Ghici cine vine cu cina
Julius
În urma unei sugestii primite pe facebook, astăzi am comandat mâncare de la Casa Brâncoveanu. Catering & pizzerie, organizăm mese festive.
La poartă, un bunicuţ sosit cu un Renault break din anii ’60, model Louis de Funes. Aflând că eu sunt “domnu’ Iulius”, mă salută cu efuziune şi îmi întinde o cutie albastră imensă. E din plastic, mâncată de vreme, pe la colţuri vopseaua e ştearsă. Pare o cutie veche de scule, de genul celor care zac aruncate prin garaj.
Bătrânelul îmi confirmă că exact aia şi este. “Puteţi să urcaţi şi să îmi aduceţi apoi cutia?”, mă roagă.
Altfel, foarte bună mâncarea, sunt convins că mai bine de jumătate dintre prietenii mei însuraţi nu au mai mâncat aşa ceva de peste cinci ani.
unde trebuie sa urci? la ceruri?
Doar dacă prietenii tăi nu au învăţat să gătească măcar ceai, pâine prăjită şi ouă ochiuri…
Ce ai mancat asa bun?
Uau, garsoniera ta e cu curte…?
@cruela de vila & @M3bis & @chocolate: Bah cât de rapizi sunteti! V-ati nascut târziu, voi trebuia sa fiti
cowboypistolari în Vestul Salbatic! Pâna ascultai io http://www.youtube.com/watch?v=74LXx0wSqMI voi si comentarati! 😐Habar n-ai ce bine imi iese vita. Pufoasa ca un fund de bebelus. 🙂
Bre, dacă tu ne iei cu d-astea pe noi, alde ăştia însuraţi, păi nu mai bine te lăsam în pace să faci ce te îndemnase SimonaTache? 😛
Vorba asta cu fundul de bebelus a fost convingatoare :))
@Rada: Mie mi-au iesit chiar doua funduri de bebelus odata. Tot asa pufoase.
Eu v-am zis! Dar voi nu si nu, ca solidaritate masculina
@Old John Wheel: Ce-ce? Ce la-ndemnat sa faca Simona Tache? (pentru un
prieamic întreb, evident!) :))@moebius: Sefu’, va rog mai bagati acolo o cratima(-n gramatica)… nici nu stiu cum sa formulez unde… pe scurt sa scrie asea: “l-a îndemnat”, ca stiti, noi – mactarzii – bla-bla-bla, si sa nu creada lumea ca as fi vreun anagramat! Merci anticipat (pentru ca ne discriminati în continuare! >:) )
P.S. Am remarcat ca mi-ati scos comentariul ala (cu 4 (patru) link-uri) de la moderare, sa stiti ca apreciez! :-*
Acu’ vazui! Oooopt virgulî noo lei şorba di burtî??? Hoţii pi faţî! La Carrefour e 6,50!
Viata de mogul!
Mancare vs publicitate
@bogho: textele publicitare sunt marcate cu “Promo”. Ăsta e marcat cu “post”.
la prietenii tai insurati, nu le placea mancarea gatita de ei inainte sa se-nsoare. acum le place. :))
in loc sa-si comande si ei o mancare gatita, s-au insurat, crezand ca impusca doi iepuri deodata. acum, mananca “acelasi fel” de mancare zilnic…
@admin: da :)) numai Julius putea sa tina post la un text cu mincare
“Organizam mese festive
Meniu nunta si botez de la 80 de lei! Evenimente, parastase de la 30 de lei!” 😀 EXCELLENT 😀
PS Sefu’ de la Casa Brâncoveanu, un tarif special “parastas soacra” aveti in meniu?
Jul, eu inteleg ca iei parnos gros de la Casa Brancoveanu (deh, paypal nu e prea friendly), dar totusi, nu te temi ca mai poate citi si Radu Udrescu. Eu (insurat), care clar nu ma pot compara cu maestrul Udrescu, pot raporta in ultimele saptamani urmatoarele ispravi de Masterchef:
– piept de gasca cu cartofi noi la cuptor (cartofii in untura de gasca si cu sare si rozmarin), servite cu gogosari murati (de fapt feliati, intr-un sos gros de rosii, otet si miere). Evident ca din madam Gasca s-a lasat si cu o ciorba cu bors (congelat, din RO, de la tataia lu’ vecina mea de palier).
– tocanitza de caprioara cu hribi (asta am facut’o de Sf. Ion, acasa), cu mamaligutza.
– “Ciorba” tailandeza Thom Yam, cu fructe de mare, kefir lime leaves, lemongrass, ardei iuti de aia nashpa (Birds Eye)), ghalangal (ghimbir thailandez),usturoi, lapte de cocos, legume, sos de peste,etc..
– gulash unguresc de vitel. Foarte picant (2 linguritze boia iute, 2 linguri boia dulce). Merge berea sau cidrul rece ca unse.. Sa nu fac vreo boacana la final cu galustile (musai la un gulash adevarat), am pus gnochi italienest (75% cartofi, 25% faina).
ETC…
Cand eram foarte tanar, in primii ani de munca, aveam un coleg la institut cu 9 ani mai mare, neinsurat, care avea doua gagici, una gatea mishto mancaruri pe baza de cartofi, ailalta pe baza de varza (anii 85-89). In functie de ce avea chef sa manance, mergea cand la una, cand la alta (era easy, iubiiii.., sunt in laborator, tocamai am descoperit ceva si trebuie sa an.alizez mai in profunzime). Sunt sigur ca poti fi peste el, chiar renuntand la home delivery. Gatitul relaxeaza mai mult decat stand treaz pana la ore cretine sa o vezi pe Simona Halep luand 6-3, 6-0 cu Cibulkova (btw, Cibulka, in ceho-slovaka, inseamna ceapa, deci tot la bucatarie ajungem).
Tu chiar crezi ca cei casatoriti nu stiu sa sune la “salvare”? Cum crezi c-au rezistat 5 ani?
@Dan1: hai ca te lamuresc eu de la ce a pornit totul. Status Jul pe FB:
“Ştie cineva de unde se poate comanda acasă o mâncare cumsecade? Să livreze şi în Berceni?
Măcar un răspuns concret la două ironii, dacă sunteţi amabili.”
Raspuns Simona Tache: “la starea civila, mergi acolo si angajezi pe cineva”
😀
@N.A.: Uaaa, asta cred ca a durut! =))
@Savantu’: ASL PLS !!!!!
@Cristina Ş.: Io’s mai batran, si n-am studiat romano-engleza de mess si facebook. PLS cred ca vine de la please, dar ASL ce inseamna?
@Savantu’: In internautica agramata romaneasca inseamna “ani-sex-locatie” si invita la a face cunostinta; as sugera si raspunsul corect: multi-des-la tine.
@deaddy: Multumesc si pentru raspuns, si pentru sugestie.
@Cristina Ş.: 54-M-Birmingham
54 se putea deduce cu aproximatie din ultima fraza a “textului” meu (tanar cercetator la sfarsitul anilor 80).
M inseamna Masculin (in cheia indicata de Deaddy potea insemna si manual)
Birmingham- mai stau aici pana in august 2015, apoi ma intorc in tara (la invazia de romani in UK unii mai trebuie si sa faca calea invers, pentru echilibru).
@Savantu’: he-he, parca ma vad pe mine acu 1 an, intrebind acelasi lucru, ce-i aia asl pls ;))
ferice de nevasta ta !!
fetele, vezi ca se poate, mai sint si din astia? >:D<
Defineste ASA CEVA, ca nu mi-e clar, aia e tactica de invaluire !