Postul nu e post destul

O ofertă ispititoare pentru Mogul

Andrei Crivăț

Nici n-a trecut așa multă vreme de când, în plină campanie electorală, făceam un anunț sincer. Citez din memorie: “urgent, caut mogul de bine dispus să mă cumpere. preț excepțional!”.

Evident, n-a sărit nici un mogul cu banu’ – și, credeți-mă, nici măcar nu era un preț prea mare. Sigur, din motive de strategie de business, prețul încă e confidențial, eu sper că până la urmă le vine mintea la cap. Dar să mă credeți, era o ofertă foarte bună.

Văzând eu că Patriciu și Vântu nu mă bagă în seamă, am statutat cu o claritate de cristal, public, că Voiculescu rămâne singura variantă.

Ei bine, ce credeți c-a făcut mogulu’ ? Ați ghicit – nimic. M-am gândit – mă, poate că n-a văzut omul ce-am scris. Când ai guverne și președinți de dat jos, mai sari blogu’ lu’ Crivăț câteodată. Și i-am lăsat comentariu pe propriul lui blog. Subtil, i-am reamintit că e pe cale să rateze, din neatenție, o afacere esențială – poate cea mai mare din cariera lui de mogul.

Mi-am dat seama că nu-și citește comentariile de pe blog, pentru că nu m-a sunat să-mi spună “iartă-mă, Crivățe, am avut o zi grea, vezi că ți-am pus banii în cont”. Deci e clar, nu ? N-a citit comentariul.

Ei bine, azi m-a agățat pe twitter. I-am zis iar, de data asta de la obraz – bă nene, deci cum facem cu oferta aia ? Ei bine, ce să vedeți ? NICI TWITTERUL nu și-l citește. Sunt deja 15 minute de când i-am scris, și banii tot nu sunt în cont.

Eu de-aici deduc ori că nu-și citește nici comentariile (poate nici posturile, cine știe) de pe blog, nici reply-urile de pe twitter, ori, Doamne ferește, nu el le scrie nici colo, nici colo.

Anyway… not cool, @CoolMogul, not cool. Părerea mea, zic.

Dar pentru că sunt de treabă, băiat sensibil și sufletist, aștept să mă suni și să mă împaci. Că Patriciu – mogul adevărat, zic – dacă s-ar fi bucurat de atenția mea, o rezolva până acum.

Share:

20 comments

  1. Celine 7 March, 2010 at 15:19

    Andrei, ma bucur ca te pot citi si aici! Bun venit!

  2. Someone 7 March, 2010 at 16:48

    Eh, Crivăţ, ai grijă ce-ţi doreşti 🙂

  3. Claudiu 7 March, 2010 at 17:09

    Eu astept sa devin mogul, apoi te astept mister crivat, in special iarna…

  4. lulu 7 March, 2010 at 17:13

    @Claudiu
    Si atunci vei plati sa scapi de crivat, ca baniuesc ca mogulii prefera briza,,,,,,

  5. Dan Voiculescu 7 March, 2010 at 18:55

    De citit – citesc, însă tac chitic, astept sa-ti scada pretul pe masura ce te auto-depreciezi. Si încă n-ai ajuns la fundul sacului. Corect?

  6. silavaracald 7 March, 2010 at 19:23

    Andrei, vopseşte-ţi părul în culoarea “brunet”. Şi după aia verifică-ţi contul! 😉

  7. JULIUS 7 March, 2010 at 19:46

    @Dan Voiculescu: mie numele asta, Crivat, imi sugereaza afinitati cu un cu totul alt mogul – unul rau.

  8. andrei crivat 7 March, 2010 at 19:53

    Domnule Voiculescu, eu deocamdata ma apreciez, nu ma depreziez – ca un vin. Si tot ca un vin, inca nu mi-am atins punctul de apogeu. De aia va zic ca ar fi un business bun. Ma luati acum ieftin si la punctul de apogeu ma vindeti la alt mogul, pe bani seriosi – si intre timp va bucurati de valoarea mea, asa cum va bucurati de-o opera de arta :)))

  9. toader 7 March, 2010 at 20:03

    crivat asta e vandut lui basescu dom’le. nu il lasati la dusman. chiar nu doriti sa ii rupeti mladita cea mai importanta din arborele intelepciunii? dup’aia base ramane doar cu udrea. dom’ voiculescu, e momentul sa va puneti planurile malefice in practica. daca doriti posta romana, sarea, rezervele de petrol, fabricile de uraniu imbogatit si chiar si fabrica cea mai profitabila de la spiru haret, bineinteles, ca sa distrugeti pe acest brav si curat om care e presedintele, luati-l pe crivat! ce cooptare a saftoaicei de liberali, dom’ voiculescu … ? vax albina! luati-l pe crivat daca doriti sa distrugeti planurile curate pentru viitor ale intelectualilor puri!

