Postul nu e post destul

Noaptea, toate bordurile sunt negre. Jurnal de șoferiță

ErRon

Am devenit şoferiţă în anul 1994 şi de la început am dat semne că sunt talentată în domeniu. Mi-am luat carnetul din prima, la poligon mi-au ieşit toate manevrele, mai puţin mersul cu spatele în linie dreaptă. Din fericire, ori poliţistul n-a observat, ori m-a lăsat în plata Domnului, că nu m-a pus să repet. Dumnezeu să-i dea sănătate acestui om bun.

Ştiindu-mă atât de talentată şi nefiind însurat la vremea aia, deci putând să iasă din casă când voia el, frate-meu mai venea cu mine, pe locul din dreapta, să exersez. Acum, n-am înțeles de ce, nu mai vine ( ultima dată l-am dus acasă în urmă cu şase ani, de la o petrecere la care se făcuse matol, şi tot drumul n-a prididit să mă laude ce bine conduc; atât de beat era).

Într-o seară, pe la 11, a propus să luăm maşina și să mergem pe Calea Turzii, că e nevoie de benzină. Cum nu mai condusesem noaptea, l-am rugat să scoată el mașina din garaj, că eu am emoții. De altfel, când e vorba de scos sau băgat mașina în garaj, emoțiile nu mă părăsesc nici ziua.

Am avut ceva de lucru cu farurile, dar până la urmă am nimerit butonul şi faza. În rest, lucrurile au mers șnur, am nimerit benzinăria.

La întoarcere, am intrat de pe Calea Turzii spre Observatorului printr-un sens giratoriu. Aveți idee ce complicat e un sens giratoriu? Trebuie să te asiguri că că, atunci când intri în el, nici o mașină nu se rotește pe-acolo, să dai un ocol și să ieși exact pe-acolo pe unde e drumul tău! Stresată să nu cumva să ratez intrarea, am luat curba prea strâns şi m-am urcat cu o roată pe bordura rondoului, am făcut așa o jumătate de tură şi am coborât cu o zguduitură zdravănă, după care m-am oprit în mijlocul giratorului să mă asigur că totul e bine. Așa părea. Frate-meu era alb ca varul, e posibil ca, sperios cum e, să se fi gândit că prin giratoriul ăla trec multe tiruri. Mi-am păstrat cumpătul (cineva trebuia să fie calm și în mașina aia!) și m-am încadrat cât se poate de corect, cu mici ezitări între cele două margini ale drumului.

Imediat după staţia de autobuz de la cămine mă aşteptau doi polițiști. Văzuseră de departe încadrarea mea în giratoriu şi erau ferm convinşi că prind un şofer băut. Au fost tare dezamăgiţi să vadă o domnişoară la volan. Dacă tot m-au oprit, mi-au cerut actele. Oprit, vorba vine, că strada e într-o uşoară pantă şi maşina mea aluneca încet la vale, în timp ce poliţistul îmi verifica actele. Exasperată, i-am şuierat fratelui meu să facă ceva. A tras frâna de mână şi maşina a înţepenit (fetelor, puteți folosi chestia asta, am verificat a doua zi și, într-adevăr, dacă tragi frâna de mâna, mașina stă pe loc!)

Poliţistul mi-a înapoiat actele și m-a rugat ca pe viitor să încerc să nu mai distrug spaţiul verde. Am salutat frumos și am dat să plec. După ce frate-meu a coborât frâna de mână, chiar am plecat.

Share:

82 comments

  1. Ina_adevarata 18 June, 2012 at 06:40

    Bine că ai avut lîngă tine unul care să coboare frîna de mînă! Eu nu m-am oprit decît cînd am simțit miros de ferodou încins. Și mă tot întrebam de ce nu accelerează mașina!

  2. Ina_adevarata 18 June, 2012 at 06:50

    Pfuu, te înțeleg și la faza cu garajul. Nu aveți idee ce tupeu pot avea, uneori, ușile de garaj. Mie, cîndva, una din n.esimțitele astea mi-a îndoit aripa stîngă față, fără ca eu să o fi provocat în vreun fel!
    Acum, zi și d-ta, Frate Andryusha, că te știu un soi de expert: e drept să fie agresată o șoferiță nevinovată în acest mod barbar?

