze de calitate.

  2. Belle dImagination 12 August, 2015 at 06:52

    Cred că acest sait dă cultură se pregăteşte intens să devină unul de lifestyle masculin, fiindcă altminteri nu-mi explic cum din două noi postări sunt două recenzii pentru mâncare de restaurant.

  3. Ina_adevărata 12 August, 2015 at 07:55

    Bă, practic nu se mai poate comenta nimic după dyers_eve. A zis tot ce trebuia zis.

  4. Mefistica 12 August, 2015 at 08:49

    Textu e misto, pacat ca e facut pentru o reclama NEmascata la KfC.

  5. chocolate 12 August, 2015 at 09:38

    Băi, ce bine vine textul ăsta, chiar în prima zi de concediu

  6. RoseN 12 August, 2015 at 10:30

    Mvaaaaaaaai cate rautacisme pe metru cub 😀 da’ punctuletul 11. poza cu chelie la soare unde-i? ah…wait…

  7. Ina_adevărata 12 August, 2015 at 10:59

    Mefistica, ideea e să rămînem la prima parte: textul e mișto.
    Oamenii care scriu texte mișto cîștigă din reclamă, pentru că în România nu se plătește pentru conținutul site-urilor și blogurilor.
    Hai să nu cădem în ipocrizia celor mai mulți utilizatori de net, care primesc conținut gratis și se revoltă că li se bagă pe gît reclame. Ori e gratis cu reclame, ori e plătit fără reclame, cam asta e schema.
    Una peste alta, textul e mișto și nu ne obligă nimeni să intrăm la Kfc după ce citim asta.

  8. JULIUS 12 August, 2015 at 11:21

    Mefistica: până la ora asta, textul are aproape 500 de like-uri pe facebook. Dacă cei 500 de cititori care au dat like azi la text ar accesa butonul de donaţii o dată pe lună, ar însemna 5 x 500 = 2500 E/lună.

    Când o să fac banii ăştia de la cititori, când or să mă sune de la agenţii o să le spun: “Uitaţi-mi numărul, înghiţiţi-l, nu mă mai sunaţi niciodată! Daily Cotcodac e ca HBO, mă, nu ia publicitate, trăieşte din abonamente!”

  9. Nedu Merit 12 August, 2015 at 12:14

    Aha, deci 11 poze, nu 10.
    11. Poza de acum doua postari.
    PS: Daca aveam 5 euro… dar eu n-am bani nici cat sa ma minunez ca n-am bani sa trec strada.

  10. Mefistica 12 August, 2015 at 13:24

    nu m-am gandit ca trebuia sa precizez ca am glumit. sau ca stiu tot ce mi-ati explicat. oricum, multumesc ca mi-ati “dedicat” atata atentie :p
    PS ideea era ca-mi ucideti dracu dieta!

  11. Ina_adevărata 12 August, 2015 at 13:39

    Aaaaa….Bine, mă, păi tu știi că-ți dedicăm foarte multă atenție, din principiu! Plus că poate chiar ne interesează să-ți distrugem dieta, după ce am văzut anumite poze…

  12. JULIUS 12 August, 2015 at 14:06

    Mefistica, permite-mi să o citez pe sora mea Ina_adevărata: “Normal că ştiam că e Filote, de-aia am fost şi aşa drăguţă. Dacă era vreuna de n-o ştiam, era vai de capul ei”.

  13. Mefistica 12 August, 2015 at 14:14

    ce draguuuut! de fapt ati explicat pentru altii, carora le-a trecut prin cap acelasi lucru dar le-a fost frica sa zica…
    pisi, da’ te rog, nu te jena, scrie si ip-ul daca tot ai dat numele, stii ca ador celebritatea…

  14. JULIUS 12 August, 2015 at 14:16

    Mefistica: pentru asta trebuie să vorbeşti cu Dl IT-ist actual, eu nu mă pricep 😀

  15. Mefistica 12 August, 2015 at 14:22

    altu, ma?! Duamne, schimbi IT-istii ca pe fem… ciorapi!

