Postul nu e post destul

Ghici cine vine cu cina

Julius

În urma unei sugestii primite pe facebook, astăzi am comandat mâncare de la Casa Brâncoveanu. Catering & pizzerie, organizăm mese festive.

La poartă, un bunicuţ sosit cu un Renault break din anii ’60, model Louis de Funes. Aflând că eu sunt “domnu’ Iulius”, mă salută cu efuziune şi îmi întinde o cutie albastră imensă. E din plastic, mâncată de vreme, pe la colţuri vopseaua e ştearsă. Pare o cutie veche de scule, de genul celor care zac aruncate prin garaj.

Bătrânelul îmi confirmă că exact aia şi este. “Puteţi să urcaţi şi să îmi aduceţi apoi cutia?”, mă roagă.

Altfel, foarte bună mâncarea, sunt convins că mai bine de jumătate dintre prietenii mei însuraţi nu au mai mâncat aşa ceva de peste cinci ani.

Share:

29 comments

  1. cruela de vila 22 January, 2014 at 21:42

    unde trebuie sa urci? la ceruri?

  2. M3bis 22 January, 2014 at 21:44

    Doar dacă prietenii tăi nu au învăţat să gătească măcar ceai, pâine prăjită şi ouă ochiuri…

  3. chocolate 22 January, 2014 at 21:46

    Ce ai mancat asa bun?

  4. Padme 22 January, 2014 at 22:09

    Uau, garsoniera ta e cu curte…?

  5. Dan1 22 January, 2014 at 22:11

    @cruela de vila & @M3bis & @chocolate: Bah cât de rapizi sunteti! V-ati nascut târziu, voi trebuia sa fiti cowboy pistolari în Vestul Salbatic! Pâna ascultai io http://www.youtube.com/watch?v=74LXx0wSqMI voi si comentarati! 😐

  6. Rada 22 January, 2014 at 22:17

    Habar n-ai ce bine imi iese vita. Pufoasa ca un fund de bebelus. 🙂

  7. Old John Wheel 22 January, 2014 at 22:21

    Bre, dacă tu ne iei cu d-astea pe noi, alde ăştia însuraţi, păi nu mai bine te lăsam în pace să faci ce te îndemnase SimonaTache? 😛

  8. Silva 22 January, 2014 at 22:23

    Vorba asta cu fundul de bebelus a fost convingatoare :))

  9. N.A. 22 January, 2014 at 22:25

    @Rada: Mie mi-au iesit chiar doua funduri de bebelus odata. Tot asa pufoase.

  10. Silva 22 January, 2014 at 22:26

    Eu v-am zis! Dar voi nu si nu, ca solidaritate masculina

  11. Dan1 22 January, 2014 at 22:32

    @Old John Wheel: Ce-ce? Ce la-ndemnat sa faca Simona Tache? (pentru un prie amic întreb, evident!) :))

  12. Dan1 22 January, 2014 at 22:47

    @moebius: Sefu’, va rog mai bagati acolo o cratima(-n gramatica)… nici nu stiu cum sa formulez unde… pe scurt sa scrie asea: “l-a îndemnat”, ca stiti, noi – mactarzii – bla-bla-bla, si sa nu creada lumea ca as fi vreun anagramat! Merci anticipat (pentru ca ne discriminati în continuare! >:) )
    P.S. Am remarcat ca mi-ati scos comentariul ala (cu 4 (patru) link-uri) de la moderare, sa stiti ca apreciez! :-*

  13. Dan1 22 January, 2014 at 23:24

    Acu’ vazui! Oooopt virgulî noo lei şorba di burtî??? Hoţii pi faţî! La Carrefour e 6,50!

  14. bogho 22 January, 2014 at 23:59

    Viata de mogul!
    Mancare vs publicitate

  15. admin 23 January, 2014 at 00:02

    @bogho: textele publicitare sunt marcate cu “Promo”. Ăsta e marcat cu “post”.

  16. Roxana 23 January, 2014 at 00:13

    la prietenii tai insurati, nu le placea mancarea gatita de ei inainte sa se-nsoare. acum le place. :))
    in loc sa-si comande si ei o mancare gatita, s-au insurat, crezand ca impusca doi iepuri deodata. acum, mananca “acelasi fel” de mancare zilnic…

  17. Cristina Ș. 23 January, 2014 at 00:24

    @admin: da :)) numai Julius putea sa tina post la un text cu mincare

  18. ela 23 January, 2014 at 01:53

    “Organizam mese festive

    Meniu nunta si botez de la 80 de lei! Evenimente, parastase de la 30 de lei!” 😀 EXCELLENT 😀

    PS Sefu’ de la Casa Brâncoveanu, un tarif special “parastas soacra” aveti in meniu?