  3. M3bis 18 June, 2012 at 08:15

    =))

  4. sebra 18 June, 2012 at 08:16

    Să comenteze doar Fratele Andryusha, că el e fără părtinire.

  5. Rada 18 June, 2012 at 08:23

    Textul ăsta este de fapt caznă pentru fratele Andryusha, nu-i aşa?
    Să ne spui te rog şi din ce oraş eşti, ca să fim mai atenţi in giratorii când ne facem drum pe acolo.

    PS: =))

  6. Fratele Andryusha 18 June, 2012 at 08:26

    Chiar dacă transportul în comun practică, uneori, nişte tarife excesive, asta nu e o scuză pentru… hmm.

  7. sebra 18 June, 2012 at 08:43

    @Fratele Andryusha:
    Lumea te-a aşteptat cu sufletul la gură şi tu doar atât ai putut să debitezi comentezi???

  8. camionagiu 18 June, 2012 at 08:44

    În primul rând felicitări pentru permisul de conducere! În al doilea rând, cred că sunteţi pregătită pentru examenul auto pentru categoria CE. Dacă nu vă urcaţi cu remorca pe semafor, nu sunteţi şoferiţă, părerea mea.

    Acum câteva nuanţări de specialitate, dacă mi se permite. Şi nu văd de ce nu mi s-ar permite, că pe blogul ăsta până şi şoferii e autori! Sau a fost.

    1) vă e frică de garaj fiindcă (RECUNOAŞTEŢI!) vreţi musai să băgaţi maşina cu faţa, căci vă pare că e mai greu cu spatele. Greşit! 4, staţi jos.
    De acuma încercaţi cu spatele, oglinzile vă dau o siguranţă mai bună decât puteţi aprecia botul maşinii când luaţi viraţ probabil fără buclă, ca să intraţi cu faţa.

    2)Da, da, sigur poliţistul examinator nu a realizat că nu mergeţi drept cu spatele. L-aţi păcălit! Pentru că toate doamnele pot merge drept şi la asta se aştepta şi de la dvs.

    3) recunoaşteţi de câte ori daţi flash-uri mocăiţilor cu Loganuri care merg cu doar 50 al oră în localitate (îl ştiu eu pe unu care mai face asta), în timp ce meseriaşii din jur aleargă cu 80 (bine, unii se mai răstoarnă şi-i vedem la ştiri, alţii frânează în toate curbele, dar sunt şoferi buni, da?)

  9. geo 18 June, 2012 at 08:50

    @sebra: amin =))

  10. Marian 18 June, 2012 at 08:53

    @Rada: Cluuuuj, nu e evident?

  11. Rada 18 June, 2012 at 08:57

    @camionagiu: =))
    @Marian: Cluj? No way! Eu am pariat pe Alba, Prahova ori Galati! Ma rog, oricare oras din Pravova / Alba / Galati. Sau Iasi 😀

  12. Fratele Andryusha 18 June, 2012 at 09:01

    @sebra:
    Tocmai am constatat decesul unuia dintre cauciucurile Debica. Sunt momente dramatice, pe care nu le pot trata cu superficialitatea care m-a consacrat pe acest site de internet…

  13. sebra 18 June, 2012 at 09:05

    @Fratele Andryusha:
    Condoleanţe. Sincere condoleanţe.

  14. Ina_adevarata 18 June, 2012 at 09:06

    @sebra:
    Fratele nostru este încă șocat de sinceritatea acestor mărturii zguduitoare- a autoarei și a primei comentatoare- mărturii care confirmă, de altfel, părerea d-sale că femeile ar trebui să conducă doar cratițele prin bucătărie.

  15. Fratele Andryusha 18 June, 2012 at 09:07

    @sebra: Merci.
    @Ina_adevarata: Şi pe alea cu prudenţă, să ne înţelegem! =))

  16. Ina_adevarata 18 June, 2012 at 09:07

    @Fratele Andryusha:
    Vezi? dacă d-na Mihaela avea permis, acum ai fi putut da vina pe ea pentru cauciucul ăla.