  16. Stephanie 12 August, 2015 at 14:48

    Punctul 9 e preferatul meu, toti baetii si fetele care ma cunoaste stie ca eu sunt cel mai mare fan al pozelor in costum de baie!
    Zici: “În plus, nimeni nu vrea să te vadă în costum de baie – în afară, desigur, de onaniştii de pe facebook” -asta m-a dus cu gandul la tipii ofiliti care dau cu entuziasm laicuri pitzi-lor de douazeci. 😀
    ” Şi de colegii de serviciu care îşi vor da coate”-mai ales ales aia insurati de prea mult timp, care fac sex cu nevasta o data pe an”
    ” Şi de colegii de şcoală ai lu’ fii-tu.”-care colegi , bai nene? Poate aia pasionati de arheologie, altfel nu vad de ce le-ar placea unor pusti sa se zgaiasca la o ruina cand e plin netul de poze ale Emiliei Clarke.

  17. Florin 12 August, 2015 at 14:58

    prea mult ne intereseaza in ultima vreme de pozele altora de pe FB. Fiecare e liber sa puna ce doreste. Ca e bine ca e rau e partea a doua, lumea se distreaza si altii stau sa le analizeze viata …

  18. JULIUS 12 August, 2015 at 16:43

    Stephanie! Sper ca acolo unde ai zis “tipii ofiliti care dau cu entuziasm like-uri pitzi-uri lor de 20 de ani” nu te-ai gandit la mine! Care eu niciodata, la nimeni…

  19. Ina_adevărata 12 August, 2015 at 18:01

    Julius, dar tu nu dai like la pitzi, ci doar la domnișoare fine. Chiar nu cred că Stephanie s-a gîndit la tine, n-avea cum.

  20. gi gigel 12 August, 2015 at 21:18

    tareee! mi-am cracanat dantura sa se obisnuiasca cu rasul. este la bookmark!!

  21. Ambulito 12 August, 2015 at 21:47

    Mai lipseste poza care trebuie facuta de fiecare roman macar odata in viata: Langa semnul orasului la intrare in comuna frumoasa si croata Pula!

  22. ces 12 August, 2015 at 23:02

    Maestre, toata stima, parcata cand era si-o poza cu masina, care nu mai era.

  23. ces 13 August, 2015 at 08:33

    Despre partea aromata a sfrijitului de pui, Julius, cotcodac raptor, copanul cel mai creator e la curcan, Imperator.

  24. bogho 13 August, 2015 at 11:13

    Stiu pe cineva care acum vreo luna si ceva isi dadea checkin de la Fetesti unde e singura taxa pe care o plateste cu drag, fiindca se muta la mare cateva luni.

  25. ces 13 August, 2015 at 13:12

    bogho 13/08/2015 @ 11:13
    Lasa, Bogho, mare fiind, sunt preturi ca la Zeii din Olimp.

  26. dyers_eve 13 August, 2015 at 15:33

    “Jumatate din banii pe care ii dau pe publicitate sunt pierduti, problema este ca nu stiu care jumatate” (conform unuia care nu-i nici fotbalist, nici Petre Tutea, deci nu-i retin numele).
    Cum ar veni, eu il citesc si pe Julius,dar si pe un alt indragit umorist (nu ma risc sa-i pomenesc numele aici), si am primit acelasi mesaj promotional de la ambii. Redundanta, care va sa zica. Deci draga KFC, vezi ca pe unul din ei il platesti degeaba 😛
    P.S.: cred ca pe ambii, ca eu de pe vremea RSR n-am incredere in acronime cu trei litere, iar pentru poze cu fake holiday apelez la pichunter 😀

  27. jademan 15 August, 2015 at 14:58

    Poze cu gheruțele-n baltă, la răsărit, în Vamă. E și asta o variantă. 😀

  28. ady 17 August, 2015 at 12:50

    Ce caut eu pe fb?! ca in afara de primul punct (bine, era un rau de munte, ca marea imi provoaca urticarie, dar orisicat, mi-am pozat picioarele in apa si le-am pus pe fb) si vag punctul 8 (era bere, nu cockteil si nu ma simteam nicicum) am ratat tot. Inclusiv pozele aplicabile subsemnatei-respectiv poza cu rotile trenului, check-in-ul in gara de nord, camera de pensiune, etc. Cat despre rasarit cred ca nu l-am vazut niciodata.
    Dar am pozat si pus pe fb toate exponatele din toate muzeele ca sa ma razbun. Am platit taxele de fotografiere, nu dati cu rosii. 🙂

Leave a reply