Postul nu e post destul

Șantierul Drumul Taberei

Adrian Călăraşu

Se împlinește un an de când locuitorii cartierului Drumul Taberei au început să spere la o viață normală, adică una cu metrou. Suntem gata de sacrificii majore; suportăm zgomot, tone de praf, bălți de noroi atunci când plouă și tot deranjul, înghițim în sec, am lăsat de la noi chiar și atunci când ne-au tăiat toți copacii copilăriei noastre, și ne gândim doar la ziua în care vom putea beneficia de această minune a secolului XIX.

Toată lumea își face planuri; eu salivez la gândul că am să ajung la birou în centru în doar douăzeci de minute; copiii, nerăbdători, au început să facă deja graffiti pe afișele cu proiectul metroului, în lipsa trenurilor adevărate. Am auzit chiar pensionari visând cum se vor plimba ei peste trei ani tooooată ziulica pe sub pământ, pentru acomodare.

În prezent traficul din cartier se desfășoară precum în clipul “Everybody hurts” a celor de la R.E.M., adică în intersecția de la Răzoare toată lumea coboară din mașini și o ia pe jos, indiferent că e vorba de bucureșteni, bucureștenii noi sau locuitori din Cornetu/Bragadiru/Roșu care au drum la oraș.

Treaba merge bine și pe șantier; momentan s-au descoperit niște ruine antice turnate greșit tot de ei acum o lună, ruine care trebuie îndepărtate cu pickhammerele, dar ce mai contează acum incă un veac de întârziere, acolo, noi să fim nemuritori.

http://www.youtube.com/watch?v=LxUra9lUCH8

Ce să mai zic, am foarte multe glume cu Magistrala 5 de dat, dar am și mai mult timp.

Share:

10 comments

  1. boemul 3 October, 2012 at 14:34

    mda, partea cea mai naşpa e că după ce intraţi în rândul lumii o să fie mai greu să facă Julius mişto de voi :))

  2. N.A. 3 October, 2012 at 14:40

    @boemul: crezi tu? :))

  3. lucifer 3 October, 2012 at 14:42

    pana va fac voua astai metrou, va fi la moda autostrada suspendata. Si iarasi Julius va avea otiv de mistocareli. si iar voi ve-ti inghiti in sec (ca si toti ceilalti romani, dealtfel) gandindu-va cand va avea oare si Romania macar o bucatica de astfel de autostrada 🙂

  4. dc 3 October, 2012 at 14:43

    Partea naspa e ca dupa ce intra ei (cu metroul) in randul lumii, nu vor mai gasi pe nimeni acolo, lumea va fi plecata deja (eventual intr-o alta lume mai buna) >:)

  5. lulu 3 October, 2012 at 14:47

    Saptamana trecuta am fost la Capidava. Zau ca ruinele alea pareau mai aproape de o viata normala. Plus ca piata imobiliara ar fi fost saltata de peisajul virgin.

  6. Dan1 3 October, 2012 at 14:53

    Ma scuzati, vreau sa fac o dedicatie muzicala pentru Călă: http://www.youtube.com/watch?v=C8ULhcVbvwg

  7. geo 3 October, 2012 at 15:56

    când vor termina ăia metroul în Republica Populară Drumul Taberi cu siguranță Julică își va vopsi părul în roșu și albastru(culorile tradiționale ale lu’ FC Craiova) =))

  8. Fratele Andryusha 3 October, 2012 at 16:47

    @geo: =))

  9. BRRC 3 October, 2012 at 17:59

    Ca ira!

  10. Iulikh 3 October, 2012 at 23:30

    “Ruinele” de se sparg acum sunt capetele de piloti, care oricum trebuiesc sparte in faza asta :)) Maica-mea era panicata si alba la fata (sta deasupra uneia din hude) ca au gresit aia statia si o sparg acum ca sa o refaca :)) Problema este ca distanta intre hude, pe alocuri este mai mica decat huda in sine.. Sau unele din statii au si cate 6 guri de acces (deh! E mare republica noastra..) Iar de mers pe jos nu-i recomandat pt. ca oricum nu prea mai exista trotuare prin multe parti 🙂

Leave a reply