  17. Fratele Andryusha 18 June, 2012 at 09:12

    Acuma, numai de aş găsi M+S all seasons, că eu numai cu din alea ştiu să conduc…

  18. Internetistică – Silavaracald 18 June, 2012 at 09:34

    […] că am început să-l chestionez în principal pe M3bis, acest guru și martir al noobs-ilor de pe Dailycotocodac. Am avut noroc. Probabil că i-a făcut și lui plăcere să facă pe Mr. Higgins cu Liza Doolitle […]

  19. sebra 18 June, 2012 at 10:17

    Acum, că am aflat părerea Fratelui Andryusha (suntem alături de tine în greaua încercare!), să ne întoarcem la eroina noastră…

  20. Dan1 18 June, 2012 at 10:37

    @Fratele Andryusha: Io-ti zisei înca din seara când ti s-a blocat Opera. :))

  21. ManuC 18 June, 2012 at 10:38

    Eu nu m-am amuzat deloc citind prin ce obstacole sunt nevoite sa treaca unele (sofere/soferite/sofe…?) doamne conducatoare auto doar ca sa duca in siguranta pe altcineva acolo unde universul are nevoie de ei. Sa mai spuneti ca viata nu-i pustie fara noi si poezie 🙂

    P.S. Preferatele mele sunt giratoriile de pe DN-uri, o adevarata placere sa intri in ele dupa ce-ai mers cu 90-100/ora pe drum drept.

  22. Fratele Andryusha 18 June, 2012 at 10:41

    Am luat un Dunlop all seasons, beton! Chestia e că nu scrie pe el M+S, da’ am încredere că până la iarnă dispare legea, că doar au venit ai noştri la putere…

  23. Old John Wheel 18 June, 2012 at 10:47

    Nu, așa ceva nu se poate, e peste puterea mea de înțelegere!!! Ce i-ați făcut Fratelui, prama_tiilor?!! Care l-ați răpit și faceți acum pe clona lui? Să-l aduceți imediat înapoi, că el e singurul competent să comenteze la acest articol!

  24. Old John Wheel 18 June, 2012 at 10:54

    Măh, a mai citit cineva în titlu cum a citit obsedatul de mine, prima dată, “toate bordelurile” în loc de “toate bordurile”? 😕

  25. Dan1 18 June, 2012 at 10:57

    @Old John Wheel: Nu, dar as fi propus “Jurnal de bordura”! =))

  26. geo 18 June, 2012 at 10:59

    opsedatilor

  27. Dan1 18 June, 2012 at 11:00

    @Fratele Andryusha: Bre, nu merge cu doua cauciucuri diferite pe osie, ca o sa se comporte prost, mai ales în viraje. Si poti sa scrijelesti cu un cutter M+S. :))

  28. sebra 18 June, 2012 at 11:03

    @Dan1:
    da’ nu-i mai bine cu un marker verde fosforescent?? se vede şi noaptea…

  29. Cristi 18 June, 2012 at 11:13

    Nu se numesc borduri. Se numesc ornamente stradale lineare. 🙂 Eu am crezut din titlu ca-i vorba de bordul masinii, care noaptea este frumos colorat nu negru.

  30. Ferdinand Ș. 18 June, 2012 at 11:16

    @Old John Wheel: :)) eu, da’ m-am abtinut sa va spun, mi se intimpla cel putin 1 data pe zi sa citesc aiurea si am inceput sa ma ingrijorez ..

    @Fratele Andryusha: mie nu-mi plac cauciucurile astea all-in-one. am luat masina noua, din fabrica din Götteborg, cu cauciucuri all-season de la continental tot noi, nerulate, am venit cu ea la München, citeva zile mai tirziu un prieten a luat o bordura! scuze, in plina zi, fara nori, fara ploaie, si mi-a ciupit un cauciuc. 2 saptamini mai tirziu a fost ciupit al doilea, si in citeva luni au fost ciupite toate 4. mi se par prea sensibile.