  19. Savantu' 23 January, 2014 at 02:35

    Jul, eu inteleg ca iei parnos gros de la Casa Brancoveanu (deh, paypal nu e prea friendly), dar totusi, nu te temi ca mai poate citi si Radu Udrescu. Eu (insurat), care clar nu ma pot compara cu maestrul Udrescu, pot raporta in ultimele saptamani urmatoarele ispravi de Masterchef:
    – piept de gasca cu cartofi noi la cuptor (cartofii in untura de gasca si cu sare si rozmarin), servite cu gogosari murati (de fapt feliati, intr-un sos gros de rosii, otet si miere). Evident ca din madam Gasca s-a lasat si cu o ciorba cu bors (congelat, din RO, de la tataia lu’ vecina mea de palier).
    – tocanitza de caprioara cu hribi (asta am facut’o de Sf. Ion, acasa), cu mamaligutza.
    – “Ciorba” tailandeza Thom Yam, cu fructe de mare, kefir lime leaves, lemongrass, ardei iuti de aia nashpa (Birds Eye)), ghalangal (ghimbir thailandez),usturoi, lapte de cocos, legume, sos de peste,etc..
    – gulash unguresc de vitel. Foarte picant (2 linguritze boia iute, 2 linguri boia dulce). Merge berea sau cidrul rece ca unse.. Sa nu fac vreo boacana la final cu galustile (musai la un gulash adevarat), am pus gnochi italienest (75% cartofi, 25% faina).
    ETC…
    Cand eram foarte tanar, in primii ani de munca, aveam un coleg la institut cu 9 ani mai mare, neinsurat, care avea doua gagici, una gatea mishto mancaruri pe baza de cartofi, ailalta pe baza de varza (anii 85-89). In functie de ce avea chef sa manance, mergea cand la una, cand la alta (era easy, iubiiii.., sunt in laborator, tocamai am descoperit ceva si trebuie sa an.alizez mai in profunzime). Sunt sigur ca poti fi peste el, chiar renuntand la home delivery. Gatitul relaxeaza mai mult decat stand treaz pana la ore cretine sa o vezi pe Simona Halep luand 6-3, 6-0 cu Cibulkova (btw, Cibulka, in ceho-slovaka, inseamna ceapa, deci tot la bucatarie ajungem).

  20. Alt Marian 23 January, 2014 at 10:19

    Tu chiar crezi ca cei casatoriti nu stiu sa sune la “salvare”? Cum crezi c-au rezistat 5 ani?

  21. N.A. 23 January, 2014 at 11:16

    @Dan1: hai ca te lamuresc eu de la ce a pornit totul. Status Jul pe FB:

    “Ştie cineva de unde se poate comanda acasă o mâncare cumsecade? Să livreze şi în Berceni?
    Măcar un răspuns concret la două ironii, dacă sunteţi amabili.”

    Raspuns Simona Tache: “la starea civila, mergi acolo si angajezi pe cineva”

    😀

  22. Dan1 23 January, 2014 at 11:34

    @N.A.: Uaaa, asta cred ca a durut! =))

  23. Cristina Ş. 23 January, 2014 at 16:12

    @Savantu’: ASL PLS !!!!!

  24. Savantu' 23 January, 2014 at 17:08

    @Cristina Ş.: Io’s mai batran, si n-am studiat romano-engleza de mess si facebook. PLS cred ca vine de la please, dar ASL ce inseamna?

  25. deaddy 23 January, 2014 at 17:39

    @Savantu’: In internautica agramata romaneasca inseamna “ani-sex-locatie” si invita la a face cunostinta; as sugera si raspunsul corect: multi-des-la tine.

  26. Savantu' 23 January, 2014 at 17:55

    @deaddy: Multumesc si pentru raspuns, si pentru sugestie.

  27. Savantu' 23 January, 2014 at 17:59

    @Cristina Ş.: 54-M-Birmingham
    54 se putea deduce cu aproximatie din ultima fraza a “textului” meu (tanar cercetator la sfarsitul anilor 80).
    M inseamna Masculin (in cheia indicata de Deaddy potea insemna si manual)
    Birmingham- mai stau aici pana in august 2015, apoi ma intorc in tara (la invazia de romani in UK unii mai trebuie si sa faca calea invers, pentru echilibru).

  28. Cristina Ș. 23 January, 2014 at 18:06

    @Savantu’: he-he, parca ma vad pe mine acu 1 an, intrebind acelasi lucru, ce-i aia asl pls ;))

    ferice de nevasta ta !!

    fetele, vezi ca se poate, mai sint si din astia? >:D<

  29. Gabitzmic 24 January, 2014 at 14:02

    Defineste ASA CEVA, ca nu mi-e clar, aia e tactica de invaluire !

Leave a reply