  10. Arsulici 7 March, 2010 at 20:57

    Dacă vroiai să te cumpere vreun mogul, trebuia să porţi măcar o bluză violet 😀

    Sigur i+ai dat corect contul? N-ai greşit nicio cifră? Poate omul ţi-a virat suma, şi au ajuns banii în altă parte….

  11. mifty 7 March, 2010 at 21:08

    @Arsulici: la mine n-au ajuns… pffff!!!…
    da’ las… că zilnic am parte de neamuri din congo, angola, iran (!!!), hong kong, brazilia (l-am tăiat pe mazăre!!!), haiti (nici nu ştiam ce neamuri bine situate am!!!) care-mi lasă averile lor…
    nici nu ştiţi ce bogat sunt!!
    nu-mi mai lipseşte decât un castel în spania, şi-un conac în scoţia!!! :))
    şi, eventual, o insulă în marea caraibilor…

  12. bogho 7 March, 2010 at 23:47

    Vantu si Crivat, un duet pentru Romania

  13. Victor 8 March, 2010 at 03:28

    @ toader: “…ale intelectualilor puri”, SAU “…ale intelectualilor PURII”?

  14. iulian rinder 8 March, 2010 at 12:19

    Vad cs se inmultira cautatorii de mogului. Anul trecut, in noiembrie gasisem si eu aceasi cheie a succesului cu niste amici ( Efu, Ola, etc ), la bibliotaeca partidului din Brasov, respectiv Bistro 2003. Amabil, Ola a dat pe blogul sau, intitulat ,,foarte” inteligent ,,Pseudonimul lui Ola” urmatorul anunt.

    Inca tânăr ziarist, încă talentat, caut mogul sau mogulaş cu situaţie financiară stabilă pentru colaborare, eventual proiecte de viitor. Ofer obedienţă, rog seriozitate! TEL: 0744…..”

    Numai ca nu l-a semnat. Acum inteleg de ce nu stau plasele mogulilor la usa mea. Ola nu m-a semnat ( probabil astepta sa-si ia comision din oferta ), iar pe blogul lui Eftimie nu am fost citat, probabil de frica sa nu-i fur mogulul: pe Julius.

  15. Bear Grylls 8 March, 2010 at 15:05

    Poate ca e in legatura cu ceva (lipsa de)talent…Sper sa nu ranesc oameni sensibili,dar e bine sa recitim textul.

  16. sendroiu 8 March, 2010 at 18:56

    andrei, eu zic ca il convingi pe mogool rapid daca postezi linkul ala de la revelion (ala cu groparu, cu tine si cu mine, dizertand despre julius … sau fara tine, ca parca tu filmai … in fine, stii de care zic 😉 )
    ca julius si mogoolu’ sunt din gashka lui pitzi goy
    (dai in unu’, tzipa doi)

  17. andrei crivat 9 March, 2010 at 13:45

    chiar, dl. Sendroiu, uiteasem de aceasta redutabila arma de santaj. Se va rezolva de indata :))

  18. andrei crivat 9 March, 2010 at 13:46

    @Bear Grylls – textul a fost cenzurat fara mila de catre oamenii mogulului. Asa cum il scrisesem eu, asa cm l-am trimis catre Daily Cotcodac, puteai sa juri ca-i scris de injusi Kirkegaard. Sau de Seinfeld, daca il citeai in toane bune.

  19. marius 10 March, 2010 at 13:41

    Sunt aproape convins ca mogulul cel care scrie nu este de fapt el, ci altul 😉

  20. Mihai 30 March, 2010 at 10:06

    @Marius: normal ca nu scrie el…Pai oamenii de PR nu trebuie sa primeasca si ei un salariu?

Leave a reply