  31. Petronius. 18 June, 2012 at 11:17

    Dupa ce o colega de serviciu si-a luat cu mare greutate carnetul si dupa ce a condus vreo doi ani, am umplut-o de “soc si groaza” cand i-am spus ca in sensul giratoriu prioritatea este la iesire. Desi sunt cam surd, am auzit-o susurand: “… nu stiam …”

    Mai astept vreo doi ani si ii spun ca in sensul giratoriu se aplica prioritatea de stanga 😀

  32. Cristi 18 June, 2012 at 11:17

    @Old John Wheel: Alea nu-s rosii?

  33. Teoretic 18 June, 2012 at 11:18

    @ina: suntem convinsi ca militianul a fost vrajit de ochii tai si orice linie stramba s-a intreptat automat!

    Iar la faza cu garajul, se poate muuuult mai rau. Stiu nenumarate domnite cu sau fara sâni care nu nimeresc spatiul dintre porti. ca de exemplu: http://www.youtube.com/watch?v=cIyjJ_SS7PY
    Deci, nici o placere fara durere!

    @sebra: sau cu guma de mestecat…

  34. Ferdinand Ș. 18 June, 2012 at 11:21

    azi fu una din putinele dati cind ma enervez in trafic.

    sa-mi explice si mie cineva care e motivul pentru care dimineata, la ora de virf, circula individul din fata mea cu 30 in zona de 50!! s
    i lasa distanta de o masina jum’ate intre el si ala din fata?!
    si de ce pune frina cu 1km inainte de semaforn si se opreste la aceeasi distanta de ala din fata lui sa ma lasa pe mine in mijlocul intersectiei?!

    si de ce pleaca asa incet incit sa trec numai pe rosu in loc de galben?! de ce, de ce, de ce …?!

    pfff X( X(

  35. Teoretic 18 June, 2012 at 11:21

    sau asta:
    http://www.youtube.com/watch?v=ciHT8tS0p80

  36. Teoretic 18 June, 2012 at 11:21

    @Ferdinand Ș.: pentru ca poate!!!

  37. Rada 18 June, 2012 at 11:22

    Va rog sa nu le mai dati idei edililor! Tocmai ce au trecut alegerile, au liber la tampenii inca 4 ani. Doamne fereste, poate se apuca astia dupa ce schimba iar bordurile sa le si vopseasca in negru, ca au citit ei undeva ca asa tre’ sa fie.
    De fapt, la mine in sat chiar le vopseau in negru, dar din 2 in 2. Tot din 2 in 2 erau vopsite in alb. N-aratau rau, ce-i drept.

  38. Fratele Andryusha 18 June, 2012 at 11:23

    @Dan1: Grippen se comportă excelent în viraje, că doar o las să le ia mai mult singură… =))

  39. Fratele Andryusha 18 June, 2012 at 11:25

    @Ferdinand Ș.: Dacă laşi prietenii să-ţi conducă maşina, nu te plânge de calitatea cauciucurilor… Bine, dacă ţi-ai lăsa nevasta, ar trebui să aprinzi în fiecare zi o lumânare la biserică pentru că ai scăpat cu viaţă, dar asta e, deja, altă discuţie… =))

  40. Dan1 18 June, 2012 at 11:25

    @Ferdinand Ș.: Unde asta bre? In München?

  41. Rada 18 June, 2012 at 11:26

    @Ferdinand Ș.: Probabil era neamt. Lasa-i ceva timp, o sa se dea pe brazda.

  42. Dan1 18 June, 2012 at 11:27

    @Fratele Andryusha: Vrei sa zici ca iei mâinile de pe volan si ti le pui peste ochi? Asa? X_X
    =))

  43. Ferdinand Ș. 18 June, 2012 at 11:32

    @Dan1: da, in München.
    @Fratele Andryusha: 2 le-am ciupit eu, 2 prietenii .. dar p-alea de iarna nu am reusit sa le ciupesc, cu oricite borduri am incercat. deci nu ma conving all-season
    ah, p.s. n-am nevasta, bre :)) I used to be one, dar am scapat
    @Rada: offf .. nu stiu ce era, dar nu-mi trecura nici acum nervii. colegii mei romani, care sint aici de mai multi ani, zic ca s-a schimbat traficul in München de ceva ani .. cu 10-12 ani in urma cica era totul ca la carte, de cind au venit est-europenii si au inceput sa conduca pe-aici se pare ca au invatat si nemtii sa fie jmekeri in trafic :-B

  44. Ferdinand Ș. 18 June, 2012 at 11:34

    @Dan1: :))

  45. Raluca 18 June, 2012 at 11:39

    Nu-i mai bine sa nu ai carnet?

