Postul nu e post destul

„O masă caldă” are nevoie de ajutorul vostru

După cum unii dintre voi ştiu, în unele sâmbete gătesc, alături de alţi voluntari, la cantina socială Ominis din Bucureşti. Mă rog, nu eu gătesc, că nu vrem totuşi să îi omorâm pe bătrânii ăia, dar curăţ cartofi, spăl oale şi fac, în general, cam orice activitate unde există riscuri minime să mă rănesc sau să rănesc pe cineva.

 

Gătim exclusiv din banii noştri şi reuşim să facem undeva între 50 şi 100 de porţii de mâncare în fiecare sâmbătă. O facem în principal pentru bătrânii cu venituri mici din Berceni, dar programul nostru se adresează tuturor celor care au nevoie de o masă caldă şi, din păcate, nu şi-o pot procura singuri.

 

O masă caldă

 

Programul „O masă caldă” funcţionează exclusiv pe bază de voluntariat – niciunul dintre noi nu este, deci, plătit. E un program pornit la Cluj de către studenţii de la Ştiinţe politice şi Comunicare şi replicat ulterior la Bucureşti şi în alte câteva oraşe din ţară. Fiecare iniţiativă nouă e susţinută o perioadă din banii comuni ai proiectului, după care cei care au replicat programul vor trebui să se descurce singuri.

 

Dacă vrei să te implici şi tu în proiectul „O masă caldă”, o poţi face în două feluri. În primul rând, donând orice sumă în contul nostru:

 

RO78BTRLRONCRT0292723301 (Asociaţia O Masă Caldă)

 

Şi/sau înscriindu-te voluntar pentru una dintre sâmbetele următoare. O poţi face trimiţând un mail la omasacaldabucuresti@gmail.com sau scriindu-ne un mesaj pe facebook.

 

O masă caldă 2

 

Vă mulţumesc frumos,
Julius

Share:

10 comments

  1. Belle dImagination 12 June, 2015 at 10:15

    Cred că o să particip şi eu în calitate de bucătăreasă.
    Pot să vin cu cuţitele norocoase de acasă?

  2. deaddy 12 June, 2015 at 10:29

    katana și wakizashi ?

  3. Belle dImagination 12 June, 2015 at 10:50

    Nu Deaddy, că n-am primit de la Mogul decât o sărmană carte cu reţete de plăcintă de deşte, Yakuza moon.Mijloacele de execuţie sunt proprii. Şi cum nu-mi permit încă aşa cuţite, mă mulţumesc cu ale mele.

  4. Camionagiu 12 June, 2015 at 11:54

    au ajuns să mănânce bieţii ăia bătrâni cremşnit la toate felurile, nu se ştie cum aşa

  5. bogho 12 June, 2015 at 14:53

    Julius, important e sa nu le duci retetele tale.

  6. Nedu Merit 12 June, 2015 at 15:02

    “Programul nostru se adresează tuturor celor care au nevoie de o masă caldă şi, din păcate, nu şi-o pot procura singuri.“
    Aha, deci şi burlacii.

  7. JULIUS 12 June, 2015 at 15:07

    Nedu Meritule: burlacii şi-o pot procura singuri, dar pentru asta, din păcate, de multe ori sunt nevoiţi să plătească scump: IKEA, sex cu preludiu, iar uneori merg până la sacrificiul suprem, însurătoarea.

  8. ed 13 June, 2015 at 10:06

    Secs cu preludiu,ala cum se face?

  9. Nedu Merit 13 June, 2015 at 12:23

    1. @ed: cand se face oralul inainte şi normalul după.
    2. Elevii de liceu dau extemporal după ora de educaţie se xuală. Bulă răspunde: preludiul este timpul pierdut de bărbat pentru fixarea prezervativului. 😯
    3. Dooomnule mogul, cum să treceţi se xul cu preludiu la categoria “din păcate“ ???
    Păi eu am obţinut cele mai bune delicatese tocmai din acest motiv, domnule.
    Aşa ceva… de-aia răman unii burlaci pe viaţă, in timp ce alţii se mai păcălesc de 1 – N ori cu un drum la ofiţerul stării civile.
    Spuneţi voi, fetelor, n-am eu dreptate?????

  10. mihaela 23 June, 2015 at 13:12

    Ne vedem acolo.

Leave a reply