  46. aleksa 18 June, 2012 at 11:40

    Nu stiu de ce toata lumea astepta comentarii de la Fratele Andryusha, ca eu muream de nerabdare sa citesc ce ar avea de spus camionagiu. Si n-am fost dezamagita. 🙂

  47. Cristi 18 June, 2012 at 11:41

    @Ferdinand Ș.: O fi fost un roman la volan. :))
    @Raluca: Fratele Andryusha like.=))

  48. Old John Wheel 18 June, 2012 at 11:42

    @Cristi: Noup! Dăcât luminițele de la intrare îs roșii 😀

  49. geo 18 June, 2012 at 11:43

    VASLUI: Copii bătuți la școală, cu bățul pe spate, ca să spună cu cine au votat părinții … și vouă va arde sa faceți mișto de femeile aflate la volan

  50. Dan1 18 June, 2012 at 11:50

    @Raluca: Dar bilete la Ostfest da! :))

  51. Fratele Andryusha 18 June, 2012 at 11:51

    @Ferdinand Ș.: Tu mergi cu cauciucuri de iarnă vara?… Locuieşti în apropierea Cercului Polar?… =))

  52. Teoretic 18 June, 2012 at 11:52

    @raluca: ba da. conditia necesara si suficienta e sa ai sofer. 🙂

  53. Fratele Andryusha 18 June, 2012 at 11:54

    @Raluca: Ba da. De aceea fraţii noştri mai evoluaţi, arabii saudiţi, pregătesc deja terenul pentru această schimbare revoluţionară în sectorul transporturilor, începând cu femeile, aceste delicate flori ale dimineţii, care…

  54. Fratele Andryusha 18 June, 2012 at 11:57

    @Cristi: Fratele Andryusha approves. =)) =))
    Cam în stilul ăsta, aşea:
    http://www.youtube.com/watch?v=xgEOEzpSS40

  55. Ferdinand Ș. 18 June, 2012 at 12:11

    @Fratele Andryusha:

    🙂 am 2 seturi de roti: un set cu cauciucuri de iarna si unul cu din alea all season. in Bavaria zic astia ca trebuie sa ai anvelopele de iarna in toate lunile cu “r” – deci din septembrie pina in aprilie. eu ii ascult, ca sint lenesa, asa ca circul mai mult cu alea de iarna decit cu cele all season, si chiar si asa, alea all season sint mai uzate decit alea de iarna .. de aia nu prea sint eu fan cauciucuri all season.

  56. Fratele Andryusha 18 June, 2012 at 12:14

    @Ferdinand Ș.:
    Ah, am înţeles. Ai un set pentru tine şi unul pentru prieteni… =)) =))

  57. N.A. 18 June, 2012 at 12:58

    ErRon, te inteleg perfect. Ultima oara cand l-am sunat pe barbati-miu, panicata ca palpaie un semn luminos pe bord si face masina vrum-vrum cam tare, cica tot pardalnica aia de frana de mana era de vina. Se opunea din toate puterile plecarii mele de pe loc. Iar eu perseveram, ca nu m-o face pe mine o amarata de frana de mana!
    Desigur, asta era acum cateva luni. Acum sunt mult mai priceputa. Cedez mai repede.

  58. Ina_adevarata 18 June, 2012 at 13:07

    @Ferdinand Ș.:
    Io acu’ mă prinsei cine e Ferdinand ăsta, că mă benoclai la avatar.

  59. Dan1 18 June, 2012 at 13:10

    @Ina_adevarata: Avatarul pare al lui Arsulici… Uite, compara: http://www.dailycotcodac.ro/2010/01/evenimentul-zilei-de-ieri-53/#comment-31244

  60. Dan1 18 June, 2012 at 13:18

    @Fratele Andryusha: Face bine, pentru ca, desi presedintele nostru a zis ca una nu-i ca cealalta, s-a dovedit ca el manânca k cam umbla cu neadevaruri! In concluzie, iarna e ca vara si deci trebuie umblat cu aceleasi cauciucuri tot timpul! =))

  61. sebra 18 June, 2012 at 13:30

    @Ina_adevarata:
    Ferdinand e tipul care a pierdut cartea cu pisica.

  62. ErRon 18 June, 2012 at 14:15

    Multumesc de incurajari tuturor!
    Acuma, ca s-a topit zapada, vine frate-meu si-mi schimba bateria si incep si eu sa circul.
    Am carnet nou, european, ca venise timpul de preschimbare si n-am vrut sa ajung la examenul oftalmologic, ca nu-mi plac emotiile inutile!:D
    @camionagiu: Asta cu introdusul in garaj cu spatele e SF!
    Dar schimb usile de la garaj cu CAR-ul pe care-l iau in vara asta!:D

  63. Fratele Andryusha 18 June, 2012 at 14:17

    @ErRon: Mai aşteaptă puţin, că încă nu s-a încălzit bine afară. Peste 5-6 luni o să fie perfect… =)) =))

  64. Ferdinand Ș. 18 June, 2012 at 14:23

    @ErRon: noh, mie mi se pare invers SF, cu fata 🙂

    p.s. are cineva un tutorial de parcat lateral cu spatele? intreb pt stapina mea 🙂

    @Dan1: aoleu, cine-i Arsulici?!

  65. ErRon 18 June, 2012 at 14:26

    @Fratele Andryusha: Lasa, nu ma lua in balon! N-am mai condus din noiembrie.Acuma tot repet prin casa ordinea pedalelor, de la stanga la dreapta, sa nu le incurc pe joi, asa!:P

  66. Fratele Andryusha 18 June, 2012 at 14:33

    @ErRon:
    Ordinea e simplă:
    – urcat la volan, acţionat pedala din mijloc, maşina nu pleacă de pe loc, (probabil e stricată), coborât din maşină, tramvai sau taxi, funcţie de buget. 😀

  67. Rada 18 June, 2012 at 14:40

    @Ferdinand Ș.: Daca-mi aduc eu bine minte, Ford Focus-ul nou vine cu tutorial inclus in comenzile masinii. Tot ce trebuie sa faci e sa iei mana de pe volan si sa activezi parcarea laterala.

  68. Rada 18 June, 2012 at 14:52

    @Ferdinand Ș.: Intreaba-ti te rog stapana cum si-a luat carnetul fara sa stie sa parcheze lateral. Pentru un prieten intreb..

  69. Dan1 18 June, 2012 at 14:54

    @Ferdinand Ș.: Comentator premium! Tot portocaliu la blana (vezi link-ul). Da’ s-a dat la fund, n-a mai trollat pe-aici.

  70. Dan1 18 June, 2012 at 14:57

    @Rada: Nu e si cu activare vocala? Sa-i zici doar “parcheaza aici Gogu Fordule! Hai ca io ma dau jos sa te pilotez!” =))

  71. Cristi 18 June, 2012 at 15:03

    @Dan1: “Merge, merge…buf…ce-ai facut Fordule?” =))

  72. Ferdinand Ș. 18 June, 2012 at 15:15

    Rada, Dan1, Cristi: :)) :))

    hai ca gasii si bancul adecvat in colectie.

    e de fapt un extras, modulul II dintr-un curs special:

    ***

    Tema: Dezvoltarea functiunilor creierului la femeia moderna.

    Conditii: Vointa de a invata ceva nou (chiar daca se va dovedi a fi ceva greu)

    Durata:

    Brunete 1,5 luni fiecare modul
    Roscate 3 luni fiecare modul
    Blonde 6 luni fiecare modul

    Cursul contine 4 module

    Modulul II
    1. Ecuatia cu o necunoscuta: Automobilul
    2. Exercitii de dinamica grupului: Ce trebuie sa fac cand stam in masina
    3. Parcarea, Partea I: Notiuni elementare
    4. Parcarea, Partea II: Manevre
    5. O adevarata provocare: Frana si acceleratia.
    6. Cutia de viteze. Descriere completa (pentru blonde numai cutia automata)
    7. Folosirea corecta a semnalizatorului.
    8. Notiuni elementare de fizica: Corpuri in miscare
    9. Adevaruri optice: Luminile rosie, galbena si verde ale semaforului.
    10. Curs special: Parcarea in garaj.
    11. Ecuatia cu mai multe necunoscute: Cutia de scule
    12. Curs de supravietuire I: Unde se afla lumina de avarie
    13. Curs de supravietuire II: Schimbarea unui cauciuc
    14. Curs de supravietuire III: Schimbarea mai multor cauciucuri (Da, este posibil!!)
    15. Curs de supravietuire IV: Verificarea cu succes a nivelului uleiului si a apei.

  73. Fratele Andryusha 18 June, 2012 at 15:19

    Fordule, Forduţule,
    Un’ mă duci, drăguţule?…

    =)) =))

  74. Fratele Andryusha 18 June, 2012 at 16:26

    “Zi, noapte, toate şoferiţele sunt la fel.” Din jurnalul unei borduri. :))

  75. Emilia 18 June, 2012 at 21:35

    Sa indraznesc sa spun ca mi-am luat carnetul de conducere fiind insarcinata in luna a 7-a?? :))

  76. Cristina Ş. 18 June, 2012 at 22:10

    @Emilia: :-bd

  77. George 18 June, 2012 at 22:54

    Tare 🙂
    Adevarul e ca mi s-a intamplat si mie sa plec cu frana de mana trasa (pe la inceputuri e adevarat), asa ca nu se intampla numai soferitelor 🙂

  78. ErRon 18 June, 2012 at 23:27

    @George: Deosebirea este ca ele, soferitele, persevereaza!
    O prietena mi-a spus!:D

  79. AGI 19 June, 2012 at 00:34

    Nu inteleg eu foarte bine cand s-a intamplat nefacuta, dar daca ati luat permisul in ’94, trebuie sa stiti ca pe atunci, la intrarea intr-un giratoriu vi se acorda prioritate de dreapta, apoi acordati prioritate tuturor celor ce intrau in sens. Mai complicat ca acum, zic!
    Un amanunt doar, care nici nu e element principal in povestea de mai sus.

  80. marcela 19 June, 2012 at 09:47

    eu am o prietena care era la scoala de soferi si cand a vazut autobusul venind din contrasens si-a pus mainile la ochi. instructorul din dreapta a inlemnit. ce faci mai fata? doar esti la volan!!!! la care ea: da, dar ati vazut ce aproape venea inspre mine, mi-a fost frica sa nu ma loveasca si n-am vrut sa vad ce se petrece =)))=))=))
    si in ziua de azi are permis! si cand ii spun: te rog da-i a treia ca e subturata, tu nu auzi? ea: ba da, dar oricum accelerez imediat, ce sa tot schimb viteza?
    sau alta faza: de ce nu pui faza lunga noaptea ca esti singura pe drum, nu esti in localitate… ea: pai oricum trebuie sa o schimb cand vine alta masina. eu: da mai, asa e, dar de asta s-au facut doua faze, sa le poti alterna in functie de nevoie. ea: ei, eu ma descurc. ia ghiciti cine a fost in mijlocul araturii cand drumul se bifurca? ati ghicit! si nu, nu mai urc in masina cand e ea la volan!

  81. Camelia 19 June, 2012 at 15:03

    @Ina_adevarata: fetele ca fetele…dar cand o pateste un baiat… ce mai zice, oare, Fratele Andryusha????

  82. Fratele Andryusha 19 June, 2012 at 16:51

    @Camelia:
    Ce să zică? “Ei, se mai întâmplă…” :))

Leave a reply